Téma: Vacsira mit eszünk ?
|
tiszavirág |
Válasz | 2011. október 14. 05:37 | Sorszám: 25 |
Nem mackó, hanem medve.
|
|
|
tiszavirág |
Válasz | 2011. október 14. 05:36 | Sorszám: 24 |
De bizony, mi körözöttnek hívjuk, baromi jó és már rengetegen elkérték a receptjét a feleségemtől.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. október 14. 00:03 | Sorszám: 23 |
Hát akkor mikor egyek? Hétköznap soha nem ebédelek ( igaz, a reggelit se ismerem ), úgyhogy meleg ételt csak este. De akkor sokat.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. október 13. 23:24 | Sorszám: 22 |
Igazad is van - én ettem maradék paradicsomlevest (betűtésztával) és ég is a belem... mostanában nem bírom a paradicsomot sem nyersen, se főve, se ivólének Pedig nagyon szeretem ! Hiába no, maholnap 60.leveszek... változik az ember
|
|
|
prepegyit |
Válasz | 2011. október 13. 17:48 | Sorszám: 21 |
Aludttejet én is csak reggelire eszem. Nincs szívem felébreszteni..
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 13. 17:45 | Sorszám: 20 |
Vacsorára nem eszünk levest! (Mi legalábbis nem .)
|
|
|
prepegyit |
Válasz | 2011. október 13. 17:44 | Sorszám: 19 |
A krumpli leves legyen krumpli leves!!
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. október 13. 14:43 | Sorszám: 18 |
Ezt én is nagyon szeretem. A körözött nálam mindenféle variációban készül, mint amit leírtatok. Van, hogy csak juhtúró, van, hogy teszek hozzá tehéntúrót is, vagy csak tehéntúróból. A sört mind kifelejtettétek belőle, pedig az kell bele! Nagyon szeretjük a fokhagymáskapros juhtúrót is. Vacsorára amúgy nem eszem nehezet, épp, hogy rászoktam hogy egyek valamit Szóval esténként egy kis sajt, vagy túró, olívabogyó, illetve mostanában egy kis szárított paradicsom fetával és rákaptam a krémsajttal/fetával töltött csilipaprikára is. Egyéb étel max. ha étteremben vacsorázunk.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 13. 13:59 | Sorszám: 17 |
Az ilyet nagyanyám paprikás túrónak mondta. Olyankor csinálom, amikor hosszabb kirándulásra megyünk, nagyon kényelmes menü olyankor .
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 13. 13:57 | Sorszám: 16 |
Legalább körözöttnek ne neveznétek! (Hamisítványokkal ne foglalkozzunk!)
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. október 13. 07:48 | Sorszám: 15 |
Próbáld ki egyszer tehéntúróból, és töltsd be kis, szentesi paprikákba. Egy nap a hűtőben, utána lehet harapni, szeletelni, nagyon jó.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. október 13. 07:46 | Sorszám: 14 |
Próbálkoztam én is tejeskofánál, de itt Pesten amit árulnak, annak köze nincs a juhtúróhoz. Az összes maradék vajat, tejfölt, sajtot összedolgozzák és eladják aranyárban.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. október 13. 00:52 | Sorszám: 13 |
Akkor az inkább magyaros macisajt !
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. október 13. 00:51 | Sorszám: 12 |
Upsz. Áttettem a másik topikba.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. október 13. 00:50 | Sorszám: 11 |
Holnap orvoshoz megyek - ezért vadast rendeltem, 2 adagot, de annyi rengeteg, hogy nekünk 1 adag is elég lesz! Nem kell valakinek a másik ?
|
|
|
tiszavirág |
Válasz | 2011. október 13. 00:11 | Sorszám: 10 |
Szokásodhoz híven, amiről te nem hallottál, az nincs is. Kapaszkodj! Nálunk például medvesajtból készül.
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2011. október 12. 23:57 | Sorszám: 9 |
Pedig nálunk ritkán készítik csak juhtúróból, inkább fele-fele arányban. Viszont mindig teszek bele sűrű tejfölt.
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. október 12. 21:31 | Sorszám: 8 |
pedig létezik körített túró is.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 12. 21:13 | Sorszám: 7 |
Én sose hallottam olyasmit, hogy körözöttet másból csináltak volna, mint juhtúróból.
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2011. október 12. 19:47 | Sorszám: 6 |
Van kisteleki juhtúró is felénk, csak azt veszek, ha a tejdiszkontba megyek. Egyébként meg a piacon a tejeskofáktól igazit.Nem is drága, 1500-1600 Ft/kg.Itt nem is nagyon mondjuk, hogy juhtúró, hanem úgy, hogy "erős túrú".
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. október 12. 18:47 | Sorszám: 5 |
A vöröshagyma elnyomja az ízeket, a lila meg kiemeli. Én krumplisalátát se eszek, ha vhagymával készül. Mustár...kihagytam, jó hogy szósz!
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 12. 18:39 | Sorszám: 4 |
A maradék majd holnap kap egy kis vajat is. Borsot nem raktam bele, helyette csípős mustár ment, a vöröshagymának karakteresebb az íze, mint a lilának, és egy csomó fokhagymát is tettem bele. No, mindegy, sikere van, ez a fontos . Most, így utána, jól jönne egy sör, de nincs itthon ...
|
|
|
onogur |
Válasz | 2011. október 12. 18:24 | Sorszám: 3 |
Nálam a körözött juhturó, a tehéntúró nem jáccik. (Összefosom magam tülle) Szóval rengeteg lilahagyma, rengeteg vaj, és lehetőleg gyári csomagolású szlovák juhtúró. Ipari mennyiségű őrölt kömény, kevés bors, egy deci sör (elengedhetetlen!!!), pirospaprika ízlés szerint, ha muszáj, akkor némi tejföl. Snidling, friss zöldhagyma mehet bele.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 12. 17:56 | Sorszám: 2 |
No, megembereltem magam és csináltam körözöttet. Igaz, hogy csak 6 komponensűt (elfelejtettem vajat venni ), de finom lett, és jól is néz ki.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. október 12. 16:11 | Sorszám: 1 |
Én magam kenem a vajaskenyeremet, sajátkezűleg ráhelyezve az aktuális vacsora-sajtot, és rápöttyögetve a mustárt, vagy pirosaranyat. Ha nagyon virgonc kedvemben vagyok, zööldpaprikát szeletelek hozzá, meg paradicsomot. Ha végképp ki akarok rúgni a hámból, előveszem a libazsíros tégelyt, meg lila hagymát szeletelek, és csinálok egy zöldteát az egészhez.
|
|
|