Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Magyar sportbetegség (4. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Magyar sportbetegség
keresztkem
  Válasz | 2015. február 22. 19:48 | Sorszám: 11
Furcsa NB1-es meccsnek néztek elébe a paksiak meg a nyíregyháziak tegnap, azaz 2015. február 21-én. Pótolni kellett egy olyan elmaradt mérkőzést, melyet a paksi pályának a megviselt állapota okán--alighanem az őszi nagy esőzések okán-- nem lehetett megrendezni decemberben, egy akkori időpontban. És a bökkenő ott jött be, hogy a Nyíregyháza Spartacus a téli szünet-, és átigazolási idő alatt gyakorlatilag útilaput kötött a fél csapat játékosainak sarkára. Viszont a "szabál" a' "szabál" alapon a tegnapi paksi meccsen az újonnan igazoltak nem játszhattak, mondván: ők ősszel a meccs eredeti időpontja idején még nem voltak a Nyíregyháza játékosai, a régiek meg ugyan--köd előttem köd utánam--elmentek....ide-oda-amoda. És így szegény Mátyus Janinak a Szpari edzőjének alaposan föl volta adva a lecke, hogy ugyan honnan szedjen elő egyáltalában 11 olyan játékost, akiket a pályára küldhet? Jobb híján azt ötlötte ki a leleményes MESTER, hogy mezőnyjátékosokként "beveti" a tartalékkapusokat, hadd' szaldgáljanak egy kicsit ebben a nagy télvégi-tavaszeleji hűvös levegőben.
Jelen sorok írója sokmindent nem ért a leirt esettel összefüggésben, de egy dolgot különösképpen nem, és ez a következő? Ha már az újonnan igazoltak nem szerepelhettek ezen a meccsen a fönt leirtak okán, ugyan MIÉRT NE LEHETETT VOLNA 1, azaz EGYETLEN EGY MÉRKÖZÉS APROPO'S-ján átmenetileg VISSZAHOZNI NÉHÁNY JÁTÉKOST azok közül, akik a mérkőzés eredetileg kijelölt időpontjában még biztosan a csapat játékosai voltak? EZ(!) miért olyan elképesztően "nagy ötlet", hogy senkinek nem jutott az eszébe. És miért ne lehetett volna megtenni? Ugyan miért nem???
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. január 22. 09:32 | Sorszám: 10
Legyünk--ha lehet--hidegen tárgyilagosak! A magyar sport olyan szintű és mértékű fölemelkedésére belátható időn belül NEM SZÁMITHATUNK(!), mint amilyen szinten a szerb, a horvát vagy akár a cseh vagy a szlovák sport ma is van. (Olyanra meg azután végképp nem, mint amilyenen voltunk az '50-es évek elején mi magunk)De! Lehetőség lenne a korábbi hozzászólásban emlegetett KÜZDŐKÉPESSÉG FEJLESZTÉSÉVEL arra, hogy mondjuk a futball-unk, a teniszünk, a birkózás-unk, a kosárlabdá-nk vagy a vívás-unk olyan szintre emelkedjék, mint amilyenen a jégkorong-unk van, ha olyanra nem is mint amilyenen a kézilabdánk, vagy a vizilabdánk. És megmaradna kiemelkedőnek az úszás és esetenként az ökölvivás, szertorna vagy a kispályás gyorskorcsolya.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. január 20. 18:05 | Sorszám: 9
Nagy diadallal írja az index (vagy az origó, mindegy is), hogy "sikerült teljesen TÖNKRETENNI a magyar futball után a magyar teniszt is". Hát igaz ami igaz, régen volt igazán jelentős teniszegyéniség, akár a hölgyeknél akár az uraknál.
Gyakorlatilag Taróczy Balázs volt az "utolsó mohikán", a nőknél meg talán Szávay Ágnes.Ám igazándiból már Szávay sem fejlődött azzá--a sérülése miatt--akivé gondolhattuk, hogyí fejlődni fog. A dolog azért is tűnik végtelenűl rejtélyesnek, mert a környező országbéli teniszező sportolók
Horvátországtó kezdve Szerbián, Románián--sőt Bulgárián(!)-- Szlovákián át egészen Csehországig, és most már Lengyelországig IGENIS OTT VANNAK A VILÁG ÉLVONALÁBAN--nagyonis ott. Tehát "el lehetne tanulni" tőlük a sikert, ill. sikerességet, annak csinját-binját, elérési módját. Ami azt gondolom, hogy valójában NEM IS ANNYIRA REJTÉLYES, mint amennyire annak tűnik.Mi lehet a "dolog kulcsa"? Azt gondolnám EGYSZERŰ: MEG KELLENE TANULNI KÜZDENI!!! KÜZ-DE-NI!!! És ez, mármint a küzdenitudás igenis megtanulható és nem varázslat.Sőt! Volt is már egy ilyen világklasszis híresen nagy küzdő teniszezőnk aki anno Rolland Garros döntőt is játszott.Igaz, ott veszített az ausztrál Tony Roche ellen, de manapság "az" lenne a legnagyobb bajunk.Ezt a magyar NAGY BAJNOKOT úgy hívták: GULYÁS ISTVÁN! Róla kellene példát vennünk, mert LEHET!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. december 09. 10:05 | Sorszám: 8
Látszólag kiváló minőségű stadionokat--FUTBALLSTADIONOKAT(!)--építettünk föl Debrecenben a Nagyerdőben, a Fradinak az Üllői úton és a Puskás Ferenc Akadémiának Felcsúton.Eddig! Mindezekkel kapcsolatban azonban van két igen elgondolkodtató körülmény.
1.) A jó és európai szinvonalú stadionok-nézőterek-kiszolgáló egységek DACÁRA(!!!) e stadionok gyepszőnyege KIFEJEZETTEN GYENGE ÉS ROSSSZ!!!
Még leginkább a debreceni-nagyerdei gyep az, amelyik úgy-ahogy 'elmegy, de az sem igazán! Egy kis őszi eső-havaseső és már dagonyamély mocsár az egész pálya--különösen a kapuk előtere.A fenet tudja mindennek az okát, amikor Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban nagyjából-egészében hasonló meteorológiai konndiciók mellett "normálisan futballoznak".Ráadásul jómagam még emlékszem olyan időkre, amikor Puskásék, Hidegkutiék december 20-án meg január 18-án fociztak...nagyvidáman.
2.) A másik körülmény még elgondolkodtatóbb, hogy stadionok ide, stadionok oda RADIKÁLISAN TOVÁBB CSÖKKEN a meccseken a nézőszám, még olyan látszólagos sikerhelyeken is, mint Győr, Székesfehérvár, sőt, horribie dictu: Debrecen! EZT MAGYARÁZZA MEG VALAKI!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. december 05. 07:00 | Sorszám: 7
Sokféle--nevezzük így--"kóros jelenség", normálisnak vélt ésszel érthetetlen dolog él és uralkodik a magyar sportban, különösen a futballban.A futballban és annak "peremvidékén".
Például egy teljes szezonon körösztül nem engedték az Eger futballcsapatát Egerben játszani, "hazai" meccsein, arra hivatkozva, hogy nincs világitás nincs (megfelelő) infrastruktúra--ami igaz is volt, sőt sajnos mai is igaz...Egerben. Viszont egy szezonnal előbb a Szolnokkal kapcsolatban elnézőbbek voltak, megengedték legalább elkezdeni a szezont PONTOSAN UGYANILYEN OKOK MIATT.S noha a Szolnok is kiesett az NB1-ből ugyanúgy, mint 1 évvel később az Eger Szolnokon legalább hagyták kiépiteni a világitást, s hagyták valamelyest fejleszteni az ottani pályát.Egerben viszont nem, s így az egriek értelmét sem látták elkezdeni a fejlessztést, s a pályahelyzet ott a 80 évvel ezelőttieknek felel meg.Tehát az NB1-be nagynehezen fölkerült csapattal együtt magának a városnak a futballját is mintegy "visszalökték" a múlt század elején kiépitett helyzetbe, nem törődve azzal, hogy Egerben ma is lennének futballkedvelők--játékosok, szurkolók, városvezetők is, de minek?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. november 24. 18:43 | Sorszám: 6
No, mára, 2014.november 24-ére Csányi Sándor MLSZ elnök "bátyánknak" is LEESETT A HÚSZFILLÉR! Amennyiben mostanra kibökte: "Hibás volt Pintér Attila szövetségi kapitánnyá való szerződtetése ill. kinevezés"! NABAMMEG! Én esztet mán augusztus 27-én megmondtam-leírtam, ITTEN VAN néhány sorral alább! Hajh-hajh! Ha arra hallgatnának néha, aki ért is ahho'n, amiről beszélünk, DEJÓISVÓNANAGYNÉHA!
Dehááát! A buták a saját kárukon tanulnak, s ha nagyon buták? Hát akkó' még azonse!!!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. november 10. 02:03 | Sorszám: 5
"..Igy az első nagy kijózanitó pofont Bukarestben kapjuk majd,.."--írtam volt 2014.augusztus 27.
Istennek hála NEM KAPTUNK! Tévedtem.Ritkán örülök olyannyira a saját tévedésemnek mint 'ezügyben itten.
A korrektség kedvéért EL KELL ISMERNEM EZT IS! Szívesen megteszem.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. november 03. 09:08 | Sorszám: 4
Hááát! Augusztus 27-én "papirravetett" sejtéseim sajnos beigazolódtak. Csak éppen nem Bukarestben a románok ellen, hanem már korábban az Észak-Irek elleni hazai meccs elvesztésével. Talán ifj. Dárdai Pál belépése a "képbe" javított a helyzeten valamit--NEM IS KEVESET(!)--a "németes" szorgalmával, szigorúságával és fegyelemre szoktatásával. Most még a finnek elleni derby van hátra--meg persze az oroszok elleni barátságos meccs.S hogy 'utána mi lesz, merthogy Dárdai csak ideiglenesen lett megbizva szövetségi kapitánynak, azt csak a Jóisten tudja.
Jelen szerény sorok írójának az a véleménye, hogy vagy Dárdai-t kéne hagyni itthon dolgozni vagy ha ez valamilyen okból nem megy, akkor Bölöni László lenne a legjobb megoldás.De csak úgy, ha Őt, Bölöni-t nyugodtan hagyják azt csinálni amit Ő a legjobbank vél.Szóval: "teljhatalmat" kellene kapnia.....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 27. 16:50 | Sorszám: 3
Azt gyanítom: a magyar futballválogatott ISMÉT NAGYON ROSSZ METÓDUSSAL KÉSZÜL az előtte álló Európa Bajnokság tétfeladataira.Kezdve onnan, hogy a szövetségi kapitány Pintér Attila telepakolni akarja a válogatottat ABSZOLÚT formán kivüli győri futballistákkal, egészen addig hogy nagyon nincs egyetértés az MLSZ legfölsőbb vezetése és a válogatott irányitói között.Csak "hab a tortán" hogy ráadásul szegény Pintér nem is teljesen egészséges.
Igy az első nagy kijózanitó pofont Bukarestben kapjuk majd,
amikor a románok cipóra vernek minket--ahogyan az utóbbi időkben szokták.Adja Isten, hogy ne legyen alapja sejtésemnek!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 22. 12:23 | Sorszám: 2
A Loki tegnap esti berni szereplése MEGERŐSITI az általam mondottakat--a topicinditó hozzászólásbéli-t.Egyszerűen BUTÁK VAGYUNK a futballban is--mint sokmindenben.Érthetetlen számomra ugyanis, hogy idegenben(!), az ellenfél 1:2-es nyerésreállásánál--ráadásul úgy, hogy labdabirtoklásban, kidolgozott helyzetekben LEFOCIZNAK MINKET A PÁLYÁRÓL-- az edzőnk miért nem védőt(!!!) cserélt be, hogy ne kapjunk még egy, 3. gólt, a meccs lefújása előtt 10-20 perccel.KAPTUNK! MEGKAPTUK A 3.-AT! Ez bizony EDZŐI HIBA IS(!!!)
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 14. 11:30 | Sorszám: 1
A "Magyar sportbetegség"-eknek VAN(!) még egy rétege, mondjuk így: "szimptóma vonása".Éspedig az--és ez nem csak csapatsportokban jelentkezik--hogy a tőlünk jóval gyengébbeket NAGYON MEGVERJÜK, NAGYON LEGYŐZZÜK, kiváltképp akkor, ha idehaza, Magyarországon zajlik a küzdelem.Vagy "klubsportágban" a klub székhelyén: Győrben, Szegeden, Veszprémben netán Debrecenben.Ámde! Amikor velünk nagyjából azonos ERŐ-RENDŰ versenytárs adódik vagy azzal köll mérkőzni,akkor TÖRVÉNYSZERŰEN KIKAPUNK, VERESÉGET SZENVEDÜNK!Mindez a sportban valahol természetes is egy bizonyos szakasz bekövetkeztéig. Ott a hiba és OTT NEM TERMÉSZETES A DOLOG, amikor mondjuk PÉPPÉ VERJÜK NIGÉRIÁT vagy a DÉL-AFRIKAI KÖZTÁRSASÁGOT--teszem azt--JÉGKORONGBAN BUDAPESTEN, és akkor már(!) azt hisszük, hogy nagyon jók vagyunk, s győzelemittasságtól zeng a "magyar szaksajtó"! Vagy mondjuk a Győri ETO Győrben nagyon megver női kézilabdában egy Moldáviai csapatot, s rögtön azután Podgoricában sz...rá veri őt a Mladost....Nyilván, mert nagyon jónak hiszi ...önmagát.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. augusztus 07. 17:02 | Sorszám: 0
Renkívül tipikus "magyar sportbetegség", főleg labda-csapatsportok esetén, az UTOLSÓ PECEKBEN VALÓ "ELSZÚRÁSA" A MÁR MEGNYERT MECCSNEK vagy akár egész tornának.Amikor már nagyon keveset: néhány percet esetleg néhány másodpercet kellen már csak "kiküzdeni"-kibekkelni, azonban: a figyelem lelankad a koncentráltság kihagy a "tartás" bedöglik. Erre a "kórra" mutatott egy "iskolapéldaszerű esetet" a Debreceni Loki tegnapelőtt a fehéroroszországi Boriszov-ban, amikor 1 perc hiján elúszott a továbbjutása.
Kizárt dolognak tartom, hogy ez ellen tanulással-gyakorlással ne lehetne tenni valamit.Legföljebb azon csodálkozom: a sok nagyokos SPORTTUDÓS hogy' nem veszi észre, hogy magyar csapatsportok ebben kínlódnak az 1988-as szöuli olimpia óta: női kézilabdától férfi vízilabdán át a futballig.
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola