Téma: Mi történt Londonban?
|
mandala |
Válasz | 2005. július 24. 00:53 | Sorszám: 170 |
Azért azt vegyük alapul, hogy az eddigi ismereteink alapján csak ez történt: egy 'pakisztáninak' kinéző brazilt üldözött három civilruhás rendőr(?) ...Az egyik újságcikk általánosan fogalmaz (tanuk...) A másik viszont egy konkrét szemtanu, konkrét sztoriját írja le, egy televíziós interjú által is megerősítve, miszerint pont úgy fogalmazott, ahogy le volt a cikkben írva ...
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 24. 00:45 | Sorszám: 169 |
Ismert pcsichológiai alapkísérlet: A prof befejezi az előadást. Az egyik tanársegéd ráfog egy ceruzát, a másik meg eldurrant egy zacskót. A hallgatók fele megesküszik, hogy a profot lelőtték. A szemtanuk fontosak, de óvatosan kell kezelni a vallomásuk. Ugyebár azt is mondták, hogy a figura ázsiai. Az tök valószínütlen, hogy merő passzióból lőttek a rendőrök. Ha viszont egy valódi merénylő kezd elmenekülni előlük és berohan a metróba, akkor te mit tennél, ha te vagy a rendőr ? (OK. ez rossz kérdés, mert én is képtelen lennék lelőni, dehát többek közt ezért nem megyek rendőrnek).
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. július 24. 00:37 | Sorszám: 168 |
Egyébként, tisztára olyan a hozzáállásod a mai "politikai" gyilkosságokhoz mint kalebnek ... Helyes, csak higgadtan...
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. július 24. 00:33 | Sorszám: 167 |
pölö: "A férfi beugrott az egyik kocsiba és megbotlott vagy fellökték, ekkor az egyik rendőr bal kézzel előhúzott egy pisztolyt, és öt lövést adott le a férfira. ..." " Három ember követte, az egyiknek fekete kézifegyver volt a bal kezében. Ketten leteperték, a harmadik pedig tüzelt. Öt lövést hallottam. Négy, öt méterre állhattam, végignéztem az egészet" - meséli a történteket az egyik szemtanú. "
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 24. 00:26 | Sorszám: 166 |
OK. és ez minek mond ellent ? Akármelyik krimiben látsz ilyet. A hiba (sőt tragédia) az az, hogy egy pánikba esett ártatlan embert lőttek le a rendőrök. Ha egy valódi tettest kapnak el, akkor ugyanezzel egy csomó ártatlan embert mentenek meg. Ha ezen a szinten marad a terrorizmus, addig törvényszerüen elő fog ilyen eset fordulni. Egy praktikus tanulság van a dologból. Mostanában nem tanácsos Londonba utazni.
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. július 24. 00:21 | Sorszám: 165 |
Valamelyik magyar tévében volt egy riport ezzel a szemtanúval, ott is ez hangzott el ...
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. július 24. 00:18 | Sorszám: 164 |
"... "A metrón ültem, még nem hagytam el az állomást, az ajtók is nyitva voltak. Kiabálást halottam: kifelé, kifelé. Jobbra néztem, egy ázsiai srác rohant a vonat felé. Három ember követte, az egyiknek fekete kézifegyver volt a bal kezében. Ketten leteperték, a harmadik pedig tüzelt. Öt lövést hallottam. Négy, öt méterre állhattam, végignéztem az egészet" - meséli a történteket az egyik szemtanú. ...">> http://www.hirtv.hu/?tPath=/kulfold/&article_hid=54532
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 24. 00:14 | Sorszám: 163 |
Bocs,de most lehülyézlek. Egy fikarcnyi iszlámgyülölet sincs bennem. Az álatalad idézet lapon sem szerepel ez a kivégzés, amit vizonáltál. A lapon ez van:1: Witnesses report seeing up to 20 plain clothes police officers chase a man into Stockwell Tube station from the street 2: One person says the man vaulted the automatic ticket barriers as he made his way to the platforms 3: The most direct route is via this escalator or the staircase that sits alongside it 4: Police challenge the man but he apparently refuses to obey instructions and after running onto a northbound Northern line train, he is shot dead
|
|
|
Gen |
Válasz | 2005. július 24. 00:07 | Sorszám: 162 |
Te a kovetkezot irtad, szo szerint: "A figuráról az utazok azt sikoltozták hogy bomba van a testére erőszítve." Az altalad idezett hirben errol szo sem esik. Nem is eshet, mivel a rendorok attol a haztol kezdve kovettek az illetot, ahonnan elindult es mar a metroba (nem a szerelvenybe, hanem a komplexumba) is berohant az uldozoi elol, ahol azol letepertek, leszoritottak a foldre es az egyik rendor kivegezte. Pusztan azert, mert arabnak, vagy pakisztaninak neztek. Egyebkent finoman szolva ismet torzitottad a valosagot es nem is tudtad igazolni az allitasodat. Kevesbe finoman szolva arab es iszlamgyuloleted jegyeben hazudsz, mint a vizfolyas. Ha nem egy artatlan ember halalarol lenne szo meg mosolyognek is azon a szanalmas probalkozasodon, hogy egy olyan hirt rangattal elo, ahol az artatlan brazil allampolgart meg a terrorcselekmenyek gyanusitottjakent ismertetik. Te nem nezel hiradokat? http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/4711021.stm
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 24. 00:04 | Sorszám: 161 |
Izrael nem tabu, csak nem is központi kérdés. Szimpátiáról vagy antipátiáról szó sincs. Csak a tényeket szoktam ismertetni. Ott vedd észre magadban az elfogultságot, hogy a jordánok által legyikolt palesztinokról vagy a szaddam által legyilkolt kurdokról nem veszel tudomást. Neked csak egyetlen irányban van érdeklődésed. Amúgy tényleg nem a népek számítnak, hanem a mechanizmusok amelyek felkorbácsolják az erőszakhullámot.
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 23:59 | Sorszám: 160 |
"A Scotland Yard főparancsnoka később bejelentette, hogy az illetőt - akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra - civilruhás rendőrök lőtték le, miután igazoltatták és nem engedelmeskedett felszólításaiknak. Ian Blair hozzátette, hogy az akció közvetlenül összefügg az előző napi terrortámadásokkal és a folyamatban lévő, kiterjedt nyomozással. Médiaértesülések szerint a férfi a csütörtöki merényletkísérletek egyik gyanúsítottja volt. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a metrószerelvény a peronon állt nyitott ajtókkal, amikor egy ázsiai, gyaníthatóan pakisztáni kinézetű férfi futva érkezett, nyomában három civil ruhás rendőrrel. A férfi beugrott az egyik kocsiba és megbotlott vagy fellökték, ekkor az egyik rendőr bal kézzel előhúzott egy pisztolyt, és öt lövést adott le a férfira. A szemtanúk nem láttak táskát a gyanúsítottnál, de vastag kabátot viselt, ami alatt meglátásuk szerint akár "lehetett is valami"." http://www.hirado.hu/cikk.php?id=51395
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. július 23. 23:53 | Sorszám: 159 |
bocs, valóban, ezek csak úgy gyilkolásszák egymást, Izraelt meg hagyjuk, az tabu. De azért nekem van egy olyan érzésem,mintha te egy kissé rasszista lennél. Vagy legalábbis bizonyos népek nem igazán szimpik nálad /pl.német, palesztin/. Biztos fatális véletlen, hogy ezeknek a múltban vagy jelenben a zsidókkal támadt konfliktusuk nahát
|
|
|
Gen |
Válasz | 2005. július 23. 23:42 | Sorszám: 158 |
"A figuráról az utazok azt sikoltozták hogy bomba van a testére erőszítve." Forras???
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 23:41 | Sorszám: 157 |
Szedd ki gondolatkísérletben Izrealt onnét. Semmivel sem hallna meg kevesebb ember. Mielött Izrael létrejött akkor is gyilkolták egymást. A saját folklorjukon belül kell megérteni őket.
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. július 23. 23:38 | Sorszám: 156 |
meg a Dávid király szállót is palesztinok robbantották 48-ban, vagy mikor ? Nem nyugszanak ezek, de jó helyük lesz a 4 méteres betonfal mögött
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 23:31 | Sorszám: 155 |
Ne marhulj már. Most éppen Egyiptomban robbantottak. Még semmi sem történt de Egyiptoimban már évtizeddkel ezelött is robbanthattak a fundamentalisták. A palesztinokból meg a jordánok ölték le a legtöbbet. A palesztinából nekik juttatott részt tökéletesen "palesztin mentesítették" (fekete szeptember). Az egy ilyen világ és most kezd beterjedni Európába is.
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. július 23. 23:27 | Sorszám: 154 |
Hát igen, szegény ideges rendőrök. Meg ideges terroristák - ők miért nem lehetnek idegesek ? Évtizedek óta elűzték őket a földjükről, naponta megalázzák őket, tucatszámra lövik le őket naponta, tizenéves gyerekeiket gyilkolják, "tömegpusztító" fegyvereket keresnek náluk - mellesleg olyanok, akik valóban rendelkeznek azokkal. Mellesleg,bájos ez a hirtelen nagy "megértés" a londoni rendőrök felé. Nálunk, ha egy rendőr rálő egy hétpróbás, fegyveres pribékre, orrba-szájba vizsgálják a fegyverhasználatot, a sajtó meg jobb esetben is sunyin hallgat - nem nagyon emlékszem megértő hozzáállásra.
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 23:11 | Sorszám: 153 |
Amig terrorakciók és annak értatlan áldoztai élesznek, addig lesznek ideges rendőrök is és nekik is lesznek ártatlan áldozataik. A figuráról az utazok azt sikoltozták hogy bomba van a testére erőszítve.
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. július 23. 23:09 | Sorszám: 152 |
Nekem is "uncsi" a hazudozás. A tény, hogy egy szerencsétlen,ártatlan embert a rendőrök bestiálisan meggyilkoltak Londonban és most megpróbálják "eladni" mint önvédelmi akciót. Meg a topicnyitó merészelt párhuzamot vonni eme esemény és az Izraelben palesztinok ellen elkövetett hasonló, legalizált gyilkosságok között. Hogy a Klaus mit böfög, az századrangú, a tény, egy földön fekvő, letepert, cselekvésképtelen emberbe öt lövést adtak le és ezt a rendőri totális melléfogást, illetve barbarizmust állítják be a "terrorizmus" elleni elkerülhetetlen cselekdetnek. Ki is mondta: "ahol fát vágnak, ott hullik a forgács..."
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 22:49 | Sorszám: 151 |
Hagy a frocsogést,mert uncsi. A tényekkel foglalkozz.
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. július 23. 22:33 | Sorszám: 150 |
Kicsit összezavarodtál, ragad az elvakultságom ? Soha nem mondtam, hogy a cikk a Néphazugságból származik. /persze, attól még méretes figyelemelterelő hazugság/ Otrombaságod mintha tanácstalanságot leplezne. Nem spórolsz felém a sommás, alantas minősítésekkel - csak valahogy az érveléssel nem sokat bíbelődsz. Kicsit szívd fel magad, látod a hallgatóság nem csak jámbor birkákból áll
|
|
|
Turul |
Válasz | 2005. július 23. 22:24 | Sorszám: 149 |
Angol, rasszista rendőrök legyilkoltak 5, egy méterről leadott lövéssel, egy ázsiainak látszó embert....
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 21:32 | Sorszám: 148 |
Na látod Ezt teszi az elvakultságod. A cikk nem a néphazugságból származik.
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. július 23. 21:31 | Sorszám: 147 |
Na végre, tudom, mire megy itt ki a játék - hála a cseh államfőnek. Én, bugyuta, a gyökereket eddig a militáns cionizmus /és csatlósai/ elleni, elkeseredett tiltakozásban véltem felfedezni. Mentségemre szóljon, már egy hete nem olvastam Néphazugságot...
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2005. július 23. 21:26 | Sorszám: 146 |
2005.07.16. 16.30 PDF A cseh államfő szerint a Nyugat túlzott nyitottsága a más kultúrákból és civilizációkból érkező bevándorlók előtt nagymértékben elősegíti a terrorizmust. Václav Klaus úgy vélte, hogy a multikulturalizmus a mai nyugati civilizáció tragikus tévedése, amelyre mindenki ráfizet. Közvetlenül ugyan nem tehet a terrorról, de gyökereit abban kell keresni - tette hozzá. Václav Klaus kijelentette: a multikulturalizmus olyan eszme, amely azt mondja, hogy vándoroljatok ki, és ott aztán követeljétek civilizációtokat, csoport- és etnikai érdekeiteket.
Az orosz titkosszolgálat képezte ki az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második emberét - nyilatkozta egy volt lengyel KGB-s ügynök egy lengyel napilapnak. Alexander Litvinenko szerint egy ideig KGB-s ügynökként is szolgált Ajman al-Zavahiri. Litvinenko azt mondta, hogy nemcsak ez az egyetlen kapcsolat a terrorszervezet és az oroszok között.
|
|
|
|