Téma: Étkező
|
onogur |
Válasz | 2012. március 27. 10:49 | Sorszám: 137 |
Egy szem normális méretű krumpli 20 deka. Lehet, hogy pici gyereknek vagy fogyókúrázó nőnek elég, nekem nem.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 27. 10:15 | Sorszám: 136 |
1 kg hámozott krumpli kb. 80 dkg - 4 személyre fejenként 20 dkg jut. Ez azért nem kevés + a hozzávaló hús, kolbász, tojás, tejfel stb.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2012. március 27. 09:46 | Sorszám: 135 |
Egy kiló krumpli négy személyre? Inkább két kiló kell egy tepsihez vagy jénaihoz. És legalább egy tojás fejenként, vagy inkább másfél.
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. március 27. 09:00 | Sorszám: 134 |
Pedig van ottani haverom több is, akik ide járnak disznót venni, feldolgozva, majd a végén haza viszik a húsokat. Van köztük panziós, kovács, tanár, múzeumi főnök, állj be a sorba,ha érdekel- segíteni ingyen segítek neked is...
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 27. 08:47 | Sorszám: 132 |
Hát igen... az igazi háziasszony nem k"Végy egy kappant, 12 timonyt..." -alapon kezd főzni, hanem mi van itthon ? csak így lehet spórolni, mert ha recept alapján vásárol az ember arra nagyon nagyon ráfizet ! Nem beszélve ha nincs valami hozzávaló már lőttek az egésznek. Tehát: spájzolni amit és amennyit lehet ! no persze egy ilyen kis panelinkubátorban mint a miénk is erre nem gondoltak ... Azt gondolták hogy mosatunk, főzetünk és csak hazahozzuk, de hogy egy hétre vagy 10 napra valót spájzoljunk arra nem !
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 27. 08:47 | Sorszám: 131 |
2 hagyma 30.-Ft 2 tojás 100-120,.Ft 1 kg krumpli 100.-Ft 1 szál kóbász 300-400.-Ft 1 téföl 200-300.-Ft (attól függ, házi, vagy közérti)+ paprika-só, szó,ami szó: egy tál rakott kolompér 700-1000.-Ft (a villanyt vagy gázt nem számolva) 3-4 személyre igencsak takarékos.
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 27. 08:43 | Sorszám: 130 |
Irigyellek. Ahol én lakom, Szentendrén, ott tilos disznót tartani, nemhogy vágni.
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 27. 08:42 | Sorszám: 129 |
Bocsánat!!! tejszin-vaj-író Hiába, öregszem.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2012. március 25. 23:18 | Sorszám: 128 |
Már bocsánat, de amit leírtál, az nem író, hanem savó. Az író a vajgyártás mellékterméke.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. március 25. 22:26 | Sorszám: 127 |
Tudok én minden folyóirat nélkül is spórolni, ha nagyon megszorulok . (Volt is már precedens rá, sajnos .)
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 25. 22:20 | Sorszám: 126 |
feltünt már nektek, hogy kböző lapoknál /nőklapja, hvg, stb/ divat lett "takarékos" menüket közölni. tképpen nagyon hasznos és empatikus lenne, de ez mondjuk egy napra, vagy egy hétvégére szól. vagy természetesnek veszi, hogy alapélelmiszerek vannak otthon, vagy úgy kalkulál, hogy 2 db hagyma 30 Ft pl. arról már nem beszélve, hogy a krumpli, tészta ab ovo mindegyik spórolósnak megvan.
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. március 25. 16:46 | Sorszám: 125 |
Naná, a padláson dekkol ma is, amit karácsony előtt csináltam. Jó száraz már, de mi úgy szeretjük. Közel a Húsvét, majd akkor lehozom mindet és a hűtőbe teszem.Van 8-10 szál vastag kolbász(szalámi)is, az még marad pár hetet.Ám érdekes, ha ma 22 fok van, akkor se melegszik föl a padláson, hogy csöpögjön. Éjjel még csak lehűl eléggé. 5 éve vettem ezt a házat, az első alkalommal visszaálltam a disznó vágó sorba, mint őseim egykor.
|
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 25. 16:23 | Sorszám: 123 |
A jó bél valóban leválik kicsit, mint a nagyon vékony pergamen, ha jó ideig tartja az ember a kamrában felakasztva a kóbászt.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. március 25. 14:54 | Sorszám: 122 |
Ellenjavallott termék
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. március 25. 12:47 | Sorszám: 121 |
Merítgesse a bánat, én soha. Olyan szépen lejön az szárazon is, a valódi bél, mint a huzat.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. március 25. 12:39 | Sorszám: 120 |
Én a szárat külön egyben el szoktam rakni. Belefőztem erőlevesbe összekötve, semmi baja nem lett tőle.
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 25. 12:31 | Sorszám: 119 |
"Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához,nokedlihez, stb. teszek bele egy kis kurkumát." Öreganyáink a sáfrányra esküdtek. A heti piacon a kofák a csirke bőrét is jól bedörzsölték, hogy sárga legyen. Ma már aranyárban mérik.
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 25. 12:29 | Sorszám: 118 |
"A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha elõtte hideg vizet engedsz rá." Attól függ, hogy bélbe vagy műanyagba töltötték-e. A bélbe töltött kolbászt langyos vízbe kell meríteni, akkor könnyen leválik. Ezért itattak öreganyáink langyos vizet a szorulásos gyerekekkel.
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 25. 12:25 | Sorszám: 117 |
"nem kell összevágni" Ha a szárát is megfagysdztod és belevágod, akkor keserű lesz. Asszony leszedi a leveleit és csak azt használjuk fel.
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 25. 12:24 | Sorszám: 116 |
" íróban (savanyú tej)" Az író n em azonos a savanyú tejjel, noha annak része. A megsavanyodott tejet leszűröd. A szárazanyagból lesz a túró. A visszamardt savanyú lé az író. Kánikulában pincehidegen isteni. Jobb, mint bármelyik üdítő.
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2012. március 25. 08:53 | Sorszám: 115 |
Jujj! Még a joghurtom is gyanússá vált.
|
|
|
tiszavirág |
Válasz | 2012. március 25. 03:31 | Sorszám: 114 |
Nem is mertem volna olyat feltételezni, hogy nem kitűnő háziasszony.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 25. 01:36 | Sorszám: 113 |
Akkor onnan van ez is - de azért Rita remek háziasszony !
|
|
|