Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Futballélet (2. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Futballélet
keresztkem
  Válasz | 2017. október 14. 13:34 | Sorszám: 66
Bernd Storck, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya vagy "megy" vagy "marad"--még nem lehessen tudni mi lesz. De az is lehet: úgy csinál, mintha menne, oszt' mégiscsak marad, és mindenki döntse el sajátmaga, hogy akkó' most miafranc van! Egy biztos: mi, a Magyar Válogatott nem megyünk az oroszországi futball VB-re. Legalább nem lehet azt mondani, hogy méginkább "nyalunk" Vlagyimír Vlagyimírovics-nak.
keresztkem
  Válasz | 2017. augusztus 04. 08:12 | Sorszám: 65
Tegnap este Felcsúton a Videoton kiharcolta a továbbjutást a kupában a Bordeaux ellen. Ez a tény--mely nagyon nagy küzdelem ás bravúrok árán született--totális ellentmondása annak a másik topiccímnek, hogy "Magyar sportbetegség", s amelyet ugyancsak én találtam ki.Sőt azóta hogy kitaláltam, alaposan ki-, és szétmagyaráztam, tehát tudható a lényege. Hát ez most--tegnap--"nem jött be". És hálát adok az Úrnak azért, hogy nem jött be!
panda
  Válasz | 2017. augusztus 02. 23:55 | Sorszám: 64
Hátborzongató élőkép fogadta Nagyot és Kleinheislert – FOTÓ
rangado http://rangado.24.hu/tartalom/cikk/432424_hatborzongato_elokep_fogadta_nagyot_es_foto
panda
  Válasz | 2017. augusztus 02. 07:20 | Sorszám: 63
http://rangado.24.hu/tartalom/cikk/432320_nigeriai_probajatekos_balmazujvarosban

"Nigériai próbajátékos Balmazújvárosban
rangado 2017.08.01.20:07

Az U23-as válogatott védő pályára lépett a keddi felkészülési meccsen.

A NB I-es Balmazújvárosnak nem okozott gondot a harmadosztályú Gyöngyös legyőzése a keddi tesztmeccsen. Horváth Ferenc együttese 7-0-ra nyert - gólszerző: Vólent 3, Belényesi 2, Orovecz, Rácz -, de ennél talán érdekesebb, hogy szerepet kapott egy új fiú, a nigériai Erhun Obanor.

A 21 esztendős védő szerepelt hazája korosztályos válogatottjaiban, az U23-as együttesnek csapatkapitánya is volt. Tavaly közel állt ahhoz, hogy a Bundesliga 2-es Fürthbe igazoljon, ám gondjai akadtak a németországi munkavállalási engedéllyel. "

keresztkem
  Válasz | 2017. június 15. 17:16 | Sorszám: 62
Végetért vagy 3 hete a magyar NB1, az "elsőosztályúnak" becézett magyar futballbajnolkság 2016/17-es évi szezonja.
A nagyokosok szerint politikailag LE VOLT ZSIROZVA, hogy a Videotonnak KELL(!?) nyerni a bajnokságot. És ahogyan a "dolgok" mentek előre és a kiesőjelöltek köre is úgy nagyjából megmutatkozni kezdett,többen "megmondták előre" a jólértesültek és beavatottak, hogy az MTK-nak benn "kell" maradni--Deutsch Tamás miatt--és a Mezőkövesdnek is benn kell(?!) maradni--Tállai András miatt--merthogy ők a főnökök a "libásoknál" ill. a Kövesdnél. És akkor ki essen ki a Gyirmót mellett, mer'hogy egynek mindenképp muszáj? Hát ugye a "kommunistacsapat" Diósgyőr vagy minimum a Paks....Erre mit tesz Isten: bennmarad a Diósgyőr az NB1-ben és p..naszőrszállal de mégiscsak az MTK esik ki, a vadonatúj Hungáraiakörúti csodastadionjávan egyetemben, ill. azzal együtt. Most legyetek okosok beavatottak!
keresztkem
  Válasz | 2016. április 28. 10:04 | Sorszám: 61
Tegnap Madridban 0:1-re kikapott a Bayern München az Atletico Madridtól. Attól a csapattól amelyik előzőleg a Barceloná-t "verte ki" a Bajnokcsapatok Európa Kupájá-ból, ami azért valljuk be nem kis "kunszt".
És megfigyeltem a tegnapi meccsen, hogy a bajoroknál túlságosan sok az ú.n. "hátrafelé játék", ami --szerintem--minden mai futball RÁKFENÉJE! Ha egy csapat tudat alatt persze "KI AKAR KAPNI", akkor elkezd "hátrafelé focizgatni" egészen a kapusáig--ami a legnagyobb marhaság. Még a leszorultabb helyzetben is sokkal jobb az, ha előre rúgják a BŐRT akár ki a francba is, mint hogy bármily pontosan hátratotojáznak.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 24. 09:16 | Sorszám: 60
Elképesztő az az idiotizmus ami mostanában a "ki essen ki az Nb1-ből" címszó alatt az ú.n. "magyar futballtársadalom egy részében", jelesül az Orbán-ellenesség hiveinek körében zajlik. Miről van szó. Múlt héten arról szónokoltak a "zorbánellenesek", hogy a 'zorbán "lebundázta" a felcsuti Puskás Akadémia meccsét az MTK-val: magyarán a 'zorbán megdumálta Deutsch Tompiká-t az MTK nagyfőnökét hogy kapjanak ki a "libások" a Puskástól abból célból, hogy a Puskás bennmaradhasson az Nb1-ben. A dolog meg is valósult abban az értelemben, hogy az MTK kikapott Felcsúton 1:0-ra a Puskástól "annak rendje és módja szerint", s meg is szólalhatott a gúnykórus: "mily" hatalmasnagy gazember ez a "'zorbán"--ugyi--ezért, amit leirtam. Nos, azóta eltelt egy hét, s tegnap, szombaton már lezajlott a bajnokság utolsóelőtti fordulója is. És mitteszisten a Fáy utcában az Illovszky stadionban tegnap a Puskás ugyancsak 1:0-ra kikapott(!!!) a kiesés szempontjából a legnagyobb riválisától a Vasas-tól. Igy jelen állás szerint nagyon úgy néz ki, hogy a már kiesett Békéscsaba mellett--amit jelen sorok írója nagyon-nagyon sajnál--a másik kieső ki más lenne, mint a 'zorbán által "patronált", felcsúti Puskás Akadémia FC! No és ezekután jön a FAN-TASZ-TI-KUM! Mert mit gondolna a normális ember? Azt hogy mindezekután a 'zorbánellenesek hada HAMUT SZÓRVA A SAJÁT FEJÉRE MEG-KÖ-VET-NÉ a Miniterelnököt mondván: "BOCSÁNATOT KÉRÜNK EZ FUTBAL és NEM POLITIKA, elnézést a rosszindulatú gyanunkért, tévedtünk". De nem EZ(!) történik, hanem az alábbi: "ez az 'zorbán olyan nagy gazember, hogy még a saját szülőfaluja csapatát sem segiti,sőt beáldozza a hatalmi tébolya "oltárán", mert inkább "kiejti" az NB-1-ből a csapatát, csakhogy FÉLREVEZESSE a tisztességes magyar népet!!!" No, ez már mindennek a csúcsA! Ha van a fején KALAP, az is baj, ha nincsen az is.TÖKRÖHEJ!
keresztkem
  Válasz | 2016. április 15. 10:21 | Sorszám: 59
Sorozatban láthatók-nézhetők főleg az M4Sport Tv-n de más sportcsarornákon is a Bajnokcsapatok Európa Kupája sorozat meccsei, s ezzel, kvázi párhuzamosan a magyar bajnokság(ok) futballküzdelmei is. Nézve rendszeresen ezeket a meccseket, lehetetlen nem észrevenni azt, hogy milyen jelentőős a különbség(!!!) az európai bajnok-kupacsapatok és az ú.n. magyar "élcsapatok" játékszínvonala között. Miben jelentkezik ez a különbség?
Abban, hogy sokkal messzebbre elrúgják a labdát a nyugat-európai kupacsapatok játékosai a játékostársnak pontosan, hogy a társ, a felé "meglőtt" "bőrt" milyen biztosan szeliditi meg s teszi "magáévá", hogy milyen gyorsan milyen futósebességgel vezeti azt az ellenfél kapuja felé, s hogy mennyivel erősebben lőnek. Egy valami van, ami "közös" itt is ott is és ez az ú.n. "HÁTRAFELÉJÁTÉK" ami nagyon kockázatos, könnyen rá lehet "faragni" és nagyon nem jó, akárki akárhol is csinálja. Ez a hátra, a saját kapu felé IS(!) futballozás nagy divat még az egyébként szupermagas szintű német fociban is, és ezt nem jó eltanulni, pedig élnek vele a mi játékosaink is bőszen. Sajnos!
keresztkem
  Válasz | 2016. április 08. 12:29 | Sorszám: 58
Hát végülis megnyerte a Fradi a Magyar Bajnokságot, de ez nem egy nagy "was ist das", mert hogy így lesz, én azt már 2015 júliusában IRÁSBA ADTAM ITT(!!!) ezeken a hjasábokon. És mellesleg tőlem a futballhoz kevésbé értők is megtehették ugyanezt, tahát nem kellett túl nagy futbaqllokosság mindehhez. Érdekesebb ettől, hogy ugyan ki fog kiesni, ebből a szar 12 csapatos NB1-ből? Jómagam a Békéscsabára és a Vasasra tippelek....De mindebben már nem vagyok olyannyira biztos, mint a bajnok megjósolásában.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 08. 11:41 | Sorszám: 57
Hát végülis megnyerte a Fradi a Magyar Bajnokságot, de ez nem egy nagy "was ist das", mert hogy így lesz, én azt már 2015 júliusában IRÁSBA ADTAM ITT(!!!) ezeken a hjasábokon. És mellesleg tőlem a futballhoz kevésbé értők is megtehették ugyanezt, tahát nem kellett túl nagy futbaqllokosság mindehhez. Érdekesebb ettől, hogy ugyan ki fog kiesni, ebből a szar 12 csapatos NB1-ből? Jómagam a Békéscsabára és a Vasasra tippelek....De mindebben már nem vagyok olyannyira biztos, mint a bajnok megjósolásában.
keresztkem
  Válasz | 2016. április 02. 10:04 | Sorszám: 56
Kétségkívül igaz: futballban ELŐBBRE TARTUNK egy tyúklépéssel. Mellesleg jegyzem meg, hogy erre a szintre már évekkel ezelőtt, Lothar Mattheus szövetségi kapitánysága idejében is eljuthattunk VOLNA(!) ha különböző ostobaságok miatt--amiket most már nincs értelme részletezni-- Őt Mattheus-t nem "fűrészelték volna el" ostoba és a futballhoz nem értő, ám hatalmilag potens egyedek. Kétségkivül Mattheus németként NEM VOLT EGY ÉRTELMISÉGI "KRÉM", ámde a futballhoz értett. Nagyon. Egyébiránt az Ő esete--ahogyan pestiesen mondani szokás-- "ugyanaz tökben", mint a mi Mészöly Kálmánunké.
Mindazonáltal azt, hogy TÉNYLEGESEN HOL ÁLLUNK MA(!) FUTBALLBAN, azt a nyári, franciaországi EB fogja majd hiteltérdemlően megmutatni.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 30. 16:00 | Sorszám: 55
Hétfőn--húsvéthétfőn--a magyar U21-es válogatott 2:1-re kikapott Albániától. Igaz, kint Albániában, de BOTRÁNYOS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT!!! És gyorsan sietek leszögezni még mindenféle félreértést és félremagyarázást megelőzendő: NEM AZ ALBÁN VENDÉGLÁTÓK MIATT ÉS OKÁN "sikeredett" botrányosra ez az ottani vendégszereplés! Hanem csakis és kizárólag a magyar fiatalok, de méginkább a kisérő vezetők felfogása, mentalitása és gyakorlata miatt. Fényesen prezentálták: IGY NEM SZABAD MAGYAR FUTBALLVÁLOGATOTTNAK--SEMMILYEN SZNTŰ VÁLOGATOTTNAK--egy mérkőzésen szerepelni, kiállni. És így nem szabad taktikáztatni-összeállitani egy magyar futballcsapatot sem,amely hazánkat képviseli külföldön--akárhacsak 21 évesek szintjén is.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 27. 08:35 | Sorszám: 54
No, lezajlott tegnap délután a horvátok elleni "nagy megmérettetés", hogy hol is tartunk.( egyébiránt ugye 1:1 lett a meccs végeredménye--mint tudható) Jelen sorok írója nem röstelli elismerni-bevallani: függetlenűl minden továbbiaktól, EZ A MAI MAGYAR FUTBALL VÁLOGATOTT JÓ ÚTON JÁR! Mondjon, "károgjon" akárki akármit is: JÓ ÚTON. Ezt el kell ismerni! Ez nem csekélység, mert nem szégyellem elismerni, bevallani: jómagam is a szkeptikusok és a "károgók" közé tartoztam korábban.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 26. 16:52 | Sorszám: 53
Ma a horvátokkal játszik a Magyar Futballválogatott "barátságosnak" mondott fölkészülési meccset. No, most majd megláthatjuk, hogy valójában hol is tartunk? Mert. Aki egy kicsit is ért a világfutballhoz, az tudja: Horvátország ma futballban VILÁGHATALOM. Egy olyan ország, amelynek válogatottjában Mandzukic, Rakitic, Modric és hasonló szintű
világ-futballcsillagok játszanak. S csak félve emlitem meg, hogy a PAFC edzője Robert Jarni, vagy a DVTK kapusa Rados is horvátok. Na mi lesz? Hülyérevernek-e minket?
keresztkem
  Válasz | 2016. március 23. 15:28 | Sorszám: 52
A magyar FOOTSAL VÁLOGATOTT tegnap világbajnoki selejtezőn 3:0-ra simán kikapott az olaszoktól. Nem vagyok sem túl nagy ismerője, sem túl nagy híve ennek az újsütetű sportágnak. Ámde úgy látszik, hogy nekünk magyaroknak nem igazán megy ez a sportág sem! Nem biztos hogy olyan túl nagy baj lenne mindez, ha az IGAZI fociban sikeresebbek lennénk...
keresztkem
  Válasz | 2016. március 14. 07:56 | Sorszám: 51
"Az NAB III. Nyugati csoportjában megrendezett találkozón a Fradi II. vendégszerepekt ott és a Csepel-től 2:0-ás győzelmet aratott a zöld fehérek fölött."
Ez hibás szöveg--nyilván. A helyes szöveg:
"Az NB III. Nyugati csoportjában megrendezett találkozón a Fradi II. vendégszerepelt ott, és a Csepel 2:0-ás győzelmet aratott a zöld fehérek fölött."
Ezzel a helyesbítéssel is szeretném bizonyítani, hogy nem vagyok berúgva--merthogy nem iszom--és talán teljesen hülye sem vagyok még.
k.k.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 14. 07:49 | Sorszám: 50
Nagy futball-banzáj volt vasárnap délután--tehnap, 2016.március 13-án--a Csepel FC stadionjában a "szigeten".
Az NAB III. Nyugati csoportjában megrendezett találkozón a Fradi II. vendégszerepekt ott és a Csepel-től 2:0-ás győzelmet aratott a zöld fehérek fölött. Viszont a meccsen, ahogyan a résztvevők aposztrofálták: a "futballünepen" több, mint 10 000 szurkoló vett részt, ill. inkább TOMBOLT(!) amire magyar futballpályákon, nem válogatott meccsen meglehetős régen volt precedens.
A Fradi drukkerek ÉRTÉKELTÉK az egész rendezvényt úgy, ahogy. Jelen sorok írója inkább a Csepel szemponjából nézné az eseményt: igen jelentősnek tartva azt. Noha jelenleg a csepeli futballcsapat az NB III Nyugati csoportjának alsó régióiban "dekkol", nagyon fontosnak ill. jónak tartaná--sokakkal ellentétben--"azt", ha újra Nb 1-es csapat lehetne Csepelen. Az ellenzők többsége persze az NB 1-ben a "még több úgynevezett "pesti csapat" részvétele" ellen ágál, ez igaz, a Csepel azonban sok szempontból mégiscsak kivétel, mert nem igazán ú.n. "pesti csapat"! Még akkor sem ha Csepel valóban Budapest egy kerülete a XXII., ám enyhén szólva RENDHAGYÓNAK nevezhető minden szempontból...ma már. Egyrészt outsider mivoltát már a mostani NB III-as helyzete is bizonyítja, másrészt a szegénysége méginkább....
Szumma-szummárum: JÓ LENNE, ha Csepel újra az igazi futballcentrumok egyike lehetne--jelen sorok írójának véleménye és vágyakozása szerint.
keresztkem
  Válasz | 2016. március 08. 13:18 | Sorszám: 49
"Zajlik" a magyar futballbajnokság--minden szinten.
De már most, 10 fordulóval a befejezés előtt megmondható-látható ki lesz a BAJNOK--nyilván a Ferencváros, és majdnem 100%-os bizonyossággal megmondható előre melyik 4 csapatból kerül ki a 2 kieső. Sőt, már majdnem az is megmondható teljesen biztosan, hogy ki kerül föl (Gyirmót, Zalaegerszeg). MIÉRT JÓ EZ? Mert szerintem nemhogy nem jó, de kifejezetten rossz. MIÉRT KELLETT "EZ", TISZTELT CSÁNYI SÁNDOR ÚR?
keresztkem
  Válasz | 2016. február 14. 09:54 | Sorszám: 48
SZURKOLÓLÉLEKTAN

1.) Győzött a CSAPAT: nyerTÜNK.
2.) Vesztett: kikapTAK.

keresztkem
  Válasz | 2016. február 12. 20:26 | Sorszám: 47
Végre eljött a sokak által várva várt idő: holnap folytatódik a magyar futball bajnokság. Mondom Magyar Futball Bajnokság,(NB1) amiről sokan csak fanyalogva és gúnyosan beszélnek. Én nem! Sőt azt sem értem igazán miért van a futballunkban "téli szünet", amikor sem Ausztriában sem Németországban, Hollandiában, Dániában sőt Svédországban sincs ilyen futball silencium. Olaszországról, Angliáról vagy Spanyolországról már szót sem ejtve--ilyen tekintetben.
keresztkem
  Válasz | 2016. február 07. 12:37 | Sorszám: 46
Mit ér a magyar futball? Ez nyáron úgy nagyjából kiderül majd a franciaországi Európa Bajnokságon. Az "előjelek" mindenesetre NEM KEDVEZŐEK. Hiszen az ELSŐ VONALBA tartozó futballnemzetek bajnokságaiban úgyszólván nem szerepelnek magyar játékosok. Még leginkább a német Bundesligában van ott 1-2 magyar futballista, ám nem nagyon szerepeltetik őket, vagy ha szerepeltetik is, nem jeleskednek az élen góllövésben, a fő terhek viselésében....csapataiknál. Talán az egy Dárdai Pál az, aki kiemelkedő, de Ő meg nem játékos, hanem edző.
keresztkem
  Válasz | 2016. február 02. 10:34 | Sorszám: 45
Vasárnap hajnali 2 órakor elhunyt 95 éves korában Szentmarjay Tibor az EGRI FUTBALL LEGENDÁJA. Ő, egyebek mellett 2011-től az egri stadion névadója is.
Kiváló centerhalf volt anno, aki Pécel-en született, s futballistakarrierje a fővároshoz kötötte 1950-ig. Akkor települt át Egerbe, ahol az Egri Épitők játékosa lett. És ezekután élete végéig Egerben működött, ill. a környéken, ahol a Miskolci VSC-nek az Ózdi Kohásznak is volt jelentősebb ideig edzője. Ám legtovább egri csapatoknák dolgozott, mindenekelőtt az Egri Dózsánál. Keze alatt nagyszerű játékosok nőttek föl. olyanok, mint a későbbi Fradista Géczi István, Kakas László,az MTK-ssá lett Sárkozi vagy a Videoton-béli játékosként ismertté lett Csuhai, vagy a DVTK-ban játszott jobb-bekk Kovács Pali.
R.I.P.
keresztkem
  Válasz | 2016. január 16. 09:42 | Sorszám: 44
Ebbe a felkészülési cécóba az IGAZOLÁSDÖMPING is benne van.
Eddig egy magyar játékos, a debreceni Loki-ból Balogh Norbert igazolt viszonylag erősebb csapathoz. No, nem nagyon erőshöz, csak az olasz Palermo-hoz. Esélye van még erre Kleinheisler-nek is a Vidi-ből, hogy a Bundesligá-ban "fakító" Werder Bremen-hez kerüljön. Ez utóbbi lenne a nagyobb dobás.
keresztkem
  Válasz | 2016. január 05. 20:05 | Sorszám: 43
Lassan beindul az ú.n. "téli alapozási-fölkészülési" procedúra, egyre több NB1-es csapatnál. Kérdés, hogy milyen relevanciája van a csapat(ok) szereplésében ennek a gyötrő, küzdelmes és sokszor sérüléseket is eredményező szakasznak az illető csapataink soronkövetkező szezonbéli szerepléseiben. Már annál is inkább kérdés ez, mert nagy futballnemzetek, pl. Anglia, Spanyolország nem is ismerik ezt az önkínzásmódot. Na ja! Ők enélkül is jók.....
keresztkem
  Válasz | 2015. december 30. 12:08 | Sorszám: 42
Hogy hogyan fogunk szerepelni a jövő nyári, franciaországi EB-n, nem igazán sejthető. Ám ha Ausztria ellen nem kapnánk ki és Izlandot--esetleg--megvernénk, az már óriási siker lenne. Azután hogy ez mire lenne elég, az egy másik dolog.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola