Téma: A zsidók messiása eljövetelenék égi és földi jelei
|
john batky |
Válasz | 2009. május 07. 15:21 | Sorszám: 321 |
Mindegy, csak a turkálóba érjünk oda időben, kedves barátom, Old Secondhand.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 07. 15:17 | Sorszám: 320 |
Nem, mert már sokat vesztettem a gyorsaságomból. Ennyi előnye lehet az öregedésnek.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 07. 15:02 | Sorszám: 319 |
Félsz tán attól, hogy szembetalálkozol magaddal az utcán?
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 07. 14:52 | Sorszám: 318 |
na ezt elcsesztem, a hiszel nem idézet, csak kurzíva
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 07. 14:51 | Sorszám: 317 |
Az emberi élet egyszeri és megismételhetetlenségében egyetértünk, annak ellenére, hogy a megokolásodból még a kötőszókat sem hiszem el. Ellenben - bár nem engem biztattál bizonyításra - azért megkérdezném, mit is kéne bizonyítani azon, hogy nem hiszem azt, amiben te minden bizonyíték nélkül Idézet: hiszel
? Nem te állítasz valamit? Nem neked kéne előbb bizonyítani az állításaid?
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 07. 14:40 | Sorszám: 316 |
(Én a fontos anyagaimról mindig készítek biztonsági másolatot. Ott van a hardware-en (HD), esetleg továbbá rack-en, de legalább 2 pen-drive-on mindenképpen, néha mail-ben magamnak átküldve is. Egy mechanikus isten-modell is képes lehet ilyen műveletre, ha arra van programozva... Ha egy pillantra felteszed, hogy Szent Lukács "nem fejtette ki az igazságot minden részletében" , vajon milyen következtetésekre lehet jutni? Vagy pedig ha azt írta le, amit látott és hallott, milyen materialista gondolatokra lehet még jutni?)
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. május 07. 14:04 | Sorszám: 315 |
Az emberi élet az egyszeri és megismételhetetlen sajnos. A Folyamatosan Változó Szellemi Való a születésünk pillanatában képezi le a lelkünket a saját pillanatnyi "szellemi állapotának", "képének" a megfelelően. Ez az emberi lélek testhez kötött, a test halálakor képtelen lenne visszaalakulni isteni szellemmé. A műsoros kazetta tűzbe dobásakor is megsemisül a róla lejátszható információ, ami az eredetinek csak a felvétele volt... Ha nem értesz velem egyet, akkor nyugodtan bizonyítsad be az ellenkezőjét kedves A.E.... Idézet: ézus feltámadása szerintem inkább jelképes semmint fizikai, mivel utána teljesen lelép a színről.
Lukács evangéliuma 24,39 Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van." 24,40 És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezét és a lábát. Sajnos se tesben, se lélekben nem létezik a feltámadás annak ellenére, hogy ezt a területet előszeretettel emlegetik a vallások a laikus és beavatatlan hívő tömegeiknek. Ennek az egyszerű oka és magyarázata az, hogy így bizonyos szempontból könnyebb kézbentartani számukra a lelkeket... Így volt ez régen is, és így van ez ma is.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 07. 12:08 | Sorszám: 314 |
(Így van. Feltámadás = anyag + információ -> remake)
|
|
|
A. E. |
Válasz | 2009. május 07. 11:35 | Sorszám: 313 |
Egyébként azt nem nagyon értem, kedves Klaus, hogy miből állítod olyan határozottan, hogy "a feltámadás képtelenség". Ez valahogy sarokkő úgy látom az érvelésedben, viszont ha ez nem igaz, akkor a te állításaid is éppúgy kártyavárként omlanak össze, mint ahogy a kereszténységről vizionálod... Se eleje, se vége az egész topiknak ez esetben. Először is bizonyítani kéne. Az emberek nagyrésze valamely vallás követője és szinte mindegyik szól valamilyen halálon túli életről. Jézus feltámadása szerintem inkább jelképes semmint fizikai, mivel utána teljesen lelép a színről. Szóval ahhoz képest, hogy szinte vakon hiszel az asztrológiában és örökigazságként citálsz egy párezeréves nyolcszor félrefordított és kicenzúrázott törzsi mítoszgyűjteményt eléggé materialistának tűnsz. Ezt nem tudom mire vélni. Egyébként arról sincs infóm, hogy Majmonídész különösebben nagy koponya lett volna. Szerintem elég középszerű.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 07. 11:32 | Sorszám: 312 |
Minek a mértékegysége a szellem/négyzetméter? A lidércnyomásé
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. május 07. 09:41 | Sorszám: 311 |
Idézet: Az angol kastélyok a mai napig tele vannak szellemekkel, de az még a helyi plébánost sem érdekli.
Ezt azért biztosan nem komolyan gondoltad...  Mármint a szellemeket...
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 22:59 | Sorszám: 310 |
Inkább nagyívűnek nevezném. Olyan nagyívű pofátlanságnak, amit már a kilóra megvett adóellenőröknek is muszáj volt észrevenniük.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 06. 22:50 | Sorszám: 309 |
Nem tudom. Nekem a Stadler volt a csúcs, amikor számlát hozott a Leonardo-féle Utolsó vacsora megvételéről és 220 milla áfát igényelt vissza. Nem tudom, hogy ezen bukott-e meg... Ötletnek elég nagystílű, le a kalappal.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 22:48 | Sorszám: 308 |
Neked. De azt ismerd el, úgy visszaigényelni a házad medencéjének áfáját, hogy nem rohan le azonnal 12 adóellenő, az azért egy csoda.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 06. 22:43 | Sorszám: 307 |
Abban az lenne a csoda, ha egyszer végig tudnám olvasni a kb. százoldalas Tájékoztatót. Ha a hátralékot jóváírássá tudnám változtatni...
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 22:39 | Sorszám: 306 |
Tán az adóbe vallás, de az is csak ritkán.
|
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 06. 22:28 | Sorszám: 304 |
Látod, itt kezdődnek a komoly dolgok. A Loch Ness-i szörnyből sem lesz soha vallásalapító, persze annak tanítása sincs. Van vallás csoda nélkül klaus IGÉjén kívül?
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 21:58 | Sorszám: 303 |
Pro secturio: rád meg a kórbocnokaim .
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 21:56 | Sorszám: 302 |
Kit is érdekelne egy nem hús-vérileg feltámadott? Az angol kastélyok a mai napig tele vannak szellemekkel, de az még a helyi plébánost sem érdekli.
|
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 21:48 | Sorszám: 300 |
Pro primo először: csak olyanok vallásának szentségéről vagyok hajlandó értekezni, akik nem valami maguk alá képzelt talpazat tetejéről sajnálkoznak rajtam, hogy milyen szeencsétlen pöcs is vagyok, mert nem hiszek nekik kritikátlanul mindent. Pro primo másodszor: az erkölcs relatív, ezért míg a sajátomat szemüveg nélkül is makulátlannak látom, addig a tiédet még batiszkáfból sem látom tisztán. Pro primo sokadszor: Nostradamusznál már csak az értelmezői nagyobb kóklerek
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. május 06. 21:46 | Sorszám: 299 |
Idézet: Egyébként én nem tudom, hogy Jézus mond valamit a feltámadásról? Mert ő maga sem fizikai valójában támadt fel, az egész homályban marad.
Jézus "feltámadásának" mesés magyarázata, ami természetesen testi feltámadásról szól: Lukács evangéliuma 24,1 Jézus feltámadása A hét első napján pedig kora hajnalban elmentek a sírhoz, és magukkal vitték az elkészített illatszereket. 24,2 A követ a sírbolt elől elhengerítve találták, 24,3 és amikor bementek, nem találták az Úr Jézus testét. 24,4 Amikor emiatt tanácstalanul álltak, két férfi lépett melléjük fénylő ruhában. 24,5 Majd amikor megrémülve a földre szegezték tekintetüket, azok így szóltak hozzájuk: "Mit keresitek a holtak között az élőt? 24,6 Nincs itt, hanem feltámadt. Emlékezzetek vissza, hogyan beszélt nektek, amikor még Galileában volt: 24,7 az Emberfiának bűnös emberek kezébe kell adatnia, és megfeszíttetnie, és a harmadik napon feltámadnia." 24,22 Ezenfelül néhány közülünk való asszony is megdöbbentett minket, akik kora hajnalban ott voltak a sírboltnál, 24,23 de nem találták ott a testét; eljöttek és azt beszélték, hogy angyalok jelenését is látták, akik azt hirdették, hogy ő él. 24,36 Jézus megjelenik a tanítványoknak Miközben ezekről beszélgettek, maga Jézus állt meg közöttük, és így köszöntötte őket: "Békesség nektek!" 24,37 Azok megrettentek, és félelmükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak. 24,38 Ő azonban így szólt hozzájuk: "Miért rémültetek meg, és miért támad kétség a szívetekben? 24,39 Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy valóban én vagyok. Tapintsatok meg, és lássatok. Mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van." 24,40 És ezeket mondva, megmutatta nekik a kezét és a lábát.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. május 06. 21:24 | Sorszám: 298 |
Namost. Pro primo: tudjuk, hogy Tenálad a vallás szentsége nem élvez semmiféle elsődleges, primordiális prioritást. Pro duo: ezért néha az etikád búvárszemüvegén át hajlamos vagy az erkölcstelenség felé kacsintgatni. Pro secundo: olvasd el a Jelenések könyvét úgy, mintha tanultál volna magasabb tudományt valamikor is... de nyitott légy, mint a Soros Alapítvány! Pro urbe: megtalálod benne, hogy a tengeren túli parázna, gőgös asszonyra hogyan dobódik rá a malomkő vagy similar. Némi Nostradamus jóslattal összevetve már tudod, itt nem másról van szó, mint New York-ról. Nem folytatom, a többi a házi feladatod...
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. május 06. 20:32 | Sorszám: 297 |
Ehhh Armageddon, esélye nincs. Nem safety&healthy. Még a legelnézőbb közhivatalnok se tűrné öt percig se. Mindenféle ismertelen vegyszešrekkel fertőzött vizek, égési és vágási sebeket okozó lángoló kardok, ugyanmá. Meg aztán hogy jönne a holokauszthoz.
|
|
|
|