Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
jbatky
  Válasz | 2008. november 21. 09:23 | Sorszám: 509
Gondolom, az irreális éntől kell egyénileg megszabadulni, és amikor már csak az (reális, egyedüli létező) Én marad, kész vagy. Ebben csak segíteni tudhat valaki, helyetted megcsinálni nem. Ahol a test, oda gyülnek a keselyűk, ahol a templom, oda bemennek a kufárok árusítani. Az ént lebonthatja ideiglenesen a katarzis, a tánc, az orgazmus is, megszabadulni tőle akkor tudsz, ha az én tulajdonságaitól megszabadultál. Amikor alszol, mélyálomban nincs elméd, amely megtévesszen. A mélyálmot kell a tudatosság szintjére emelni, "éber mélyalvássá" tenni, ha jól értem.

Talán ilyesmi. Sajnos szavakkal nehéz az ilyet kifejezni, azt kell keresni, amire nincs szó sem. A szavak legtöbbször az ént segítik, támogatják, pátyolgatják, korlátozzák, megkötik, leszűkítik az Ént...

Előzmény: 502

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola