Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » Vacsira mit eszünk ? (6. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Vacsira mit eszünk ?
kritikus
  Válasz | 2012. március 14. 23:12 | Sorszám: 500
igen! akkor ez az igazán neked való desszert. két felé vágod a datolyát, mag ki, darált dió kis konyakkal bele. gyors, édes, és még bármivel variálható.
john batky
  Válasz | 2012. március 14. 22:13 | Sorszám: 499
töltött datolya... nekem, konyhában lehetetlenül mozgó fazonnak ez úgy hangzik, mint a mákszemek párizsiasan...
kritikus
  Válasz | 2012. március 14. 21:59 | Sorszám: 498
baráti vacsi volt: mexikói csirke, saláta /feketeretek, káposzta, lilahagyma, paradicsom, csipős paprika /
töltött datolya
Gyöngy
  Válasz | 2012. március 14. 18:32 | Sorszám: 497
Nagyon finom pedig. Most annyira belelkesedtem, hogy vettem kettőt. Még elég kemények. Akkor lehet meghámozni és fogyasztani, amikor kicsit már lágyabb. Két-három nap után szoktam meghámozni és fölkockázni. Én csak parányi sót teszek rá, meg barnulás ellen némi citromlevet. Ha nagyon megpuhult akkor krémet csinálok belőle, de ahhoz meg pici tejszínkrémsajtot keverek.
karakan
  Válasz | 2012. március 14. 18:25 | Sorszám: 496
Még sosem ettem avokádót.
Békáscity
  Válasz | 2012. március 14. 17:25 | Sorszám: 495
Ez az - mindent bele ! (azonban csendben megjegyzem, hogy nem kell "agyonnyomni" mindent mindennel, mert végül jellegtelenné válik - az avokádó az legyen avokádó ! )
Gyöngy
  Válasz | 2012. március 14. 11:07 | Sorszám: 494
Most az egyszer ellent kell ondjak: az avokádó-krémben, meg salátában éppen az avokádó sajátos diószerű ízének kell érvényesülnie, semmi bors és nagyon kevés só. A köménnyel még nem kísérleteztem, de azt hiszem túl karakterisztikus annak is az íze.
Cirus
  Válasz | 2012. március 14. 10:10 | Sorszám: 493
Jól hangzik, ezt is ki fogom próbálni.
Én teszek bele citromlevet, sót, borsot, köményt és erőspaprikát (szeretem csípősen).

Az avokádó is nagyon egészséges, viszonylag magas kalóriaértékkel, viszont roppant laktató, így diétázóknak is ajánlott.

Gyöngy
  Válasz | 2012. március 13. 21:36 | Sorszám: 492
Lelki szemeink úgy is látták .
kerekferko
  Válasz | 2012. március 13. 20:47 | Sorszám: 491
Jó van, nna! http://s2.images.www.tvn.hu/2008/03/04/15/43/www.tvn.hu_170ca53dcfc7bee3f703f1c9b91d3f77.gif
kerekferko
  Válasz | 2012. március 13. 20:46 | Sorszám: 490
karalábé főzelék hamis fasérozottal.

És

kritikus
  Válasz | 2012. március 13. 20:12 | Sorszám: 489
sajnos én a kész vagy konzerv krémet nem ismerem, tehát hjagyatkoztam az internetre: avokadó citrom, illetve limolé, fokhagyma, vöröshagyma, snidling, pici sajtkrém.
ma 100 Ft volt az avokadó darabja, így aztán ínyenckedtünk.
Békáscity
  Válasz | 2012. március 13. 19:55 | Sorszám: 488
Csak a kész avokádókrémet ismerem - hogyan csinálod ?
kritikus
  Válasz | 2012. március 13. 18:34 | Sorszám: 487
avokádókrém piritóson, boros tea
Cirus
  Válasz | 2012. március 13. 15:55 | Sorszám: 486
Jól hangzik. Ha kapok végre kacsamájat, akkor kipróbálom - majd a böjt után...
kritikus
  Válasz | 2012. március 13. 15:47 | Sorszám: 485
azt nem tudom, hogy city hogyan csinálja, nálunk kerül bele egy fej hagyma, fokhagyma /a pároláshoz/, bors, alkalmanként zöldfűszer /borsikafű, koriander/ egy kevés vaj vagy liba/kacsazsír /ízlés szt/ a botmixer késes edényében teljesen krémesre készíthető egy-két perc alatt.
Cirus
  Válasz | 2012. március 13. 15:32 | Sorszám: 484
Semmi fűszert nem adsz hozzá? Mitől lesz kenhető?
Békáscity
  Válasz | 2012. március 13. 15:08 | Sorszám: 483
1/2 kg kacsamájat lekaparok és jó fokhagymás kacsazsírba teszem pár pillanatra amíg kifehéredik, majd helyes szétosztva 2 db kis porcelánedénybe teszem, vízfürdőben kb. 10 percig főzöm majd kihűlés után fele a hűtőbe, másik fele a mélyhűtőbe. Semmi cicó !
john batky
  Válasz | 2012. március 13. 14:55 | Sorszám: 482
Izé, minden nap nem eszünk mise kék sajtot..
kritikus
  Válasz | 2012. március 13. 14:01 | Sorszám: 481
a rokfortos mártás kizárólag spórolás, vagy ez a dőzsi?
Cirus
  Válasz | 2012. március 13. 14:00 | Sorszám: 480
Hogy csinálod?
john batky
  Válasz | 2012. március 13. 13:51 | Sorszám: 479
Ha lesz zsém olajra, akkor rósejbni lesz Valami jóféle kencét kellene kitalálnom hozzá, talán rokfortos mártást.
Békáscity
  Válasz | 2012. március 11. 09:43 | Sorszám: 478
Nem konzerv volt - házi májas (én csináltam kacsamájból).
kerekferko
  Válasz | 2012. március 11. 02:41 | Sorszám: 477
Nem akarom elvenni az étvágyadat, de... Ha konzerv májkrémet veszel, előbb olvasd el, milyen összetevőkből áll.

Elolvastam több libamáj konzerv összetevőit: csirkebőr, klf. tartósítószerek és más vegyszerek, meg E- akármicsodák, szója (Magyarországon nem termelnek szóját, tehát 99%, hogy génkezelt szóját használnak), kb 20% valamilyen máj.

Jó étvágyat.

Békáscity
  Válasz | 2012. március 10. 22:39 | Sorszám: 476
2 db zsömle - egyik májkrémes, másik téliszalámis kaliforniai paprikával majd összeborítva és úgy késsel elfelezve. Tehát fél-fél Apunak másik fele nekem. Tej. De vettem ma mindenféle gyógyteákat csak elfelejtettem... bár még most sem késő inni egy salaktalanítót. Megyek is.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola