Téma: Számítógép (minden ami belefér) III.
|
A Kelta |
Válasz | 2008. július 29. 11:40 | Sorszám: 186 |
A televizíó a legfőbb gyilkosa az embernek. Nem csak a műsorok minősége miatt, hanem mert az ember hazaérkezvén a munkából le ül elé, semmi más kikapcsolódás, élet a társsal. Megöl minden kapcsolatot.
|
|
|
mackó |
Válasz | 2008. július 29. 11:32 | Sorszám: 185 |
Persze nem egyhónapos áramszünet kell ezekhez.
|
|
|
mackó |
Válasz | 2008. július 29. 11:31 | Sorszám: 184 |
Több gyermek. Tisztább fej. Nyugodtabb élet. Kevesebb betegség. Több beszélgetés. A böszme labdába se rúghatna...
|
|
|
A Kelta |
Válasz | 2008. július 29. 11:21 | Sorszám: 183 |
Én irodában dolgozom(cég költség, nem is kapcsolom ki, ha kimegyek egy órára akár ), és otthonra laptomom van, napi max 30-60 perces használattal.Egy barát kérdezett rá a fogyasztásra, és ott is válszeg a gyerek akar vele járszani, mert ilyen grafikai kártya teljesen felesleges lenne bele különben. Azért nem semmi áramot használ el a mai ember számítógépre, hütőszekrényre, mosásra, légkondira, tévére, stb. Vajh mi lenne velünk, ha egy hónapra nem lenne áram ???
|
|
|
mackó |
Válasz | 2008. július 29. 11:10 | Sorszám: 182 |
Ez így igaz. Viszont havi 3000 forint - ha ez a munkaeszközöd, nem tűnik soknak. Pl. egy taxis jóval nagyobb önköltséggel működik.
|
|
|
A Kelta |
Válasz | 2008. július 29. 11:04 | Sorszám: 181 |
Az általam leírt új gép fogyasztása Intel P35 chipset,Intel Core 2 Quad 2.4GHz, 2GB DDRII memória, 320GB SATA HDD, Dual DVD író, nVidia GeForce 8800GT 512MB videókártya, 450W fekete/ezüst házas gép. Samsung TFT monitor Mindennel együtt kb: 1 óra 300 w 8 óra 2400 W, azaz 2,4 KW 30 nap 72 KW Ami nem kevés, nagyon nem kevés, igaz ez az elméleti fogyasztás, ha végig minden maximumon megy, de ez nem valószínű, de akkor is sok.
|
|
|
|
A Kelta |
Válasz | 2008. július 29. 10:23 | Sorszám: 179 |
Köszönöm szépen !!
|
|
|
mackó |
Válasz | 2008. július 29. 10:14 | Sorszám: 178 |
Nem kell hozzá a gép, csak ki kell töltened, hogy milyen ketyerék vannak benne. Pusztán a CPU miatt kb 60 W a többletenergia-felvétel, ez napi 8 órában ~0,5 kW = 20 Ft, havi szinten 500 Ft. Egy 25.000 Ft-os villanyszámlához képest elhanyagolható, egy ötezreshez képest 10%.
|
|
|
A Kelta |
Válasz | 2008. július 29. 10:04 | Sorszám: 177 |
Nem a miénk a gép, így kipróbálni nem tudjuk, de szerinted elméleti síkon, már csak a CPU 1,3GHz ról 2,4 GHzre növekedése miatt napi 8 ban számotevő vagy nem az áram fogyasztás ? Vagy nem érdemes vele foglakozni, mert elhanygagolható. Megkérdezték tőlünk és nem igazán tudom.
|
|
|
|
A Kelta |
Válasz | 2008. július 29. 09:40 | Sorszám: 175 |
Lenne egy kérdésem, mert van egy vita itt a haverjaimmal, és nem tudjuk eldönteni. Van egy 3-4 éves gép egy akkor közepesnek vehető alaplappal és egy l ,3 GHz CPUval, továbbá akkor jó, ma már elavult grafikai kártyával. És van egy új Intel P35 chipset,Intel Core 2 Quad 2.4GHz, 2GB DDRII memória, 320GB SATA HDD, Dual DVD író, nVidia GeForce 8800GT 512MB videókártya, 450W fekete/ezüst házas gép. A két gép közötti áramfogyasztás jelentősnek mondható mondjuk egy napi 8 órás működésnél, vagy elhanyagolható ?
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 22. 22:56 | Sorszám: 174 |
Úgy hallottam a Windows 7 után már egy új oprencert hoznak ki: a NOOP-ot!...
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. július 17. 17:12 | Sorszám: 172 |
Jobbklikk a "My Computer"-re és >> "Manage", majd a feljövő programban válaszd ki a "Storage"/"Disk Management"-et.... És ott már meg tudod formázni/particionálni a második diszkedet... (Valszeg, majd azután újrabootolást is fog kérni tóled a Windows...)
|
|
|
violatamas |
Válasz | 2008. július 17. 16:58 | Sorszám: 171 |
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. Mondom mi a szitu: Két merevlemezről van szó, egy c és egy d meghajtóról. A C-n volt a windows. Egy újratelepítés történt, melynek folyamán a D meghajtóra vonatkozólag rákattoltunk a "partíció törlése" parancsra. A telepítés megtörtént(a C-re), minden ok, egy dolgot kivéve: a D abszolut nem jelenik meg a sajátgépen belül és sehol (nyilván mert mint említettem töröltük a partíciót). Szóval a nagy kérdés: hogy lehet visszaállítani a D meghajtót?Köszi előre is a segítséget!!!
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. július 10. 15:30 | Sorszám: 170 |
Hedonista!
|
|
|
Hegeda |
Válasz | 2008. július 10. 11:16 | Sorszám: 169 |
Szóval, a számítógépek? Azt hallottam, hogy alapvetően mindent nullák és egyesek formájában ábrázolnak. Azt nem tudom, hogy ezekből hogy lesznek meztelen nők a képernyőn, de az Isten áldjon meg érte benneteket emberek.
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. június 30. 11:54 | Sorszám: 168 |
Tortát küldtek az IE fejlesztői a Mozillának szerző: Sting , idő: 2008.06.20. 13:00 Kedves gesztussal gratuláltak az Internert Explorer fejlesztői a Mozilla csapatának abból az alkalomból, hogy utóbbiak sikeresen kiadták Firefox böngészőjük legújabb, 3-as verzióját. A Microsoft berkeiből származó édesség az Internet Explorer logóját és a "Gratulálunk a kiadáshoz! Szeretettel, IE csapat" szöveget tartalmazza.Félsz a webes adatlopástól? Unod már a postafiókodat megtöltő reklámleveleket? A megoldásért katt ide! A mostani nem az első süti amit a redmondi fiúk a Mozilla részére küldenek, ugyanis már a Firefox 2-es verziójának kiadásakor is egy hasonló tortával gratuláltak a fejlesztőcsapatnak. Utóbbi egy részét a nyílt forrású böngészőt fejlesztő fiúk egyébként még mindig a céges hűtőben őrzik. ... ... http://pcforum.hu/hirek/10941/Tortat+kuldtek+az+IE+fejlesztoi+a+Mozillanak.html
|
|
KupaKing1995 |
Válasz | 2008. június 30. 08:28 | Sorszám: 167 |
:P Az egyik osztálytársam megkérdezte, hogy mennyi ideig fog tartani a feltelepítése az alaplap-na stb..Mondtam, ha egyedül csinálom fél nap, ha ügyes vagyok, segít valaki kb.3 óra XD. Szerintetek mennyi ideig tart? Uninstallás a régit, aztán Felpakolni az újat...Utána majd vasat betenni ...Tippeljetek
|
|
KupaKing1995 |
Válasz | 2008. június 30. 08:25 | Sorszám: 166 |
Szia! Próbáld meg azt, hogy újratelepíted.Utána restart you computer. Ha így se jó, nem tudom sajna a megoldást, nem próbáltam, de ha valami eredményre jutok, szólok neked
|
|
szakall |
Válasz | 2008. június 29. 17:49 | Sorszám: 165 |
Használta vki a google custam search cuccát? Olyan kóddal, amikor két külön lapon kéne megjeleníteni a keresési illetve az eredménykódot. Valahogy sehogy se gyön össze, minden valami más oldalra löki ki az eredményt - de semmiképpen se arra a lapra, ahová én szeretném. Pedig direkt bekéri az oldal címét.
|
|
KupaKing1995 |
Válasz | 2008. június 29. 09:41 | Sorszám: 164 |
az nVidiát imádom.100%-ig megvagyok vele elégedve ^^ egy nVidia GF 9600GT egy álmom volt. és meg lesz Júl. 4
|
|
KupaKing1995 |
Válasz | 2008. június 29. 09:39 | Sorszám: 163 |
Azt tudtam, hogy az Intel jobb, de az eladó is azt mondta, hogy ez kell ehhez a konfighoz,mert neki is ez van , és tökélegesen meg van vele elégedve, + ő is ezekkel a gamekkel játszik. Én például csak játékra szeretném használni, semmi mást nem kell nagyon csinálnia. pl. videókészítés stb.. Köszönöm válaszodat! 8)
|
|
alexander |
Válasz | 2008. június 29. 09:05 | Sorszám: 162 |
köszönöm a gyors segítséget -  persze néha egy szó is segít, hát még egy ötlet? ergo...ne verjen jövőtlen átok bár vagyok számtech újszülött, e világról mintha semmit se közöm se legyen, mondjátok .......................... legyek a kezdet kezdete?
|
|
|