Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 18. 08:37 | Sorszám: 454
Van költői tehetséged az biztos, de a rideg valóság nem ilyen rózsás, mint ahogy ezt lefested...

Az új "teremtésen" már 9 éve túl vagyunk. Ezt, az általam olyan sokat emlegetett 1999.08.11.-i napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt jelentette, ami az "Úristen szent akaratából" a lehető legnegatívabb "lélekszikra" lejövetele volt az égből. Ha belekevernénk a témába a Sátán fogalmát, aki maga az "Isten" természetesen, azaz a folyamatosan változó szellemi való negatív szellemi aspektusa, akkor nyugodtan nevezhetnénk ezt a "lélekszikrát" sátáninak...

A Földön a Sátán, azaz "Isten" negatív szellemi sugallatta az úr, amit Lukácsnak tulajdonított evangélium jól szemléltet:

Idézet:
Lukács evangéliuma
4,5 Ezután felvitte az ördög, megmutatta neki egy szempillantás alatt a földkerekség minden országát,
4,6 és ezt mondta neki: "Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom.

Ugyanez az ördög, aki valójában maga az "Isten", az ószövetségi legendákban Ezsdrásék jóvoltából a gazdagság megszerzésére és más népek leigázására ösztönöz:

Idézet:
Mózes V.
8,18 Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére, hogy fenntartsa szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak. Így van ez ma is.

15,6 Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.

20,10 Ha egy város ostromára készülsz, szólítsd fel azt békés megadásra.
20,11 Ha békés megadással válaszol, és megnyitja előtted kapuit, akkor legyen az egész benne lakó nép adófizető szolgáddá.
20,12 De ha nem fogadja el a békét, hanem harcra kel veled, akkor zárd körül!
20,13 És ha kezedbe adja Istened, az Úr, akkor hányd kardélre a benne levő férfiakat mind.
20,14 De a nőket, a gyermekeket, az állatokat és mindazt a zsákmányt, ami a városban van, vedd birtokodba, és élvezd az ellenségtől elvett zsákmányt, amit neked adott Istened, az Úr.
20,15 Így bánj mindazokkal a városokkal, amelyek igen messze esnek tőled, és nem az itt levő népek városai közül valók.

János evangéliuma
8,42 Jézus így szólt hozzájuk (a zsidókhoz): "Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.
8,43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet.
8,44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.
8,45 Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem.

Szóval láthatod, hogy a hideg realitás nem kifejezetten költői...

Gustave Doré: A Sátán bukása 1865 (a Te madárkád valódi fotója...)

Luzifer a "fényhozó", aki nem más, mint a kozmikus Krisztus-JHVH (nem a Názáreti Jézus!), azaz a "bukott angyal"...

Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum

Előzmény: 450

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola