Téma: Boszik írják
|
kritikus |
Válasz | 2011. augusztus 02. 12:53 | Sorszám: 160 |
én semmivel. minden lekvárt viszonylag kevés cukorral, viszont egy kis citrommal készítek, s egy régebbi netes tanács szerint a forró lekvárt betöltöm, rászorítom a tetőt, fejjel lefelé fordítva hűtöm, illetve törölgetem az esetleges csurran-cseppen következményeket. Ez nagyon jól bejött: a málnától a barackon át a birsalmáig mindegyik kibírja - igaz spajzban. semmilyen fixálót, zselésítőt, tartósítót nem teszek bele.
|
Előzmény: 157 |
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. augusztus 02. 12:43 | Sorszám: 159 |
Anyukám úgy csinálta, hogy még forrón üvegekbe töltötte, és nem bele, hanem rá szórt tartósítószert (ha jól emlékszem, szalicilt), és még azon melegen lezárta az üvegeket, és dunna közé rakva hagyta kihűlni.
|
Előzmény: 157 |
|
|