Téma: Vacsira mit eszünk ?
|
huszárló |
Válasz | 2012. január 15. 09:35 | Sorszám: 375 |
Nem vágják, csak egy vallásban a borjút a bőréért, amiből a kóser szíjat készítik, amit a karjukra tekernek, az imaszíjat. (tefillin a neve). A muszlimok nem, megszületik a barika, tudják, hogy kb. 1 hetes koráig ilyen göndör, erre gyúrnak a prémkereskedők.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 14. 22:11 | Sorszám: 374 |
Részemről minden tengeri herkenytyű kizárva... !
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. január 14. 20:01 | Sorszám: 373 |
Na és, amikor az élő kagylót szippantják ki? Lóétvágyat.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 14. 16:32 | Sorszám: 372 |
Nem pár napos korukban ! kivágják az anyjuk hasából születés előtt ! és a kaviárnál az élő halak hasát vágják fel ... Jó étvágyat !
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. január 14. 16:29 | Sorszám: 371 |
nem, Olaszországban inkább rákot, halat, kagylót és csigát ettünk, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt. S megmosolyogni való, boldogan importáltam haza jókedvet, vidámságot, tésztát, specket, panettonét, gyümölcsöket télvíz idején.
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2012. január 14. 14:08 | Sorszám: 370 |
Na, gondolj bele! Szegény perzsa barikat le kell vágni pár napos korukban, mert különben az a kunkoriság eltűnik a bundájukból és egyszerű egyenes szőrük-gyapjuk lesz,mint a legtöbb más fajtának.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 14. 13:13 | Sorszám: 369 |
Külföldi munkaviszonyod alatt nem ? Szerintem ki kellett volna használnod, hogy a) ott lehetett kapni, b) olcsóbb lehetett, mint nálunk (az a) és b) pontok között vagylagos kapcsolat van).
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. január 14. 11:47 | Sorszám: 368 |
látod, látod, ezek a szocializációs különbségek. Én a bolsojból csak a balettet ismertem, kaviárt meg otthon ettünk, idegenbe szakított családunk idelátogatása alkalmával.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 14. 11:31 | Sorszám: 367 |
No csak tudnám mi az a nagyon finom a kaviárban - akár fekete, akár fehér, akár vörös ? nem beszélve hogyan készül - kész állatkínzás mint a perzsaláb-bunda !
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 14. 11:19 | Sorszám: 366 |
Nem irigykedem. Utálom a vörös kaviárt . A Bolsoj büféjében ettem először és utoljára. Akkor is kifordult a szájamból.
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. január 14. 11:17 | Sorszám: 365 |
csak nagyító kérdése, hogy megállapítsd: még egy hónapig nem járt le. De nem irigykedni köll, hanem elbandukolni és nyitott szemmel vásárolni, vagy elegánsan elvonulni a piacról a multiba és olyat venni teljes áron, ami még 6 hétig jó. Csak halkan jegyzem meg, ízlések és pofonok ...
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 14. 11:12 | Sorszám: 364 |
Lejárt kaviárt csak őstermelőtől .
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. január 14. 11:03 | Sorszám: 363 |
lehet szemlélni vagy osztozni a Bosnyákon. mármint az igazi piacon.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 14. 10:09 | Sorszám: 362 |
... meg az osztájharc is fojik .
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. január 14. 09:52 | Sorszám: 361 |
nem. pezsgő nem volt. csak akciós kaviár. közelgő lejárati idő okán.
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2012. január 13. 23:12 | Sorszám: 360 |
OHó kérem,hol van itt válság? Méghogy kaviár! Remélem, pezsgőt ittál hozzá!
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. január 13. 21:27 | Sorszám: 359 |
vajas kenyér, vörös kaviár
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 13. 18:03 | Sorszám: 358 |
Kiszárdt mint a sivatag - macskáknak izlett Ezért aztán gnocci lett túróval/tejföllel, fenomenális !
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 13. 10:01 | Sorszám: 357 |
Tegnapi grillcsirke fele - almakompóttal
|
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 11. 20:14 | Sorszám: 355 |
Rokonság - első férjem 4.felesége által
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2012. január 11. 20:03 | Sorszám: 354 |
Örülök, és várom a visszajelzést.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 11. 19:39 | Sorszám: 353 |
Te is voltál kinn a Magyar Ízeken, vagy rokonságból kaptad a váradi áfonyát?
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 11. 19:39 | Sorszám: 352 |
Nem is nagyon költséges, a héten kipróbálom. Köszönöm , mostanában nagyon egysíkúan étkeztünk úgyis.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. január 11. 17:45 | Sorszám: 351 |
Áfonyalekvár Nagyváradról - isteni ! (bár kissé túl édes, de megsóztam a vajaskalácsot úgy tettem rá az áfonya lekvárt amit nagyon nagyon szeretek - minden formájában, de az összes bogyós gyümölcsöt! leginkább persze a la nature, nyersen, nyáron.)
|
|
|