Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. szeptember 27. 18:49 | Sorszám: 286 |
Nem létezik és soha nem is létezett "kiválasztott nép" kedves jbatky, ez kizárólagosan nacionalista indíttatású emberi találmány... Egy találó idézet ehhez: http://epa.oszk.hu/00000/00022/00535/16675.htm Nyugat · / · 1932 · / · 1932. 8. szám Lakatos László: Egy gyermek játszik Részlet egy készülõ önéletrajzból Mert nincs kiválasztott nép és nincs kiválasztott törzs és nincs kiválasztott ember. Nincs kiválasztott nép és nincs kiválasztott ember. Minden nép kiválasztott nép és minden ember kiválasztott ember, kiválasztott azért, mert nép és kiválasztott, mert ember. Mindnyájan egyformák vagyunk, valamennyien egyformák Istenben és a földön és egyformák az életben és a halálban, egyformák a munkában és az ünnepben. Nincsenek kiválasztott népek és nincsenek kiválasztott emberek és ha e pillanatban talán mégis kiválasztott vagyok, azért vagyok kiválasztott, mert tudom, hogy nem vagyok kiválasztott. Tudom, hogy nincs kiválasztott nép és nincs kiválasztott ember. Én, ki belõle való vagyok, tudom, hogy nincs kiválasztott nép. Nincs, nincs, nincs kiválasztott nép e földön, ahol minden nép kiválasztott. Minden, minden, minden nép kiválasztott nép.
|
Előzmény: 281 |
|
|