Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. szeptember 27. 18:49 | Sorszám: 286
Nem létezik és soha nem is létezett "kiválasztott nép" kedves jbatky, ez kizárólagosan nacionalista indíttatású emberi találmány...

Egy találó idézet ehhez:
http://epa.oszk.hu/00000/00022/00535/16675.htm
Nyugat · / · 1932 · / · 1932. 8. szám
Lakatos László: Egy gyermek játszik
Részlet egy készülõ önéletrajzból
Mert nincs kiválasztott nép és nincs kiválasztott törzs és nincs kiválasztott ember. Nincs kiválasztott nép és nincs kiválasztott ember. Minden nép kiválasztott nép és minden ember kiválasztott ember, kiválasztott azért, mert nép és kiválasztott, mert ember. Mindnyájan egyformák vagyunk, valamennyien egyformák Istenben és a földön és egyformák az életben és a halálban, egyformák a munkában és az ünnepben. Nincsenek kiválasztott népek és nincsenek kiválasztott emberek és ha e pillanatban talán mégis kiválasztott vagyok, azért vagyok kiválasztott, mert tudom, hogy nem vagyok kiválasztott. Tudom, hogy nincs kiválasztott nép és nincs kiválasztott ember. Én, ki belõle való vagyok, tudom, hogy nincs kiválasztott nép. Nincs, nincs, nincs kiválasztott nép e földön, ahol minden nép kiválasztott. Minden, minden, minden nép kiválasztott nép.

Előzmény: 281

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola