Téma: Az európai radikális jobboldal ignorálja a Jobbikot
|
Mallow |
2011. október 21. 00:13 | Sorszám: 190 |
Hát, egészen nyílvánvaló, hogy mihez kellett a manyup vagyon. Az EU nem engedett a hiánycélból, és a fiúknak fogalma sem volt, hogy mit is kellene ebben a "meglepő" helyezetben tenniük. Így a legegyszerűbb, valójában semmit meg nem oldó "megoldásokhoz" nyúltak, "trükkösen" adót és járulékot emeltek. Jöttek az ideiglenes adók, "amiket nem az emberek fizetnek meg", jött a 3000 milliárdnyi manyup vagyon államosítása, "ami sosem volt az emberek vagyona", ezzel együtt, ill. már ezt megelőzően a manyupos járulékok állambácsihoz irányítása. És mi van most, mindezek eredményeképp? Semmi. Vakargatják a fejüket, új adókon gondolkoznak, a lényeg, hogy "nincsenek megszorítások", és továbbra is "egykulcsos az adórendszer". Vagy nem, ugye. Egyvalami viszont biztos: továbbra sincs megoldva az ég világon semmi, a bevezetett új adócskák és megszorításocskák, az áfaemelésecske se old meg semmit. Az eddigi intézkedések jól illeszkednek az eddigi kormányok politikájára - időhúzá, egyensúlyozás a bili szélén. Inkább rontunk a helyzeten, csak ne kelljen olyasmit csinálni, ami a választóinknak nem tetszik. Csak ez az elkúrós politika nem engedhető meg, 8 év alatt kitalálhattak volna valamit... A manyup herda egyvalamire volt jó, húzni az időt. Ennél többet én nem mondtam, a véleményemet leírtam erről a dologról a megfelelő topicban - nem túl hízelgő, amit ezen túl gondolok az ügyről.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 15:58 | Sorszám: 178 |
Éppen azért nem értem a kormány tetteit, mert gazdasági szükségállapot van. Ilyenkor a pártpolitikai szempontokat félretéve nem nagyon lehet mást tenni, mint amit kell, és amit elvár egyébként a piac is. Ergo nem kamupolitikára - 1 év időhúzás - lett volna szükség a manyup pénzek lenyelése árán, na meg aztán a Széll-terv tényleges megvalósítása kell, nem maradhat tervek szintjén. Az állami kiadások lefaragása létszükség, ha ez a nyugdíjasok vagy akárkik érdeksérelmével jár, akkor azzal jár és kész. (Egyedül az adók növelését / újak kitalálását kellene hanyagolni e téren, mert az igen rossz irányba vezet, máshogy kell egyensúlyt elérni.) Ha Mo. most nagy bajba kerül, akkor annak a viszonylagos tétlenség és alibipolitika lesz az oka, ami a mostani időszakban nem engedhető meg. Időben el kellett volna kezdeni komolyan kiganajazni az ólat. Az nem világos, hogy miért kellene az elmúlt 8 évről bármi jót mondanom. Mondtam valaha, hogy az jó volt? Nem. Egyedül a Bajnai-kormány nyújtott értékelhető teljesítményt, mert elkezdte korrigálni a megelőző időszak pazarlását. Ezt leszámítva kritikán aluli volt az MSZP, ill. MSZP-SZDSZ kormányzás. Viszont itt a kérdés nem az volt, hanem hogy a Fidesz kormányzásnak csak a visszhangja rossz, mégpedig a "zsidó visszhang", vagy vannak tényleges hibák, és ezeket éri kritika. Erre mondtam, hogy bőven van, amit teljes joggal lehet kritizálni, és erről nem "a zsidók" tehetnek.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 11:31 | Sorszám: 161 |
Na, hát csak nem erről beszéltem épp? Könnyű nektek örömöt szerezni, túl könnyű... ti voltatok azok is, nemde, akik egységbe forrva írtottátok a burzsoáziát jópár évtizeddel ezelőtt?
|
|
Mallow |
2011. október 19. 11:27 | Sorszám: 157 |
Néhányan azért érzik, hogy nem stimmelnek a dolgok. Ez aztán fokozza az agressziót. Azt a kis örömöt megadom nekik, hogy felismerve "az ellenséget", megnyugodjanak, hogy minden szánalmas tette ellenére a fülkeforradalmi kormányzás még mindíg jobb, hiszen... hiszen... mert "a zsidók" szerint nem az, tehát jó Egészen elképeztő közelről, működés közben látni ezt a szellemi rövidzrálatot. Hogy nincs semmilyen független mérce, miért mindíg a "másik oldal", vagy "a zsidók" a viszonyítási pont, az "önigazolási pont", a magyarázat mindenre, a mindíg jó, mindíg kéznél levő magyarázat.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 11:12 | Sorszám: 151 |
Bilibe lóg a kezed...
|
|
Mallow |
2011. október 19. 11:11 | Sorszám: 150 |
Sz'al Mo.-t ez alapján ítélik meg, nem a "zsidók" véleménye és "ármánykodása" alapján, ahogy azt állítod.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 10:50 | Sorszám: 142 |
Pedig ez van. Sok hülyeséget csináltak a fiúk, s ezek nem csak "a zsidók" szerint hülyeségek, hanem hülyeségek, csak úgy egyszerűen, önmagukban. És ezek java része ki nem kényszerített hiba, Kósa görögcsődözésétől kezdve a végtörlesztés ötletének bedobásáig - a kormányzás emlékezetes része botrányosan "zseniális" ötletekből, húzásokból áll, miközben egy a romló nemzetközi környezetben gyk. tétlenül vagy éppen saját helyzetünket rontva sodródunk az összeomlás felé.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 10:07 | Sorszám: 131 |
Én is találkoztam ilyennel, viszont aki meg nem mondja, arról nem is gondolod.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 00:35 | Sorszám: 112 |
A Wall Street elleni hullámtól a jobboldali gondolkodásúak távol tartják magukat. Elhiszem, hogy a baloldali populista Fico-hoz inkább hasonló hazai "jobboldal" hívei közt lelkes antiglobalisták, és ilyen-olyan szoci allűrükkel bíró alakok is vannak, de előttem ezt az újkomcsi mozgalmat érvként ne használd Nem a Lehman Brothers-re és a világvárlságra gondoltam, hanem Mo.-ra. Arra, hogy az általatok kipécézett magyar zsidóknak mekkora a támogatottságuk/népszerűségük a magyar választók körében. Hát közel semmi. Sok vizet nem zavarnak, az ő megszólalásaik legfeljebb bennetek kavarnak nagy hullámot. A gazdasági kormányzásra nincs sok hatásuk (itt az szdsz-re gondolok és az egykulcsos adórendszerre, nem tudtak azok csinálni semmit!). Mo. eladósodottságát és problémáit nehezen lehetne a "zsidók" nyakába varrni. A magyar szavazók és az általuk megválasztott kormányok produkciója ez, első sorban az MSZP-é, mindemellett persze a Fidesz sem szégyenkezhet. A Fidesszel kapcsolatos nemzetközi balhék (mint "magyar eseményke") pediglen nem zsidó kreálmányok - bár ezt a hozzád hasonló "gondolkodásúaknak" aligha fogom tudni elmagyarázni. Orbánék annyi fasszságot csináltak már, amitől az ember sírna és nevetne egyszerre, hogy nehéz lenne összeszedni. Valahogy úgy érzik, hogy Európában is eladható az, ami a magyar választóknak, és a hazai idiotizmus külföldön már nem érzékelhető, mintha mindenki olyan hülye lenne, mint a saját szavazóik. (Bocs.) Hogy nem látszik a határon túlról az alibikormányzás, és a gazdpol eddigi csődje. Sajnos látszik, és ennek nagyon durva következményei lehetnek. Mo.-n leépülés várható, és egyelőre hiányoznak azok az intézkedések, melyek akár középtávon garantálnák a stabilitást. Hát ez van... Hogy pedig a Lehmann Brothers vagy bármely külföldi bank tulaja zsidó-e vagy sem, annak én nem fogok utánajárni, mivel ez mellékes körülmény. Tekints csak kis hazánkra, és az OTP-re, hogy könnyebben függetlenítsd magad egy bank megítélésében attól a körülménytől, hogy zsidók vezetik-e. Nem ez számít.
|
|
Mallow |
2011. október 19. 00:06 | Sorszám: 110 |
A zsidók többsége valszeg teljesen asszimilálódott, és megkülönböztethetetlen bárki mástól. Ezért sincs értelme egy ügy kapcsán azt emlegetni, h az illető zsidó-e, mert ez lényegtelen info.
|
|
Mallow |
2011. október 18. 11:53 | Sorszám: 76 |
"Lassan ugyanis nincs olyan Magyarországot illetve a bel- és külhoni magyarságot negatívan érintő esemény, megnyilvánulás stb., amiben valamilyen módon ne vennének részt." Te teljesen hülye vagy, már-már manifeszt Napjaink legnagyobb gondjaihoz semmi közük - még a "Kertészeknek" sincs hozzá közük. Mellékesen, ha XYZ általatok főzsidóliberálbolseviknak tekintett senkiházi mindenről elmondja a véleményét, akkor neked - vagy a radikálisoknak - cserébe zsidózó üzemmódba kell váltani? Lehet ez egyféle magyarázat bizonyos jobboldali idioszinkráziák kialakulására, de még ha igaz lenne, a folyamat végén kialakuló elbutulást fel nem magasztosítja.
|
|
Mallow |
2011. október 18. 10:21 | Sorszám: 66 |
A cigányokkal kapcsolatos problémák felvetésével nincs probléma, a felvetés módja az, ami vállalhatatlan és káros. (Nem kell itt mást tenni egyébként, mint megerősíteni a vidéki rendőrséget, szigorítani a BTK-t, kikényszeríteni és olcsóbbá tenni a munkát. A Fidesz azért nem teljesít jól, mert a rendőrség megerősítését elmulasztja, és ennek bizony lehetnek ártatlan áldozatai szép számmal.)
|
|
Mallow |
2011. október 18. 10:12 | Sorszám: 63 |
Már tudom, kire gondolsz. Az ügy részleteit nem ismerem, nem érdekelt. De ha felteszem, hogy szándékos provokáció, akkor az szerinted jogossá teszi a Vona-féle irányváltást? Hogy a provokációknak való felülés mennyire veszélyes és szánalmas arról itt ez a régi topic: Közel-keleti konfliktusok és a jobboldal . Na ez éppen a jobboldal efféle "debilitásáról" akart szólni, még 2004-ből. Nem hatott meg senkit, a zsidózás úgy látszik - naivitásom azóta bebizonyosodott - olyan alap dolog radikáliséknál, amit tökélyre kell fejleszteni, az értelmetlenségének, kártékonyságának és primitívségének felismeréséről szó sem lehet. Más szavakkal, az ilyen-olyan szintű antiszemitizmus náluk alapkövetelmény, míg szerintem kártékony, értelmetlen, öncélú ostobaság. Mondandóm lényegével érdekes mód akkoriban szinte tökéletesen egyetértettél.
|
|
Mallow |
2011. október 17. 23:06 | Sorszám: 39 |
A mire?...
|
|
Mallow |
2011. október 17. 23:03 | Sorszám: 38 |
Az lehet, sőt, biztos, hogy nem tudják, ki a zsidó, de ők mondják meg, ki a zsidó De most megmondom én. A zsidó az a valaki, akin a kisember az indulatait levezetheti, akit lehet szidalmazni, aki mindenről tehet, a múltról, a jelenről - de elsősorban az ő a szegénységről. Zsidó bőrbe transzformálódott az osztályellenség, a kizsákmányoló burzsoázia, kapva egy kis nemzeti és faji árnyalatot, nem a legjobb történelmi hagyományaink folytatásaként. (A Jobbik rá is játszik erre: az említett Vona váltás óta került előtérbe a zászlómizéria, nyívlán tudatosan, provokatív célból.) Most, hogy ki mennyire antiszemita ebben a közegben, az nekem mindegy. Látom én is, hogy sokféle ember van itt, de egyvalami világos: aki értelmesebb, akinek van tartása, az épp e sokféleség miatt tűnik el viszonylag gyorsan a párt és a nemzeti radikálisok közeléből, ráeszmélve a többség - de legallábis lényeges számú - vállalhatatlan elem jelenlétére, akiknek az emberi és ideológiai közelsége csöppet sem kívánatos. És innentől kezdve mindegy, hogy ki mennyire antiszemita ott, az egész közeg problémás, úgy ahogy van, aki benne marad, maga is azzá válik. A kereszténység kapcsán nem a bigottság volt a legjobb kifejezés.
|
|
Mallow |
2011. október 17. 22:41 | Sorszám: 36 |
Arra az egyszerű dologra gondoltam, hogy ha nem lenne támogatottsága a színvonaltalan alakulatoknak, akkor nem léteznének. De van nekik, A többség beszavazza őket a parlamentbe, emellett elvárásaival napi szinten befolyásolja a politikát, "kitenyészti" a saját pártjait. A Kovács Dávid féle vezetéshez képest pl. Vona rengeteget rontott a Jobbik színvonalán, de az emberek ezt díjazták. De úgy is felfoghatjuk - és lehet, hogy ez közelebb áll az igazsághoz -, hogy Vona ráérzett, mi kell a bosszuálló kisembernek, és megadta neki. Hogy ez mennyire vállalhatatlan, nyílván nem volt szempont... vagy éppen az volt a fő szempont, hogy legyen minél vállalhatatlanabb, kavarjon botrányokat, és kapjon nagy nyílvánosságot, s utána lehessen mutogatni a gonosz "elnyomó" külvilágra.
|
|
Mallow |
2011. október 17. 18:44 | Sorszám: 31 |
Fogalmazzunk úgy, hogy Mo.-nak szélsőjobboldalból is csak ez jutott (Jobbik, MIÉP). Vagy, kissé pontosabban: ez jár, ezt érdemeljük. Nálunk a széljobb - baloldali populista, piacellenes - antiszemita - bigott keresztény (amibe "szinkretén" mód egy kis pogányságot vegyít olykor ) Szóval, ez van. De szeretni semmiképp sem kell.
|
|
|