Téma: Számítógép (minden ami belefér) III.
|
alma |
Válasz | 2009. december 19. 13:33 | Sorszám: 611 |
Talán tudok egy két dolgot, hisz évekig ezzel foglalkoztam. Sok Avastos gépet hoztak be vírusosan. Tudod mi tettem azonnal? Uninstall Avast!
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. december 19. 13:29 | Sorszám: 610 |
hüje...
|
|
|
alma |
Válasz | 2009. december 19. 13:26 | Sorszám: 609 |
Ingyenes? Avast? Ahahhahaaaaahhaa. Kerssen inkább egy jó kis crack-et és profi virusirtót.
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. december 18. 21:37 | Sorszám: 607 |
Áldott Karácsonyt!  Reméljük, kapsz egy pipec új rendszert is! Gondolom, neked nincs túl sok Windows-on kívülről származó program telepítve... Viszonylag kis munkával meg lehet úszni az újratelepítést... Az Avast-ot is gyorsan lehet telepíteni az Internet-ről letöltve...
|
|
|
Medi |
Válasz | 2009. december 18. 21:16 | Sorszám: 606 |
Megfogadom a tanácsodat. Még kipróbáltam a rendszervisszaállítást. Akkor meg működtek a programok, de nem működött a net. Az IP címem egészen más lett, és a szolgáltató azt találta mondani, hogy a hálózati kártyám ment tönkre. Nem ismeri fel a modemet a rendszer. Nem tud segíteni. Most töröltem a visszaállítás időpontját. Ismét lett net, és nem nagyon működnek a programok. Persze ez arra volt jó, hogy le tudtam menteni mindent, ami kellett. Ez nem működött addig. Nero se, semmi.Szóval, jön a format c:  Csináltam már ilyet, sőt meg is osztottam a winchesteremet, C-re és D-re. Nagyon köszönöm ismét, hogy segítettél. Az Avast megpróbálom. Most eltünök ismét. Remélem nem sokáig. Ha nem járnék erre, akkor Békés, Áldott Karácsonyt kívánok Neked és családodnak.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. december 18. 12:59 | Sorszám: 605 |
Hát ja, jobb inkább megpróbálni megelőzni a bajokat... Akinek sok program van plusszban telepítve, annak még cca évente való újratelepítés is sok, szvsz... Valahol láttam egy tesztet, ott az AVAST volt az első az ingyenesek között...
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. december 18. 10:56 | Sorszám: 604 |
Én a helyedben nem vacakolnék, nemhogy újratelepíteném a rendszert, de még meg is formátoznám, méghozzá nem gyors-, hanem teljes formátozással a diszkjeimet. A fontos adatokat mentsd le, aztán irány egy szűz gép telepítése. Vírusirtó, tűzfal fel, és mehetnek vissza az adatok. Kb. fél nap alatt tokkal vonóval, ingyom-bingyom kiegészítőprogramokkal megvan, így meg már kínlódsz vele 2 napja. Az Avastot én is tudom ajánlani, nekem kb. 2-3 éve van fent minden gépemen és eddig nem engedett be semmit. Ill. ami mégis bejutott, azt nem engedte garázdálkodni. Ingyenes, bár vannak idegesítő dolgai (pl. amíg frissíti magát, de facto leállítja a gépet), de jó.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. december 17. 18:27 | Sorszám: 603 |
Na de hát, pont ez a súlyos helyzet... ha már a Windows egyik legfontosabb alaprendszerét "nem lehet megnyitni" (!?), akkor már akár nagyon össze lehet kuszálódva az egész!! És semmi sem garantálja, hogy nem ezzel a programmal lett szépen lassan leradírozva... :-( Amúgy, javaslom ezt a házi használatra ingyenes víruskereső programot: > http://www.avast.com/eng/avast_4_home.html Évente csak egyszeri regisztrációt kér, aszem .... (A első 15 vagy hány nap után...) Vagy, ezt : http://www.free-av.com
|
|
|
Medi |
Válasz | 2009. december 17. 17:44 | Sorszám: 602 |
Igen, tudom. Akkor szoktam használni, amikor egy program törlésekor visszamarad a programból pár fájl. A keresés után a zöld fájlokat lehet törölni, de utána még a javítást is felajánlja, visszarakja a helyére a mégis szükségeseket. Szerencsére évek óta használom, de még bajt nem okozott. Kipróbált program. Most pl. nagyon jól jött, mert a programok telepítése és törlését nem tudtam megnyitni, ezt viszont sikerült. így töröltem ki a Pandát, ami nem bírt a vírusokkal. Az új program pedig megfogta őket. Fizetős ez is, de 30 napig kipróbálható. Most jól jött.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. december 17. 16:43 | Sorszám: 601 |
( A Registry tisztító programokkal nagyon óvatosan kell bánni, mert ha valami olyasmit is kitöröl(sz) ami nagyon fontos, akkor később még egy gyakorlott windows-os szaki is inkább az újratelepítést választja, minthogy megpróbálná helyrehozni a Registry-t... A programokat vagy a saját "Uninstall" programjukkal, vagy a "Vezérlőpanel"/"Programok telepítése..." útján célszerű leszedni!! Vagy, pl. ez is egy hasznos program erre a célra: > http://www.revouninstaller.com De, ennél is nagyon oda kell figyelni, hogyha a 'részletes'/'plussztörlős' módot választod benne ki!! )
|
|
|
Medi |
Válasz | 2009. december 17. 15:17 | Sorszám: 600 |
Nagyon köszönöm a segítségedet. Megpróbálom mindhármat. A régi PandaCloud-ot kellett valahogy levarázsolnom a gépemről, hogy egy másik vírusírtó programot telepítsek, hátha... Nem ment könnyen. Van egy registry tisztító progi, a jv16 Power Tools, amiben látható az összes telepített program. Ott tudtam letörölni a Pandát. A program megnyitása is csak úgy ment, hogy jobb klikk, futtatás, és név, jelszóval nyílt csak meg. Így megnyílt a Nero is, de már írni nem tudtam vele. Most megvárom, hogy az új vírusírtó lefusson.Látok már kb 15 vírusos fájlt. Kiváncsi leszek, mit kezd vele (Trend Micro a neve)? Majd visszaszólok, hogy mit tudtam csinálni. Mégegyszer köszönöm.A W.Update sem működik.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. december 17. 12:44 | Sorszám: 599 |
háááá, nem tűnik egyszerűnek... De, ha tudsz angolul, ezekkel megpróbálkozhatsz, elvileg müxik: http://www.pandasecurity.com/homeusers/security-info/212468/remove/Bck%20Bifrost.gen http://www.pc1news.com/virus/alias-trj-ci-a-139250.html Az Internetről azé' legjobb ha lekapcsolódsz, amíg ezektől próbálsz megszabadulni!... Majd újraindítás...A harmadikkal kapcsolatban, pedig, elég ha bekapcsolod az ms update-ot... (Microsoft security javítások...) http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/ms09-065.mspx (Vagy, 'speciálisan', a leírás szerint, csak ezt installálod...)
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. december 17. 09:32 | Sorszám: 598 |
Nem vagyok 1 szakértő ... de, attól tartok, a megoldás mégiscsak az újratelepítés ...
|
|
|
Medi |
Válasz | 2009. december 17. 06:25 | Sorszám: 597 |
Kedves számítógéphez értő Fórumtársak! Segítséget szeretnék kérni.Trójai vírus miatt leállt a gépem. Szerencsére az ActivScan Panda-val sikerült megszabadulnom a vírusoktól. Viszont nem nyílik meg egy program sem. De még a word sem. A futtatás sem, a rendszervisszaállítási pont keresés sem. Egyedül a sajátgép, és az internet működik. Mit csináljak, hogy működjön a gépem (azonkívül, hogy ne járkáljak vírusos helyeken és legyen naprakész vírusírtóm) anélkül, hogy újra kelljen telepítenia windows-t?! Rendszerindító lemezem sincs. Ha beteszem a WXP prof. telepítő lemezét és javításra kattintok, akkor az megoldás? Nem törli a meglévő telepített programokat, dokumentumokat, kedvenceket, stb...? Jelenleg a C-n nincs (a hol a windows van), a megosztott D-n van és a külső vinchesteren is van Panda által nem eltávolítható féreg, vírus. Ilyenek, hogy: BCk/Bifrost.gen (Backdoor) Trj/CI.a Trójai No meg valami MS09-065, ami magas fokú sérülékenységet okoz. Rés a rendszerben. Heckereknek jó csemege lehet. Köszönöm előre is a választ!
|
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 08. 17:53 | Sorszám: 594 |
kakaóbiztos drájverekkel...
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. november 08. 17:50 | Sorszám: 593 |
Na ja, de azok nem Linux, hanem Liberalix kernelre épülnek
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 08. 13:02 | Sorszám: 591 |
Meleg operációs rendszerek. Nem hallottál még róluk? Az eszdéesz törvényt is alkotott... Házasodhatnak is. Sőt, feltelepedhetnek kirekesztő, hetero mainframe rendszerekre is!!
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. november 08. 12:54 | Sorszám: 590 |
Red hot, meg Fedra, mi? Hát hogyne...
|
|
|
alma |
Válasz | 2009. november 07. 12:42 | Sorszám: 589 |
Red-ho(l)t, Debi(l)an vagy Fed(ó)ra?
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 07. 10:35 | Sorszám: 588 |
Linux változat: 
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 07. 10:26 | Sorszám: 587 |
Angelina pedig a "Beowulf" ... ;-)) http://www.hollywoodchicago.com/uploaded_images/beowulf4.jpg
|
|
|