Téma: Technikai
|
panda |
Válasz | 2018. november 24. 18:53 | Sorszám: 590 |
http://www.demokrata.hu/hir/zold-jovo/kisutott-vegre "Az elmúlt hónapban a kormány kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánított több mint száz naperőműves projektet, illetve beruházási célterületté napelemeknek helyet adó földeket. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban és könnyebben végezheti el a telepítéseket a Magyar Villamos Művek Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Hungarowind Kft. Száz megawattnyi szolárteljesítményt építenek ki 50 milliárd forint értékben több mint száz településen, Alsónánától Felsőzsolcáig, Dunaújvárostól Zalaegerszegig. A két legnagyobb, egyenként 20-20 MW összteljesítményű erőmű Felsőzsolca és Paks területén épül, az előbbit 2018 első negyedévében szeretnék átadni. A beruházások költségeinek 35 százalékát uniós támogatásból, 65 százalékát saját erőből fedezik. Mivel ők is tavaly nyújtottak be kérelmet, a megtermelt áramot még a KÁT-rendszerben értékesítik, és az MVM Csoport mindezzel a legnagyobb naperőművi kapacitással rendelkező energiatermelő lesz Magyarországon. Az új naperőművek éves szinten több mint 110 GWh villamosenergia-termelésre lesznek képesek, ami 50 ezer háztartás, vagyis egy közepes méretű magyar város éves villamosenergia-szükségletét fedezi."
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2018. november 24. 12:15 | Sorszám: 589 |
Idézet: 2018. 11. 23. - 18:36"Átadták Magyarország legnagyobb naperőművét Hazánk legnagyobb naperőművét építette meg a Magyar Villamos Művek (MVM) csoport a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában. A kilencmilliárd forintba került, évi 20,7 gigawatttóra áram termelésére képes létesítményt pénteken adták át, az erőműbe csaknem 74 ezer darab polikristályos napelemtáblát telepítettek." (panda(la) levelezőtárstól átvéve, a "sárgáról") Mondjuk nem igazán tudom, hogy Felsőzsolcán mennyivel több Nap süt, mint Alsózsolcán. Az a gyanum: egyik Zsolcán sem "süt" túl sok Nap, legalábbis nem több, mint--teszem azt-- a Szeged melletti Ópusztaszeren vagy a Fehérvár melletti Börgöndön...Dehát "ők" tuggyák....
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2018. november 16. 19:46 | Sorszám: 588 |
VIZÜGYEK A fúrt és ásott magánkutak bejelentési ill. felülvizsgálati kötelezettségét 2 év plusz határidővel megtoldották az illetékes szervek. Persze. Egyáltalán nem érti az átlag magyar polgár azt, hogy ugyan-vajon miért van mostanában PLUSZ MACERA KÚT-DOLOGBAN. Persze környezetvédők és nagyon okos hidrológusok akcióba léptek és magyarázgatják szorgosan mi minden "hézag" is van vagy lehet mostanában a vízzel, amiből--azt mondják--kevés van, bigyázni köll rá, nem lehet csak úgy ukk-mukk-fukk "viráglocsolásra" és holmi földi hívságokra eltékozolni. És miután lehet hogy a családom birtokában lévő ú.n. "parasztház" telkén esetleg érintett vagyok ez ügyben magam meg a feleségem is, kezdtem "utánatanulmányozni" hogy mi mindenről is van itten NAGYBA-SZÓ? Hát sok érdekes, eddig ismeretlen dologra találtam. Többek között megismerkedtem az "ÉRTÉKES VIZ" és a "szennyezett viz" fogalmával, melyek létezéséről eddigelé nem is volt halovány gőzöm sem. Hiába, nem csak a jó pap tanul holtig, hanem az átlag választópógár is.
|
|
alexander |
Válasz | 2013. március 12. 10:25 | Sorszám: 587 |
Jellemzőnek tartom, hogy a szolgálatok, elkésve lépnek fel a zavarkeltőkkel szemben, pedig már decemberben kiszivárogtatták a diákok, hogy amerikai oktatók segítik őket, most azt hallani, hogy 8-an elutaztak. Persze az amerikai Nagykövetséggel csinján kell bánni. Még egy hír, Csársz Gáti lesz az új a. nagykövet. Hát? mit mondjak? Nem is vártam mást!
|
|
|
alexander |
Válasz | 2013. március 08. 01:33 | Sorszám: 585 |
oktatási anyag. A HA_HA továbbképzői gyakorlott zavarkeltők. Nekem profi provokátorok. Kinek az ügynökei? Ki fizeti őket? Gondolom, hogy a terrorelhárítók már képben vannak, hogy kiutasítsák országunkból a kedves embereket, - Persze a nagykövetséget is tájékoztatni kellene, hogy Richard Field klónjai veszélyeztetik a társadalmi békét.küldjék haza a jóembereket, mert még valami bajuk esik? https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/13d448d3666b8106
|
|
alexander |
Válasz | 2013. március 08. 01:32 | Sorszám: 584 |
oktatási anyag. A HA_HA továbbképzői gyakorlott zavarkeltők. Nekem profi provokátorok. Kinek az ügynökei? Ki fizeti őket? Gondolom, hogy a terrorelhárítók már képben vannak, hogy kiutasítsák országunkból a kedves embereket, - Persze a nagykövetséget is tájékoztatni kellene, hogy Richard Field klónjai veszélyeztetik a társadalmi békét.küldjék haza a jóembereket, mert még valami bajuk esik? https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/13d448d3666b8106
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2013. március 05. 09:41 | Sorszám: 583 |
(Most éppen) már többször villám, mint csiga.
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2013. február 01. 07:35 | Sorszám: 582 |
Egyszer csiga, másszor villám ...
|
|
panda |
Válasz | 2013. február 01. 06:27 | Sorszám: 581 |
lassssúúúúúúúúú
|
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2013. január 03. 00:01 | Sorszám: 577 |
00:04
|
|
|
|
onogur |
Válasz | 2012. december 14. 10:10 | Sorszám: 574 |
10:29
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. december 08. 09:25 | Sorszám: 573 |
(Volt ilyen, de a topic tartalma szempontjából csak történeti érdekesség )
|
|
|
Zsíros B. Ödön |
Válasz | 2012. december 07. 19:37 | Sorszám: 572 |
Eredményeket én is tudok: 3:6 (Sokan 6:3-ként emlegetik az 53-as eseményt.)
|
|
|
mpd |
Válasz | 2012. december 07. 12:23 | Sorszám: 571 |
12:43
|
|
|
|
onogur |
Válasz | 2012. december 07. 10:46 | Sorszám: 569 |