Nehezen értelek. Változatlanul nem értem,
mi a szándékod. És a motivációd.
Mert például egy orvos, aki azzal foglalkozik, hogy dudorokat operál le a homlokról, nem ragaszt a homlokára egy ronda kelést, csak ha ijesztgetni akar, így jártok, ha nem hozzám jöttök.
Sok visszaélés van ilyen téren, tudati manipuláció folyik, ami mindig gonosz. A reklámok még az enyhébb dolgok közé tartoznak. Lehet, hogy erről kivételesen többet tudok, sajnos.
De aki a szférikus geometriát így érti, az mindenképpen sokat tud. Nem próbálta még, ki nem tudja, milyen nehéz ez.
A szándék, ami nem érthető. Mert a keresztény út egy realizációs út.
Amivel ezt alátámasztom, azt NEM AKAROD megérteni.
Az élő szívekben születő virág ez, ami igen könnyen letaposható. Az élő szívekből, a műalkotásokból, az ezen az úton járók gondolataiból. Ezekből olvasom. A biblia segédkönyv ehhez, én is idézhetnék sokat, most ne így.
A te idézeteid és az én idézeteim halmazának metszete igen nagy! Kérdéseim vannak. Szerintem mi mindannyian az igazságot keressük, és azt gondolom, hogy az igazság legvégső fokon nem fájdalmas, hanem a legszebb és legjobb.
Ezért keressük.
Azonban egy van belőle, és mint minden ami EGY, ontológiailag máshova tartozik, mint amiből kettő, három, több, sok van, és ugyanezért nem birtokolható.
Keresni kell, lényegéhez tartozik ez, hogy keresni kell.
Aki azt mondja az enyém az IGAZSÁG, a fentiek miatt bizonyára téved.
Ha csak egy iottányi is hiányzik belőle, nagyon más lesz
(ióta= a görög abc legkisebb betűje, az ’i’ 
Nem mindenki keresi ezt tudománnyal, okosan, tudós módon, analizálva, vannak más megközelítési utak. Nemcsak a művészi megközelítésre gondolok.
Szerintem az utak száma pontosan az emberek számával egyenlő. A saját útján (svadharma) lehet valakit segíteni, lehet valakit akadályozni.
Ez egy fórum, ahol névvel, álnévvel, vagy jelszóval szabadon választva, megpróbáljuk valamennyire megismerni egymás gondolatait, úgy gondolom, nem illegitim kérdezni. Sok ideje erre nincs a legtöbb fórumozónak, ezért próbáltam 'totó’ formában, rövid, ábra és idézetek nélküli választ várva.
*
A.)
Ki tud többet a lélekről, az igazságról, a világról?
1.Calcuttai Teréz anya, aki azt mondta, hogy a halottakat a saját vallásuk szerinti szertartással kell elbúcsúztatni.
2.Akik ezért támadták.
X. Fontosabb dolgaim vannak, nem érek rá ilyen kérdésen gondolkodni.
*
B.)
Néha megjelenik az életemben a tiszta derű, tiszta szívvel mosolygok,
Nem gúnnyal, nem kárörvendve, nem céllal, csak úgy, nem ’valamin’,
hanem –valamitől inspiráltan játékként, ajándékként megjelenik a lelkemben.
Tiszta fényesség, intuitíven, aminek következménye tiszta, ítélet nélküli intuitív megértés
1.igen, vannak olyan ember, emberek, akiknek társasága ezt inspirálja, vannak olyan művek, irodalmi, színház, film, vannak olyan természeti jelenségek, vagy bármi egyéb, ami nyomán érzem ezt
2.nem. Ez butaság, fontosabb dolgaim vannak, az élet olyan tragikus, hogy ezt meg kell akadályozni az igazság nevében, lényegtelen kérdés,
X. magánügy, nem tartozik senkire.
*
C.)
Van akinek műve, beszéde segítő az utamon. Ez a Mester.
„Az én vezérem bensőmből vezérel”- mondhatják az emberek a költő szavával.
Mégis van, aki segít, van aki lelökni akar az útról.
Ha valaki az ember hitét el akarja venni, anélkül, hogy egy jobbat tudna helyette neki adni – az aljasság.
Ez így leírva bonyolultnak tűnik, a gyakorlatban, felnőtt és mentálisan ép emberek esetében azonban pontosan tudja mind a két fél- az ártó és az áldozat, hogy ez történik. Ez azért van, mert Isten gyermekei vagyunk, ahogy ezt te is szoktad mondani, tehát jelen van, „tanú”. Ezt a „tudást” millióféle képen tagadják le, millió ok miatt. A Mester: segít. Kell.
Az én ilyen szellemi vezetőm: Eckhart mester, a XIV sz-i domonkosrendi szerzetes. Az inkvizíció perbe fogta, és bármennyire igyekeztek, ő előbb lépett át a halál kapuján, minthogy megölhették volna,. Foglalkozhatnék avval, hogy háá, az inkvizíció ilyen- olyan, ezért-azért. Az, hogy engem mégis a tanítása érint meg, és csak az érdekel, összefügg, hogy a szellemi utamon ez segít.
1.van, vagy volt mesterem, a neve:
2.nincs szükségem ilyen segítőre.
X. titok ezzel kapcsolatban bármi
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
ez az én logom, és a szellemi vezetőm nevével együtt, mérhetetlenül többet mond az anyakönyvi kivonatomnál.
előre is köszönöm a válaszaidat, üdv.
A.):…………
B.):…………
C.):…………
*