Téma: Olvasószoba
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 04. 08:56 | Sorszám: 34 |
Igen, ez a lakókocsizás egyfajta életforma lehet Amerikában, bár azt hiszem, ma már Európa bizonyos vidékein sem idegen, noha itt nincs ide-oda költözgetés, még az ezt az életformát választóknál sem. Mozgékonyabbak az átlag-európainál, de nem annyira gyökértelenek, mint az amerikaiak. Náluk ezen nem lehet csodálkozni, hiszen maga az USA is a gyökérvesztés jegyében fogant. Átvágták az őslakosok "gyökereit", a maguk "termőföldjéről" meg önként szakadtak ki.
|
|
|
tiszavirág |
Válasz | 2011. június 04. 02:07 | Sorszám: 33 |
Fura, hogy éppen te ajánlod....
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 03. 23:29 | Sorszám: 32 |
A királynő nyaklánca, ugye van ilyen is?
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 03. 23:27 | Sorszám: 31 |
hááát, ez egészen másként maradt meg bennem. Családok laktak így, gyerekek jártak onnan iskolába, életformaként, nem kikapcsolódásuból. tulajdonképpen az író figurát kivéve - aki a kötöttségek nélküli szabadságot formálta bennem, az életformáról a gyökértelenség maradt meg bennem.
|
|
|
son |
Válasz | 2011. június 03. 22:55 | Sorszám: 30 |
Szabadságon ténfergőknek egy ajánlat: Buja zsidók (Ulpius-ház, 2002., Woody Allentől Saul Bellow-n át el egészen Isaac Bashevis Singerig, különös tekintettel Erica Jong: Úton az álomkongresszusra avagy a vetkőzésmentes dugás című alkotására).
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. június 03. 22:33 | Sorszám: 29 |
Tulajdonképpen mind jó. Nekem csak 14 könyvem van tőle. Az Utas és holdvilág, na, az mindenképp világirodalmi remek, engem az fogott meg a legjobban úgy már 30 éve (egyszer fél évre mentem külföldre és ezt az egy szépirodalmi művet vittem magammal...). A Pendragon legenda is nagyszerű. A Madelon is A Szerelem a palackban is...Kevés műveltebb és elegáns stílusú írót olvastam. Szeretem.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 03. 22:13 | Sorszám: 28 |
Ilyenek nálunk is vannal, csak kempingnek hívják. Másfél évtizede laknak nálunk és a dél-komáromi termálfürdőben is holland és német nyugdíjasok így.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 03. 22:10 | Sorszám: 27 |
Jerome Klapka Jerome: Három ember egy csónakban Majd 40 éve olvastam, akkor halálra röhögtem magam rajta
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 03. 21:59 | Sorszám: 26 |
Most már meg is hallgathatod. Kijött hangoskönyvként is.
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 03. 21:40 | Sorszám: 25 |
Charlie - kutya. Lakóautó. Amerika. Ebben olvastam először, hogy különböző városok szélein víz- elektromos áram és egyéb csatlakozással rendelkező lakóautó telepek vannak.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 03. 21:38 | Sorszám: 24 |
Akkor olvasd már el végre a névadómat.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 03. 21:05 | Sorszám: 23 |
Gondoltam . Jön a nyár, eljön az újraolvasások kora.Annyira "bármi, bármikor", hogy kedvenc nincs is köztük? Úgy hatodikos voltam, amikor áldott emlékezetű rajztanárnőm, aki az óráit mesékkel tette különösen emlékezetessé és élvezetessé, elmesélte a Pendragon-legendát, attól kezdve nagyon kíváncsi voltam rá, hogy ez a filmszerű történet milyen olvasva. Végül tizennyolc év múlva a Magvető jóvoltából sikerült is elolvasnom.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. június 03. 20:48 | Sorszám: 22 |
Mielőtt elfelejteném... Szerb Antaltól bármi, bármikor.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 03. 20:33 | Sorszám: 21 |
Ezt nem olvastam. Miről szól?
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 03. 20:28 | Sorszám: 20 |
Fogalmam sincs róla, de erről rögtön a "Kalandozásom Charlival" c. könyve jutott eszembe, számomra valamiféle szabadság szimbóleumként.
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2011. június 03. 18:24 | Sorszám: 19 |
Passuth nem tudott elvarázsolni. A Capa engem is érdekel. Most jelent meg talán?
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. június 03. 17:23 | Sorszám: 18 |
Mindkettőt szeretem. A könyveim nagy részét időről-időre újraolvasomk. Már csak azért is, mert az új könyveimet már nemigen tudom hova rakni.  Nagy kedvencem Passuth, Bánffy, Mika Waltari mindenképp, minden könyve megvan. Most éppen Robert Capa Kissé elmosódva c. könyvébe kezdtem bele, a rádióban hallottam és nagyon tetszett.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 03. 17:00 | Sorszám: 17 |
Emlékszik még rá valaki, miért kellett egy időben Steinbeck-et utálni? Nem lehetett könnyű .
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 03. 16:15 | Sorszám: 16 |
Az Édentől keletre legérdekesebb figurája számomra az anya volt régen is, újraolvasva is. Talán azért kedveltem meg a három elbeszélést tartalmazó "szerelem csütörtök"-öt, mert abban a II. vh utáni álmos amerikai kisvárosban élő emberek egymáshoz való viszonya, a mackós lobogó nevű nyilvánosház madamja és lányai, a lehetőség, hogy a legkeresettebb nyilvános lányból is lehet a legvágyottabb szerelem ,számomra meggyőzőbb, vonzóbb volt, mint a hollywoodi könnyzacskó-fakasztó sikerfilmek.
|
|
lámpás |
Válasz | 2011. június 02. 23:42 | Sorszám: 15 |
Nem az ikrek közötti szeretetről beszélek. A Hamilton család testvéreiről. Érdemes újra és újra elolvasni.
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 02. 23:20 | Sorszám: 14 |
jött-ment délelőttjeimen most az utitárs: Szeresd felebarátodat. A kedvetekért megnéztem, mikori kiadás: 1974. Mondhatom, meggyőződésem, a könyvek újraolvasása saját életfilozófiánk megismerésében is segít. miben és mennyire más élmény, gondolatok, hatások. és mit változtattak a könyv megítélésén saját élményeink, tapasztalataink, más könyvek, más aspektusok.
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 02. 23:10 | Sorszám: 13 |
Azért ez a szeretet nem annyira nyilvánvaló. Inkább azt mondanám, hogy szeretet-probléma a testvérek kapcsolata, és ennek oka az, hogy az apa maga sincs tisztában önmagával, azzal, hogy miféle szerepet is kellene betöltenie. (Régen olvastam, tévedhetek .)
|
|
|
gajo |
Válasz | 2011. június 02. 23:10 | Sorszám: 12 |
Nagyon szeretem a délutáni szunyókálást, de mostanában nemigen találkozunk egymással.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 02. 23:06 | Sorszám: 11 |
Az is jó, egyedüli hátránya, hogy hamar visszazökken az ember a délutáni szunyókába .
|
|
|
gajo |
Válasz | 2011. június 02. 23:06 | Sorszám: 10 |
vagy 30 éve olvastam, lehet én is kölcsönadtam?
|
|
|