Téma: Olvasószoba
|
john batky |
Válasz | 2011. június 07. 13:24 | Sorszám: 109 |
Amiből több van, mindig elajándékozom.
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. június 07. 12:40 | Sorszám: 108 |
Emlékszem, az Igy élt Lenin, meg az Igy élt Marx című remekvűvekre: körbe-körbe jártak a baráti társaságban
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 07. 12:11 | Sorszám: 107 |
Nekem ezzel szerencsém van: van egy olyan könyvespolc-rész, ami nagyon nehezen hozzáférhető és sötét is. Bizonyos könyvek oda vannak "száműzve", részint szerzőik, részint tartalmuk miatt, részint pedig mert multiplexek (több példány van belőlük ). Volt egy alkalom, amikor egy magánantikváriumban "ottfelejtettem" őket. (Ld. még kihelyezett inkubátor .)
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 07. 12:01 | Sorszám: 106 |
Én nehéz szívvel dobok ki könyvet, de a könyvkiadás nem elhanyagolható hányada, már a kiadás pillanatában is csak a súlyának megfelelő hulladékpapír értékével bír. Ilyesmivel mit csináljon az ember, ha nem tudja, nincs kinek elajándékozni? A polcra szégyelli kirakni, kerülgeti itt, kerülgeti ott, a végén csak a kukába kerül.
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. június 07. 11:35 | Sorszám: 105 |
Na, és Lady Hildegard? Az smafú?
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. június 07. 11:27 | Sorszám: 104 |
Netes aukciókon vettem egypár könyvcsomagot kb 10-70 ftba jött ki darabja, aztán kiválogattam belőle, ami nekem nincs meg, majd a duplákból csináltam egy könyvkupacot és ugyanúgy eladtam. Igaz a Havasok könyvére pl (Révai gyapjúkötés, sajnos tisztításra szorul) addig licitálgattam, míg 1270 ft-ért lett az enyém. De hát hiányzott a gyűjteményből.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 07. 10:51 | Sorszám: 103 |
Papírkukában könyvet? Ami egy művel embernek érték is lehet? Nincs is szükség Bradbury "tűzoltóira" .
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. június 07. 10:19 | Sorszám: 102 |
Azért még előfordul. Én minden lomtalanításkor összeszedek párat, pár hete a papírkukában találtam egy csomó könyvet, 6-ot haza is vittem. Tavaly szerencsém volt, egy pincét pakoltattak ki a cigányokkal, darabonként 100 Ft-ért adták a könyveket a lomtalanításkor. Volt benne Tamási Áron, Móricz stb. Csak egy ezresem volt, sajnos
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. június 07. 10:17 | Sorszám: 101 |
Szinte minden könyvemet antikváriumban veszem. Sokszor jártam már úgy, hogy az újonnan kijött pl. 3000 Ft-os könyvet 1500-ért szereztem meg egy hónappal később.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 07. 09:07 | Sorszám: 100 |
A Magyar Nemzet-olvasók legmélyebb bánatára .
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2011. június 07. 00:22 | Sorszám: 99 |
Spirónak - tudom, borzasztó fazon, de van egy novelláskötete: Álmodtam neked, az a címe. Van benne egy novella, amit jó pár hónapig minden este elolvastam. (Néz engem)
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. június 07. 00:03 | Sorszám: 98 |
A Magyar Hírlapba írogat.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. június 06. 23:22 | Sorszám: 97 |
Nem tudom. A háború utáni magyar írókat szégyenszemre nem ismerem túl jól. Mondjuk Munkácsi Miklóst, Hajnóczy Pétert kedveltem. A Termelési regény is érdekes volt annak idején.
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2011. június 06. 22:50 | Sorszám: 96 |
Úgy, úgy. Temesi Ferenc: Por - nagy kedvencem Tényleg, mi lett vele?
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. június 06. 18:50 | Sorszám: 95 |
Érdekes, pl. Mrozek is Párizsba szökött. Dürrenmatt viszont maradt Svájcban
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. június 06. 18:48 | Sorszám: 94 |
Ha már Arany balladáinak illusztrációi - akkor Zichy Mihály.
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. június 06. 18:46 | Sorszám: 93 |
megvallom neked, manapság a könyvesboltban pontosan olyan elveszettnek érzem magam, mint a játékboltban. Nem nézem le a lektüröket, vagy Harry Pottereket, csak kevésbé kedvelem, oszt se pénzem, se időm nincs annyi, hogy fölöslegeseket szerezzek be. Tehát az ünnepek előtt kemény net-elés, és vásárlás módjával, nem is vagyok olyan uptodate mint régen. Ez "A lét elviselhetetlen könnyűsége"
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 06. 16:58 | Sorszám: 92 |
Vannak. Pl. kijött magyarul (le merték fordítani és ki merték adni) néhány éve Salman Rushdietől a Sátáni versek. Számomra kissé bő lére eresztett stílus, de kimondottan jó. Vagy néhány évvel elötte az Éjfél gyermekei, az se rossz könyv. Vagy ott vannak a Marquezek - persze a divatba jött írókkal vigyázni kell, minden szarságukat kiadnak, ráadásul aranyáron. Hrabalnak lassan több könyve lesz, mint amennyi novellája. Már talán minden novellacím alatt adtak ki novelláskötetet. Az ember megveszi, aztán mikor elkezdi olvasni rájön, hogy ez is megvan, az 2x, amaz meg már 5x.
|
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. június 06. 16:43 | Sorszám: 90 |
Lehetnek . Ma kerítettem sort a Heti Válasz könyvheti mellékletének átböngészésére. Két, az ajánló alapján érdekes könyvre is találtam, amit szívesen elolvasnék: az egyik John Lukacs-tól "A második világháború öröksége", a másik Kányádi András "Mitoszok nyomában" c. könyve. Az ismertető alapján mindkettő krimivel felérően izgalmas.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2011. június 06. 16:27 | Sorszám: 89 |
Kundera nem írt krimiket, ellenben emigrált Franciaországba. Ellenben Hrabalt néhány évnyi index után kiadhatták. Más írókat ellehetetlenítettek, mint pl. Havelt is, vagy emigráltatták mint Kohoutot (amikor Bécsből, egy konferenciáról jött volna haza, egyszerűen nem engedték be az országba), vagy emigráltak maguktól mint Kundera és Mňačko. De olyan tehetségekről, akik a krimiírásba menekültek volna, nem tudok. A film, a híres-neves cseh újhullám, az más. ´68 után jó 10-15 éven át lényegében csak ostoba komédiákat gyárthattak Barandovon, amolyan társadalmi kritikákat, ahol jól kifigurázták a társadalom rákfenéjét, a csaló hentest, zöldségest, benzinkutast, pincért.
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. június 06. 16:26 | Sorszám: 88 |
Furulyás Pisti cukorországban... (rengeteg tortával és színes képes kuglófokkal, valamikor a boldog 30 as években adhatták ki ....már rég elveszett, vagy más örökölte, mert már a gyerekeimnek sem olvastam. Csak a végszóra emlékszem:"...mosolyog az öreg Hold, mert az egész cukorország édes álom, mese volt "
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. június 06. 16:20 | Sorszám: 87 |
Mandarinzselészínű áramvonal, Tombol a Hold, ... Sörgyári capricco stb. stb. - nem is tudom vannak mostanában jó könyvek ? mert pl. az A Galaxis útikalauz stopposoknak (eredeti angol címén The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) számomra egyszerűen átrághatatlan volt, ugyanígy a Katedrális - pedig nagyon el akartam olvasni őket !
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. június 06. 16:11 | Sorszám: 86 |
Igen azok a csodálatos régi mesekönyvek és egyéb kiadványok (pl. Arany mondák), gyönyörű illusztrációkkal - felgyújtotta a képzeletet ...
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. június 06. 16:10 | Sorszám: 85 |
Amerikai tragédia...
|
|
|