Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Étkező (5. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Étkező
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 10:06 | Sorszám: 62
Azért nem lehet szemre válogatni - ellentétben a krumplival -, mert a jó cékla éppúgy fekete, mint a rossz ??
onogur
  Válasz | 2009. október 19. 09:56 | Sorszám: 61
Mi esszük nyersen a céklát, de nagyon ki kell fogni a jóízűt.
Én nem karalábéízűnek mondanám, hanem "pinceszagúnak", az nagyon el tudja rontani a salátát is.
Alapszabály hogy minél kisebb gumókat kell összeválogatni, azokban ritkán csalódik az ember, de a legjobb ízű az a cékla, amelyik nem gömbölyű, hanem hosszúkás.
Ha salátát készítünk akkor a főtt cékla pucolásánál minden gumót egyenként megkóstolunk, így ki lehet válogatni a dohszagú, keserű darabokat.
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 09:47 | Sorszám: 60
Reszelés közben megkóstoltam a nyers, ízesítetlen céklát - és állítom, hogy karalábéíze van !
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 09:46 | Sorszám: 59
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 09:46 | Sorszám: 58
nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 01:07 | Sorszám: 57
- A céklát ki lehet fúrni és mint a töltött karalábét ...
A sütőben tejfellel jól megloccs és süt. Furán édeskés, de finom !

- Aztán zellerszárral összekeverve bazsalikomecetes salátalével megbolondítva, remek saláta

- Reszelt fehérkáposztával és bazsalikomos salátaöntettel keverve szintén finom saláta

Békáscity
  Válasz | 2009. október 19. 00:00 | Sorszám: 56
Fülembe' hallom még az üstdobot !... A számba' érzem még az Vermutot !...
lámpás
  Válasz | 2009. október 18. 23:49 | Sorszám: 55
Mégcsak nem is hallottam, úgyhogy kérem a receptet.
búzavirág
  Válasz | 2009. október 18. 23:32 | Sorszám: 54
Így lehet, azonos húron pendülnek.

Azt mondják a belső hallásommal sincs baj. Imádok főzni is.

Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 18. 21:23 | Sorszám: 53
Jobb zenészeknek belső hallása van ... jobb szakácsoknak belső ízlelése ??
búzavirág
  Válasz | 2009. október 18. 21:17 | Sorszám: 52
Virtuálisan igen, már a számban éreztem.
búzavirág
  Válasz | 2009. október 18. 21:16 | Sorszám: 51
Azt sem tudom mi az?
Addig nem kérek. Lehet, hogy nem is szeretem.
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 18. 21:12 | Sorszám: 50
Vállalkozó szellemű vagyok: vállalok 1 kóstolást !
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 18. 21:11 | Sorszám: 49
Már meg is kóstoltad ?? ... (Szívesen !)
borzsa
  Válasz | 2009. október 18. 20:36 | Sorszám: 48
Nekem is tetszik. Ki fogom próbálni.
A gjóza (magyarosítottam a nevet) receptje érdekel-e valakit? Rengeteg lett belőle, kóstolót is adhatok.
búzavirág
  Válasz | 2009. október 18. 19:59 | Sorszám: 47
Köszönöm, nagyon fincsi. Ezt a változatot nem ismertem, pedig szeretem a céklát.

Inkább almát, mint tormát, nekem az jobb lehet.

Méz, citromlé keveréket szoktam kiskanállal elszopogatni.

Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 18. 19:48 | Sorszám: 46
Jó Neked elárulom !

Madelon, légy szíves, ne olvasd el a vonal alatti részt !
________________
Hozzávalók:
- 1 rész cékla
- 1/2 rész répa
- 1/5 rész torma
- esetleg alma
- citromlé és/vagy ecet
- méz
Elkészítés:
A céklát, répát, tormát, (almát) nyersen megreszeljük.
Hozzákeverjük a citromlét és/vagy ecetet meg a mézet.
Meleg és hideg ételekhez is fogyaszthatjuk, mint salátát.
Különösen ajánlott ilyen influenza-fenyegetéses időkben (mert a cékla - mint tudjuk - öli a vírusokat) !
Lezárt konzervesüvegben, hűtőben vszleg hosszabb ideig is eláll ... (Nem tudom biztosan, mert hamar elfogy ! ...)

búzavirág
  Válasz | 2009. október 18. 19:23 | Sorszám: 45
Várom!

Bébi papi nem lehet, mert piciknek még nem lehet adni céklát, tehát ez felnőtt céklapempő.

Madelon az eb
  Válasz | 2009. október 18. 19:20 | Sorszám: 44
ne!
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 18. 19:16 | Sorszám: 43
Eláruljam Nektek a céklapempő receptjét ?
Sziriusz
  Válasz | 2004. január 23. 14:39 | Sorszám: 42
Tovabbi jo etvagyat Nektek, az ebedszuentem vegetert, jon a robot.
akottyabot
  Válasz | 2004. január 23. 13:31 | Sorszám: 41
Hámennya dóóhányzóba, oszt végre küdd el a cigimet!
onogur
  Válasz | 2004. január 23. 12:47 | Sorszám: 40
Kistigris kitiltotta a bagósokat. Én meg nem tudok inni, ha nem gyújthatok rá.
akottyabot
  Válasz | 2004. január 23. 12:44 | Sorszám: 39
Ebben az étkezőben lehet inni? Persze ebéd után! (vagy helyett?)
mpd
  Válasz | 2004. január 23. 12:13 | Sorszám: 38
NA ez mán elmegyen, legalábbis előételnek.
A szárnyasok hogy kerültek a tálra?
A hurka a tied lehet, abból tudom, mi az elég.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola