Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Vacsira mit eszünk ? (17. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Vacsira mit eszünk ?
kritikus
  Válasz | 2011. november 30. 11:53 | Sorszám: 225
figyú, mindenki saját magának számítja vagy sem a kalóriákat. én nem irigylem.
Békáscity
  Válasz | 2011. november 30. 11:50 | Sorszám: 224
Fejenként 1 db zsemle - de nem is fogyózunk és nem is esszük minden nap !
Cirus
  Válasz | 2011. november 30. 11:35 | Sorszám: 223
Én mindig falun veszem a tojást, én szedem ki a tyúk alól
kritikus
  Válasz | 2011. november 30. 11:13 | Sorszám: 222
ja, kimondottan fogyókúrás.
Békáscity
  Válasz | 2011. november 30. 10:27 | Sorszám: 221
Szoktam zsömlét 3-4 karikára vágva édes tejben+tojásban megforgatni és hirtelen (pici vajon) megsütni, tetejére porcukor és valami fenomenális "úgy ennék valami édességet" vasárnap délutáni nasi ! (Ugyanez almakarikával és fahéjas cukorral ... hmmm)
onogur
  Válasz | 2011. november 30. 10:26 | Sorszám: 220
Rossz pénz nem vész el.
Gyöngy
  Válasz | 2011. november 30. 10:21 | Sorszám: 219
Kegyedet is fölvetette végre az ár ?
onogur
  Válasz | 2011. november 30. 10:20 | Sorszám: 218
Nem muszáj.
Én a felvert tojásba löttyintek egy korty tejet, úgy is jó.
john batky
  Válasz | 2011. november 30. 10:11 | Sorszám: 217
Gyöngy
  Válasz | 2011. november 30. 08:25 | Sorszám: 216
Hát ebben is lehet igazság, de én elfelejtettem ezt a tejbe-mártást. Legközelebb nem fogok megfeledkezni róla, kösz, hogy szóltál .
kerekferko
  Válasz | 2011. november 30. 06:27 | Sorszám: 215
Mert gyerekkorodban nagyanyád a bundás kenyeret nem tartósítószeres műkenyérből csinálta.

Pillanatra tehéntejbe mártotta a friss zsömleszeletet, vagy kenyérszeletet, majd a felvert, kicsit sózott tojásba, oszt házi zsírban megsütötte mindkét oldalát.

A tejet persze nem tejporból katyvasztották. A tyúkot kukoricán nevelték, ezért a tojásának íze is más volt, mint most. Ma már jó, ha nem halízű a csirke meg a tyúk.

Gyöngy
  Válasz | 2011. november 29. 23:44 | Sorszám: 214
... és csinálj hozzá nyugodtan paradicsomlevest, csak ne merülj bele megint a tésztabetűk olvasásába .
Gyöngy
  Válasz | 2011. november 29. 23:43 | Sorszám: 213
Gyerekkoromban én is szerettem, de ha én csinálom, valahogy nem lesz olyan jó, mint nagyanyámé.
john batky
  Válasz | 2011. november 29. 21:58 | Sorszám: 212
Na, csak kapjam meg a fizut, veszek egy zsák krumplit és megint eszem rósejbnit!
Békáscity
  Válasz | 2011. november 29. 21:16 | Sorszám: 211
Jól is néznék ki a gyönyörű grízgaluskáimmal a sós-vízben... annak bizony marhahú/zöldség/akármilyen leves-ízűnek kell lennie ! (Na jó : merjük ki a fele levet és abba főzzük, hogy ne szívja fel az egészet )
john batky
  Válasz | 2011. november 29. 21:14 | Sorszám: 210
Ma bundáskenyér volt. Imádom.
Gyöngy
  Válasz | 2011. november 29. 20:55 | Sorszám: 209
Ezt én is szoktam csinálni, de nagyon vízízű lesz a tészta. Kicsit össze kell főzni azzal a levessel is, amelyikbe szánjuk.
vanna7
  Válasz | 2011. november 29. 20:41 | Sorszám: 208
Nagymamám azt mondta, a tésztát sohase főzzük a levesbe, hanem külön sós vízbe, leszűrjük, csap alatt megmossuk, aztán a kész levesbe beletesszük.
Békáscity
  Válasz | 2011. november 28. 15:01 | Sorszám: 207
Tegnapról maradt 4 db héjában főtt krumpli - estére lereszelem és megsütöm, majd 1 db tojással összefogatom. Szóval röszli !
kritikus
  Válasz | 2011. november 28. 14:52 | Sorszám: 206
majonézes krumpli, sült hús
banán
Békáscity
  Válasz | 2011. november 25. 20:13 | Sorszám: 205
Csatlakozom
fokos
  Válasz | 2011. november 25. 13:36 | Sorszám: 204
Kihagynám. Akkor inkább az arany...
fokos
  Válasz | 2011. november 25. 13:34 | Sorszám: 203
Elképesztő!
Elvileg természetesen a Római megszállóktól a helyi lakosok megtanulhatták a borkészítés kultúráját. A megszállók is helyi lakossá válhattak.
Akkor is sok száz évről beszélünk. Persze lehetséges.
Cirus
  Válasz | 2011. november 24. 10:26 | Sorszám: 202
Nem, a sajt angol, a vörösbor magyar.

Nem tudok arról, hogy Angliában bárhol készítenének vörösbort, bár nincs kizárva.

Walesben több helyen is csinálnak habzóbort, ami nemzetközi versenyeken leverte a francia habzóborokat, így most már Agincourt mellett ezt is az arcukba lehet vágni

Amúgy Wales legészakibb részén jártam egy borászatban, na ott készítenek nem is rossz vörösborokat. Csodálkoztam is, hogy megterem a szőlő, de az egy spéci mikroklímájú hely a Golf-áramlat miatt.

Békáscity
  Válasz | 2011. november 24. 09:33 | Sorszám: 201
Angolnából lehet vörösbort csinálni - csak mikrobiologiai szintre kell bontani az öszetevőket és a megfelelő módon újraépíteni... mint az alkíministák.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola