Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
john batky
  Válasz | 2009. április 14. 10:39 | Sorszám: 726
Nézd csak... van egy zéró-megoldás, amelyhez minden spekuláció során tetszőleges időpontban vissza lehet térni: ez az, hogy amit a tapasztalat nem erősít meg, az nincs.

Ez a potméternek a szélsőségesen materialista állapota. Ettől még az equalizer-rel lehet játszani, fel lehet vetni, hogy mi van akkor, ha egy állítás igaz, azt jelenlegi ismereteink alapján meg lehet-e valósítani.

Ez még nem számít kármentésnek, a fizikusok spekulációikban felteszik néha azt is, mi van akkor, ha a fénysebesség az universum élete folyamán nem volt állandó, változott.

A címmel viccelni... OK, lehet, magam is gondolkodtam azon, a feltámadás után volt egy megjelenés, de a történet mintha nem folytatódna, nem lenne vége, ahogyan valamelyik evangéliumban olvastam...

"felment a mennybe" ebből következhetnek a legérdekesebb spekulációk, ha egyházalapító létedre nem képviselnél ultraortodox materialista nézeteket. Írtam már: tudásunk az anyag és a téridő szerkezetéről átalakulóban van és még nem látni, milyen következményekre vezet. Én itt nem zárnám le a kérdést, mert a fizikusokat nem tartom hiperhiszékeny embereknek

Előzmény: 715

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola