Téma: Számítógép (minden ami belefér) III.
|
borzsa |
Válasz | 2009. augusztus 30. 15:21 | Sorszám: 461 |
Köszönöm.
|
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2009. augusztus 30. 14:58 | Sorszám: 459 |
Sajna nem találjuk a DRIVER CD-t. Ezt is le lehet szedni a NET-ről?
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 30. 14:38 | Sorszám: 458 |
Vennél-e ettől az embertől használt autót??...
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 30. 14:37 | Sorszám: 457 |
(Szerintem, ha az a "hullámzás" a görgetés alatt jelentkezik, akkor a driver installálása meg fogja oldani a problémát! /Azért van a "hullámzás", mert az alap windows vga-driver nem kezeli elég jól a grafikus kártyád saját memóriáját.../)
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2009. augusztus 30. 09:02 | Sorszám: 456 |
Köszönöm.  (Az utolsó mondatnak nem örülök. )
|
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. augusztus 29. 20:05 | Sorszám: 454 |
Ha van, ill. még megvan a gyári CD megpróbálhatjátok újratelepíteni manuálisan, ha nincs le lehet húzni a netről. Valószínűleg segít, bár a hullámzó kép inkább hardverhibára utal. Nekem volt olyan videokártyám, amit úgy havonta újra kellett telepíteni, mert eldobta magát és a rendszer nem ismerte fel. 1 perc alatt újratelepítettem és megint ment egy-két hónapig. Sajnos a hiba egyre gyakrabban jelentkezett, aztán jöttek a lefagyások, kékhalálok is, úgyhogy elbúcsúztunk.
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2009. augusztus 29. 17:33 | Sorszám: 453 |
A gépem 2 nappal ezelőtti állapota: néhány mp-re elsötétült a képernyő, majd visszaállt az eredeti program. Ezt követően már a bekapcsolásnál is csak morgást hallatott, se kép se hang. A lányom szerelése nyomán jobb a helyzet, használható, de a lefelé görgetésnél hullámzik a kép. "A telepítő nem ismeri föl a videokártyát." - a gyermek megállapítása. Jótanácsra várok.
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. augusztus 29. 17:08 | Sorszám: 452 |
azok mechanikus szalagkiegyenlítéssel dolgoztak, de a jobbakon vákumkamrás szalagpuffer volt. A miénk kb. 1-1 méter pufferolt, a vákumpumpa külön érdekessége az, hogy egy sima ETA porszívó bele volt.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 29. 16:10 | Sorszám: 451 |
Nagy tudomány volt ám az! Hogy gyors is legyen de mégse szakadjon állandóan, ill. ne kelljen túlságosan nagy puffer az író-olvasó fejek előtti szakaszon... Valamelyik, azszem Robotron, típusnál olyan kemény volt a szalagtovábbítás vezérlése, hogy csak úgy kattogott-durrogott a szerencsétlen, mint egy kalasnyikov!!
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. augusztus 29. 15:57 | Sorszám: 450 |
Igen, éppen lopja a NASA adatbázisát. Rengeteg adat elfért egy-egy ilyen szalagon. A single density 8 BPI (byte/inch) volt, de a miénk már 32 BPI-t volt. Sőt az utolsó mainframe szalagegysége amin dolgoztam (már egy IBM370-es klón volt) 64 BPI-t tudott!  Jó vastag volt a szalag, hogy sokat kibírjon, egy ilyen tekercsre 540 métert tekertek. Kiszámítható a hatalmas adatfolyam.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 29. 15:02 | Sorszám: 449 |
... Esz például egészen bizonyosan egy kémnő!!!!!
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 29. 14:56 | Sorszám: 448 |
"Szalagegységek a képen sajnos nem láthatóak, pedig azok is szépek voltak" Bizony, bizony. Todományos-fantasztikus- és kémfilmek kedvelt snittképei. Ahogy veszettül forogtak a reelek ide-oda!... Database!
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2009. augusztus 29. 14:31 | Sorszám: 447 |
Leírás: baloldalt a ruhásszekrény a sok bigyóval az a processzor - ALU + 3csatornás I/O + 64 kB ferrit RAM). Ez már a modernizált változat, ebben mikroprogramot tartalmazó ROM már félvezetős, a miénkben még kézzel fűzött ferrites volt, a RAM egy külön ruhásszekrény volt. A mögötte lévő 2 ruhásszekrény a szalagvezérlő és a diszkvezérlő egységek. A processzor elötti asztalka az operátori munkahely, a konzolírógéppel, alötte az a komód a konzolvezérlő, tetején lyukszalag olvasóval és íróval. Jobb oldalt a dobos sornyomtató, 600 sort nyomtatott percenként, azaz kb. 8-10 oldalt. Alig 750 kg volt a súlya. A processzor mögötti sor 4 db. zbrojovkás hidraulikus(!!) vezérlésű 7,25 MB-os diszkegység. Az az mögötti sor nem tudom pontosan identifikálni, a hozzánk közelebbi 2 sötétszürke komód szintén diszkegység, sacc/kábé 29 MB-os bolgár diszkeknek nézem. A diszkek elött a két ferde asztalú szekrényke a lyukártyaolvasók. Szalagegységek a képen sajnos nem láthatóak, pedig azok is szépek voltak
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 28. 02:03 | Sorszám: 445 |
persze, hisz' wireless...
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 28. 02:01 | Sorszám: 444 |
Internetes világrekordok IT-Világ | 2009.08.27. MSN internet Intel emberek divat mobiltelefon 2007 AMD Phenom processzor legjobb rekord sun record 2008 kijelző gyors stream hogyan guinness világrekord legnagyobb legkisebb legkönyebb leggyorsabb A rekordokat mindannyian szeretjük – hogy pontosan miért is, arról valószínűleg napokig tudnának vitatkozni az emberi elme szakértői… A világ legnagyobb hamburgere, amit még boltban kaphatunk, 74 kiló, és négyszáz dollárért árulják a Mallie's Sports Grill & Bar-ban. Fontos információ volt? Aligha. Emlékezni fogunk rá? Maximum pár napig, de egy év alatt tuti elfelejtjük. És mégis… érdekes! Hetven kilós hamburger? Azta… Kíváncsi vagyok, hogyan csomagolják be? ..... .... http://techline.hu/it_vilag/20090826_internet_vilagrekord_guinness.aspx
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 28. 01:58 | Sorszám: 443 |
 .... A legnagyobb adattároló A Sybase IQ analytics server jelenleg a világ legnagyobb „adatraktára”. Sun SPARC Enterprise M9000 szervereken tárolnak hat trillió adatsort, és 185 millió dokumentumot. Az egész „park” nem áll másból, mint három M9000-esből, szóval nem foglal sok helyet – cserébe viszont 500 tonna széndioxidot bocsát a levegőbe évenként. A rekordot 2008-ban hitelesítette a Guinness. ....
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 07. 17:56 | Sorszám: 441 |
 ODRA 1204
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 07. 15:16 | Sorszám: 439 |
Algol60 algo ritmusok!
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. augusztus 07. 14:58 | Sorszám: 438 |
Ez nem rémlik, amerre én megfordultam, valami HT meg ODRA volt.
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. augusztus 07. 14:46 | Sorszám: 437 |
.... 
|
|
|