Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Futballélet (3. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Futballélet
keresztkem
  Válasz | 2015. december 21. 18:57 | Sorszám: 41
Futballszakértelmek.

Schlampitzer II.Benő a nyugat-Bakonyvölgyi Olajfaragó tehetségesnek vélt baloldali középpályására fölfigyeltek. Föl,de nem nagyon. Azért leigazolta a reményteljes labdarúgót a Budavidéki Tévé Buherátorok magyar elsőosztályú
csapata, de a fiú nem nagyon kapott helyet az egyben. Néha beállt öt-tiz percekre csereként--ha jól állt a a csapat, de kezdő ha két meccsen volt az egész bajnoki szezonban, akkor is le-lecserélgették a 63. percben.
Történt,hogy Manfred Buchstander lett a szövetségi kapitány--a nem túl neves, de németnek árja német futballszagember, aki azonnal meghivta Schlampitzer-ünket a válogatott keretbe, amelyik éppenséggel dél-Grönland ellen készült életbevágóan fontos pót-utóselejtező oda-visszavágó mérközésekre. Bár Buchstander árja németként nem volt túlzottan jártas a magyar népmesevilágban mégis aszonta magába': "EGY ÉLETEM EGY HALÁLOM KIPRÓBÁLOM EZT A JÓNEVŰ, KESEHAJÚ SZIMPATIKUS FIÚT dél-Grönlandon, sokat úgysem veszithetek vele. S mit tesz Isten, A kinti meccsen ELSÜLT SChalampitzer Benő ballába, s a magyar futballválogatott kijutott egy nagy világversenyre az Ő--Schlampitzer--konzseniális lövsével szerzett gólunkkal. Vannak még csodák és szakértő futnallszagemberek...

keresztkem
  Válasz | 2015. december 13. 16:04 | Sorszám: 40
Ismertté váltak a Magyar Futballválogatott jövő nyári első ellenfelei a franciaországi futball EB-n. Igy az is, hogy első meccsünket 2016. június 14-én Bordeaux-ban vivjuk a "sógor" osztrákokkal. Nyilván a dolog nem lesz sétagalopp, de azért reménykedni lehet. Most már akármi is lesz, nem lehet azt mondani--hálistennek--hogy a magyar futballban nincs, vagy ne lenne ELŐRELÉPÉS. Van, csak az a kérdés, hogy az a bizonyos előrelépés mekkora és mennyire tartós?
keresztkem
  Válasz | 2015. december 08. 14:50 | Sorszám: 39
Futballfronton annyi azéé' történt, hogy kijutottunk az EB-re. Igaz nem úgy, ahogyan gondoltam. Végülis ez ami jött, jóval kedvezőbb annál, mint amit vártam.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 24. 18:47 | Sorszám: 38
Még egy körülmény okán javultak tovább a válogatott esélyei a franciaországi EB-re való kijutást illetően. És ez a körülmény pedig abban manifesztálódik, hogy a horvátok levont 1 büntetőpontját a fellebezésük után sem adták nekik vissza--helybenhagyván az elsőfokú határozat érvényét. Ilyeténképpen még eggyel nagyobb esély van arra, hogy válogatottunk "a legjobb harmadikként" egyeneságon kijusson. Mindazonáltal nem biztos hogy EZ(!) oly' nagyon jó nekünk....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 21. 15:23 | Sorszám: 37
A mai magyar futball elképesztően rossz állapotát tükrözi egy közelmúltbéli vizsgálat,felmérés, mely azt mutatja, hogy jelenleg Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben mindössze NB III-as szinten van futball, Bács-Kiskun megyében pedig még ilyen alacsony szinten sincs! Az elvileg Csongrád megyei, "szegedi"-nek írt és mondott Grosics Akadémia egyébként meg NB II-es csapata tulajdonképpen Gyulán egzisztál, meccseit is ott játssza, ilyetén módon tehát békés megyei csapat. Úgyhogy minden összevissza van, de leginkább sehogy....
És a leg-hajmeresztőbb ebben a katyvaszban az, hogy ez az egész, tulajdonképpen "mesterségesen" és nem(!) magától van így, nem a futball "természetes helyi kiválasztódása" révén lett ilyen szarrá.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 18. 14:10 | Sorszám: 36
Döntött az UEFA: a magyar válogatottnak a Feröer-szigetek elleni nagyon fontos mérkőzését ZÁRT KAPUK mellett kell megrendezni, ill. lejátszani. Ezért meg azért meg amazért, a románok ellen meccsen történtekkel összefüggésben. Ugyan ezt a döntést az MLSZ még megfellebezte, de ennek a fellebezésnek ki tudja mi lesz az eredménye, ha egyáltalán valamilyen "eredménye" lesz.....
Akárhogyan is van, ez az "ügy" jelzi: valami "bűzlik" már az UEFÁ-nak is a magyar futball körül, s valószínűleg "nem az van", amit Csányiék mondanak. "Mosakodni" persze lehet olyannyira, hogy még az is lehet: változtatnak valamit ezen a döntésen...De a LÉNYEG-en már nem lehet változtatni még akkor sem, ha döntésüket annullálják esetleg-netán, aminek azért valljuk be: kicsiny az esélye!
Mindazonáltal jelen sorok írója azt gondolja, ha minden marad a régiben, és zárt kapuk mellett kellene a meccset megrendezni tényleg, akkor el kellene vinni a Debreceni Nagyerdei Stadionba vagy Fehérvárra is akár, mert ott lehetne a legnyugisabban fölkészülni--egyrészt. Másrészt az ellenfélnek is így nehezíthetnők meg leginkább a helyzetét....azt gondolnám.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 16. 09:41 | Sorszám: 35
Sürgősen VÁLTOZTATNI KELL(!!!) a magyar futball rendszerén!
A baj az, hogyha kijutunk a franciaországi EB-re--amire azért igencsak vannak esélyek--akkor minden NAGYOKOS azt fogja mondani és hinni, hogy a dolgok fejlődnek és a legnagyobb rendben mennek--aminek pont az ellenkezője igaz.
Mindazonáltal jelen sorok írója végképp nem kívánja azt, hogy ne jusssunk ki, de világosan rávilágitani óhajt a VALÓS HELYZETRE. És szeretné megmutatni, MI A VALÓSÁG a magyar fociban és mi az AMI "ANNAK" látszik?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 14. 21:18 | Sorszám: 34
Szóval a 12 csapatosra "kiherélt" NB1-el a magyar futball nem lett jobb, sőt: rosszabb lett. Azzal a különbséggel hogy mostmár a perspektívák a kilátások is rosszabbak. Ráadásul a korábbi külföldi--afrikai, szerb, bosnyák, dél-amerikai III.-IV. osztályos szintű játékosok ugyanúgy itt vannak, mint a korábbi, a 16 csapat idején. Legföljebb jóval kevesebb ember jár meccsre és a TV-kben is kevesebb magyar meccset lehet nézni. Mire volt ez jó?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 13. 19:10 | Sorszám: 33
A legnagyobb baj az a magyar futballban az, hogy derby ide derby oda, a magyar sportkedvelőket már nem érdekli igazán a futball. Akkor sem ha kijutunk a franciaországi EB-re és akkor sem ha nem. Az emberek nem járnak meccsre hiába az új stadionok--meg az új stadionok terve--az ú.n. "magyar futballakadémiák" növendékei Erdélyből meg Délvidékről töltődnek föl úgy-ahogy, s ha azut elvégzik NEM KAPÓSAK(!) a nemzetközi futballpiacon. Ráadásul a hivatalos magyar futballszervezeti vezetés--az MLSZ--mesterségesen is szűkíti
a futballesemények számát helyszíneit-tereit, így sem TV-ben sem a valóságban nem mehet meccsre még az SEM(!), aki akarna, s ráadásul a TV-ben sem lát(hat) magyar focit! Igy nézheti a spanyol a német meg a lengyel bajnokságokat--ahol egy-egy magyar játékos jó esetben lézeng a pályán...Miért kellett ezt csinálni Csányi úr???
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 10. 13:47 | Sorszám: 32
Siralmas a magyar futballválogatott helyzete, mégis úgy áll a dolog, hogy szerencsés-és nem is nagyon(!) szerencsés--konstelláció és csillagegyüttállás esetén kijuthatunk a franciaországi EB-re. Mindezt nagyon bonyolult dolog elmagyarázni, miért is lehetséges, de lehetséges. A dolog elsődleges KULCSA az, hogy október 8-án MEG KELL VERNÜNK(!!!) a Feröer-szigetek válogatottját Budapesten, amire reális esély azért van. Van, hiszen őket, a feröer-ieket megvertük a saját otthonukban is, hát miért is ne' sikerülne megverni szegényeket M.o.-on is? De persze ez a magyar foci SZINTJÉN mitsem változtat--azt hiszem--legföllebb kijutunk az EB-re. Hosszú idő után egy nagy világversenyre.....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 08. 10:49 | Sorszám: 31
Bebizonyosodott, MINDEN BEBIZONYOSODOTT amit a korábbiakban írtam: a magyar futballban is--mint más sportágakban is--akkor NEM MEGY A LEGINKÁBB, amikor épp a leginkább mennie kellene. Hiszen tegnap este Belfastban az Észak-Irek elleni meccsen a 93.(!), értsük jól: a KILENCVENHARMADIK percben kaptuk a végzetes egyenlitő gólt--amin valószinűleg a továbbjutásunk elúszott! Amikor már nyerve volt a dolog, hiszen ráadásul az észak-írek eggyel kevesebben játszottak.
Bizony-bizony ITT LELKI-MENTÁLIS-SPIRITUÁLIS BAJOK és hiányosságok vannak-voltak s nem futballszakmaiak. Mint a társadalmunkban is, pont úgy a sportban! Mikor veszi már észre EZT valaki nagyokos? Mikor lesz az--ha lesz egyáltalán--hogy nem gúnyolnak ki engem és nem le-besenyőpistabácsiznak csak azért, mert PONTOSAN MEGMONDOM MI IS A VALÓSÁG?! Ennyire hülyék vagyunk?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 05. 08:36 | Sorszám: 30
No, tegnap este--ahogyan a nagyokosok írják--"felejthető meccsen ikszeltünk" a NYUSTYUKKAL.
Előző hozzászólásomban annyit tévedtem, hogy sajnos ez az "iksz" ELFEDI(?!) inkább a mai magyar foci problémáit, mintsem megmutatni segítene. De persze sokaknak ez a jobb...Azoknak akik a foci húsosfazeka és "felszíni élvezetei" környékin sertepertélnek. Itt sajnos alighanem azoknak a huligánoknak és GARÁZDÁKNAK van--sajnos-sajnos-sajnos(!)--leginkább igazuk, akik az előzedes cirkuszokat csinálták--szerte a fővárosban. Nagy baj, hogy így van, de így van! Némiképp majd a hétfői belfast-i, észak-írek elleni meccs mutat majd rá az IGAZI IGAZSÁGRA a magyar foci környékin. Mindannyiunk nagy-nagy szerencséje, hogy ott, Belfastban lesz az a meccs, s nem itthon, mert akkor törnének-zúznának--lehet, így is fognak, de lényegesen kevésbé--mely rámutat majd a VALÓS HELYZETRE.....mai magyar fociügyben.Az Úr adja meg, hogy ne legyen igazam!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. szeptember 02. 14:06 | Sorszám: 29
Holnapután, 2015.szeptember 4-én sokminden "kiderülhet" a magyar futball valóságos állapotával kapcsolatban. A helyzet úgy áll, hogy nem kellene sok--mondjuk egy 0:0-ás döntetlen--a románok ellen ahhoz, hogy sokan elkezdjenek "hozsannázni":
"minden rendben van, megindultunk fölfelé a lejtőn"...és ilyesmi. AZONBAN! A jelen körülmények között --szerintem legalábbis--csak egy vereség(ünk) lenne képes megmutatni a valódi szintünket, helyzetünket és állapotunkat.AMIT PEDIG A LEGES-LEGINKÁBB NEM, ÉS SEMMIKÉPPEN SEM(!!!) KIVÁNNÉK ÖNMAGUNKNAK, A MAGYAR FUTBALLKEDVELŐKNEK A LEGJOBB SZÁNDÉKKAL SEM NEM!!! Marad a lapidáris közhely: PÉNTEKEN KÉSŐ ESTE MEGLÁTJUK. Mindannyian az Úr kezében vagyunk!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 29. 17:55 | Sorszám: 28
Borzasztóan utálom a FELLENGZŐS NAGYKÉPŰSKÖDÉST, az előkelősködő rongyrázást. Meggyőződésem, hogy a magyar futball és futballcsinálás legnagyobb bajainak forrása is ez.
Nézzük meg a szlovák vagy a bolgár futballt--hogy a horvátot már ne is nagyon emlegessem--mennyivel szerényebb emberek és mértéktartóbb stílus jellemzi őket, s lám, az eredményeik is jobbak. A horvát futball esetében mindenképpen, ám egy kissé a szlovákéban is. Jó, a mai bulgár futball sem egy nagy vasz iszt dasz! Mégis szimpatikusabbak a futballvilágban ők a bulgárok, mint mi....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 27. 09:48 | Sorszám: 27
Ma este Fehérvárott a Lech Poznan "beveri a koporsószöget" a Vidinek, s így elbúcsúzik az európai kupaküzdelmektől az utolsó magyar csapat is, amelyik elvileg--de szigorúan csak elvileg és gyakorlatilag semmiképpen sem--még versenyben lévőnek látszhat. Nagy SZÖVEG persze van még most is, mint mindég, hogy "ígymegúgy, semmivel sem jobb csapat a Poznan, mint a Vidi", és egyebek, de ez csak a szokásos. Sikerült a magyar focit még a béka seggénél is lejjebb süllyesszteni, pedig már sokan azt hitték, a néhány évvel ezelőtti szintnél lejjeb már nincs. Volt, sőt van is! Sajnos.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 24. 11:59 | Sorszám: 26
Nem sokféleképpen lehetett rontani a magyar futballon a 2014/15-ös szezon befejezése óta, de ilyen "lehetőség" volt erre a borzalomra a 12 csapatosra "faragás"--többek között. Az MLSZ MEGTETTE--ráadásként törvény és szabályellenesen, büntetve ártatlanokat, pl. a Nyiregyháza Spartacus FC-t-- miáltal az egész bajnokság még alacsonyabb színvonalúvá lett. Minekutána további RÁADÁSKÉNT még a nézőszám is radikálisan lecsökkent, annak ellenére hogy már addig is nagyon kevesen jártak meccsre. Szóval elképesztő, hogy a magyar fociban még mindig lehet hülyeséget hülyeségre halmozni. Ha ezt a szegény megboldogult Végh Antal tudná, aki a "Miért beteg a magyar futball"-t megírta, egyszerűen nem hinne....önmagának!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 21. 11:05 | Sorszám: 25
Valamikor az ÁNTIVILÁGBA' a lengyeleleket 8 meg 9 góllal vertük. Most tegnap a magyar bajnoknak mondott "hullacsapat"a Vidi 3:0-ra kikapott a Lech-től Poznanban. Jól nézünk mi ki!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 16. 16:53 | Sorszám: 24
Sikeresen "leválasztotta" a magyar futballválogatott szövetségi kapitányi tisztségéről a Hertha Berliner FC Dárdai Pál-t. Hogy ki is valójában az utód, ez a Bernd Storck, azt csak a Jóisten tudja. Ő--a Jóisten--legyen irgalmas hozzánk a románok ellen! No meg adja meg Ő--a Jósten--hogy itt és most tévedésből aggódásból hülyeséget beszéljek. Nem bánnám, és főleg eszem ágában sem lenne szégyellni magam....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 14. 13:27 | Sorszám: 23
Nem jó ez a mostani magyar futballélet--minden eddiginél rosszabb. És ez azért "nagy szó", mert már eddig is rossz volt a magyar futballban szinte minden!
Rossz a bajnokság, rosszul szereplünk a nemzetközi kupákban, gyengék az alacsonyabb szinteken versengők, erőtlen az utánpótlás. Talán ha szept. 4-én a románoktól legalább nem kapnánk ki, mondjuk egy 1:1-re "hoznánk" a Románia elleni meccset. Az esetleg jelentene valamit....Nem igazán bízom benne.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 08. 10:51 | Sorszám: 22
Nos, az aug. 4-i hozzászólásom "tiszta víz öntődött a pohárba"--ahogyan mondani szokás. Mindkét "jóslatom" bevált, ámbátor az ilyen eredmények előrejelzéséhez nem igazán kellett nagy jóstehetség--10 ember közül 9 megmondta volna és ilyen tzartalommal mondta volna meg az eredményeket. "Leshetjük az ablakból" az európai kupaküzdelmeket, ahogyan azt már meszokhattuk az utóbbi évtizedekben, s talán csak a válogatottunk esetleges árnyalatnyi jobb teljesítményében reménykedhetünk--bár abban sem túl vérmes reményekkel.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 04. 14:37 | Sorszám: 21
Két, még "állva maradt" magyar kupacsapat--a Debrecen ás a Videoton--közül a Videoton helyzetét ítélem meg kedvezőbbnek. Noha nehéz az ő helyzetük is természetesen. Miért gondolom ezt? Hát azért, mert az ellenfelek közül a fehérorosz Batje Boriszov csapatának játékereje LÉNYEGESEN GYENGÉBB, mint a norvég, trondheim-i Rosenborg-é, mely utóbbi "nagycsapat" a javából. Ám ha egéssszen tárgyilagosak akaarunk lenni és maradni, akkor az előttünk álló 2 nap alatt ki fog derülni: MINDKÉT MAGYAR CSAPAT SIMÁN KIESIK. S akkor helyreáll a realitás rendje, s kezdhetnek újra a futballnagyokosok csapatépitésről, tiszta lap-ról, tabula rázáról és fiatalításról szónokolni--a már évtizedek óta megszokott módon.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. augusztus 01. 12:19 | Sorszám: 20
Már most megmondom a bajnokság végeredményét: 1.) Ferencváros; 2.) Debrecen; 3.) Videoton. Totálisan érdektelenné, küzdelemmentessé tették Csányiék a magyar futballt. De ami a legnagyobb baj: FJLŐDÉSKÉPTELENNÉ!
És azért hülye dolog ez, mert minderre nem késztette-kényszerítete őket senki és semmi.Maguk alatt vágnak el egy olyan fát, amely ugyan nem volt sem vastag sem erős, de azért tartott--úgy-ahogy. Igy meg politikai tőkét fognak belőle kovácsolni Orbán ellenfelei anélkül, hogy erre bármi készette volna őket.Egyértelműen hülye dolog!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. július 27. 19:23 | Sorszám: 19
Amit a #17-ben vázoltam az--lényegét tekintve--bekövetkezett. A Fradi 3:1-re "hazavágta" a DVTK-t, több mint megérdemelten. Viszont. Becsületére váljon a meccset vezető Farkas Ádám játékvezetőnek, hogy nem nyújtott segítséget--elődeitől eltérően-- a Fradi amúgy is jelentős fölényéhez, amely csak a II.félidőben enyhült kissé, bár akkor is megvolt. Nem történt semmiféle csoda, hacsak a DVTK
vezetőinek és jétékosainak meccs előtti nyilatkozatait nem tekintjük egyfajta csodának--olyannyira túltengtek azok egyfajta indokolatlan magabiztosságát.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. július 25. 14:30 | Sorszám: 18
No, a tegnapi-előző hozzászólásban leírtakhoz képest annyit változott a helyzet, hogy a holnapi Fradi-DVTK meccs után a fradi törzsszurkolóhad föltételezett "örömmámorában" nem a IX.kerületi kocsmák felé veszi az irányt--ha igaz--hanem Kubatov Gábor Fradi elnök háza elé, hogy vele--úgymond-- "elszámoljanak". Hogy üljön le velük az elnök oszt' "öncsenek tiszta vizet a pohárba"! Kíváncsian várhattyuk a 'hónap délutáni fejleményeket.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. július 24. 17:14 | Sorszám: 17
Kiesett a további kupaszereplésből a jelenleg legjobbnak kikiáltott magyar csapat a Ferencváros.
Pedig..... Sokan drukkoltunk neki olyanok is, akik egyébiránt nem vagyunk Fradi drukkerek, de őszintén és tiszta szívből kívánnánk azt, hogy legyen egy valóban jó magyar kupacsapat, amelyik a nemzetközi kupaszintéren is megállja a helyét. Hát 'ENNEK most egyelőre lőttek....
Viszont van néhány pikantériája ennek a Fradi kiesési ügynek. Az egyik rögtön az, hogy az a bosnyák csapat--a szarajevoi Zseljeznyicsar (a "Zseljo"!)--amelyik kiverte a Fradit, nos, az TÖREDÉK-költségvetési összeggel dolgozik, mint a mostanra már TÚLPÉNZELT FTC--és mégis jobb csapat! Egységesebb, küzdőképesebb, "tisztességesebben focizó" társaság, mint az a mostan FTC. A másik csiklandós dolog az az, hogy vasárnap este a Fradi az irányított sorsolás révén az Üllői úti Groupama arénában a DVTK-val fog játszani, mellyet nagy valószínűséggel 'majd hülyérever.
A bíró majd azzal kezdi, hogy 0:0-nál ad a javára egy 11-est úgy, hogy a labda se lesz ott, ami miatt majd szabálytalannak látja az esetet, berúgják a büntetőt a Fradisták.Ilyetén módon elveszik a kedvét a focitól a DVTK-nak, s rúgnak neki még vagy 3-at. Mindezt azért jósolom így, mert volt már ilyen, nem is egy.....Ezekután bírói segédlettel helyreáll a "legjobb magyar csapat" hétközbeni megrendült nimbusza, a Fradi drukkerhad örömmámorban orditozva immár semmire nem fog emlékezni a hétközbeni szarajevói kudarcból (kudarcra) és kezdődik minden előlről....
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola