Téma: ünnepi készülődés
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 22. 15:41 | Sorszám: 191 |
Jó fürdő az, miúta nem láttam. Az pedig van már 40 esztendeje...
|
|
|
karakan |
Válasz | 2011. december 22. 13:32 | Sorszám: 190 |
Bejgli és hókifli kész van, és a töltött káposzta is. Holnap körútra, a mozgásra nem képesek számára bevásárlás, segítés.
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 22. 13:14 | Sorszám: 189 |
Teknősbika-uszonyból leves, az ám a csemege! Ropogós naphal-szeletekkel. Osztán buggyant kend, hogy Gyopárosra megyen?
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 22. 13:07 | Sorszám: 188 |
Nem is láttam olyasmit. De a múltkor Gyopároson el tudtam nézni a sok tavat, amiben jó büdös mocsári teknősök élhetnek. Épp a kendtök levesébe valók!
|
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 22. 12:38 | Sorszám: 187 |
Úgyis tudom, hogy neked a durbincs meg a lápi póc a kedvenced!
|
|
|
fokos |
Válasz | 2011. december 22. 12:21 | Sorszám: 186 |
Nálunk is. De én sem szeretem. Tényleg plöttyedt. Rossz esetben mocsárízü. Fogast meg már csak az IKEÁBAN lehet kapni.
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 22. 09:09 | Sorszám: 185 |
A zasszony múltkor selejtezett a gardróbban, akkor kidobott néhány párat.Pedig, ha tudom, hogy te szereted őket...
|
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 22. 07:39 | Sorszám: 184 |
Mer utálom azt a plöttyedt húsát. Csak a ragadozóhal a finom!!!!
|
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 22. 07:38 | Sorszám: 183 |
Mármostan mindeggy, megvettem a tőkéshalat. Majd jövőre. Ha lesz még pénzem csukára.
|
|
|
tiszavirág |
Válasz | 2011. december 22. 02:31 | Sorszám: 182 |
Mé nem eszel pontyot? Nálunk minden szenteste az van, rántva. Amíg anyósom élt ő sütötte, most meg a feleségem. Nagyon jól csinálják. Mindenki oda van érte a családból. Van hozzá majonézes krumpli és lilahagymás krumpli, és mindezelőtt borleves.
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. december 21. 23:35 | Sorszám: 181 |
bizonyára így van, s jó mulatást a közös programhoz. de ugye nem baj, hogy mi nem eszünk mekiben, s a közös munkában időnként jólesően fáradunk el?
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. december 21. 23:03 | Sorszám: 180 |
Nem igazán vagyok jól. Csak karácsonyig ne legyen már baj ...
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. december 21. 22:51 | Sorszám: 179 |
Nálam minden kész, csend rend és béke honol - és kisebbik unokám kérésére holnap mekizünk kettesben ! és biztosan nagyobb élmény, emlék lesz neki mint ha a fáradtságtól makkanni se tudnék...
|
|
|
kritikus |
Válasz | 2011. december 21. 20:34 | Sorszám: 178 |
nekem ma volt családi napom: Pilisvörösvár, gyerek-fuvar, gyerekőrzés, betlehemes ünnepség. este pedig a diósstangli jegece. azt hiszem ma este már csak a narancshéj csíkok és aszalt fekete cseresznye csokiba mártogatására futja az erőből, mert elolvastam a halrecepteket, s az egész napos utazás, éhezés után elköltött szerény étek és forralt bor után, igyekszem kiengedni, mert még a kutyaetetés után vár a hósöprés.
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 21. 16:09 | Sorszám: 177 |
Jó az a Fehér tavi potyka bácsi, ne félj! Van csuka is, szerintem a szegedfish névre keress rá és megtalálod, mi hol van és mennyiért.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. december 21. 14:57 | Sorszám: 176 |
Lelked rajta - de a kukoricát főve eszed-e? no akkor miről beszélsz ?
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. december 21. 14:53 | Sorszám: 175 |
Teljesen elhagyható
|
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 21. 14:38 | Sorszám: 174 |
Pontyot nem eszek. Csukát ennék, de nálunk nem lehet kapni. Az finom.
|
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 21. 14:36 | Sorszám: 173 |
Ajvé córesz. A kukorica (a szójához hasonlatosan) a sertéseknek való. Aztat kihagyom, remélem, nem bántalak meg ezzel.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2011. december 21. 14:17 | Sorszám: 172 |
A polenta magyar neve puliszka - azaz kukoricadara (de lehet kukoricaliszt is)! Én mostanában nokedli helyett pörkölthöz csinálom : 3 bögre vizet kis sóval felforralok és 1 bögre kukoricadarát habverővel kevergetve (így nem lesz csomós!) lassan hozzáadok és addig főzöm amíg be nem sűrűsödik (kb. 3-4 perc). Ez kb. 4 adag - a mélytányérok aljára 1-2 pötty kis olajat/zsírt teszek, erre rá a darát és mikor megdermed rá a pörköltet és finom !!!! De lehet pöri helyett pirított vöröshagymát, és/vagy túrót-tejfölt szalonnával vagy éppen hogy cukrosan stb. Nagyon ízletes, kiadós és igazán egészséges gyors étel ! (Ja és hát persze hagyhatod teljesen kihűlni, úgy lehet grillezni is.)
|
|
|
huszárló |
Válasz | 2011. december 21. 14:14 | Sorszám: 171 |
A mamaliga vagyis puliszka, csak olaszul...
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. december 21. 13:13 | Sorszám: 170 |
Igy van! Rácson, vagy szűróre fektetve, különben szétesik még mielőtt bármit csinálnál vele.
|
|
|
Cirus |
Válasz | 2011. december 21. 13:13 | Sorszám: 169 |
Kukoricamálé, avagy sült puliszka
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2011. december 21. 12:54 | Sorszám: 168 |
Én a szobahómérsékleten való kiengedés híve vagyok, lehetőleg egy tálba fektetett rácson, hogy az olvadéklé lefolyjék róla. Ez kb. 6 óra (érdemes egész éjszakára kivenni és reggel megcsinálni). Amikor kiolvadt, akkor egy papírtölővel áttörlöm a további feldolgozás előtt.
|
|
|
mpd |
Válasz | 2011. december 21. 12:41 | Sorszám: 167 |
Köszönöm kartácsnők!!!
|
|
|