Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » +1 éjjeli menedékhely

Ha vissza akarsz térni az előző témához, használd a böngésződ vissza (back) gombját!
   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: +1 éjjeli menedékhely
LZS
  Válasz | 2002. december 26. 12:36 | Sorszám: 30
"3;Bársonyos forradalom-veszélyes illúzió.Forradalmat csak a nagy többség beleegyezésével lehet győzelemre vinni.Márpedig jelenleg mi kisebbségben vagyunk.Egy elvetélt lázadással csak kényelmes és legitim eszközt adnánk a bolsik kezébe,hogy végleg leszámoljanak velünk."

1. Igaz, amit mondasz.
2. És nézzünk szembe a tényekkel: a választásokon MO. lakossága az mszp-t választotta. Talán azért, mert
a.) a kisembereknek (bérből és fizetésből élők) az Orbán kormány sem hozott kiugróan nagy változást pozitív irányban,
b.) a vidék parasztságának talán csalódást okozott Torgyán és pártja,
c.) a bizonytalan szavazatú kisemberek végül mégis az mszp-re szavaztak azzal a gondolattal, hátha mégis jobb lesz a jövőben,
d.) a biztos mszp szavazók természetesen az mszp-re szavaztak, egy részük valódi hittel (a régi hit miatt), mésik részük taktikából,
e.) akik mégis a Fideszre, vagy a jobboldali pártokra szavaztak, azok tudták, mit akarnak, ők voltak a biztos szavazók.

Véleményem szerint az a.) b.) és c.)pontokban szereplő polgároknak meg kell tudniuk, mit is hozhat nekik valójában az mszp kormány! Hagyni kell, hogy megérezzék a zsebükön, hogy mit és kit választottak! Majd ha rájönnek, hogy ez a kormány még rosszabbat hoz a fejükre, mint eddig volt, akkor majd elgondolkoznak rajta. Addig nem szabad semmilyen bársonyos forradalmat csinálni, mert valóban leszámolhatnak velünk a bolsik, a választó polgárok segítségével! Ez a mostani helyzet nekem is épp olyan rossz, mint nektek, de gondolkozni kell, mielőtt fejjel ugranánk a falnak! Hadd tombolja ki magát az mszp, hadd lássa a nép az istenadta, hogy mit is választott, aztán, a legalkalmasabb időpontban kell támadnunk! Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, de én így látom a dolgot.

A kisembernek (végülis ők vannk itt többségben MO-on), az a legfontoosabb, hogy miből él, mennyiből él, ki tudja-e fizetni a lakásrezsijét, tudja-e etetni a gyerekeit, stb. Ha a zsebében ugyanannyi van benne, mint előtte, többre vágyik. Ha azt érzi, hogy kevesebb volt benne, mint eddig, akkor dühöng. Meg kell várni azt a pillanatot, amikor az elégedetlenség a tetőfokán van, és akkor kell ezeket a választópolgárokat megnyerni a jobboldalnak! Amíg nem érzi a különbséget, addig nem szabad rájuk rontani az ideológiánkkal. Mert aamíg a kisember és gyereke éhezik, addig nem fog foglalkozi olyanokkal, mint Kertész Imre és Nóbel díja, sem olyannal, mint hazaszeretet, vagy nemzetiségi érzés.

Emlékezzünk meg azokról, akik karácsony ünnepén nem tudtak ajándékot adni a gyermeküknek, mert nem volt miből. Vagy azokról, akiknek nincs hol és nincs kivel ünnepelniük. Őértük kellene harcolnunk, hogy nekik is legyen minden jó, ami most nekünk van.

El kell jutnunk valahogyan ezekhez az emberekhez, fel kell keresnünk, meg kell nyernünk őket magunknak! Akkor leszünk többségben! És többségben van az erő. Ámen.

Időzóna: CET  

         előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola