Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » 2010-2020: 1 millió új munkahely (22. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: 2010-2020: 1 millió új munkahely
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 16:18 | Sorszám: 48
Egy kicsit félreértettelek hál Istennek....
kritikus
  Válasz | 2010. november 16. 16:15 | Sorszám: 47
nem is hagynák magukat. viszont a farhátlevest - szigorúan zöldséggel - nagy kedvvel fogyasztják.
A válság óta az utcánkban 5 betörés volt, tehát én nagyon megböcsülöm a riasztókat.
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 16:13 | Sorszám: 46
Kérlek alássan Máramarosban lehet venni kilóra és nem is drága dolog....
Madelon az eb
  Válasz | 2010. november 16. 16:11 | Sorszám: 45
Hát pörköltként azért tényleg egy kissé bizar.
Egy kakastöke jó, ha van 1 ccm és egy kakasnak mindössze 2 van belőle.
Egy adag kakastök pörkölthöz kéne vagy 50 kakasnyi. Ez már tényleg holokauszt...
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 16:06 | Sorszám: 44
Hát azért a kutyát csak nem enném meg...
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 16:05 | Sorszám: 43
A kakastöke nagyon finom!Én pörköltként ettem.Kicsit szolidáris voltam lelkileg a egykori kantársammal,de a bélnedveim legyőzték ezt a jelenséget a lelkemben....
kritikus
  Válasz | 2010. november 16. 16:03 | Sorszám: 42
vesztettél.
kutyáim vannak, mintegy 40 éve.
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 16:03 | Sorszám: 41
Ezt nem tudtam,hol lehet olyat venni Pesten-Budán?
Madelon az eb
  Válasz | 2010. november 16. 16:03 | Sorszám: 40
Hajdanán a kakastöke nekünk jutott gyerekeknek. Nagyanyám együtt sütötte a csirkemájjal jó hagymás alapon. Ahogy a vért is felkockázva.
Szerintem egy mai háziasszony rosszul lenne már a sűlt vér gondolatától is (fuúj, undorítóó), pedig úgy emlékszem nem is volt rossz.
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 16:02 | Sorszám: 39
Végül is az puha rész,könnyebb megsütni....
Madelon az eb
  Válasz | 2010. november 16. 15:59 | Sorszám: 38
Na és ha szárnyasból fő, abban nincs benne a nyaka, lába, zúzája?
A kacsacomb is belefő esetleg?
mpd
  Válasz | 2010. november 16. 15:51 | Sorszám: 37
No, ez mán lukulluszi ínyenckedés. Mint a kakastöke, a birkafarok meg a pacsirtanyelv
tatam
  Válasz | 2010. november 16. 15:47 | Sorszám: 36
Na és a marhapofa!!!
Az egyik legínyencebb része az állatnak!
mpd
  Válasz | 2010. november 16. 15:42 | Sorszám: 35
Orbitális tévedés. Legutóbb lapockából csináltam és igen kiválóan sikerült. A marhafej az trófeának jó csak.
mpd
  Válasz | 2010. november 16. 15:41 | Sorszám: 34
Fartőből.
(Az nem ugyanaz mint a farhát )
Auróra
  Válasz | 2010. november 16. 15:39 | Sorszám: 33
Bél és hátszínből!A marhafejből készítik a hagymás rostélyost!
Madelon az eb
  Válasz | 2010. november 16. 15:32 | Sorszám: 32
Namármost nem értelek, mi a bajod ezzel a pulykanyak-levessel.
Ez egy sima húsleves, amennyire meg tudom itélni.
Hacsak nem kiszuperált, egyéb módon elkészítve ehetetlenül rágós tyúkból csinálják a levest, akkor mi kerül még bele, mondjuk egy csirkéből, kacsából, egyébb szárnyasból?
Láb, zúza, szív, fej, esetleg a mája.
Persze a paraszt nem megy a henteshez pulykanyakat venni, levág egy csirkét oszt szétporciózza.
De marhahúslevest a paraszt se csak akkor eszik, amikor kimúlt a Riska, hanem vett levescsontból.
Vagy ti bélszínből csináljátok a húslevest?
mpd
  Válasz | 2010. november 16. 15:27 | Sorszám: 31
Nagyon szívügyed ez a csirkefarhát
Fogadok, baromfiboltod van
kritikus
  Válasz | 2010. november 16. 15:22 | Sorszám: 30
nos, tisztelet és becsület mindannyiuknak.
Gúny, fitymálás, más egyéb verbális erőszak megnyilvánulás sem a múltat, sem a jelent nem illeti meg.
Egyébiránt József Attila Mondd mit érlel annak a sorsa c. verse ma is elgondolkodtató. Mert lózungokat, ötleteket lehet adni a saját kis pc-nk mellett, lelki, pszichikai és fizikai erőt csak nagy odafigyeléssel, empátiával és kitartással ajándékozhatunk. És a legnagyobb türelem sem biztos, hogy rózsát terem azoknál, akiket megtépázott a sors, meg a kedves embertársaik, s amit ajánlhatunk sem elegendő a létminimumra /csirkefarhát/
mpd
  Válasz | 2010. november 16. 14:23 | Sorszám: 29
""természetesen nem volt mindenhol kötelező tantárgy a szociológia""

Áldassék ezért az Úr neve.
Elég sok helytörténeti könyvet elolvastam, ugyanis egészen érdekes Mucsa története. Nagy éhezések, amik a csontszegénység miatt lettek volna, nemigen voltak.
Apai dédszüleim a legeslegcsóróbb zsellérek voltak, anyai nagyapám meg egyenesen lelencgyerek volt nevelőszülőknél (ld. Árvácska, csak fiúban). Rendkívül takarékosak voltak, de sohasem éheztek.
Nagyvárosban, ott igen, ott el tudom képzelni. De vidéken..... hát nemigen.

nemszadista
  Válasz | 2010. november 16. 14:04 | Sorszám: 28
A munkanélküliségnek 2 (eléggé eltérő) mérőszáma van. Az 1ik a közvetítő irodákban regisztrált munkanélküli, a másik pedig a KSH által használt (és a nemzetközi ILO-definíció szerint, miszerint munkanélküli az, aki nem dolgozik heti x óránál többet, de szándékozik dolgozni). Az utóbbiban benne vannak "a nyilvántartásból kiesettek". Viszont 1ikben sincsennek benne azok, akik nem is keresnek munkát. Ugyanis azok nem munkanélküliek.
kritikus
  Válasz | 2010. november 16. 13:52 | Sorszám: 27
s mi van azokkal, akik kiestek a nyilvántartásból?
mi a helyzet az 50 + foglalkoztaltási rátájával?
kritikus
  Válasz | 2010. november 16. 13:51 | Sorszám: 26
természetesen nem volt mindenhol kötelező tantárgy a szociológia, de családon belül azért nem csak a polgári jólétben volt családok körében terjedt a szájhagyomány. Még emlékszem arra, hogy nagymamám magáénak mondta a püspökfalatot, anyám a kaparókat, s bizony a lányom is úgy nőtt fel, hogy felnőttként döbbent arra rá, hogy anyja is szereti a csirkecombot, nem csak a szárnyat.
Arról már nem is beszélve, hogy az árak miként torzítják az értéket, illetve tükrözik manapság a kereslet-kínálat logikáját.
Mennyibe kerül egy kg húsos szalonna? S memmnyi a karaj?
A nyakleves marhából, pulykából nem utolsó ízben, tápértékben.
kutato
  Válasz | 2010. november 16. 13:42 | Sorszám: 25
Könyvkötő tanfolyam indul az Aranytíz Kultúrházban http://hetivalasz.hu/kultura/konyvkoto-tanfolyam-indul-az-aranytiz-kulturhazban-33333/
kutato
  Válasz | 2010. november 16. 13:40 | Sorszám: 24
PARRAGH: EGYMILLIÓ KÉPZETLEN MUNKANÉLKÜLIT KELL ELHELYEZNI http://www.magyarhirlap.hu/online/parragh_egymillio_kepzetlen_munkanelkulit_kell_elhelyezni.html

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
 

         előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola