Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Társalgó   » ünnepi készülődés (16. oldal)

 
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
 
Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: ünnepi készülődés
huszárló
  Válasz | 2011. december 22. 15:41 | Sorszám: 191
Jó fürdő az, miúta nem láttam. Az pedig van már 40 esztendeje...
karakan
  Válasz | 2011. december 22. 13:32 | Sorszám: 190
Bejgli és hókifli kész van, és a töltött káposzta is.
Holnap körútra, a mozgásra nem képesek számára bevásárlás, segítés.
mpd
  Válasz | 2011. december 22. 13:14 | Sorszám: 189
Teknősbika-uszonyból leves, az ám a csemege!
Ropogós naphal-szeletekkel.
Osztán buggyant kend, hogy Gyopárosra megyen?
huszárló
  Válasz | 2011. december 22. 13:07 | Sorszám: 188
Nem is láttam olyasmit. De a múltkor Gyopároson el tudtam nézni a sok tavat, amiben jó büdös mocsári teknősök élhetnek. Épp a kendtök levesébe valók!
mpd
  Válasz | 2011. december 22. 12:38 | Sorszám: 187
Úgyis tudom, hogy neked a durbincs meg a lápi póc a kedvenced!
fokos
  Válasz | 2011. december 22. 12:21 | Sorszám: 186
Nálunk is. De én sem szeretem. Tényleg plöttyedt. Rossz esetben mocsárízü. Fogast meg már csak az IKEÁBAN lehet kapni.
huszárló
  Válasz | 2011. december 22. 09:09 | Sorszám: 185
A zasszony múltkor selejtezett a gardróbban, akkor kidobott néhány párat.Pedig, ha tudom, hogy te szereted őket...
mpd
  Válasz | 2011. december 22. 07:39 | Sorszám: 184
Mer utálom azt a plöttyedt húsát. Csak a ragadozóhal a finom!!!!
mpd
  Válasz | 2011. december 22. 07:38 | Sorszám: 183
Mármostan mindeggy, megvettem a tőkéshalat.
Majd jövőre. Ha lesz még pénzem csukára.
tiszavirág
  Válasz | 2011. december 22. 02:31 | Sorszám: 182
Mé nem eszel pontyot?
Nálunk minden szenteste az van, rántva. Amíg anyósom élt ő sütötte, most meg a feleségem. Nagyon jól csinálják. Mindenki oda van érte a családból. Van hozzá majonézes krumpli és lilahagymás krumpli, és mindezelőtt borleves.
kritikus
  Válasz | 2011. december 21. 23:35 | Sorszám: 181
bizonyára így van, s jó mulatást a közös programhoz.
de ugye nem baj, hogy mi nem eszünk mekiben, s a közös munkában időnként jólesően fáradunk el?
Gyöngy
  Válasz | 2011. december 21. 23:03 | Sorszám: 180
Nem igazán vagyok jól. Csak karácsonyig ne legyen már baj ...
Békáscity
  Válasz | 2011. december 21. 22:51 | Sorszám: 179
Nálam minden kész, csend rend és béke honol - és kisebbik unokám kérésére holnap mekizünk kettesben ! és biztosan nagyobb élmény, emlék lesz neki mint ha a fáradtságtól makkanni se tudnék...
kritikus
  Válasz | 2011. december 21. 20:34 | Sorszám: 178
nekem ma volt családi napom: Pilisvörösvár, gyerek-fuvar, gyerekőrzés, betlehemes ünnepség.
este pedig a diósstangli jegece.
azt hiszem ma este már csak a narancshéj csíkok és aszalt fekete cseresznye csokiba mártogatására futja az erőből, mert elolvastam a halrecepteket, s az egész napos utazás, éhezés után elköltött szerény étek és forralt bor után, igyekszem kiengedni, mert még a kutyaetetés után vár a hósöprés.
huszárló
  Válasz | 2011. december 21. 16:09 | Sorszám: 177
Jó az a Fehér tavi potyka bácsi, ne félj! Van csuka is, szerintem a szegedfish névre keress rá és megtalálod, mi hol van és mennyiért.
Békáscity
  Válasz | 2011. december 21. 14:57 | Sorszám: 176
Lelked rajta - de a kukoricát főve eszed-e? no akkor miről beszélsz ?
Cirus
  Válasz | 2011. december 21. 14:53 | Sorszám: 175
Teljesen elhagyható
mpd
  Válasz | 2011. december 21. 14:38 | Sorszám: 174
Pontyot nem eszek.
Csukát ennék, de nálunk nem lehet kapni. Az finom.
mpd
  Válasz | 2011. december 21. 14:36 | Sorszám: 173
Ajvé córesz. A kukorica (a szójához hasonlatosan) a sertéseknek való. Aztat kihagyom, remélem, nem bántalak meg ezzel.
Békáscity
  Válasz | 2011. december 21. 14:17 | Sorszám: 172
A polenta magyar neve puliszka - azaz kukoricadara (de lehet kukoricaliszt is)! Én mostanában nokedli helyett pörkölthöz csinálom : 3 bögre vizet kis sóval felforralok és 1 bögre kukoricadarát habverővel kevergetve (így nem lesz csomós!) lassan hozzáadok és addig főzöm amíg be nem sűrűsödik (kb. 3-4 perc). Ez kb. 4 adag - a mélytányérok aljára 1-2 pötty kis olajat/zsírt teszek, erre rá a darát és mikor megdermed rá a pörköltet és finom !!!! De lehet pöri helyett pirított vöröshagymát, és/vagy túrót-tejfölt szalonnával vagy éppen hogy cukrosan stb. Nagyon ízletes, kiadós és igazán egészséges gyors étel ! (Ja és hát persze hagyhatod teljesen kihűlni, úgy lehet grillezni is.)
huszárló
  Válasz | 2011. december 21. 14:14 | Sorszám: 171
A mamaliga vagyis puliszka, csak olaszul...
Cirus
  Válasz | 2011. december 21. 13:13 | Sorszám: 170
Igy van! Rácson, vagy szűróre fektetve, különben szétesik még mielőtt bármit csinálnál vele.
Cirus
  Válasz | 2011. december 21. 13:13 | Sorszám: 169
Kukoricamálé, avagy sült puliszka
Gyöngy
  Válasz | 2011. december 21. 12:54 | Sorszám: 168
Én a szobahómérsékleten való kiengedés híve vagyok, lehetőleg egy tálba fektetett rácson, hogy az olvadéklé lefolyjék róla. Ez kb. 6 óra (érdemes egész éjszakára kivenni és reggel megcsinálni). Amikor kiolvadt, akkor egy papírtölővel áttörlöm a további feldolgozás előtt.
mpd
  Válasz | 2011. december 21. 12:41 | Sorszám: 167
Köszönöm kartácsnők!!!

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23 
 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola