Termékleírás
A sejtek egészségéért!
A múlt század első felében Szent-Györgyi Albert ismerte fel, hogy a növények tartalmaznak egy biológiailag aktív vegyület családot, az ún. flavonoidokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében.
Ennek a családnak egyik leghatékonyabb csoportját képezik az antocianidin flavonoidok, melyek sötétebb színű gyümölcsök pl: fekete szőlő héjában, vagy a szőlőmagban, találhatóak.
Vizsgálatokkal bizonyított, hogy ezek a vegyületek megőrzik, illetve javíthatják az erek rugalmasságát, tágulási képességét, csökkenthetik az érelmeszesedést, a magas vérnyomást, csökkentheti az ödémák kialakulásának esélyét.
Ennek a problémacsoportnak az előfordulását nagymértékben befolyásolja a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás.
A fekete szőlő héjában található rezveratrol (mint polifenol) különleges szívvédő hatással rendelkezik. Rezveratrol nevű molekula erős antioxidáns (azaz hatékonyan semlegesíti a sejtekre káros agresszív molekulákat az ún. szabadgyököket) gyulladást gátló hatású, a vérrögök kialakulását megakadályozhatja ,lassíthatja a sejtek öregedését.
Kísérletek és populációvizsgálatok egyaránt igazolják, hogy a rezveratrol folyamatos szedése jelentősen csökkentheti a szívinfarktus előfordulásának esélyét, csökkenteni képes a kialakuló szívizomelhalás nagyságát.
Rendszeres fogyasztással tapasztalható a vérnyomáscsökkenés, koleszterinszint csökkenés, érelmeszesedés mérséklődése, a retina vérellátásának fokozásával a látásélesség javulása.
Az erek funkciójának normalizálása révén javul a vérkeringés, ami az egészségi állapot általános javulásához vezethet!