Téma: Vacsira mit eszünk ?
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 14. 23:12 | Sorszám: 500 |
igen! akkor ez az igazán neked való desszert. két felé vágod a datolyát, mag ki, darált dió kis konyakkal bele. gyors, édes, és még bármivel variálható.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2012. március 14. 22:13 | Sorszám: 499 |
töltött datolya... nekem, konyhában lehetetlenül mozgó fazonnak ez úgy hangzik, mint a mákszemek párizsiasan...
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 14. 21:59 | Sorszám: 498 |
baráti vacsi volt: mexikói csirke, saláta /feketeretek, káposzta, lilahagyma, paradicsom, csipős paprika / töltött datolya
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. március 14. 18:32 | Sorszám: 497 |
Nagyon finom pedig. Most annyira belelkesedtem, hogy vettem kettőt. Még elég kemények. Akkor lehet meghámozni és fogyasztani, amikor kicsit már lágyabb. Két-három nap után szoktam meghámozni és fölkockázni. Én csak parányi sót teszek rá, meg barnulás ellen némi citromlevet. Ha nagyon megpuhult akkor krémet csinálok belőle, de ahhoz meg pici tejszínkrémsajtot keverek.
|
|
|
karakan |
Válasz | 2012. március 14. 18:25 | Sorszám: 496 |
Még sosem ettem avokádót.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 14. 17:25 | Sorszám: 495 |
Ez az - mindent bele ! (azonban csendben megjegyzem, hogy nem kell "agyonnyomni" mindent mindennel, mert végül jellegtelenné válik - az avokádó az legyen avokádó ! )
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. március 14. 11:07 | Sorszám: 494 |
Most az egyszer ellent kell ondjak: az avokádó-krémben, meg salátában éppen az avokádó sajátos diószerű ízének kell érvényesülnie, semmi bors és nagyon kevés só. A köménnyel még nem kísérleteztem, de azt hiszem túl karakterisztikus annak is az íze.
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2012. március 14. 10:10 | Sorszám: 493 |
Jól hangzik, ezt is ki fogom próbálni. Én teszek bele citromlevet, sót, borsot, köményt és erőspaprikát (szeretem csípősen). Az avokádó is nagyon egészséges, viszonylag magas kalóriaértékkel, viszont roppant laktató, így diétázóknak is ajánlott.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. március 13. 21:36 | Sorszám: 492 |
Lelki szemeink úgy is látták .
|
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 13. 20:46 | Sorszám: 490 |
karalábé főzelék hamis fasérozottal. És
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 13. 20:12 | Sorszám: 489 |
sajnos én a kész vagy konzerv krémet nem ismerem, tehát hjagyatkoztam az internetre: avokadó citrom, illetve limolé, fokhagyma, vöröshagyma, snidling, pici sajtkrém. ma 100 Ft volt az avokadó darabja, így aztán ínyenckedtünk.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 13. 19:55 | Sorszám: 488 |
Csak a kész avokádókrémet ismerem - hogyan csinálod ?
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 13. 18:34 | Sorszám: 487 |
avokádókrém piritóson, boros tea
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2012. március 13. 15:55 | Sorszám: 486 |
Jól hangzik. Ha kapok végre kacsamájat, akkor kipróbálom - majd a böjt után...
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 13. 15:47 | Sorszám: 485 |
azt nem tudom, hogy city hogyan csinálja, nálunk kerül bele egy fej hagyma, fokhagyma /a pároláshoz/, bors, alkalmanként zöldfűszer /borsikafű, koriander/ egy kevés vaj vagy liba/kacsazsír /ízlés szt/ a botmixer késes edényében teljesen krémesre készíthető egy-két perc alatt.
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2012. március 13. 15:32 | Sorszám: 484 |
Semmi fűszert nem adsz hozzá? Mitől lesz kenhető?
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 13. 15:08 | Sorszám: 483 |
1/2 kg kacsamájat lekaparok és jó fokhagymás kacsazsírba teszem pár pillanatra amíg kifehéredik, majd helyes szétosztva 2 db kis porcelánedénybe teszem, vízfürdőben kb. 10 percig főzöm majd kihűlés után fele a hűtőbe, másik fele a mélyhűtőbe. Semmi cicó !
|
|
|
john batky |
Válasz | 2012. március 13. 14:55 | Sorszám: 482 |
Izé, minden nap nem eszünk mise kék sajtot..
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2012. március 13. 14:01 | Sorszám: 481 |
a rokfortos mártás kizárólag spórolás, vagy ez a dőzsi?
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2012. március 13. 14:00 | Sorszám: 480 |
Hogy csinálod?
|
|
|
john batky |
Válasz | 2012. március 13. 13:51 | Sorszám: 479 |
Ha lesz zsém olajra, akkor rósejbni lesz Valami jóféle kencét kellene kitalálnom hozzá, talán rokfortos mártást.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 11. 09:43 | Sorszám: 478 |
Nem konzerv volt - házi májas (én csináltam kacsamájból).
|
|
|
kerekferko |
Válasz | 2012. március 11. 02:41 | Sorszám: 477 |
Nem akarom elvenni az étvágyadat, de... Ha konzerv májkrémet veszel, előbb olvasd el, milyen összetevőkből áll. Elolvastam több libamáj konzerv összetevőit: csirkebőr, klf. tartósítószerek és más vegyszerek, meg E- akármicsodák, szója (Magyarországon nem termelnek szóját, tehát 99%, hogy génkezelt szóját használnak), kb 20% valamilyen máj. Jó étvágyat.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2012. március 10. 22:39 | Sorszám: 476 |
2 db zsömle - egyik májkrémes, másik téliszalámis kaliforniai paprikával majd összeborítva és úgy késsel elfelezve. Tehát fél-fél Apunak másik fele nekem. Tej. De vettem ma mindenféle gyógyteákat csak elfelejtettem... bár még most sem késő inni egy salaktalanítót. Megyek is.
|
|
|