Te vársz valakit, Rabbi Klaus?
Egy bakonyi betyárra vársz? Messiásra?
Mert én nem. Nem akarom bántani, aki várja, ha neki még nem jött el a Megváltó, várhatja is.
Lehet a sült galambot is várni, amint berepül a tátott szájba.„Ne várd a jót, belülről kell jóvá lenned” (egy pásztorjátékból idézve)
Érdekes, hogy nekem – bármelyik világvallásnál hallgatóztam is, mindig azt mondták:
A Szent Halhatatlannal találkozni lehet.
Színről –színre látni.
Eggyé válni.
Itt és most. És végezetül, a halál pillanatában is.
(De ha itt és most nem élem át, nem várom a halál pillanatában sem, mert ezt nem lehet kiérdemelni, erre gyakorlással, kereséssel rá lehet találni- lévén idő és tér feletti, mindig jelen VAN, csak elfedi valami, ami illuzórikus, igazából „nem van”, nincs. Ezt a zen buddhistáktól tanultam).
És csak azért nem kellett nekem ezt „elhinni”, (sőt semmit sem kellett elhinni) mert mindez azután történt, hogy magamtól, magam által, magam, átélésben tapasztaltam ezt.
És utána meglepődve láttam, hogy a vallások- mélységes szolidaritásban egymással,
ezt mondják. Az imák, a szakrális szertartások ezt segítik. És a műalkotások (ebből adódik, hogy csak szakrális művészet van, ami ezt a folyamatot segíti. A többi csak hírnév, vagyon, rangért megy, nem művészet.)
Minden sorommal erről szerettem volna írni.
De persze nem olvasod el, és helyedben én sem olvasnám magamat. Még a végén… na mindegy.
http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=z_get_topic&f=10&t=000228&m=000029
Karácsonykor, láttam a tudati erőidet jelképező Háromkirályokat jőni. (egy kis kép)
Hol késlekednek szíved Pásztorai?
*