Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » A zsidók messiása eljövetelenék égi és földi jelei (6. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: A zsidók messiása eljövetelenék égi és földi jelei
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 21:30 | Sorszám: 271
... bábuska galagonyovics...
Madelon az eb
  Válasz | 2009. május 05. 21:19 | Sorszám: 270
Linda felmenője meg tán az Ivan Galuskáról
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 21:03 | Sorszám: 269
Egyébként lehet, hogy Magnificant-ről magyarosított...
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 21:02 | Sorszám: 268
Jó, de hát az egy iszonyú nagy jéghokis. Mi legyen a neve, Lúzer Levente vagy Twiszt Olivér?
Madelon az eb
  Válasz | 2009. május 05. 20:51 | Sorszám: 267
Mér, hogy lehet valakinek Szuper a vezetékneve?
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 20:17 | Sorszám: 266
Hogy a hétszázába lehet valaki vezetékneve, hogy Evangelista? Mert hogy nem a papája foglalkozásából jön, az konkrét, mint a beton.
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 20:14 | Sorszám: 265
U R definitely right, buddy!
Madelon az eb
  Válasz | 2009. május 05. 18:44 | Sorszám: 264
Linda TV Evangelista
Madelon az eb
  Válasz | 2009. május 05. 18:37 | Sorszám: 263
használtautó kereskedő?
A. E.
  Válasz | 2009. május 05. 18:19 | Sorszám: 262
Igen, János a szerző. De azt hiszem minden könyv szerzőségét vitatják. Viszont az biztos, hogy jóval Jézus után íródott. Mózes több könyvénél bizonyos, hogy nem lehetett egy a szerző és egy könyvön belül is több különböző szüveg van. Van, aki az életét teszi fel ezeknek a szövegeknek a bogozására...

"valaki, aki mindenkinek igazat tud adni" Gyanítottam, hogy csak egy szemfényvesztő politikus lehet a zsidó messiás... esetleg valami tévéevangelist... vagy ingatlanügynök...

A. E.
  Válasz | 2009. május 05. 18:11 | Sorszám: 261
Igen. Hatmilliárd jelből az egyik.
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 15:09 | Sorszám: 260
Eddy, Te vagy a Jel.
john batky
  Válasz | 2009. május 05. 15:08 | Sorszám: 259
A Jelenések könyvét pedig tudtommal Jánosnak tulajdonítják. Majd az okosabbak megmondják.

"A kereszténység és minden vallás szempontjából az írások "hitelessége" egy teljesen értelmetlen kérdés. Ez nem fizika. Nincs vizsgálnivaló állítás."

Minden állítást van értelme vizsgálni.

Immánuel. Egyszer megkérdeztem egy zsidó ismerősömet, mit jelent a Messiás a zsidó nép számára, milyen lesz a Messiás. Azt válaszolta: valaki, aki mindenkinek igazat tud adni.

john batky
  Válasz | 2009. május 05. 15:05 | Sorszám: 258
C'est ca. Tudomány nem léphet fel holisztikus igénnyel, amelyik az emberrel nem foglalkozik. Ezért nem hiszem, hogy akár a fizikának a megszokott úton sikerül...

Az "objektív" utat előbb-utóbb fel kellene, hogy váltsa egy legalább "pszeudo-szubjektív"...

Ez csak egy vélemény a sok közül, sajnos nem értek hozzá.

SenKyse
  Válasz | 2009. május 05. 14:26 | Sorszám: 257
"Próbálkozásaink a vallásokban, a misztikumban, a művészetekben szerintem a teljesség elérése nélkül is csodákra nyitják meg a szemünket. És ez a lényeg. Ami emögött, e csupa önmagát jelölő jel, e önmagát kódoló szövevényes anyagi díszítőelemekből titkosírt költészet mögött van, talán csak keveseknek elég izgalmas egyszerűségében és tisztaságában... "
-íro.d
nagyon szép, köszönöm
Antlfinger Edvárd
  Válasz | 2009. május 05. 14:19 | Sorszám: 256
Nem vagyok se vallástörténész, se vallásszociológus, de abban biztos vagyok, hogy a vallás az EMBERI PSZICHÉBŐL jön és annak MÉLYÉN talán genetikailag belénkkódolt, talán az univerzumból évmilliók alatt leüllepedett érzetek alapján keletkezik és arra épül rá, annak hiátusait igyekszik kipótolni, annak a jogfolytonos kibontakozása.

Hogy a konkrét legendák, historikus tények és a fizikai valóság mennyire egyeznek meg tételesen vagy dramaturgiailag az őszintén mellékes. A kereszténység tanítása örök és megfellebezhetetlen, függetlenül attól, hogy feltámadt-e Jézus vagy sem, vagy mi feltámadunk-e, vagy reinkarnálódunk-e, vagy mennybe jutunk-e. A vallás éppúgy mint minden e földön ennek az életnek szól, ennek a világnak.

Az a gyanúm a teljes valóság megértése sokaknak egyszerre lenne túl unalmas és túl mélyenszántó, akár komplikáltan elvont semmint befogadni képesek lennénk. A mi kategóriánk, amikben gondolkodunk földiek, amit megfogni igyekszünk túl van mindezen. Hogy is akarhatnánk egy anyagi világra készült szókinccsel leírni azt, ami ezen túl, emögött, -fölött van?

Próbálkozásaink a vallásokban, a misztikumban, a művészetekben szerintem a teljesség elérése nélkül is csodákra nyitják meg a szemünket. És ez a lényeg. Ami emögött, e csupa önmagát jelölő jel, e önmagát kódoló szövevényes anyagi díszítőelemekből titkosírt költészet mögött van, talán csak keveseknek elég izgalmas egyszerűségében és tisztaságában...

SenKyse
  Válasz | 2009. május 05. 14:16 | Sorszám: 255
De, a vallásos zsidók várják, itt vagy ott megjelenik a messiás. - evvilágban
A keresztények:
meg TUDJÁK- ez nem így van. : - )
Jézus mondja: Lk 17; 20 -21 és Lk 18; 16-17

Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

De Jézus magához hívván őket, monda: Engedjétek, hogy a kis gyermekek én hozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.
Bizony mondom néktek: A ki nem úgy fogadja az Isten országát (Isten királyságát),
mint gyermek, semmiképpen nem megy be abba
.

Szó nincs arról SEHOL, hogy kisdedként újra eljön és tesz helyetted valamit.

Ezt meg kell valósítani, realizálni kell, bennünk van, mint possibilitás
ezt jelenti Krisztus követése: realizálom, megvalósítom.
A második eljövetel: a halál pillanata- nincs ott kisded, Bakony, égi konstelláció,semmi, de semmi várnivaló, és akkor már előle elbújnivaló lehetőség sincs:az VAN: amit megvalósítottál- ennek minden pillanatban adott a LEHETŐSÉGE
(és csak a jelen pillanatban- mert hogy az elmúlt pillanat már nincs, a jövő pillanat még nincs - csak a jelen pillanat AMI VAN.)

*

A. E.
  Válasz | 2009. május 05. 13:43 | Sorszám: 254
Ha jól tudom az Újszövetség könyveinek szerzői nem azok, akiket a címlapra írtak. A Jelenések könyve pedig kb. két évszázaddal követi Jézust. De lehet erre rosszul emlékszem.

Egy biztos, Jézus idején fel sem merült semmiféle bibliaírás. Jézusnak eszébe sem volt meghaladni a zsidó vallást, pláne nem újat alapítani. Alapvetően konform volt ő abban a rendszerben, inkább reformer mint forradalmár...

A kereszténység és minden vallás szempontjából az írások "hitelessége" egy teljesen értelmetlen kérdés. Ez nem fizika. Nincs vizsgálnivaló állítás.

Immanuelt pedig szerintem igazából nem "várja" a zsidóság. Legalább is én ezt nem tudom, hogy annyira általános nézet volna. Azt sem értem, hogy mitől lenne most az "idők vége". Egybiztos, hogy most más a világ mint kétezer éve. És ezt majd kétezer év múlva is remélem elmondhatja majd valaki...

SenKyse
  Válasz | 2009. május 05. 13:15 | Sorszám: 253
de ez csak akkor -amikor a vallás le van rángatva
a politika és gazdaság szintjére - ezt gyakorta megtették.
De eredendően nem politika és nem gazdaság.
És eredeti igazi funkciója sem politikai-gazdasági.

Eredetileg, a szó hordozza jelentését:
religio- visszakötés
- a metafizikai abszolutumhoz.
A középponthoz.
Egy gömb (a megnyilvánult Egyház) minden pontja meghatározható a láthatatlan középponttal.
Ha ehhez nem köt, valami akcidentális dologhoz köt, valamihez, amihez érdek fűz,stb- álvallás.
Középpont nélkül nincs tér,
csak káosz
a tapasztalt világ középpontja a tapaszataló cognitor tudatának középponjával azonos
hm?

john batky
  Válasz | 2009. május 05. 10:58 | Sorszám: 252
Jelenések könyve... Ha jól tudom, Szent János írta Patmosz szigetén. Látomásos írás, mint Henoch apokrif apokalipszise. Van-e olyan vallás, amelynek nincs predikciója a végről, amelynek nincs "csattanója"? Van, de nem sok.

A vallás körültekintő és nem túl fehér alkalmazásával irányítani lehet embereket, ígérni lehet nekik, meg lehet őket félemlíteni, pénzt lehet vele gyűjtögetni. Én nem becsülöm le ezt a lehetőséget, nézd csak meg a vallástörténetet.

(Jézusnak ez eszébe sem jutott volna. Nem úgy segítette a szegényeket, hogy alapítványt hozott volna létre, titkárnőket és bizottságokat hozott volna létre, hogy gazdaságosan újraossza az adományokat.)

Klaus Matefi
  Válasz | 2009. május 05. 08:30 | Sorszám: 251
Idézet:
A. E. írta:
Kukkot sem értek. Hogy lehet valakit becsapni a vallásban? Az a hitről szól. S hogy ki mit hisz, az ő dolga. Ha valakinek az a jó, hogy azt higgye, hogy a Föld lapos, hát higgye. Ennyi.

Biztosan meg fogsz érteni, ha áttanulmányozod a következő forrást:

Hinni és elhitetni

Idézet:
A. E. írta:
A kereszténység értékeiből semmit sem vonna le az sem, ha esetleg Jézus csupán egy kitalált személy volna.

Ha Jézus egy fiktiv személy lett volna csak, akkor az újszövetségi legendák etikai tanításai csak félrevezetés által kötődhetnének egy történelmi személyhez... Én elfogadom Jézust, mint történelmi személyt.
Gondolj csak bele abba, ha Hófehérke és a hét törpe írója Hófehérke feltámadásával, mint megtörtént ténnyel szándékozott volna az emberiségnek bizonygatni a nem létező holtak feltámadását... Mivel mesének szánta, így az írójára nem húzható rá a szándékos félrevezetés szándéka.
A keresztény hitnek az alapja kedves A.E. Jézus feltámadásának a nonszensz ötlete. Ezt maga az ötlet szellemi atyja, Pál (Saul rabbi) is kihangsúlyozta...:

Idézet:
Pál első levele a korinthusiakhoz
15,12 Krisztus feltámadt, mi is feltámadunk
Ha pedig Krisztusról azt hirdetjük, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan mondhatják közületek némelyek, hogy nincs halottak feltámadása?
15,13 Hiszen ha nincs a halottak feltámadása, akkor Krisztus sem támadt fel.
15,14 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is.
15,15 Sőt Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert akkor Istennel szemben arról tanúskodtunk, hogy feltámasztotta a Krisztust, akit azonban nem támasztott fel, ha csakugyan nem támadnak fel a halottak.
15,16 Mert ha a halottak nem támadnak fel, Krisztus sem támadt fel.
15,17 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok.

Annyi biztos, hogy Jézus akár létezett, akár nem, semmiképpen nem támadhatott fel a halottaiból harmad napra...
Mi lehetett mégis ezzel az ötlettel a célja Pálnak (Saulrabbinak) és a hatására az "evangélistáknak"?
A végcél egyértelmű szerintem: egy olyan jövendőbeli valódi személyt váratni a részben erőszakkal keresztvíz alá hajtott népekkel "Jézus második eljövetele" gyanánt, aki az Ezsdrásék által betervezett ószövetségi legendák messianisztikus elképzeléseinek a messiása lesz majdan. Ez a személy már nem a jövő zenéje, mivel 10 éves...

Feltehetően ezzel kapcsolatba jegyezhette meg Maimonides is a következőket:

Idézet:
http://www.kimizion.org/st5760.html http://www.kimizion.org/5760/zaw60.html
DAS ZENTRUM FÜR JÜDISCHE STUDIEN IN ISRAEL
Anschrift: Sderot Hame'iri 2, Kirjat Mosche
IL - 91032 Jerusalem ISRAEL Tel. +972 2 6511906
Fax +972 2 6514820 http://www.machonmeir.org.il
18. Adar-2 5760 (25.März.2000)
Das Wort zum Papstbesuch
"Rabbiner Moscheh ben Maimon ("Maimonides"), einer der
größten jüdischen Weisen aller Zeiten, erklärte in seinen
Ausführungen über das Ende des Christentums, daß die
Christen eines Tages von ihren Überzeugungen ablassen und
erkennen werden, wie sie von ihren Vorvätern und ihren
Propheten belogen wurden:"
--5760. II.Adar 18. 2000.március 25.
Gondolat (szó) a pápa látogatásához
"Moscheh ben Maimon ("Maimonides) rabbi, minden idők egyik legnagyobb zsidó bölcse elmagyarázta a levezetésében a kereszténység végét, hogy a keresztények egy napon rá fognak jönni és felismerik, hogyan lettek az ősatyáik és prófétáik által becsapva."--

A fenti idézet éppen II. János Pál pápa Jeruzsálemi látogatásakor lett a nyilvánosságra hozva, amikor meglátogatta a Siratófalat és a vallásos zsidó szokás szerint a vágyait egy papírra írva bedugta a fal repedései közé és imádkozott JHVH-hoz, akit Jézus János szerint az ördögnek tartott:

Idézet:

Link

Link

Link

Link

János evangélium
8,42 Jézus így szólt hozzájuk (*a zsidókhoz): "Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.
8,43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet.
8,44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.

10,7 Jézus tovább folytatta: "Bizony, bizony mondom nektek: A juhok számára én vagyok az ajtó.
10,8 Mindannyian, akik elõttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok.
10,9 Én vagyok az ajtó: aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-bejár és legelőre talál.
10,10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.

Éppen egy hét múlva fog XVI. Benedek pápa is látogatást tenni a Siratófalhoz.

Idézet:
A. E. írta:
"Názáreti Jézusnak semmi köze a Jelenések könyvéhez" Ez betonbiztos. Jézus némileg megelőzte azt. A Jelenések könyve az egyik legértelmetlenebb vallási könyv szerintem. Nincs benne egyetlen metafora sem, amit fél percen át követni lehetne. Azt hiszembőven megvan a kereszténység nélküle is.

Erről én is meg vagyok győződve, de ugye akkor ezt a tényt nem lehet néhány mondattal lezárni és fölötte elsiklani... A Jelenések könyve nélkül értemét vesztené az egész kereszténység, hisz azt hirdették eddig, hogy visszatér Jézus a "második eljövetele" alkalmából, amihez természetesen semmi köze nem volt és nincsen annak a Názáreti Jézusnak, akit i.sz 25 április elsején egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszíttettek a peszách ünnep előkészületi napján a szanhedrin követelésére...

Csupán ez a néhány apróság az, ami szerintem alaptalan...

Istenkeresők Globális Egyháza (I. G. E.)

Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum

A. E.
  Válasz | 2009. május 05. 02:32 | Sorszám: 250
Kukkot sem értek. Hogy lehet valakit becsapni a vallásban? Az a hitről szól. S hogy ki mit hisz, az ő dolga. Ha valakinek az a jó, hogy azt higgye, hogy a Föld lapos, hát higgye. Ennyi.

A kereszténység értékeiből semmit sem vonna le az sem, ha esetleg Jézus csupán egy kitalált személy volna.

"Názáreti Jézusnak semmi köze a Jelenések könyvéhez" Ez betonbiztos. Jézus némileg megelőzte azt. A Jelenések könyve az egyik legértelmetlenebb vallási könyv szerintem. Nincs benne egyetlen metafora sem, amit fél percen át követni lehetne. Azt hiszembőven megvan a kereszténység nélküle is.

john batky
  Válasz | 2009. május 04. 18:51 | Sorszám: 249
Egyébként önmagában a hegyi beszédről mi a véleményed? Ézsdrás írta azt is Pállal, edited by Maimonides?
john batky
  Válasz | 2009. május 04. 18:44 | Sorszám: 248
Jézus nem biztos, hogy értelmezésre érkezett, de újraértelmezett néha. Nem térhetett el a korábbi kánontól?
Klaus Matefi
  Válasz | 2009. május 04. 18:36 | Sorszám: 247
Idézet:
Máté evangéliuma
5,17 A törvény magyarázata
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat.

Nem ismerte volna Jézus a Mózes V. könyvében található 613 micvotot (törvény/tiltás)? Ki van zárva, hogy ezek betöltéséért jött volna...:

Mózes V.
7,22 De csak apránként űzi el előled ezeket a népeket Istened, az Úr. Nem semmisítheted meg mindjárt őket, mert akkor elszaporodna a mezei vad a te károdra.
7,23 De hatalmadba adja őket Istened, az Úr, és nagy zavart támaszt közöttük, míg ki nem pusztulnak.

8,18 Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére, hogy fenntartsa szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak. Így van ez ma is.

9,3 Tudd meg azért ma, hogy Istened, az Úr vonul előtted mint emésztő tűz, ő pusztítja el, ő alázza meg őket előtted, te pedig kiűzöd és hamarosan kipusztítod őket, ahogyan megígérte neked az Úr.

13,8 azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig,
13,9 ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt,
13,10 hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!
13,11 Kövezd halálra, mert arra törekedett, hogy eltántorítson Istenedtől, az Úrtól, aki kihozott téged Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.

14,21Nem szabad megennetek semmiféle döglött állatot. A lakóhelyeden levő jövevénynek odaadhatod, ő megeheti, vagy add el idegennek, mert te az Úrnak, a te Istenednek szent népe vagy!

15,6 Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.

19,1 Amikor Istened, az Úr kiirtja azokat a népeket, amelyeknek a földjét neked adja Istened, az Úr, és te birtokba veszed, és letelepszel városaikban és házaikban,

20,10 Ha egy város ostromára készülsz, szólítsd fel azt békés megadásra.
20,11 Ha békés megadással válaszol, és megnyitja előtted kapuit, akkor legyen az egész benne lakó nép adófizető szolgáddá.
20,12 De ha nem fogadja el a békét, hanem harcra kel veled, akkor zárd körül!
20,13 És ha kezedbe adja Istened, az Úr, akkor hányd kardélre a benne levő férfiakat mind.
20,14 De a nőket, a gyermekeket, az állatokat és mindazt a zsákmányt, ami a városban van, vedd birtokodba, és élvezd az ellenségtől elvett zsákmányt, amit neked adott Istened, az Úr.
20,15 Így bánj mindazokkal a városokkal, amelyek igen messze esnek tőled, és nem az itt levő népek városai közül valók.

23,21 Az idegentől vehetsz kamatot, de atyádfiától ne végy kamatot! Akkor megáld téged Istened, az Úr minden vállalkozásodban azon a földön, ahová most bemégy, hogy birtokba vedd.

28,12 Megnyitja az Úr gazdag kincsesházát, az eget, és idejében ad esőt földedre, és megáldja kezed minden munkáját. Te kölcsönadsz a többi népnek, de te nem szorulsz kölcsönre.

33,27 Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak. Kiűzte ellenségedet, és ezt mondotta: pusztítsd!

Idézet:
János Evangélium
7,19 Nem Mózes adta-e nektek a törvényt? De közületek senki sem tartja meg a törvényt. Miért akartok engem megölni?"

Ismételten azt kell kérdezzem, hogy Jézus nem ismerte volna Mózes V. könyvét, hogy ilyen naiv dolgokat mondott volna?...

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola