Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Étkező (4. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Étkező
búzavirág
  Válasz | 2009. október 19. 14:47 | Sorszám: 87
Egy kis sült csülök.


Céklát és a vörösbort is szeretem.

nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 14:14 | Sorszám: 86
Ez igaz !
mpd
  Válasz | 2009. október 19. 14:06 | Sorszám: 85
""a cékla öli a vírusokat.""

Ez így biztosan nem igaz. Ásványi anyagokban gazdag lévén, antitestek képzésében közreműködHET, de direkt vírusirtás..... na azt ne hidd el.

mpd
  Válasz | 2009. október 19. 13:59 | Sorszám: 84
Úgy látom, Pesten feltalálják a lanygyos vizet. Nagyanyámtól tanultuk, egyik évben, mikor sokat nyamvadtkodtak, egész télen minden nap kaptak a gyerekek apróra vágott fokhagymát egy kanál mézben.
mpd
  Válasz | 2009. október 19. 13:57 | Sorszám: 83
Ne keverjük a vírusokat a baktériumokkal! A fokhagyma baktericid.
nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 13:19 | Sorszám: 82
Szegény pici !
Csoda, hogy megette !

Egy német cégnél megorroltak az egyik kiváló kollégára a német kollégák, mert folyton úszott utána a fokhagymaszag. )

Ördög - kénkőillat !!!! ))

onogur
  Válasz | 2009. október 19. 13:16 | Sorszám: 81
És mivel esszük a cekklát? Természetesen tormával.

"Hippokratész a torma gyógyító, rákmegelőző hatása miatt a világ első kórházát egy patak mell építtette, hogy ott termeszthessen tormát (vízitormát) betegei számára. A görögök és a rómaiak abban hittek, hogy a növény gyógyítja az őrületet. Csípős ízét a benzil-mustárolajnak köszönheti, ami erőteljes antibiotikum, de a bélflórát nem zavarja meg. A-, C-, E-, B3-, B6-vitamint, kalciumot, mangánt, vasat, glükozinolátokat, illóolajat, jódot, fehérjét és rostokat tartalmaz. Antioxidáns, rákmegelőző, antibiotikus, hashajtó és nyálkaoldó hatású. Gátolja a skorbut kialakulását."

Na ezzel szembe hozza mpd a pürkűttyét!

Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 13:10 | Sorszám: 80
onogur
  Válasz | 2009. október 19. 13:08 | Sorszám: 79
Ezt nem ismerem.
Viszont amíg leányom pici volt, mézben tettünk el préselt fokhagymát és naponta kapott belőle egy-egy teáskanállal, amíg tél volt.
Nem is betegeskedett sokat, csak büdös volt, mint a gyáli busz.
nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 13:03 | Sorszám: 78
Bocsánat !
Remélem nem indítok el recept-áradatot:

Ma kaptam mint számtalan bajra "gyógyír"-t

33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk,
. majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható
alkoholban, lezárt üvegben.
. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma
hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük.
. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert
folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében
vagy vízben elkeverve:

Reggel Délben Este

1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Állítólag 7 évig nem kell megismételni a kúrát. Ha valaki kedvet érez hozzá, javaslom, próbálja ki, hiszen veszélytelen, és viszonylag olcsó szerről van szó.

onogur
  Válasz | 2009. október 19. 13:01 | Sorszám: 77
A ckkla "szupernövény", a jobb cikkekből nem tok bemásolni, marad a Wiki:

"A cékla gyógyászati hatása onnan jön, hogy tele van antioxidánsokkal, ami a sejteket külső szabad gyökök támadásától védi. Az antioxidáns hatását a TAC számmal (Total antioxidant capacity) jelölik.
Gátolja a ráksejtek szaporodását, vérképző a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza, valamint a tumorsejtek szaporodását gátló hatása van."

nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 12:56 | Sorszám: 76
Igaz !!

És a fokhagyma nemkülönben.

Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 12:54 | Sorszám: 75
Aszem, (kivételesen) tévedsz: (a vörösbor mellett*) a cékla öli a vírusokat.

A gyomevés és a húsevés nem zárja ki egymást !

Mit szólsz például: egy kis csülök, céklával ??
________________
*) A cékla vörösbor nélkül is öli a vírust !

nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 12:54 | Sorszám: 74
Én is hallottam olyan történetet, amikor az őstermelő nénike olcsón megkapta a TSz-ből a leselejtezett tiltott vegyszert és jóhizsemű vidámsággal locsolgatta vele a kertjét.

És egy kis vigasz Neked : Egyik neves katolikus atya azt írja naplójábanm hogy amikor kitör rajta az influ, akkor nem "apácás finomságokat" eszik, hanem előveszi a háziKÓBÁSZT, és attól erőre kap. ))

mpd
  Válasz | 2009. október 19. 12:49 | Sorszám: 73
(Most rendeltem öt kila szürkemarha húst, november végén vágják.)
mpd
  Válasz | 2009. október 19. 12:48 | Sorszám: 72
Nagyüzemi húsok?
Eftássam, kend nem aludta ki magát!
A házi disznóvágás mióta nagyüzem? Csirkét harminc éve csak saját vágásút eszek! Zöldség, gyümölcs, zömében saját termés!

Csak az aszfaltszagoló ál-vegások hiszik, hogy a magyar termelő egészséges bioterméke jót tesz nekik!
Pedig abban sincs kevesebb vegyszermaradvány.

onogur
  Válasz | 2009. október 19. 12:37 | Sorszám: 71
Egyelőre az influenza a hozzád hasonló teszkógazdaságos termékeken és nagyüzemi húsokon tengődő desznyókat taglózza le, az egészséges, vegyes táplálkozású emberek immunrendszerét nem sikerült még megtámadni.
Nem véletlenül sertésinfluenza a neve!
mpd
  Válasz | 2009. október 19. 12:33 | Sorszám: 70
Az influenza ellen nem lehet céklával védekezni.
(A plakátok szerint el kell dobni a használt papírzsebkendőt, ez a nyitja.) Ellenben ha jó kondiban vagy, ellenálóbb leszel. Ezért táplálkozzál rendesen, ne gyengítsd le magadat mindenféle gyomokkal.
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 12:25 | Sorszám: 69
Én eddig még rossz céklával nem találkoztam ... Igaz, őstermelőtől vettem, megromlani meg nincs ideje, mert hamar elfogy ...
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 12:22 | Sorszám: 68
Az én szaglásom is rossz (ezért nem is tudom, vajon karalábészaga van-e a céklának ?? ).

Mongyuk, szerencsére, a szaglásom csak eltompult, de nem hazudik. Ha baromira illatozó levendulaágyás mellett megyek el, akkor nagyon halvány levendulaillatot érzek, nagyon dús, frissen kaszált rét mellett nagyon halvány szénaillatot, s.í.t. ...
(Ezért is szeretek motorozni: mert a menetszél illat-erősítőként működik ... :rolleyes

Nahát: sült cékláról még nem is hallottam !

onogur
  Válasz | 2009. október 19. 12:17 | Sorszám: 67
A krumpli is jobb sütve, mint főve.
A szaglás elvesztése szerencsére csak ideiglenes.
Nejemnek kábé öt évig hungarocellt is adhattam volna vacsorára, se szaglása, se ízlelőbimbói nem működtek.
Oszt kibányászták az orrpolipját, azóta minden rendbejött.
Rendes Kis
  Válasz | 2009. október 19. 12:15 | Sorszám: 66
Attól tartok, ez az elkészítési mód csak a tyúkokat védi meg az influenzától !
onogur
  Válasz | 2009. október 19. 12:14 | Sorszám: 65
Kívülről megállapíthatatlan, melyik a jóízű és melyik az ehetetlen.
nádihegedű
  Válasz | 2009. október 19. 12:02 | Sorszám: 64
Eddig még ez nem jutott eszembe, de most félek, hogy érvényesülni fog legközelebb az "önmagát beteljesítő jóslat" teóriája. )

Egyébként a szaglás döbbenetes egy adottság. Egyszer részben elvesztettem. Valószínűleg átmenetileg elpusztult a szaglóhám egy része. No akkor részben semmi ízt nem éreztem, részben mindennek más íze volt mint az emlékeimben rögzítettek. A vajnak benzin íze volt pld.
A citrom íze,illata változatlan maradt.


Mellesleg a céklát ha nem nyersen akarjuk feldolgozni inkább sütni kell a sütőben, mert akkor jobbízű, mint megfőzni !

mpd
  Válasz | 2009. október 19. 11:54 | Sorszám: 63
Én a céklapempő készítését így képzelem:

Végy egy üveg sört!
Bontsd ki, ülj le a fa alá a padra!
A céklákat gondosan szedd össze és add a tyúkoknak!
A hűtőből vegyél ki egy lefagyasztott, maradék marhapörit!

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola