Téma: Éghajlat Könyves-Kávézó
|
kutato |
Válasz | 2007. január 29. 20:05 | Sorszám: 109 |
Menjetek! Biztosan csodás lesz! /Én hangverenyre vagyok hivatalos, pont ekkor
|
|
|
kutato |
Válasz | 2007. január 29. 20:03 | Sorszám: 108 |
2007. január 31 (szerda) 18 óra Babits Mihály-est Előadást tart: Dr. Sipos Lajos egyetemi tanár (ELTE) A költő verseit mondja: Császár Angela színművész
|
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2006. december 09. 15:40 | Sorszám: 106 |
. Kedden, 12-én: Drábik ! .
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. szeptember 09. 16:55 | Sorszám: 105 |
ismét de nem baj, hamarosan átülök egy másikhoz
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. szeptember 02. 20:00 | Sorszám: 104 |
/Sajnos, ezen a gépen változatlanul nem tudok bejelentkezni, és regisztrálni sem. Sajnos fogalmam nincs mit kellene az internetbállításon módosítani! Viszont másik gépen gond nélkül be tudok jelentkezni. mindjárt át is ülök
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. szeptember 01. 20:32 | Sorszám: 103 |
/nem tudok belépni egyik nevemen sem Szij Fórum+-ára de majd megpróbálom egy másik gépen is.. hátha..
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. szeptember 01. 20:31 | Sorszám: 102 |
Az Éghajlat Könyves Kávézó szeptemberi programja Szeptember 6. (szerda) 18 óra
Jobbágyi Gábor: Néma talp In memoriam Tóth Ilona című kötet bemutatója Szeptember 12. (kedd) 18 óra A Morus Tamás Egyesület vendége Bayer Zsolt
Szeptember 13. (szerda) 19 óra Polgári Orvos Kör Beszélgetés az egészségügy jelenlegi helyzetéről Szeptember 14. (csütörtök) 18 óra Stefka István: Ötvenhat c. kötetét bemutatja Regéczy-Nagy László
Szeptember 21 (csütörtök) 18 óra Herczegh Ferenc az elfelejtett írófejedelem Furkó Zoltán irodalomtörténész előadása
Szeptember 28. (szerda) 18 óra A magyarok vére A halálra ítélt Wittner Mária és társai tiszteletére Koltay Gábor dokumentumfilmje
|
|
|
|
|
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. február 02. 10:00 | Sorszám: 96 |
Jelenits István, a fehér hajú, ötven éve piarista szerzetes egy lexikonbeli fényképén öltönyben, nyakkendőben áll a visszakapott, felújított rendi kápolna tabernákuluma mellett. Előtte mikrofon, kezében talán Biblia, talán verseskötet; mögötte húsvéti gyertya és a feltámadott Krisztus szobra. Vele szemben elmosódottan néhány hallgató feje búbja. Magyaráz, magasról beeső fényben.. http://www.lapics.hu/product_info.php?products_id=9789639642072
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. február 02. 09:56 | Sorszám: 95 |
2006. február 2. (csütörtök) 18 óraJelenits István: Szelíd kezedben a csillagok Könyvbemutató, dedikálás Gyertek! Biztosan nagyszerű les!
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2006. január 31. 18:30 | Sorszám: 94 |
2006. február 1. (szerda) 18 óra Drábik János: A pénz diktatúrája A könyvet bemutatja Varga István, az Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke. Dedikálás, kávéházi beszélgetés 2006. február 2. (csütörtök) 18 óra Jelenits István: Szelíd kezedben a csillagok Könyvbemutató, dedikálás
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. január 23. 22:11 | Sorszám: 93 |
Nagy Gaspar: Mikor négy sorát idézem Csoóri Sándornak, a hajdani pápai diáknak ???Milyen év, milyen nyár, nem tudom – testem előtti szél, testem utáni nap sajdul át csontjaimon s a láng ígérete, hogy túlvilágom is nyár lesz, csupa dél, szivethamvasztó sétaút jegenyelevél fényinél.” Nem irigyeltem én soha semmiért, hacsak ezért az árva négy sorért nem, mikor a szeme alatti sötét aknasor árkaiból fölszállt az Ábel-füstje ének. Én nem tudom, ki fogta akkor szívére kezét, és melyik Isten súgott neki éppen, de a betűk testén már lángrúzsos múzsák árnyéka lüktetett a délutáni fényben. Talán csak március volt akkor is, mert a fakult, köszvényes zászlók kibomoltak, ha a nyárnak képzelt túlvilág perzselőn sütött is, s a nap és hold közötti félúton sétáltak a holtak. Látja most diákját a könyörülő Isten temploma, és négy verssort ezüstlőn susog a jegyenye-sátor, mivégre futott világgá, mért nem volt maradása annak, aki ím: hűségében is vakmerően bátor. ???Milyen év, milyen nyár, nem tudom – testem előtti szél, testem utáni nap sajdul át csontjaimon s a láng ígérete, hogy túlvilágom is nyár lesz, csupa dél, szivethamvasztó sétaút jegenyelevél fényinél. http://www.kortarsonline.hu/0005/nagyga.htm
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2006. január 23. 22:07 | Sorszám: 92 |
„Egyszer majd el kell temetNI / és nekünk nem szabad feledNI / a gyilkosokat néven nevezNI!”– írta versében Nagy Gáspár. (NI -Nagy Imre) Műve elkerülte a szerkesztői-cenzori figyelmet, s megjelent a tatabányai Új Forrásban, riadalmat, a lap bezúzását, a szerző elhallgattatását váltva ki. http://www.rev.hu/html/hu/kiadvanyok/forradalom/ujratemetes.html
|
|
|
|
gajo |
Válasz | 2006. január 20. 15:34 | Sorszám: 90 |
Megnéztem. Vettem is, ittam is.
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. november 30. 10:00 | Sorszám: 89 |
Hát igen ... Egy olyan kapocsban, hogy "http://www.eghajlat.hu/kepek/rendezveny2.gif" nem szabad bízni ...
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2005. november 30. 09:28 | Sorszám: 88 |
2 Gondolás nő előtt
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2005. november 30. 09:27 | Sorszám: 87 |
ott leszünk.. kinyomtatom a topikot.. az asztalomra teszem
|
|
|
katáng |
Válasz | 2005. november 30. 09:14 | Sorszám: 86 |
Benne van a napi tervben.
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2005. november 29. 19:20 | Sorszám: 85 |
las Karácsonyi vásár!Az ünnepek közeledtével gazdag karácsonyi választékkal várjuk az üzletünkbe látogatókat. Karácsonyi könyvkínálat, grafikák, ikonok, különleges borok, likőrök, ajándéktárgyak. Személyre szólóan dedikált könyvek rendelhetők: Orbán Viktor, Pokorni Zoltán, Nemeskürthy István, Jókai Anna, Makovecz Imre, Szabó Magda. http://www.eghajlat.hu/kinalatunk.html
|
|
|