Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jövőre ószöv.-i megváltás?

   
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jövőre ószöv.-i megváltás?
Klaus Matefi
  Válasz | 2021. szeptember 04. 09:00 | Sorszám: 9
Egy másik talmudi rész szerint az ószövetségi messianisztikus elképzelések Messiásának, Immánuelnek a fellépését megelőzően általános erkölcsi romlás kell jellemző legyen:


"Es wird gelehrt: R. Jehuda sagte: Im Zeitalter, in dem der Sohn Davids kommen wird, wird das Versammlungshaus [der Gelehrten] zum Hurenhause werden, Galiläa wird zerstört und Gabla (*Sonst unbekannter Ortsname; in manchen Texten fehlt dieser Satz überhaupt) verwüstet (*יאשם gibt keinen guten Sinn; eine Paralellstelle (Sot. Fol. 49b) hat ישום werden; die Grenzbewohner werden von Stadt zu Stadt wandern, ohne daß man sich ihrer erbarmen wird; die Weisheit der Gelehrten wird entarten, die Sündenscheuen werden verachtet sein, das Gesicht des Zeitalters wird den Gesichte eines Hundes (*Dh. die Frechheit und Unverschämheit werden vorherrschen.) gleichen und die Wahrheit wird vermißt werden, denn es heißt (*Jes. 59,15.) und so kam es, daß die Wahrheit wird vermißt ward, und wer Böses meidet, ist wahnsinnig. - Was heißt: und so kam es , daß die Wahrheit vermißt ward? In der Schule Rabhs erklärten sie: Sie wird sich in Herden (*Das W. נעדרת wird als Derivatum von עדר , Herde erklärt.) teilen und auswandern. Was heißt: wer Böses meindet, ist wahnsinnig? In der Schule R. ©ilas erklärten sie: Wer Böses meiden wird, wird bei den Menschen als wahnsinnig gelten." (Lazarus Goldschmidt: Der Babylonische Talmud, 1996, Neunter Band - S. 64, Synhedrin 97a)

"Ezt tanítják: Jehuda rabbi mondta: Abban a korban, amikor Dávid fia eljön, a gyülekezetek [a tudósok] kurvák házává lesznek, Galilea meg lesz semmisítve és Gabla (*Egyébként ismeretlen helységnév; néhány szövegben ez a mondat hiányzik) el fog (*bűnös nincs jó jelentése; egy párhuzamos hely (**Sot. Fol. 49b)) pusztulni; a határon lakók városról városra fognak vándorolni anélkül, hogy megszánnák őket; a tudósok bölcsessége el fog korcsosulni; a gonosztól irtózókat meg fogják vetni, a kor arculata egy kutyáéhoz (*ez azt jelenti, hogy a szemtelenség és a pimaszság fog uralkodni) lesz hasonlóvá és az igazság el fog tünni, ez azt jelenti (*Ézsaiás 59,15) és ez így történt, hogy az igazság hiányzott, és aki elkerüli a gonoszt az őrült. - Mit jelent az, hogy ez így történt, hogy az igazság hiányzott? Rabh iskolájában azt mondták: Csordákra (*344) oszlanak és kivándorolnak. Mit jelent az: aki a gonosztól irtózik, az őrült? ©ilas rabbi iskolájában magyarázzák: Aki a gonosztól irtózni fog, az az emberek számára őrültnek fog számítani." (saját fordítás)

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. szeptember 02. 10:43 | Sorszám: 8
A vallásos elképzelések szerint az ószövetségi megváltást megelőzően mindenkinek koldusszegénnyé kell válnia:


"Ugyanis a Talmud azt állítja, hogy „Dávid fia (a Messiás) mindaddig nem jön, míg a garas ki nem fogy a zsebből”, azaz mindenki koldusszegény nem lesz." (Naftali Kraus: A megváltás üteme és módozatai)

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 12:35 | Sorszám: 7
helyesbítés:

Emmanuel Macron (1977 -), aki 2017.05.14-e óta Franciaország államfője; Annalena Baerbock (1980 -), a németországi Szövetség 90/Zöldek (Bündnis 90/Die Grünen) pártnak a kancellárjelöltje; Mark Zuckerberg (1984 -), aki a Facebook közösségi oldalt és a "Breaktrough Energy Coalition"-t hívta életre Bill Gates támogatásával; Sebastian Kurz (forrás: 1, 2) (1986 -), aki 2017.12.18-a óta Ausztria kancellárja; Jens Spahn (1980.05.16. -), aki 2018.03.14-e óta Németország egészségügyi minisztere;

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 12:15 | Sorszám: 6
Amnon Itzchak izraeli szefárd ortodox rabbi Bill Gates-et tette felelőssé a koronavírusért, ugyanis szerinte az "Agenda 21" keretein belül a Föld lakosságát akarja ezzel megtizedelni (forrás).

Annyit már nagy valószínűséggel állítani lehet Bogár László (1951 -) volt államtitkár, politikus és egyetemi oktató szakszerű oknyomozására ("Csinált vírus, avagy kibújik-e a szög a zsákból?") támaszkodva, hogy ezt a denevérektől származó vírust, ami kizárólagosan csak állatról emberre tud fertőzni (tehát a megfertőzött ember nem tudja vele embertársát továbbfertőzni!), ember által lett manipulálva annak érdekében, hogy emberről emberre is működjön a fertőzés:


"A globális vírusjárvány uralkodó narratívája drámai átalakulás előtt áll. Eddig ugyanis az alapkérdés nem is nagyon volt feltehető. Vagyis az, hogy a vírus természetes úton jött létre, vagy „csinálva” van, És ha az utóbbi a helytálló, akkor ki, miért (mi okból, és mi célból) és hogyan csinálta. Könnyű belátni, hogy minden további kérdésre egész más válaszok születhetnek attól függően, hogy mi a válasz erre az alapkérdésre. Pontosabban szólva a kérdés feltehető volt, csak éppen válasz nem volt rá. Igaz, hogy kizárni végül is soha senki nem zárta ki a „csináltság” valamilyen formáját, „csak” nagyon valószínűtlennek mondta. Most azonban Rand Paul amerikai szenátor nagy nyilvánosság előtt azzal vádolta meg Anthony Fauci-t, akik már évtizedek óta minden amerikai elnök virológiai és járványügyi főtanácsadója, hogy hazudott az amerikai törvényhozásban, szándékosan elhallgatta a tényt, hogy az USA irányította a vuhani kutatásokat, amelyek éppen az emberről emberre terjedni képes „csinált” vírus létrehozására irányultak." (Bogár László)


Feltétlenül figyelemre méltó a kormányok és médiumok éddigi hozzáállása, akik sokáig azt igyekeztek a laikus tömegekkel mindenáron elfogadtatni, hogy ez a vírus spontán "ugrott" át a denevérekről az emberekre... A Federal Reserve System-mel (FED) egy évben (1913) megalapított "Rockefeller Alapítvány" ("Rockefeller Foundation"), a "Bill & Melinda Gates Alapítvány" ("Bill & Melinda Gates Foundation") és a Klaus Schwab által 1971-ben életre hívott "Világgazdasági Fórum" ("World Economic Forum") szervezésében 2019.10.18-án New York-ban egy pandémia-gyakorlatot (Event 201) tartottak meg, ami egy eljövendő világjárványt vízionált. Az említett new yorki pandémiagyakorlat jegyzőkönyvében arról is szó van, hogy egy eljövendő világjárvány esetén a kormányoknak kötelessége fellépniük a világjárvánnyal kapcsolatban felmerülő dezinformációk ellen:


"The Event 201 pandemic exercise, conducted on October 18, 2019, vividly demonstrated a number of these important gaps in pandemic preparedness as well as some of the elements of the solutions between the public and private sectors that will be needed to fill them. The Johns Hopkins Center for Health Security, World Economic Forum, and Bill & Melinda Gates Foundation jointly propose the following:
7. Governments and the private sector should assign a greater priority to developing methods to combat mis- and disinformation prior to the next pandemic response. Governments will need to partner with traditional and social media companies to research and develop nimble approaches to countering misinformation. This will require developing the ability to flood media with fast, accurate, and consistent information."
(forrás: 1, 2)


Annyit még érdemes itt megjegyezni, hogy Klaus Schwab (1938 -) a "Világgazdasági Fórum" elnöke is egyben a mai napig, aki a "The Great Reset" ("A nagy újrakezdés") szellemi atyja. Ő hozta létre 2004-ben a "Forum of Young Global Leaders"-t abból a célból, hogy terveit a fiatal alapító és későbbi tagokból kikerülő jövendő politikusai megvalósítsák. Ezek között található többek között David de Rothschild (1978 -), a Rothschild bankdinasztia londoni ágának leszármazottja; Emmanuel Macron (1977 -), aki 2017.05.14-e óta Franciaország államfője; Annalena Baerbock (1980 -), a németországi Szövetség 90/Zöldek (Bündnis 90/Die Grünen) pártnak a kancellárjelöltje; Mark Zuckerberg (1984 -), aki a Facebook közösségi oldalt és a "Breaktrough Energy Coalition"-t hívta életre Bill Gates támogatásával; Sebastian Kurz (forrás: 1, 2) (1986 -), aki 2017.12.18-a óta Ausztria kancellárja; Jens Spahn (1980.05.16. -), aki 2018.03.14-e óta Németország egészségügyi minisztere; Járóka Lívia (1974 -), aki 2019.07.03-a óta az Európai Parlament egyik alelnöke a FIDESZ EP-i képviselőjeként.

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 10:59 | Sorszám: 5
Amnon Itzchak (1953 -) izraeli szefárd ortodox rabbi az Új Világrenddel (New Word Order) kapcsolatos ENSZ dokumentumról számol be. Az általa felolvasott okirat szerint ennek az Új Világrendnek 2021 és 2030 között kell megvalósulnia.

Állítása szerint az elkövetkező években az alábbi tervek kell valóra váljanak:

- egy világkormány

- egy készpénz nélküli globális fizetőeszköz

- egy központi világbank

- egy globális hadsereg

- a nemzeti függetlenség vége

- a magántulajdon vége

- a családi egység vége

- népességcsökkentés

- az ellenőrzés alatt tartott népességnövekedés és népsűrűség

- többszöri védőoltások

- egyetemes alapkereset

- mikrochip beültetés - ami fizetőeszközként és a személy teljes ellenőrzésére szolgál

- egy globális "sozial credit system" - ami már Kínában működik

- a készülékek 5G rendszerhez kapcsolása

- a gyermeknevelést a világkormány veszi át

- iskolák és egyetemek világállami tulajdonba kerülnek

- megszünnek a magán közlekedési eszközök

- minden vállalat világállami tulajdonba megy át

- a légiközlekedés minimalizálva lesz

- az emberek lakótelepeken kell lakjanak

- öntözőkészülékek felszámolása

- a magángazdaságok megszüntetése

- a családi házak felszámolása

- az emberek számára történő földhasználat korlátozása

- a nem szintetikus gyógszerek betiltása

- a természetgyógyászat betiltása

- fosszilis tüzelőanyagok betiltása.

A mondókáját azzal fejezi be, hogy "az egyiptomi fáraók is irgalmasabbak voltak"...

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 10:55 | Sorszám: 4
Carlo Viganò olasz érsek felhívást intézett a katolikusokhoz és az emberiséghez:

EIN AUFRUF FÜR DIE KIRCHE UND FÜR DIE WELT - Veritas liberabit vos. (Joh 8,32)

Többek között a német Gerhard Ludwig Müller bíboros állt ki mellette.

A Vatikán és a német püspöki kar határozottan elhatárolódott tőle, véleményük szerint ez nem más, mint összeesküvés-elmélet.

Carlo Viganò érsek többek között egy világkormány és az ehhez kapcsolódó teljes kontroll veszélyeire hívja fel a figyelmet. Felteszi azt a kötői kérdést is, hogy miképp lehet azoknak az emberi életek megmentése a céljuk és érdekük, akik már jóideje az emberiség létszámának drasztikus csökkentésén tevékenykednek?

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 10:49 | Sorszám: 3
A Jeruzsálemben élő Yekutiel Fish ortodox kabbalista rabbi 2020 tavaszán azt hangoztatta, hogy a koronavírus egy határozott jele a végérvényes megváltásnak ([50]). Nagy hiba lenne kételkedni az észrevételében...

23 évvel korábban, 1997-ben jelent meg kizárólagosan héber nyelven az izraeli Hamutal Shabtai (חמוטל שבתאי orvosnő és pszichiáter által megalkotott "2020" című 638 oldalas regény, amiben a szerző egy 2020-ban kitörő világjárványt vizionált.

Az Egészségügyi Világszervezet ("World Health Organization" - WHO) 2020.03.11-én, Susán-purim ünnepén (5780. adar 15.) jelentette be a koronavírus világjárványt, a COVID-19-pandémiát.

A korábbi izraeli egészségügyi miniszter, az ultraortodox Yaakov Litzman (1948 -) 2020. év április 8-ra, Peszáh ünnepére várta a Messiásuk, Immánuel fellépését.

Három héttel ezelőtt jelent meg egy német nyelvű izraeli vallásos hírportálon egy cikkben (Endzeitliche Andeutungen in der rabbinischen Ankündigung des Messias) az alábbi közlés :

Die Zeit der Erlösung ist gekommen! (A megváltáshoz eljött az idő!)

A Chábád Lubavics ószövetségi vallási irányzat (magyarországi online képviselete: zsido.com) ugyan Menáchem Mendel Schneerson (1897* - 1994) rabbit, a Brooklyn-ban székelő Chábád Lubavics haszid mozgalom rebbéjét tartja még ma is a várt Messiásnak, aki csak abban az esetben jöhetett volna szóba Messiás gyanánt, amennyiben 1897.11.24-én látta volna meg a napvilágot, mint Jiddu Krishnamurti (1897 - 1986). Ezen a napon álltak utoljára együtt a Schemhamphoras kozmikus forrásait felépítő égitestek a zodiákusan. Következőleg ehhez hasonló konjunkció 2032.06.08-án fog realizálódni.

Jiddu Krishnamurti-t a Skót Ritus 33. fokozatú szabadkőműves nagymestere, Charles Webster Leadbeater (1847 -1934) fedezte fel 1909 tavaszán az indiai Adyar-ban és állította róla, hogy ő a megérkezett nagy tanító és vezető, Maitreya. Leadbeater rendszeres spirituális gyakorlatban részesítette a gyermeket és 1910. január 11-én pedig megtörtént a beavatása. Az eseményre nem véletlenül ez a nap lett kiszemelve, ugyanis aznap a Schemhamphoras egyik kozmikus forrása volt látható a zodiákusban, amit a Neptunusz egy T-keresztre egészített ki. Ugyanezen a napon alapította meg a szabadkőműves George Arundale (1878 - 1945) Krishnamurti számára az "Order of the Rising Sun"-t ("A Felkelő Nap Rendjét"), ami arra lett volna hivatott, hogy egyengesse Krishnamurti útját a messiási pályafutása során. Ennek a rendnek a létrehozását csak 1911 január 11-én hozták nyilvánosságra, azaz egy évvel később, majd három hónappal ezután a rend neve "Order of the Star in the East"-ra lett változtatva. Mint tudjuk, Krishnamurti 1929.08.03-án a hollandiai Ommen-ben lemondott nyilvánosan a Messiási címről és feloszlatta az "Order of the Star in the East"-et. Valószínűleg felvilágosíthatták, hogy nem őt szánják bizonyos körök a beharangozott Maitreya-nak...

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 10:27 | Sorszám: 2
A középkor legnagyobb talmudtudósa, Maimonides állítása szerint a kereszténység és az iszlám Immánuelnek az eljövetelét volt csak hivatott előkészíteni [31], azaz Immánuel fellépése után a további egzisztenciájuk kérdéses.

Az ószövetségi Messiás eljövetele (fellépése) idejének kiszámítását szigorúan tiltja az átlagemberek számára a Talmud:


"R. ©emuél b. Nahmani erwiderte im Namen R. Jonathans: Es schwinde (*366) der Geist derjenigen, die das Ende (*Der Zersteuung Jisraéls; oft in derselben Bedeutung wie Erlösung) berechnen wollen;" (Synhedrin XI,i,ii Fol. 97b)(Lazarus Goldschmidt: Der Babylonische Talmud, Neunter Band - Frankfurt am Main, Jüdischer Verlag im Suhrkamp Verlag, 1996)(S. 67)
"©emuél b. Nahmani rabbi megismételte Jonathan rabbi nevében: Tünjön el (*366) azoknak a lelke, akik a végét (szétszóratás, megváltás) ki akarják számolni;" (saját fordítás)


Maimonides "A bírák könyvében" fulladásos halált kíván a bölcsek nevében mindazoknak, akik a megváltás időpontját igyekeznek megfejteni, feltárni és azt javasolja az embereknek, hogy jobban teszik, ha azokban a magyarázatokban hisznek, amiket számukra hozzáférhetővé tesznek a beavatottak...

Az Áv hónap 15-i dátumon kívül a Babiloni Talmudban felmerül még megváltás időpontjaként a Peszáh ünnep környéke, azaz niszán hónap (aminek első napja a "királyok újéve"), illetve a Szukott (Sátrak) ünnep, azaz tisri hónap, aminek első napja a "zsinagógai újév", Ros hásáná [48]. Peszáh és Szukott is egyaránt teliholdhoz vannak utalva ugyanúgy, mint a Tu beáv (Áv 15.).

Az Ószövetségben hívők Áv 15. napját (tu beáv), mint a szerelem napját is ünneplik:


"Áv 15 a szerelem és az újjászületés napja
Áv 15 kétségkívül a zsidó naptár egyik legmisztikusabb napja.
A Talmud azt mondja, hogy réges rég “Jeruzsálem lányai táncolni mentek a szőlőskertekbe” Áv 15-én, és “bárki, akinek nem volt felesége, odamehetett” hogy közülük menyasszonyt találjon magának.
Böjtnap után egy héttel köszönt be a szerelem napja. Izaelben “Jom haahava”-nak, a szerelem napjának, a talmudi hagyományban “tu beáv“-nak nevezik. (A “tu” טו számértéke 9+6=15, “beáv” jelentése: “áv hónap”-ban)."
(forrás)


Ennél viszont lényegesen fontosabb az ezzel a nappal kapcsolatos végkifejlett, azaz a betervezett messianisztikus megváltás, ami a tervek szerint az egész emberiséget érinteni fogja. A vallásos elképzelések szerint az ószövetségi megváltás az Ezsdrás által köztudatba juttatott és valóságos történelmi eseményként elfogadtatott egyiptomi kivonuláshoz (exodus) hasonlóan kellene megtörténjen:


"Hogyan következik be a megváltás?
A végső megváltás hasonló módon fog bekövetkezni, mint az egyiptomi szolgaságból való megváltás és a kivonulás. Miképpen elküldte az Örökkévaló Mózest, hogy élére álljon az Egyiptomból való szabadulásnak, ugyanúgy fogja a Messiás az egész világot a végső megváltásba vezetni."
(forrás)

"A Messiás a középkori zsidó filozófia fényében
(10) Az Egyiptomból történt Kivonulás a messiási kor végső Megváltásának modellje és biztosítéka. A Midrás gyakorta használja az egyiptomi Kivonulás és Izrael jövendő Megváltása közötti párhuzamot."
(forrás)


Az exodussal kapcsolatos tíz csapás:

- Nílus vize vérré változott (Mózes II. 7,20)
- békák lepték el Egyiptomot (Mózes II. 8,2)
- szúnyog invázió (Mózes II. 8,13)
- bögöly invázió (Mózes II. 8,20)
- dögvész (Mózes II. 9,6)
- hólyagos fekély (Mózes II. 9,10)
- jégeső (Mózes II. 9,23)
- sáskajárás (Mózes II. 10,13)
- háromnapos sötétség (Mózes II. 10,22)
- Egyiptom elsőszülött fiainak megölése. (Mózes II. 12,29)

A megváltás mibenlétének megismeréséhez elengedhetetlen tanulmányozni az ezzel kapcsolatos ószövetségi messianisztikus elképzeléseket: Ézsaiás 49,22-23/26; 60,1-5/11-12/15-16; 61,5-6/11-13; Mikeás 5,6-8; Zsoltárok 2,1-9; Synhedrin 98a; Érubin 43b; etc..

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. augusztus 21. 10:00 | Sorszám: 1
Az ószövetségi megváltás az Ószövetségben hívők megváltása, ami a messianisztikus időkben kellene megvalósuljon a Messiásuk, Immánuel idejében. Immánuel jövőre tölti be a 23. életévét, aki 1999.08.11-én látta meg a napvilágot a napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt égisze alatt. Ezt a napot az asztrológiában, kabbalah-ban, hermetikus ismeretekben és a héber nyelvben is jártas, zsidó származású Nostradamus (1503 - 1566) így jellemezte:


"L` an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra un grand Roy d` effrayeur," (Centurie X., LXXII.) (Les Propheties de M. Michel Nostradamus, Dont il y en a trois cens qui n`ont encore jamais été imprimées; A Lyon, 1566; S. 164)

"Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya." (Centuriák X. 72.)


Immánuel Lucifernek, a "fényhozónak" az inkarnációja, tehát az ég egy adta világon semmi köze az i.sz. 25.04.01-én keresztre feszíttetett názáreti Jézushoz, aki a Pál-féle kereszténység állítása szerint vissza fog térni ítéletet tartani... A szivárvánnyal együtt ábrázolt JHVH-Kozmikus Krisztus (szemléltető képek: 1, 2, 3, 4) a keresztény szimbolikában az 1999.08.11-én megtartott ítéletre hivatott utalni.

Az ószövetségi megváltás nagy valószínűséggel a 2022.08.11/12-én létrejövő kozmikus T-kereszthez van időzítve, ami Áv hónap 15-én fog megvalósulni. Ennek a teóriának a részletes kifejtésére a továbbiakban fogok kitérni.

Klaus Matefi
  Válasz | 2021. július 24. 09:28 | Sorszám: 0
A mai nap a héber naptár szerint Áv 15-e (tu beáv) van.

Vajon már csak 1 év választ el minket az ószövetségi megváltástól? És ha igen, akkor az mit jelent az emberiség számára?

Időzóna: CET  

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola