Téma: Étkező
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 19. 10:06 | Sorszám: 62 |
Azért nem lehet szemre válogatni - ellentétben a krumplival -, mert a jó cékla éppúgy fekete, mint a rossz ??
|
|
|
onogur |
Válasz | 2009. október 19. 09:56 | Sorszám: 61 |
Mi esszük nyersen a céklát, de nagyon ki kell fogni a jóízűt. Én nem karalábéízűnek mondanám, hanem "pinceszagúnak", az nagyon el tudja rontani a salátát is. Alapszabály hogy minél kisebb gumókat kell összeválogatni, azokban ritkán csalódik az ember, de a legjobb ízű az a cékla, amelyik nem gömbölyű, hanem hosszúkás. Ha salátát készítünk akkor a főtt cékla pucolásánál minden gumót egyenként megkóstolunk, így ki lehet válogatni a dohszagú, keserű darabokat.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 19. 09:47 | Sorszám: 60 |
Reszelés közben megkóstoltam a nyers, ízesítetlen céklát - és állítom, hogy karalábéíze van !
|
|
|
|
|
nádihegedű |
Válasz | 2009. október 19. 01:07 | Sorszám: 57 |
- A céklát ki lehet fúrni és mint a töltött karalábét ... A sütőben tejfellel jól megloccs és süt. Furán édeskés, de finom !- Aztán zellerszárral összekeverve bazsalikomecetes salátalével megbolondítva, remek saláta - Reszelt fehérkáposztával és bazsalikomos salátaöntettel keverve szintén finom saláta
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2009. október 19. 00:00 | Sorszám: 56 |
Fülembe' hallom még az üstdobot !... A számba' érzem még az Vermutot !...
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2009. október 18. 23:49 | Sorszám: 55 |
Mégcsak nem is hallottam, úgyhogy kérem a receptet.
|
|
|
búzavirág |
Válasz | 2009. október 18. 23:32 | Sorszám: 54 |
Így lehet, azonos húron pendülnek. Azt mondják a belső hallásommal sincs baj. Imádok főzni is.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 18. 21:23 | Sorszám: 53 |
Jobb zenészeknek belső hallása van ... jobb szakácsoknak belső ízlelése ??
|
|
|
búzavirág |
Válasz | 2009. október 18. 21:17 | Sorszám: 52 |
Virtuálisan igen, már a számban éreztem.
|
|
|
búzavirág |
Válasz | 2009. október 18. 21:16 | Sorszám: 51 |
Azt sem tudom mi az? Addig nem kérek. Lehet, hogy nem is szeretem.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 18. 21:12 | Sorszám: 50 |
Vállalkozó szellemű vagyok: vállalok 1 kóstolást !
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 18. 21:11 | Sorszám: 49 |
Már meg is kóstoltad ?? ... (Szívesen !)
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2009. október 18. 20:36 | Sorszám: 48 |
Nekem is tetszik. Ki fogom próbálni. A gjóza (magyarosítottam a nevet) receptje érdekel-e valakit? Rengeteg lett belőle, kóstolót is adhatok.
|
|
|
búzavirág |
Válasz | 2009. október 18. 19:59 | Sorszám: 47 |
Köszönöm, nagyon fincsi. Ezt a változatot nem ismertem, pedig szeretem a céklát. Inkább almát, mint tormát, nekem az jobb lehet. Méz, citromlé keveréket szoktam kiskanállal elszopogatni.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 18. 19:48 | Sorszám: 46 |
Jó Neked elárulom ! Madelon, légy szíves, ne olvasd el a vonal alatti részt ! ________________ Hozzávalók: - 1 rész cékla - 1/2 rész répa - 1/5 rész torma - esetleg alma - citromlé és/vagy ecet - méz Elkészítés: A céklát, répát, tormát, (almát) nyersen megreszeljük. Hozzákeverjük a citromlét és/vagy ecetet meg a mézet. Meleg és hideg ételekhez is fogyaszthatjuk, mint salátát. Különösen ajánlott ilyen influenza-fenyegetéses időkben (mert a cékla - mint tudjuk - öli a vírusokat) ! Lezárt konzervesüvegben, hűtőben vszleg hosszabb ideig is eláll ... (Nem tudom biztosan, mert hamar elfogy ! ...)
|
|
|
búzavirág |
Válasz | 2009. október 18. 19:23 | Sorszám: 45 |
Várom! Bébi papi nem lehet, mert piciknek még nem lehet adni céklát, tehát ez felnőtt céklapempő.
|
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. október 18. 19:16 | Sorszám: 43 |
Eláruljam Nektek a céklapempő receptjét ?
|
|
|
Sziriusz |
Válasz | 2004. január 23. 14:39 | Sorszám: 42 |
Tovabbi jo etvagyat Nektek, az ebedszuentem vegetert, jon a robot.
|
|
akottyabot |
Válasz | 2004. január 23. 13:31 | Sorszám: 41 |
Hámennya dóóhányzóba, oszt végre küdd el a cigimet!
|
|
|
onogur |
Válasz | 2004. január 23. 12:47 | Sorszám: 40 |
Kistigris kitiltotta a bagósokat. Én meg nem tudok inni, ha nem gyújthatok rá.
|
|
|
akottyabot |
Válasz | 2004. január 23. 12:44 | Sorszám: 39 |
Ebben az étkezőben lehet inni? Persze ebéd után! (vagy helyett?)
|
|
|
mpd |
Válasz | 2004. január 23. 12:13 | Sorszám: 38 |
NA ez mán elmegyen, legalábbis előételnek. A szárnyasok hogy kerültek a tálra? A hurka a tied lehet, abból tudom, mi az elég.
|
|
|