Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 23. 14:29 | Sorszám: 594
Pál (Saul rabbi) feltehetöen a szanhedrin utasítására "megtért" és megalapozta a világ népei számára a Pál-féle kereszténységét. Papíron általa támadt fel a vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszített Názáreti Jézus. Mivel Jézus ugyanolyan hús-vér ember volt, mint bármelyikünk, csak egy sajátos születési adottsággal felvértezve, így természetesen nem támadhatott fel a halottaiból, mivel ez nonszensz. A tűzzel-vassal keresztvíz alá hajtott népekre rá lett erőltetve ez az elképzelés az ősi vallásaik betiltása mellett az ószövetségi legendák bosszúálló, gonosz "Istenét", JHVH-t és egy embert imádattak velük "Istenként" közel 1700 éven át...

Mi értelme volt ennek tulajdonképpen?

1700 év óta "Jézus második eljövetele" gyanánt váratják a kereszténységgel az ószövetségi legendák Ezsdrásék által betervezett messiását, akinek természetesen semmi köze az 1983 éve kereszthalált halt Názáreti Jézushoz... Hogy nehogy kételkedjen valaki a tanításokban, Pál átokkal fenyegeti meg a hívőket:

Idézet:
Pál levele a galatákhoz
1,6 Nincs más evangélium
Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok;
1,7 pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát.
1,8 Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!
1,9 Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!

Pál első levele a korinthusiakhoz
16,22 Ha valaki nem szereti az Urat (*JHVH-Krisztust), legyen átkozott! Marana tha!

Szóval a Pál (Saul rabbi) által megalapozott hit védelme átkokra bazíroz, meg arra, hogyha valaki kétségbe merné azt vonni, hogy az 1999.08.11.-én született ószövetségi legendák messiása "Jézus második eljövetele" lenne, az maga az Antikrisztus...

Aki ismeri a JHVH-kozmikus Krisztus (nem a Názáreti Jézus!) valódi lényegét, azaz a legnegatívabb kozmikus kereszt szellemi hatását, ami a bűn és a halál jelképe, az egészen máshogy fog hozzáállni a Krisztus és Antikrisztus fogalmakhoz. A valódi Antikrisztus a Názáreti Jézus kellett legyen, hisz a jó szellemi hatásának szülötte volt és a gonosz ellen harcolt!

A kozmikus Krisztus-JHVH, a népek legyőzője valójában azonos Luciferrel:

Idézet:
Ézsaiás
14,12 Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője!

Lukács evangéliuma
10,18 Ő pedig ezt mondta nekik: "Láttam a Sátánt villámként leesni az égből.

Die Bibel(1998)
Die Offenbarung Johannes
22,16. Ich bin die Wurzel und der Stamm Davids, der strahlende Morgenstern.
--Jelenések könyve
22,16. Én (Krisztus) vagyok Dávid gyökere és ága, a fénylő Hajnalcsillag.

http://www.catholic-church.org/ao/exsultet.html
Flammas eius lucifer matutinus inveniat:
Ille, inquam, lucifer, qui nescit occasum:
Christus Filius tuus,
qui regressus ab inferis,
humano generi serenus illuxit,
et vivit et regnat in saecula saeculorum.
--Fényesen világít ő, amíg a Hajnalcsillag (Lucifer) felemelkedik
az igazi Hajnalcsillag (Lucifer), ami az örökkévalóságban nem süllyed el:
a Te fiad, a mi urunk Krisztus,
aki feltámadt hallotaiból (*),
aki az embereknek a keleti fényben sugárzik
aki veled él és uralkodik az örökkévalóságban.
--

János evangéliuma
8,42 Jézus így szólt hozzájuk (a zsidókhoz): "Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.
8,43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet.
8,44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.
8,45 Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem.

(*) A kereszt szellemének az inkarnációja "támadt fel halottaiból", nem pedig a Názáreti Jézus sajnos...

Maimonidesnek igaza volt, amikor azt jósolta, hogy:

Idézet:
http://www.kimizion.org/st5760.html http://www.kimizion.org/5760/zaw60.html
DAS ZENTRUM FÜR JÜDISCHE STUDIEN IN ISRAEL
Anschrift: Sderot Hame'iri 2, Kirjat Mosche
IL - 91032 Jerusalem ISRAEL Tel. +972 2 6511906
Fax +972 2 6514820 http://www.machonmeir.org.il
18. Adar-2 5760 (25.März.2000)
Das Wort zum Papstbesuch
"Rabbiner Moscheh ben Maimon ("Maimonides"), einer der
größten jüdischen Weisen aller Zeiten, erklärte in seinen
Ausführungen über das Ende des Christentums, daß die
Christen eines Tages von ihren Überzeugungen ablassen und
erkennen werden, wie sie von ihren Vorvätern und ihren
Propheten belogen wurden:"

--5760. II.Adar 18. 2000.március 25.
Gondolat (szó) a pápa látogatásához
"Moscheh ben Maimon ("Maimonides) rabbi, minden idők egyik legnagyobb zsidó bölcse elmagyarázta a levezetésében a kereszténység végét, hogy a keresztények egy napon rá fognak jönni és felismerik, hogyan lettek az ősatyáik és prófétáik által becsapva."--

Természetesen nemcsak a keresztények jártak így, hanem pl. az ószövetségi legendák hívei is...

Bővebben erről:

Jézus nem azonos Krisztussal!

Jézus vagy Immánuel?

Be lettek csapva a keresztények?

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola