Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Hiteles emberek (3. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Hiteles emberek
panda
  Válasz | 2018. július 08. 12:11 | Sorszám: 24
keresztkem
  Válasz | 2018. július 08. 11:13 | Sorszám: 23
1.) Nem vagyok "tulaj".
2.) Ha "bezárják a fórumot"--be lesz zárva. Semmit nem tehetek ezellen sem, meg "mások" ellen sem.
3.) És mégegyszer írom, mert úgy tűnik, mintha nem "hatolt volna el az Ön tudatáig" válaszom leglényege: ÉN SENKIT INNEN KI NEM "ÚTÁLTAM" éS SENKIT INNEN EL NEM ÜLDÖZTEM--AMIVEL ÖN AZ ELŐZŐEKBEN ENGEM vádoL-t, az tehát nem áll fönn! Márcsak azért sem, mert ha akartam volna is ilyen galádságot művelni, akkor se tudtam volna azt, hogy hogyan kell csinálni! EZ NEKEM NAGYON LÉNYEGES, HOGY ISMERT LEGYEN,MERT EL NEM TUDOM KÉPZELNI AZT, HOGY MELYIK KISUJJÁBÓL TETSZETT KISZOPNI AZT, HOGY ÉN BÁRKIT IS ELÜLDÖZÖK INNEN?! HISZEN, PL.:
4.) "PANDA" LEVELEZŐTÁRS MÉLYSÉGESEN ÚTÁL SŐT GYŰLÖL ENGEM, mégis eszem ágában nincs és nem is volt soha az, amit Ön ír--még vele kapcsolatban SEM(!).
5.) Az persze igaz, hogy alkalmasint néha rendesen LEBASZOM őt, meg elküldöm az anyukájába, de ez NEM "AZ", amit Ön írt.
cibulka
  Válasz | 2018. július 08. 10:42 | Sorszám: 22
Hát további sok csevejt Önmagaddal,meg imátkoz, hogy ne zárják be a fórumot,hacsak nem Te vagy a tulaj!
Hali!
keresztkem
  Válasz | 2018. július 07. 14:25 | Sorszám: 21
Kedves Cibulka!
Még annyit hadd' jegyezzek meg, hogy olyannyira NEM ÜLDÖZÖK EL INNEN SENKIT, DE SENKIT, hogy AZT SE TUDOM, HOGY HOGY' KÉNE vagy HOGY LEHET-NE egy ilyen fórumról "elüldözni" bárkit is. Úgyhogy ha akarnám se tudnék "elüldözni" innét senki, de mint mondottam volt: NEM AKAROK ÉS NEM IS AKARTAM KORÁBBAN SEM ELÜLDÖZNI INNEN SOHA SENKIT. PERSZE. Lehet hogy a PUSZTA LÉTEM és megnyilatkozásmódom olyannyira irritál valakit vagy valakiket, hogy "MÁR AZT ELÜLDÖZŐ HATÁSUNAK" érzi vagy minősiti. De mint senki más, én sem tudok KIBÚJNI A bőrömből. ILYEN VAGYOK,ENGEM ILYENNEK KELL ELFOGADNIA BÁRKINEK.Aminthogy én is, jómagam is olyannak fogadok el bárkit, amilyen ő.
keresztkem
  Válasz | 2018. július 07. 14:10 | Sorszám: 20
Kérdésére a válaszaim:
1.) Engem valóban NEM(!) zavar--egy cseppet sem-- az, hogy jórészt egyedül irogatok, elmélkedgetek ITT. Mert egyébként óriási nagy családom van 2 okos, diplomás fiam, diplomás menyeim és 2+4=6 SZUPER ARANYOS UNOKÁM IS,akikkel van dolgom ölég--Istennek hála.
2.) NEM "ÜLDÖZÖK EL SENKI"-T --ÖNT SEM "ÜLDÖZTEM EL" SOHA--KORÁBBAN, SEM, MOST SEM.SŐT! ÖRÜLÖK NEKI, HA AKÁRKI IR IDE!!! "pandá"-val kicsit más a helyzet, de még neki is ÖRÖLÖK, MOMDOM MÉGEGYSZER: MÉG NEKI IS ÖRÜLÖK(!!!) Csak éppen nem hagyom, hogy hülyének nézzen: ő sem és bárki más...sem.
3.) Én ölég messze élek Szegedtől--ugyanis MISKOLCON élek 71 és fél éve-- a "Csillagtól" meg pláne "messze". Olyannyira, hogy börtönnek még a környékén se voltam soha, nem is tudom, belülről hogy néz ki egy börtön.
KIELÉGITŐEK A VÁLASZAIM?
cibulka
  Válasz | 2018. július 07. 11:44 | Sorszám: 19
Keresztkem!Nem zavar az ,hogy csak saját magaddal beszélgetsz és mindenkit elűldözöl?
Persze van aki csak ezt teheti,nem a szegedi csillagban vagy bentlakó?
keresztkem
  Válasz | 2018. július 07. 05:46 | Sorszám: 18
Nem "hányok" sehová, sem "be", sem "ki". Mert szerencsére kiváló az emésztőrendeszerem."Azt" csak ön szokott az örökös békétlenségeivel és sértegetéseivel--amelyet persze nem hagyok megtorlatlanúl.
panda
  Válasz | 2018. július 07. 01:53 | Sorszám: 17
Behányni mindenhová... Tényleg, OK.
'Keresztényi' viselkedés; ja.
keresztkem
  Válasz | 2018. június 30. 08:46 | Sorszám: 16
Hiteles ember volt számomra a korábbi Orbán kormányokban--főleg gazdasági-közgazdasági ügyekben--Csepreghy Nándor államtitkár úr. Meglepődve konstatáltam hogy a legújabb kormányban nincs benned--semmilyen szinten. Őszintén hiányolom és fájlalom világos szavát és gondolatait, s nehezen tudom elképzelni azt, miért nincs Rá szüksége a jelenlegi állam-vezetésnek.
keresztkem
  Válasz | 2018. május 23. 09:53 | Sorszám: 15
Szabó György a bükk-i "füvesember".

Szabó Gyuri bácsi, aki műveli és hirdeti a NAGYIGAZSÁGOT, miszerint: FŰBEN FÁBAN ORVOSSÁG VAN, a Miskolc közelében a Bükkben lévő Bükkszentkereszt községben él...többnyire. Azért csak "többnyire" mert, dacára annak, hogy már elmúlt 90 esztendős, nagyon aktivan dolgozik. Irányitja egyrészt az üzleteit, amelyből Budapesten van 2, Miskolcon ugyancsak 2, Debrecenben 1, Bükkszentkereszten is 1...stb. és irányitja azokat a munkatársait, akik Neki erdőn-mezőn, hegyeken-völgyeken, tavasszal-nyáron-ősszel és télen "bedolgoznak". Gyűjtik a gyűjteni való növényeket, füveket, gyógyhatású anyagokat-kivonatokat-teákat-esszenciákat. És persze azokat a munkatársait is irányitja, akik az üzleteit "vezetik" fenntartják, ott árúsitanak, tanácsokat adnak, gyógynövény árúval feltöltik azokat. És akkor még ehhez 'jön hozzá a "publicity" a médiaérdeklődések kieláégitése interjúk, riportok egyebek.
Nem könnyű 90 éven felűl, de hogy Ő, Gyuri bácsi mindezt valahogyan "győzi", az önmagában BIZONYTÉK a "bükki füvek" segitő hatására. És akkor még nem beszéltam egy szót sem arról, ami miatt ezt a h.sz.-t egyáltalán kiötlöttem: az Ellene, Szabó Gyuri bácsi ellen MEGINDULT "médiatámadásokról" a "tudományos Világ aljas ármánykodásairól", melyek főleg 'azóta erősödtek föl, amióta az "öreg" elég jelentős ÁLLAMI KITÜNTETÉST kapott--életműve okán. (MAJD KÉSŐBB!)

keresztkem
  Válasz | 2018. január 23. 08:45 | Sorszám: 14
No, akkor rendbe' vagyunk--MAGA HÓTTBAOM.
panda
  Válasz | 2018. január 23. 02:12 | Sorszám: 13
ejj, még ebbe a topikba is behánytál?...
keresztkem
  Válasz | 2018. január 21. 10:29 | Sorszám: 12
Lehet, hogy nem hiszi el nekem, de KOMOLYAN AGGÓDOM ÖNÉRT "PANDA"--maga szegény hülye.....
Nem kivánnék Önnek semmi rosszat, sőt, zavar a tudat, hogy esetleg súlyosabban beteg--maga intézményesen HÜLYEÁLLAT!
Sajnos sok influenzás és légúti betegségekben szenvedő embertárs van mostanában, és a mi korunkban.....már MINDEN LEHET. És nem kivánnék Önnek rosszat, ha hiszi, ha nem!
keresztkem
  Válasz | 2017. december 23. 10:56 | Sorszám: 11
Nagyon "hiteles" "evilági" embernek látom e honban --és egyre inkább annak--Dr.Orbán Viktort. Nem volt ez nálam mindég így. Annak idején úgy 1994 és 1998 'táján nagyon gyanakodva figyeltem rá, mint KDNP alapitó kereszténydemokrata. A saját pártomban a KDNP-ben is volt baj elég akkoriban--gondoljunk itt a Giczy contra Surján affér-ra, melyben e sorok irója egyértelműen Dr.Giczy György MELLÉ(!) állt. Akkoriban mi afféle csodabogárnak számitottunk városomban Miskolcon, ahol sok kereszténydemokrata élt--és él persze ma is--és csaknem mindenki Giczy ellenes volt, egy pár tagtársamat s jómagamat kivéve. Mi akkoriban a MIÉP-pel szimpatizáltunk inkább egy páran, a többség, akik Latorczay vezetésével beléptek a sebtibe' megalapitott KDSZ-be Orbánnal, meg az akkori már jórészt Dávid-Herényi-Szabó Iván vezette MDF-fel. Szóval azidőtájt nem igazán volt bizalmam az SZDSZ fattyúnak tartott Orbánhoz, ma már van! Nagyonis van, többek szerint túlontúl is. DE! Lényeg: NAGYON HITELESNEK LÁTOM DR.ORBÁN VIKTORT--ÉS SZILÁRDAN ANNAK.
keresztkem
  Válasz | 2017. december 01. 08:12 | Sorszám: 10
Mindszenty József bíborost-hercegprímást a LEGHITELESEBB MAGYAR EMBERNEK tartom--mindmáig-- kapitális történelmi tévedései ellenére is! Viszont.
Igen-igen nagy bajnak és súlyos történelmi szűklátókörűségnek vélelmezem azt, hogyha valaki-BÁRKI "Mindszenty ellenességnek minősíti vagy minősítené" azt a mai magyar "gondolkódótársat", aki észrevételezi SZENT ÉLETŰ BIBOROSUNK NAGY-NAGY TÉVEDÉSEIT! Mik voltak ezek a nagy tévedések.
1.) A III. Világháború kitörését Mindszenty bíboros-hercegprímás BIZTOSRA vette már 1948 koraőszén is. Úgy gondolta: néhány nap és elindul a háború.
2.) Tökéletesen félreértelmezte és prognosztizálta az USA és "a művelt nyugati kultúrállamok" viszonyulását a vasfüggönyön túli ú.n. "rab nemzetek" sorsához és az akkori sztalinista Szovjetúnióhoz. Hogy ez így volt--hogy FÉLREÉRTELMEZTE, sőt nagyon hibásan és rosszul értelmezte--erre Ő, szegény Mindszenty-nk jómaga is rájött. Először 1956-ban jött rá a Forradalmunk '56 novemberi szovjet tankok általi eltiprásakor. Másodszor 1971-ben jött rá, amikor távoznia kellett a budapesti Amerikai Követség-ről. Noha persze a felszini "szivélyes marasztalás" farizesusos és álságos nyomai fennmaradtak az "amik" részéről--miközbe' lelkük legmélyén azt kivánták: "minél előbb húzzon el innét ez a kellemetlen öregember etc...etc..."!
Leg-pregnánsabb bizonyítéka a fenti legutóbbi állitásnak az, hogy a Budapesten tartozkodó Richard Nixon akkori amerikai elnök a követség egy szobájában ücsörögve AZT nem tette lehetővé, hogy a tőle 2m-re lévő másik szobában rá várakozó Mindszenty-vel 3 mondatot váltson vagy kezet fogjon....A harmadik nagy és keserű ráébredése Mindszenty-nek akkor következett be, amikor az Őt Rómába kihívó VI.Pál pápa 1974-ben "letette" Őt, Mindszenty-t az Esztergomi Érseki székből, hogy helyére--az egyébként kiváló és feddhetetlen--Dr.Lékai (Lung) László-t ültesse...
3.) Tévedés volt a legitimizmusa is, jelesül a Habsburgokhoz való mindenároni ragaszkodás, hiszen okosabbak már a '60-as években is látták, hogy a "magyar trónhoz" már maga Habsburg Ottó is csak amúgy immel-ámmal kötődött. Később már éppenséggel sehogy.
Mindezeket nagyon jól látja a fentiek szerint a NAGYON HITELES BENCÉS TÖRTÉNÉSZ SOMORJAI ÁDÁM--igen-igen hiteles ember(!!!)-- akit méltatlanúl és méltánytalanúl sokan támadnak és bántanak, pedig igazat mond és ír.
keresztkem
  Válasz | 2017. november 29. 14:14 | Sorszám: 9
Könnyen elérhető: "fent" balra a "Menü" szó alatt van egy KIS KACSACSŐR, mely balra muztat. Oda kell click-elni és akkor innen kiléptünk. Ami ezután jött, ott azokból a "Méhes Gondola"vagy "Méhes Fórum" tartalmú sorra kell rákattintani, s máris a "Sárga Gondolá-n" vagyunk.
hubrentus
  Válasz | 2017. november 29. 08:42 | Sorszám: 8
Hol található a "sárga gondola" fórum? :-O
keresztkem
  Válasz | 2017. november 28. 05:03 | Sorszám: 7
Az alábbiak Apáti Bence NÉPTÁNCOS ÉS PUBLICISTA írásából valók:

"..A 2002-es választások előtt nagyon sokat vitatkoztam liberális táncos kollégámmal az azóta a feledés jótékony homályába veszett Nap-kelte reménytelen baloldali elfogultságáról.

Régi ballib újságírói trükk, hogy a magukat függetlennek, mostanában pedig már egyenesen betiltottnak hallucináló újságírók nem a véleményünkkel, vagy ha úgy tetszik, a tényekkel vitatkoznak, hanem megpróbálják ab ovo illegitimnek beállítani jobboldali
kollégáikat. Nem most kezdték."

keresztkem
  Válasz | 2017. november 21. 16:19 | Sorszám: 6
Mikor "hiteles" manapság bármi, ember, szervezet, intézkedés? Nem igazán tudnám egzaktul és tömören meghatározi. És főleg könnyen. Mert például itt volt a múlt héten az Európai Parlament, mely hozott egy nagyon "komoly"-nak és "hiteles"-nek is vélelmezhető intézkedést--ha igaz-- a bevándorlásról, annak hogyanjáról és miként-jéről. Hogy tudniillik így és úgy meg amúgy jöhetnek, csak jöjjenek....Mire a mieink válaszul: BEDŐLTEK SOROSNAK, épp' ezzel a múlt heti EP szavazással bizonyitják, hogy igenis van SOROS TERV. Mire maguk a libgenyók mondják most: A MÚLT HÉTEN TKP nem történt effektive semmi csak annyi, hogy arról szavaztak: hogy foglalkozzon a "dologgal" az Európa Tanács meg az Európai Bizottság, mer' majd ott azok.....etc...etc...Most akkó' mi van? Csináltak valamit vagy nem csináltak? Ki mondja meg? Én nem tudom. ÉS ÉN NEM IS TUDOM ELLENŐRIZNI SEM, MÁRCSAK NYELVI KORLÁTOZOTTSÁGOM OKÁN SEM AZT, HOGY KI MOND IGAZAT? IGY MARAD A HIT! Ő VAGY ÉN KINEK HISZÜNK? Én mindenesaetre Orbánnak és az Ő elvbarátainak HISZEK most már FELTÉTLENÜL!!! Akkor is Neki, ha Széll Bernadették azt mondják: a'zorbánék hazudnak! Nem baj! Én akkor is a "zorbánéknak hiszek..slussz-passz.
keresztkem
  Válasz | 2017. október 19. 17:38 | Sorszám: 5
Ez a 31 éves osztrák kancellárjelölt Sebastian Kurz nekem igencsak HITELES EMBER-nek tűnik, politikusnak fiatal ember létére. Valahogyan következetesen egyirányba és egyféleképpen beszél és súlyosakat mond. Arról nem beszélve, hogy az Osztrák Néppárt--melynek Kurz a vezetője-- tulajdonképpen nekünk KDNP-seknek testvérpárt. S ha a Szabadságpárttal a Julian Strache vezette "társasággal" alakit majd koaliciót--aminek nagyon drukkolok--az csak "hab lenne a tortán".
keresztkem
  Válasz | 2017. augusztus 22. 07:34 | Sorszám: 4
Jellegzetes "figurája" volt a 40'-es, '50-es, '60-as, de még a'70-es évek budapesti társasági és művészéletének is a "szövegíró" G. Dénes György, aki bizonyos értelemben igen-igen "hiteles" ember....volt. Amennyiben Ő, ahogyan a fenti körökben majd' mindenki hívta, "ZSÜTI", hitelesen sugallta-sugározta-közvetitette vissza e Világ légkörét, értékrendjét, tevékenységeit, emberi viszonylatait, mindennapjait--tömören: "szellemiségét". "ZSÜTI" eredetileg Guttmann Dénes György néven látta meg a Napvilágot Dohány utcai, Kazinczy utcai, pesti belvárosi zsidóként--annak rendje és módja szerint, talán 1920 körül.Viszont a zsidó "vészkorszak" idején, talán kikeresztelkedve is, de lelkében vastagon zsidónak maradva, jónak látta a Guttmann nevet egy kurta G.-vé egyszerűsiteni, és megmaradni Dénes György-nek. ZSÜTI a pesti művészvilág egyik kedvence volt a Fészek-ben, a lóversenypályákon, az éjszakai bárokban--Pipacs, Kulacs, Hajnal bár az Andrássy úton stb...--zongoristák, írók, sanzonettek, közönséges prostik és kvalitásos egyéb egzisztenciák körében, Karády Katalintól Mándy Ivánon át Csurka Istvánig, Sándor Csikarig. Szines egyéniség volt, Hozzá fogható talán csak az ugyancsak nagy éjszakai ember Királyhegyi Pál volt ebben az időben.
keresztkem
  Válasz | 2017. augusztus 20. 13:33 | Sorszám: 3
Páter Nagy Töhötöm S.J. jezsuita atya Mindszenty kardinális-sal való "harca", ill. annak mai "utánafigyelése" rendkivül izgalmas és tanulságos következtetéseket "indukál" a mai gondolkodó emberben. Nagy páter Mindszenty-vel való ádáz vitájának több frontja van, de talán a leglényegesebb az, ahol Mindszenty azt "üvölti", a "kommunistákkal két szót nem szabad tárgyalni sem", páter Nagy meg azt: "a kommunistákkal előbb vagy utóbb, de muszáj tárgyalni"--ha egyáltalán katolikusként fenn akarunk maradni. A kérdést végül a történelem maga döntötte el, vagy ha úgy jobban tetszik: AZ ISTENI GONDVISELÉS! Hiszen maga VI.Pál pápa--a korábbi Giovanni Battista Montini bíboros--"tette le" bíborosunkat az esztergomi érseki székből, nem mellesleg IRTÓZATOS FÁJDALMAT OKOZVA a hőslelkű és mártír Mindszenty-nek.És a kommunizmus meg....kinyírta önmagát. Tehát sem Mindszenty igaza sem P.Nagy-é "nem jött be". Mélyégesen félreértette és félreértelmezte bíborosunk az USA szerepét, történelmi küldetését és funkcióját is, ami ugyancsak Rá ütött vissza. S hogy a III. Világháborút napokon belül kitörő folyamatnak, sőt szükségszerűségnek vélte, aminek okán szintze semmibe nem mert úgyszólván belekezdeni sem--no, ez Mindszenty gondolkodásának totális csődjét jelentett, amihez képest eltörpül az, hogy az általa Királyi Fenség-ként tisztelt Habsburg Ottónak esze ágába' sem lett végül II.Ottóként királlyá koronáztatnia önmagát.
Mindezek a "bakik" bőséges magyarázatok arra, hogy bíborosunkat még most sem tisztelhetjük az oltáron boldogként vagy szentként--pedig MINDEN ALAP MEG VAN MA IS ERRE!!!
keresztkem
  Válasz | 2017. augusztus 11. 09:10 | Sorszám: 2
Páter Nagy Töhötöm S.J. négyfogadalmas jezsuita "szuperpáter"--számomra nagyon hiteles ember. Hiteles, annak ellenére, hogy ISZONYATOS NAGYOK a --nevezzük így--"történelmi melléfogásai". Mindazonáltal több ponton LELKI TESTVÉREMNEK érzem az 1979-ben Budapesten elhunyt jezsuita pátert, aki észak-rózsadombi villalakásában, 71 éves korában--épp annyi EZ AZ ÁLTALA MEGÉLT ÉLETKOR,MINT AMENNYI én is vagyok most--hunyt el váratlanúl, felesége(!?) és Krisztina leánya karjaiban. Feleség(?), leánygyermek(?) jezsuita páterként! Igen! Épp ezek a dolgok A személyében azok, amelyek rokonlelkűvé teszik Őt velem--BÁR KISSÉ NAGYKÉPŰNEK TŰNHETEK E MEGÁLLAPITÁS ÁLTAL, BOCS(!).
Most kezdem el 20-adszor újraolvasni az 1990-ben magyarul kiadott "Jezsuiták és szabadkőművesek" c. művét.ELKÉPESZTŐEN NAGY ÉLMÉNY--ÚJRA ÉS ÚJRA!
keresztkem
  Válasz | 2017. július 31. 13:13 | Sorszám: 1
"Hiteles ember" számomra Bódog Tamás a DVTK futballcsapatának jelenlegi edzője és szakmai igazgatója is.Bár! Ez valószínűleg az ide kommentelgetőknek, de legalábbis többségüknek TOTÁLISAN ÉRDEKTELEN és gondolom, hogy talán kissé bosszantó is lehet. Mondván: a futball az egy mellékes dolog az egész magyar társadalom életében, majdnem olyannyira mellékes mint maga a sport egésze. Politikailag impotensek és gyermeteg gondolkodású alkoholista félegzisztenciák infantilis időagyonverési őrülete csupán--nem egyéb--mondják a nagyon okos fölényesek.
Üzenem nekik: tévednek, gondolják át a dolgot mélyebben!
keresztkem
  Válasz | 2017. július 02. 09:26 | Sorszám: 0
"tiszavirág", általam nagyrabercsült levelezőtárs szerkesztette be a "Sárga Gondolá"-ra az Általa és általam is szuperértékesnek vélt linket, mely az Echo TV júniusi Mélymagyar egy nagyszerű beszélgetését "hozza". Imé:
http://www.echotv.hu/video/122040/20170630_Melymagyar

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola