Téma: Vacsira mit eszünk ?
|
kritikus |
Válasz | 2011. november 30. 11:53 | Sorszám: 225 |
figyú, mindenki saját magának számítja vagy sem a kalóriákat. én nem irigylem.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. november 30. 11:50 | Sorszám: 224 |
Fejenként 1 db zsemle - de nem is fogyózunk és nem is esszük minden nap !
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. november 30. 11:35 | Sorszám: 223 |
Én mindig falun veszem a tojást, én szedem ki a tyúk alól
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. november 30. 11:13 | Sorszám: 222 |
ja, kimondottan fogyókúrás.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. november 30. 10:27 | Sorszám: 221 |
Szoktam zsömlét 3-4 karikára vágva édes tejben+tojásban megforgatni és hirtelen (pici vajon) megsütni, tetejére porcukor és valami fenomenális "úgy ennék valami édességet" vasárnap délutáni nasi ! (Ugyanez almakarikával és fahéjas cukorral ... hmmm)
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. november 30. 10:26 | Sorszám: 220 |
Rossz pénz nem vész el.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. november 30. 10:21 | Sorszám: 219 |
Kegyedet is fölvetette végre az ár ?
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. november 30. 10:20 | Sorszám: 218 |
Nem muszáj. Én a felvert tojásba löttyintek egy korty tejet, úgy is jó.
|
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. november 30. 08:25 | Sorszám: 216 |
Hát ebben is lehet igazság, de én elfelejtettem ezt a tejbe-mártást. Legközelebb nem fogok megfeledkezni róla, kösz, hogy szóltál .
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2011. november 30. 06:27 | Sorszám: 215 |
Mert gyerekkorodban nagyanyád a bundás kenyeret nem tartósítószeres műkenyérből csinálta. Pillanatra tehéntejbe mártotta a friss zsömleszeletet, vagy kenyérszeletet, majd a felvert, kicsit sózott tojásba, oszt házi zsírban megsütötte mindkét oldalát. A tejet persze nem tejporból katyvasztották. A tyúkot kukoricán nevelték, ezért a tojásának íze is más volt, mint most. Ma már jó, ha nem halízű a csirke meg a tyúk.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. november 29. 23:44 | Sorszám: 214 |
... és csinálj hozzá nyugodtan paradicsomlevest, csak ne merülj bele megint a tésztabetűk olvasásába .
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. november 29. 23:43 | Sorszám: 213 |
Gyerekkoromban én is szerettem, de ha én csinálom, valahogy nem lesz olyan jó, mint nagyanyámé.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. november 29. 21:58 | Sorszám: 212 |
Na, csak kapjam meg a fizut, veszek egy zsák krumplit és megint eszem rósejbnit!
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. november 29. 21:16 | Sorszám: 211 |
Jól is néznék ki a gyönyörű grízgaluskáimmal a sós-vízben... annak bizony marhahú/zöldség/akármilyen leves-ízűnek kell lennie ! (Na jó : merjük ki a fele levet és abba főzzük, hogy ne szívja fel az egészet )
|
|
|
john batky |
Válasz | 2011. november 29. 21:14 | Sorszám: 210 |
Ma bundáskenyér volt. Imádom.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. november 29. 20:55 | Sorszám: 209 |
Ezt én is szoktam csinálni, de nagyon vízízű lesz a tészta. Kicsit össze kell főzni azzal a levessel is, amelyikbe szánjuk.
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. november 29. 20:41 | Sorszám: 208 |
Nagymamám azt mondta, a tésztát sohase főzzük a levesbe, hanem külön sós vízbe, leszűrjük, csap alatt megmossuk, aztán a kész levesbe beletesszük.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. november 28. 15:01 | Sorszám: 207 |
Tegnapról maradt 4 db héjában főtt krumpli - estére lereszelem és megsütöm, majd 1 db tojással összefogatom. Szóval röszli !
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. november 28. 14:52 | Sorszám: 206 |
majonézes krumpli, sült hús banán
|
|
|
|
fokos |
Válasz | 2011. november 25. 13:36 | Sorszám: 204 |
Kihagynám. Akkor inkább az arany...
|
|
|
fokos |
Válasz | 2011. november 25. 13:34 | Sorszám: 203 |
Elképesztő! Elvileg természetesen a Római megszállóktól a helyi lakosok megtanulhatták a borkészítés kultúráját. A megszállók is helyi lakossá válhattak. Akkor is sok száz évről beszélünk. Persze lehetséges.
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. november 24. 10:26 | Sorszám: 202 |
Nem, a sajt angol, a vörösbor magyar. Nem tudok arról, hogy Angliában bárhol készítenének vörösbort, bár nincs kizárva. Walesben több helyen is csinálnak habzóbort, ami nemzetközi versenyeken leverte a francia habzóborokat, így most már Agincourt mellett ezt is az arcukba lehet vágni Amúgy Wales legészakibb részén jártam egy borászatban, na ott készítenek nem is rossz vörösborokat. Csodálkoztam is, hogy megterem a szőlő, de az egy spéci mikroklímájú hely a Golf-áramlat miatt.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. november 24. 09:33 | Sorszám: 201 |
Angolnából lehet vörösbort csinálni - csak mikrobiologiai szintre kell bontani az öszetevőket és a megfelelő módon újraépíteni... mint az alkíministák.
|
|
|