Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
jbatky
  Válasz | 2008. szeptember 26. 21:31 | Sorszám: 254
Remélem, azért észrevetted, hogy ha néha kekeckedem vagy tréfálkozom is, megpróbálom nézeteidet tiszteletben tartani.

Továbbra is úgy tartom, hogy ha nagymama háza valahol a kerekerdő ismeretlen közepén van és Te elindulsz valahonnan a széléről a házat keresve, én vagy bárki más pedig máshonnan indul ugyanazzal a céllal, de különböző módszerekkel, akkor ezek a módszerek bizonyos értelemben ekvivalensek. De mindenki más eszközöket használhat, más lehet a stratégiája, de megvan az esélye, hogy megtalálja a célt.

A matematikát példának írtam, lehetett volna egyéb, pl. természettudomány is, amely a mi? hogyan? miért? kérdéssorral halad előre és a visszakérdezések miatt állandóan ellenőrződik. Biztos vagyok abban, hogy ha esetleg lassan is, de ez a módszer "konvergens", a fogalmi keretek között egy helyes modell felé tart.

Az én esetem hibrid, mert az egyik -tudomány- helyességét elfogadom, de a metafizikai oldalt sem becsülöm le, mert élettapasztalataim arra engednek következtetni, hogy amit felfogok, több annál, amit bárki mér. Tehát én a nagymama házát egy kombinált módszerrel keresem De nem vagyok biztos abban, hogy ez a Te módszerednél valahogy rosszabb vagy alsóbbrendű lenne. Más.

Amiben egészen egyetértek Veled az az, hogy -stílszerűség okán - az általam ismert vallások metafizikáinak metszete nem üres halmaz.

(Remélem, honfi majd kijavít, ha érthetetlenül fogalmaztam.)

Előzmény: 253

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola