Téma: Iszlámveszély II.
|
szentmáriabal |
2004. november 16. 09:28 | Sorszám: 313 |
Szerintem Te látod rosszul: Nem a cionizmus az iszlámveszély forrása. Abban igazat adok Neked, h "nálunk van a labda": Az iszlámveszély forrása a "keresztényveszély". Ezt a hasoncímű topikban próbáltam kifejteni, de jobbról-balról-középről mindenki nekemesett miatta, ezért félbehagytam ... ... A kereszténység egyik pillérévé vált a XX. században - én Albert Schweitzerhez kötöm ennek explicit megfogalmazását - "az élet tisztelete". Ez féloldalas: az élet tisztelete mellől elmarad "a halál tisztelete". Ennek logikája a globális túlnépesedéshez vezet. ... A kereszténységben - szerencsére, sajnos - működik egy kimondatlan, ösztönös, titkos kompenzáció: Nem vesszük komolyan saját szép, önpusztító életelveinket. A pápa kihirdeti, h tilos a születésszabályozás, mi meg vígan szedegetjük a tablettákat. ... a "keresztényveszély" ott csap át iszlámveszélybe, h ők átveszik tőlünk a technikai civilizációnkat de nem veszik át az önszabályozásunkat, ezért az elmúlt 100 év története dióhéjban: Mi tízszer jobban élünk, ők tízszer annyian vannak ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 16. 08:52 | Sorszám: 309 |
Azt állítottad, hogy a muszlimok, ha békén hagyná(n)k őket, otthon maradnának. Ez nem igaz.
|
|
szentmáriabal |
2004. november 16. 08:21 | Sorszám: 306 |
Ez nem érv ebben a vitában: Az izraelitaveszély nem cáfolja az iszlámveszélyt ! (Nem válaszoltál a #290-re).
|
|
|
szentmáriabal |
2004. november 15. 00:59 | Sorszám: 243 |
Én is feladtam ... Beszéljünk másról ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 15. 00:52 | Sorszám: 241 |
Én nem vontam kétségbe, h a törököt csak a dézsma érdekelte. Pusztán azt bátorkodtam megjegyezni, h még akkor sem szeretem, ha valakik dézsmálják az országomat, ha közben háborítatlanul gyakorolhatom a vallásomat ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 15. 00:49 | Sorszám: 240 |
Igen, ezt írtad. És én elolvastam. És meg is értettem. És válaszoltam is rá. Nem a saját véleményemet írtam le, hanem ... De hiszen ideje volna tán elolvasnod, mit is írtam ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 15. 00:17 | Sorszám: 237 |
Te "reklámoztad" azzal a törököket, hogy őket "csak" a dézsma érdekelte és nem akartak minket "megtéríteni". Erre mondtam és azt, hogy ez még kevés ahhoz hogy kivívják a csodálatomat. Az a kijelentésed, hogy a török általi pusztítás elenyésző lett volna - bámulatos merészség. Ennek az ellenkezőjét nem Habsburg-párti, hanem éppenséggel hazafias érzelmű írók és történészek sora állítja + a nép kollektív emlékezete !
|
|
szentmáriabal |
2004. november 14. 23:50 | Sorszám: 233 |
Akkor lenne vita, ha én azt mondanám, h a "motiváció" azt jelenti, h "indíték, belső hajtóerő" és te mást mondanál. A válaszom ez volt: Idézet: 2. Mellébeszélés.A törökök fegyveres erővel elfoglalták az országunkat és kiszipolyoztak minket ... Hasra kéne esnem előttük, mert ebben nem az elsők és nem is az utolsók voltak ??
|
|
szentmáriabal |
2004. november 14. 23:21 | Sorszám: 229 |
Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul: Attól tartok, nem tudod, mit jelent a "motiváció" szó ... Ha azt nevezed "Mercurius-féle módszer"-nek, hogy a mondanivalómat megpróbálom érvekkel alátámasztani - ezt büszkén vállalom ! A Habsburg-veszélynek - akár nagyobb, akár kisebb volt - csak annyi köze van az iszlám-veszélyhez: Egyik kutya, másik eb ... A magyar történelemnek ezt a korszakát úgy is szoktuk jellemezni, h "a két pogány közt" ... Ahhoz képest, h nem akarod mélyebben tanulmányozni az iszlámot, elég bőségesen idézgetsz belőle ! ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 14. 23:01 | Sorszám: 228 |
Mindenesetre sajátságos álláspont 1 magyar embertől, hogy nem tartja felháborítónak, ha adót kell fizetnünk a sztambuli Portának ... és természetesnek tartja, h a török szultán bele akar szólni abba, h 1 Habsburgot ültetünk-e az országunk trónjára vagy sem ... ... Azt kifelejtik a török tankönyvekből, h a török megszállás miatt tolódtak el úgy az etnikai viszonyaink, ami végül Trianonhoz vezetett. Mátyás idejében Nagy-Magyarországot 75 %-ban magyarok lakták. Ez demográfusok szerint, ha nincs a török, a XIX. sz.-ra 90 % fölé ment volna, senkinek eszébe sem juthatott volna megkérdőjelezni Nagy-Magyország nemzetállamiságát. ... Persze, h támogatta Szapolyait: Oszd meg és uralkodj ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 14. 18:09 | Sorszám: 206 |
1. Féligazság. Valóban, a kereszténység is "indukált" a Szentföldön. De azért ne felejtkezzünk már el arról, h a törökök is "indukáltak" a Balkánon ... 2. Mellébeszélés. A törökök fegyveres erővel elfoglalták az országunkat és kiszipolyoztak minket ... Hasra kéne esnem előttük, mert ebben nem az elsők és nem is az utolsók voltak ?? 3. Ebben kereszténység és iszlám nagyjából szimmetrikusak. Mindkét hitvilágnak van békés rétege és militáns rétege/értelmezése is ... ... (Nem tökéletes a szimmetria: a kereszténységben a béke az alaprétegben van, az iszlám harcossága még a "Magyar Iszlám Közösség" mézes-mázos bemutatkozásán is átsejlik ...)
|
|
szentmáriabal |
2004. november 14. 16:05 | Sorszám: 200 |
Sumákolsz, testvérem. A magyarság történetében a Rákosi-éra volt az, amikor a legtöbb fát ültették. Mégsem csak ez alapján ítéljük meg azt az időszakot ... Mielőtt a faültető törökökről értekeznél, ejts néhány szót arról is: Hogyan kerültek a törökök abba a helyzetbe, h a nagy magyar Alföldön adót szedjenek ? Az bizony úgy indult, h mielőtt reguláris sereget küldtek volna ellenünk, martalócokkal fölperzseltették a földjeinket, így készítvén elő (gyengítvén) a határvidéket ...
|
|
szentmáriabal |
2004. november 14. 12:48 | Sorszám: 194 |
Csodálkozom rajtad ... 1) Az, hogy a "Magyar Iszlám Közösség" töri a magyar nyelvet, még "hagyján" ... de hogy neked sincs fogalmad a "vindikál" szó jelentéséről (még ki is vastagítottad) - az szomorú. 2) Furcsállom, hogy a "Magyar Iszlám Közösség" bülbül-szavú honlapszerkesztőjének állítását, miszerint anno az oszmán seregek kenyérrel és rózsával a kezükben érkeztek ideiglenes magyarországi állomáshelyükre, rohansz készpénznek venni ... Egy ilyen jól hangzó mondatocska kedvéért képes vagy 150 év jajszavát és halálhörgéseit semmibe venni ... és elhiszed, hogy bolgárok, szerbek, bosnyákok, magyarok ezrei tömeges öngyilkosságot hajtottak végre a törökök feléjük nyújtott védő kardján ... a török martalóc csapatok faültetést végeztek, nem pedig fölperzselték a határt ... 3) Azt hajlandó vagyok elhinni, hogy a török háborúk ellenkeznek az iszlám békés elveivel. (Mint ahogy mai eszünkkel a keresztes hadjáratokat is ellentétesnek tartjuk a keresztény elvekkel) ... Ezzel együtt az iszlám nevében elkövetett egykori és mai vérengzéseket éppoly hiba volna eltagadni, mint a szájkeresztények (és másvallásúak vagy vallástalanok) öldökléseit.
|
|
szentmáriabal |
2004. október 02. 07:38 | Sorszám: 110 |
Tóth András: korai lenne fenyegetettségről beszélni 2004. október 1., péntek 23:35 166 olvasás A nemzetbiztonsági államtitkár szerint korai lenne fenyegetettségről beszélni azután, hogy Magyarországot is megemlíti állítólagos üzenetében az al-Kaida második számú vezetője ... http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=108401 (... Ma reggel bemondták, hogy már nem "állítólagos" az üzenet, mert a CIA valódinak találta ...)
|
|
szentmáriabal |
2004. augusztus 19. 14:51 | Sorszám: 70 |
Hazabeszélünk ??
|
|
|
|
szentmáriabal |
2004. augusztus 17. 12:30 | Sorszám: 23 |
A középkorban még nem voltak olyan toleráncsosak mint manapság ... ... 1 huszárnak szégyen volt megérnie a 30. életévét ! ... (Bizonyos okból utánnanéztem Lasalle tábornok életrajzának ...)
|
|
szentmáriabal |
2004. augusztus 17. 12:02 | Sorszám: 18 |
Szerintem 3 forgatókönyv van: 1) Globalizáció győz, iszlám behódol, emberiség pusztul. 2) Iszlám győz. 3) Támad 1 új Kapisztrán, fölvesszük "középkori" önmagunkat és "mi" győzünk.
|
|
|