Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Heti Vendég   » Futballélet (4. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Futballélet
keresztkem
  Válasz | 2015. június 14. 16:26 | Sorszám: 11
Hááááát! Megtörtént a csoda! Tegnap délután Helsinkiben IGEN JELENTŐS TÉTMECCSEN(!!!) MEGVERTÜK A FINNEKET! NO, 'EMMÁN VALAMI. Őszintén bevallom: nem reménykedtem benne, legjobb esetbenm is csak egy X-et prognosztizáltam--sajátmagam számára.
Tény, hogy ehhez a bizonyos döntetlenhez nem sok hiányzott, hiszen a magyarok a 84. percben rúgták be a győztes gólt. Viszont az is igaz: sokkal "érettebben" futballoztunk ellenfelünknél, több nagy helyzetünk is volt, és bizony a szlovén bíró sem igazán nekünk vezette a meccset--és akkor még finoman fogalmaztam. Szóval: rászolgáltunk erre a győzelemre igencsak. MEGÉRDEMELTÜK! Jólesik kimondani, mert igaz.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. június 11. 16:57 | Sorszám: 10
Most, hogy végetért a 2014/15-ös elsőosztályú futballbajnokság, sokminden másként van, mint ami 'máskor ilyen időtájt lenni szokott. Az első dolog az edzők extra lázas jövés-menése, talán még azt is mondanám: fiatalodása az edzői karnak. Viszont akárhányan is jönnek-mennek az edzők, a külföli edzők száma valahogyan nem akar csökkenni, pedig jelen sorok írójának egyszerűen nem fér a fejébe, hogy ugyan miért is lennének ők jobbak, mint a hazaiak. Valahogyan magyar pályákon KONTRAPRODUKTIVNAK sőt ÉLETELLENESNEK-JÁTÉKELLENESNEK gondolnám azt, hogy egy edző angol, francia vagy spanyol nyelven ordibál be meccs közbe' a játékosainak a pálya szélén lévő biztonsági zónából még akkor is, ha igen jelentős a külföldi játékosok száma nálunk.
Akik föltételezhetően szintén nagyobb hatékonysággal "veszik" a nem(!) magyar nyelvű kapacitálást vagy taktikai utasításokat. Bár ki tudja! A zenekari karmesterek egy jelentős része is elfogadja, hogy őrá 'ottan nincs is igazán és égetően szükség. Lehet azért, hogy ez a futballban kissé másképpen van, mint a zenekari koncertzenélésben--karmesterrel vagy nélküle?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. június 03. 13:32 | Sorszám: 9
Azért ez a 12 csapatos NB1 nagyon buta "kitaláció" az MLSZ részéről még akkor is, ha sok körülményt mi egyszerű futballszurkolók nem ismerünk, mert mindent ne ismerhetünk.
Gondoljuk NEM LESZ(!!!) NB1-es futball ki tudja mennyi ideig
Győr-Moson-Sopron megyében, pedig korábban 2 is volt: a Győri ETO és a Soproni VSE. Ugyanez a helyzet Komárom-Esztergom megyében pedig jóideje ott is 2 volt: a Dorog és a Tatabányai Bányász. Baranya megyében dettó, pedig ott is volt a Pécs meg a Komló mint Nb1-esek. Nincs egy sem Zalában, pedig volt a ZETE és nem is játszott rossz futballt. Nincs egy sem Somogyban, Veszprémben, Bács-Kiskunban, Nógrádban, Hevesben, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Csongrádban, Jászkun-Szolnokban.....MIRE JÓ EZ? IGY AKARUNK FUTBALLKEDVELŐ NEMZET LENNI!??? Még azok se fognak meccsrejárni ezután, akik eddig netán még jártak...,valamilyden rejtélyes okból kifolyólag.
Hülyeséget csináltak Csányiék MÉG AKKOR IS, ha az ú.n. CSAPAT ELTARTÓKÉPESSÉGRE VONAZKOZÓ MEGÁLLAPITÁSUK IGAZ! DE! Az ELTARTÓKÉPESSÉGET IS EMBEREK CSINÁLJÁK--vagy nem csinálják. AZ NEM SZENTIRÁS, és NINCS KŐBEVÉSVE! Ami annyit tesz: lehet(-ne) rajta válatoztatni.Most azt mondja
egy korábban lelkes nyíregyházi, pécsi, kecskeméti focidrukker: "belesz...ok az egészbe, le van ejtve a futball, megyek inkább horgászni!"
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. május 27. 11:40 | Sorszám: 8
Juventus-Ventus
(Magyar futballkrónika--2014/15. tavaszi szezon)

A 11-es elvégzéséhez Furmányos II Anzelm-Gábriel tette le a bőrt a büntetőpontra, a mérkőzés 96. percében.
"Balra lövöm"--határozta el magába' a zseniális baloldali középpályás, akinek ballábáról egyébként is költők zengtek ódákat.
Nekifutott, ellőtte a lasztit "balra", amelyik olyannyira elsuhant a kapu mellett, hogy pont' NAGYERŐVEL(!) telibe találta az eredményjelző tábla mellett "fönt" álló biztositó-, és kapcsolószekrényt--miáltal töksötét lett az egész KRUMUTZ HUGÓ STADIONBAN.
"Sebaj--mondta 'magában--SEBESZTA III játékvezető. 'Ezek máá' ugyis kiestek az NB1-ből, meg licencet se kaptak.Lefújom a meccset!" S cselekedék úgy, amint mondá' és gondolá'--a korom sötétségben fürdőző üres KRUMUTZ stadion, egyébként kiváló minőségű gyepszőnyegén SEBESZTA III FIFA játékvezető....s cselekedék úgy és akk'éppen, ahogyan elhatározáá'.
keresztkem

keresztkem
  Válasz | 2015. május 24. 12:10 | Sorszám: 7
"A futballhoz mindenki ért"--szokták volt mondogatni sokan, főleg olyanok, akik valójában úgy gondolják, senki nem lrt hozzá csak ők! Mégis ez a futballszállóige jutott eszébe e sorok írójának tegnap, nézve a Sport1 közvetítését Nyíregyházáról, ahonnan a Nyiregyháza Spartacus-DVTK meccset közvetítették, s ahol a--egyébként jól játszó-- hazai csapat az első félidőben 1:0-ás vezetésre tett szert, mellesleg óriási védelmi hibából. És a "szakértő" Zombori Sándor azt mondja a végén amit a DVTK végülis 2:1-re megnyert: NEM ÉRTEM A NYIREGYHÁZÁT! Márminz a Szpari 2. félideji játékát. Hogy 'mért húzta magára az ellenfelét? Hát azért kedves Zombori Satya, mert "MINDEN CSAPT MINDEN MECCSEN CSAK ANNYIRA JÁTSZIK JÓL, AMENNYIRE HAGYJÁK?" Ezt érteni tetszik?
Az 1. félidőben a Nyiregyháza azért játszott olyannyira "jól", mert a DVTK "hagyta" jól játszani. Ezt tetszik érteni? Ha igen, akkor majd érteni fogja a 2. félidőt is is! Zombori Satya, aki nagyszerű játékos volt a Pécsben is, a Vasas-ban is meg a Magyar Válogatottban is.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. május 14. 12:42 | Sorszám: 6
Nem kapott licencet (indulás jogot) a Nyíregyháza Spartacus FC az 1995/96-os, NB1-es küzdelemsorozatra--mellesleg az NB 2-esre sem--noha idei eredményei alapján indulása a legfelsőbb osztályban nagy valószínűséggel jogosult lenne, az eredményei alapján. Magyarán: kiharcolta a csapat az NB1-ben való BENTMARADÁST ebben a szezonban. Ráadásul a bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a csapaat és az egyesület BÜDZSÉJE tulajdonképpen rendben van--fizetési elmaradása, tartozása nincs a társaságnak, hála a szponzoroknak és a városi önkormányzat sportpolitikájának. Azaz valamiféle "szeplő" azért mégiscsak van az egyesület "ábrázatján" ebben a tekintetben, ugyanis még 2010-ben egy egyébként jelentéktelen tudásszintű brazil játékosnak valamiféle összeggel tartoztak még 2010-ben ki is fizették e tartozást már akkor, ám e fizetés nyugtaszintű visszaigazolása az MLSZ szerint hozzájuk még mindég nem érkezett meg. No, ilyenkor mi van?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. május 10. 13:32 | Sorszám: 5
A magyar futballéletben a Győri ETO tulajdonosa--Tarsoly Csaba--már több, mint 1 hónapja előzetesben van a QUESTOR brókercégben "viselt dolgainak" alapos gyanúja okán. A csapat játékosai, vezetőedzője már február óta nem kap fizetést--EGY PICULÁT SEM! A veztőedző: Vasile Miriuta román nemzetiségű segitői--erőnléti edző, pályaedző stb...--már "elhúzott" látván a helyzet anyagi kilátástalanságát. A csapat-egyesület főszponzora a német Audi autógyártó cég megszüntette a támogatását, a használatba adott gépkocsikat a játékosoknak és mindenkinek vissza kellett szolgáltatniuk--megtették. És lássunk csodát: az ETO játszik, jól játszik, s egyre másra nyeri meg a nehezebbnél nehezebb meccseket: küzdve jó játékkal, lényegében fizetség és honorárium nélkül. A győri közönség viszont visszatért a győri ETO Park stadionjába, többen vannak a meccseken mint korábban, a szurkolók elkisérik a csapatot idegenbéli meccseikre és lelkesen biztatják a "fiúkat". Akik a biztatást jó játékkal és eredményességgel hálálják meg.Ki érti ezt?
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2015. május 07. 16:34 | Sorszám: 4
Még 4 forduló hátra van a magyar 2014/15-ös első osztályú futballbajnokságból, ám a bajnok már meg van a fehérvári Videoton "személyében". Rögtön együk hozzá: teljesen megérdemelten és egyértelműen nyert a Vidi, vitatkozni sem lehet egyetlen egy meccsének eredményén sem. Ráadásul ez a bajnokság a fehérváériaknak egy bizonyos "médiaellenszélben"
"jött össze"--tekintve hogy Orbán Viktor No.2.-es legkedvesebb csapatáról van szó--az elsőszámú persze a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia csapata--minek következtében "kötelező" útálni valamirevaló sportújságírónak őket--mármint a Videotont. Hiszen egy "despota-diktátor aljas és szégyentelen", "mocskos hazug és csaló és minden elmondható rossz-szal megvert" világ emberének a csapatát muszáj utálni és a legválogatottabb módon sértegetni, leminősíteni és becsmérelni. S mégis-mégis győzött a Vidi, Magyar Bajnok lett: az Isten legyen hozzá irgalmas.
Persze a kiesők még kérdésesek, csakúgy mint az anyagilag tönkremenek (Győri ETO, Lombard Pápa) sorsa.... Most majd jönnek a találgatások: ki és hány csapat jut föl az NB II-ből, ki hova igazol, melyik csapatot "szedik szét", s hol ki lesz az edző? Igy megy ez már, amióta a világ világ, s idén sem lesz másként.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. július 18. 13:55 | Sorszám: 3
Tegnap, 2014.július 17-én csütörtökön 3 európai kupaérdekeltségű magyar csapat léphetett pályára. Jellemző módon a magyar sportmédiairányitásra a Tv-k az ETO meccsét közvetítették, ahol a svéd Göteborg "cipóra verte" a magyar bajnokság ezüstérmes "üdvöskéjét"--0:3-ra(!!!)-- ráadásul odahaza Győrött.
A másik, közvetített meccsen a horvátországi Fiuméban--most Rijeká-nak hívják--a Fradi kapott ki annak rendjemódja szerint 1:0-ra úgy--tizenegyesgóllal--hogy az egész meccs folyamán 1, azaz egyetlenegy Fradi kapuralövés nem ment az ellenfél kapujának mégcsak irányába sem.
És végül az egyetlwenegy meccs, ahol a magyar csapat győzött a bulgáriai Lovecs-ben zajlotzt le, ahol a helyi Litex Lovecs csapatát a Diósgyőr ha nem is jó, de "okos" játékkel 2:0-ra "hazavágta"--IDEGENBEN.JELLEMZŐ A MAGYAR SPORTIRÁNYITÁSI VISZONYOKRA: A TV EZT AZ EGYETLENEGY MECCSET NEM(!!!) KÖZVETITETTE--A MÁSIK 2 KUDARCOSAT IGEN.
Hab a tortán hogy e meccsek lezajlásával egyidőben a magyar vizipló válogatott szenzációs játékkal legyőzte Szerbiát--amit legalább hálisten közvetített az M1!
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. július 14. 16:33 | Sorszám: 2
Hát ennek a mostani futball VB-nel a folyamán megtörtént az, ami ritkán történik meg: a hatalmas, monstre tornát a VALÓBAN LEGJOBB FUTBALLNEMZET CSAPATA; A "NATIONALELF", Németország válogatottja nyerte.NNa! Hogy nmég ilyen is van!!!?....
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. július 12. 10:58 | Sorszám: 1
Az Olimpiákon az 5. vagy a 6. helyezés is nagyon értékes.Itt a futball VB.-n viszont Louis van Gaal a holland futballválogatott szövetségi kapitánya a' mellett próbál "kardoskodni", hogy NE LEGYEN BRONZMECCS! Hogy a futball VB-ken egyszerűen ne osszanak bronzérmeket vagy talán 2 csapatnak is osszanak bronzérmeket--az 'érte lejátszott meccs nélkül--úgy, mint a boxolóknak az Olimpián.
Nos, jelen sorok írójának az a véleménye, hogy ha teljesülhetne van Gaal elképzelése, akkor a futball még kevésbé lenne sport mint jelenleg, pedig már most is öléggé IPAR.Ú.n. "futballipar".Jobb esetben--bár nem tudom biztosan valóban és igazán jobb lenne-e "az" az eset?--CIRKUSZ.Gladiátorok és kitenyésztett "izompacsirták" életre halálra és "vérre menő" idétlen viaskodása.
keresztkem
keresztkem
  Válasz | 2014. július 11. 06:32 | Sorszám: 0
Még "zajlik" a fuball VB Braziliában.
Már továbbjutott a "gyengébbik" európai kupaszériában--a selejtezők 1. fordulójából--a Fradi és a DVTK.
2014.július 11-e van.
Milyen lesz az előttünk álló futball-év? Valyon milyen?
keresztkem

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola