Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. április 15. 14:36 | Sorszám: 746 |
Idézet: Remélem, még távol vagyok attól, hogy a türelmedet próbára tegyem... gondolom, más fórumokon hasonló kérdésekkel már megbírkóztál, akár nálam sokkal okosabb emberek megjegyzéseiből.
Értelmes és intelligens emberekkel szívesen tárgyalgatok. A gondolatod második felére sajnos nemmel kell válaszoljak... Ez más fórumokon tevékenykedő egyénekre nézve nem leminősítés a részemről, hanem csak ténymegállapításként közöltem. Viszont az is biztos, hogy más fórumokon nem szerepel annyi agresszív és unintelligens egyén, mint itt... Idézet: Abból a szempontból mégis materialistának tűnsz, hogy isten-modelleddel kapcsolatban az ember részéről semmiféle hálának vagy érzelmeknek nem lehet helye, hiszen nem több egy szerkezetnél. Ha bármiféle csodálatot, egyebet éreznél irányában, az már vaskosan bálványimádás lenne.
Ez nem így van. A természetben szabad és kell is gyönyörködni, ami már érzelem. Persze a természet nemcsak csodálatra ad okot, hanem félelemre, undorra stb.-re is... Valamit csodálni, az nem imádat kedves John Batky. Ha imádunk valamit, az az imádat. Ebből következően az öszzes eddigi istenimádat bálványimádatnak tekinthető szerintem... Idézet: Azt mondod, a lélek önmagában nem áll meg, hordozó, gazdatest kell hozzá. Nem világos, hogy ez miért csak emberi (ha jól értettelek) testbe történhet.
Mi az emberi lélekről szoktunk tárgyalni a vallásfórumokon. Az állatnak ugyanúgy megadatik a lélek, csak a fejlettségi fokából adódóan más jelleggel nyilvánul meg.
|
Előzmény: 733 |
|
Tagathon |
Válasz | 2009. április 15. 07:28 | Sorszám: 739 |
Kérdések, megjegyzések Batkynak: 1. Hogy szól Hamvas meghatározása a lélekről? 2. Ki hallott az AWARE programról? Human Consciousness Project: http://www.mindbodysymposium.com/Human-Consciousness-Project/researchers-and-scientific-advisory-group.html 3. S mi a helyzet D'Espagnat-val? Ha ugyanis az utóbbi érvelései elég igazak, a dolgok egészen másképpen vannak, mint a lokális tapasztalatban, aminek projektálása a nem quantum-jellegű tudomány, a biológia is. Mindenesetre az egész újragondolásra szorul, az is, hogy mi az ember, az anyag, az agy, a "lélek".
|
Előzmény: 733 |
|
|