Téma: Légy velünk Uram!
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 08. 07:46 | Sorszám: 57 |
"...Uram, add kegyelmedet, hogy helyet készítsünk neked a szívünkben. Adj erőt, hogy a legelső helyet adjuk neked, s ne száműzzünk az utolsó helyre, a feledésbe. Ne engedd, hogy elvesszünk a világban, hanem add fényedet, hogy veled egybeforrva alakíthassuk a világot a te terved szerint. P.Gerhardt" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 07. 17:34 | Sorszám: 56 |
"... Sokan szeretnek téged, Urunk, bár nem tartoznak teljességgel egyházadhoz. Te ajándékoztad meg őket ezzel a kegyelemmel. Hogy nem tartoznak egészen hozzánk, az rajtunk is múlik. Azon, hogy nem mutattuk meg nekik a szent életnek és az igazi szeretetnek diadalmas, meggyőző példáját. Minden kereszténnyel együtt kérlek, Urunk, találjuk meg az utat egymáshoz!" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 06. 07:28 | Sorszám: 55 |
"...Urunk, te azt akarod, hogy mindnyájan egyek legyünk. Teljesedjék hát akaratod nálunk és minden egyházadban. Tökéletesítsd bennünk szereteted művét és teljesítsd be bennünk ígéreteidet. M.Seitz-Fr. Thlele" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 05. 07:31 | Sorszám: 54 |
"... Urunk, te magad mondtad, hogy el fogod küldeni Szentlelkedet, hogy mindig megmaradhassunk a szeretetben, s hogy megtalálhassuk a békét. Amikor kizárólag rád hagyatkozom, belátom, hogy te veszed el az én gondjaimat és szorongásaimat, s hogy a békesség és a bizalom tőled származnak. J. Zink" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 04. 08:11 | Sorszám: 53 |
"... Köszönjük, Urunk, hogy szereteted egyesit minket. Köszönöm házastársamat, akit rám bíztál. Köszönöm, hogy egymást szolgálhatjuk. Szenteld meg a szeretetünket és szolgálatunkat. Segíts, hogy egymásnak utat mutassunk és egymást a jóra oktassuk. Segíts, hogy jó példát mutassunk, s állandóan örüljünk, hogy együtt lehetünk. Add, hogy egykor a mennyben is együtt lehessünk!" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 03. 08:37 | Sorszám: 52 |
"...Mennyei Atyánk! Vigyázz gyermekeinkre, hogy ne tegyenek semmi rosszat, ha egymás között vannak! Add, hogy szívesen térjenek haza, örüljenek és szeressék a szülői házat! Add nekünk, szülőknek, hogy sikerüljön ezt az otthont szeretetteljessé tenni, hosszú ideig megtartani számukra. Add, hogy ne félelemmel gondoljanak ránk, még akkor sem, ha valami rosszat tettek. Tartsd meg bizalmukat irántunk, hogy ez az otthon mindig nyitva legyen számukra. Add meg mindnyájunknak, hogy ez a ház megmutassa, mit jelent otthon lenni majd a te mennyei házadban." (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 02. 10:14 | Sorszám: 51 |
"...Urunk, Jézus Krisztus! Az Eucharisztia ünneplésén, a szentmisén való jelenlétünk alkalmat ad arra, hogy ne kívülállóként szemléljük az Oltáriszentség titkát, hanem részesedjünk a te áldozatodból és feltámadásodból. A szentáldozás által közösségre lépünk, egyesülünk veled, ugyanakkor lelki közösségre lépünk embertársainkkal is, mert mindannyian az egy kenyérből, a te szent testedből részesülünk. Urunk, te önmagadat adod nekünk az Oltáriszentségben. Örömmel fogadjuk el a te csodálatos és örök életet biztosító ajándékodat. Újítsd meg a mi életünket, hogy életünk Istennek felajánlott ajándék legyen!" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. augusztus 01. 07:53 | Sorszám: 50 |
"...Uram, ismered kívánságaimat és igényeimet. Sok dolog után kiált a szívem, és mégis csak egy a szükséges. Taníts meg arra, hogy vágyaim mindenben a lényegre törekedjenek. Akkor majd vágyaim szomját is csillapítod; szem nem látta, fül nem hallotta, emberi szívbe még nem hatolt bele az, amit azoknak készítettél, akik szeretnek téged." (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 31. 06:36 | Sorszám: 49 |
"...Jézusom, hiszek benned, mert tiszteled emberi szabadságomat. Csak egyetlen parancsot adtál: szeressétek egymást! A szeretetet pedig nem lehet kikényszeríteni, a szeretetet úgy ajándékozzák. Engedd, hogy leküzdjek minden akadályt, ami utamat állja abban, hogy szeressek minden embert. Segíts meg, hogy úrrá legyek tétlenségemen. Engedd, hogy korlátozzam a saját helyemet, hogy így több helyet adjak embertársaimnak a kibontakozáshoz. A. Pereira" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 30. 06:58 | Sorszám: 48 |
"...Add meg Atyánk, papjaidnak a méltó szolgálat kegyelmét. Töltsd el őket szereteteddel, hogy csak hozzád tartozzanak, és dicséretesen éljenek anélkül, hogy földi érdemek után törekednének. Te légy tisztességük, te az örömük és akaratuk, te légy vigaszuk a szenvedésben, tanácsuk kételyeikben, védelmük az igazságtalanság ellen, türelmük a lelki szárazságban, gazdagságuk a szegénységben, enyhülésük a betegségben, és egyszer majd sikeresen adhassanak számot szolgálatukról. F. Lewtie" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 29. 17:33 | Sorszám: 47 |
"...Uram, hiszek szívednek, hiszem küldetésedet! Tudom, hogy Mester vagy és minden szívet magadhoz vonzol. Hiszek szeretetednek, és tudom, azért izzó a szíved, hogy a világot lángra gyújtsa, Hiszem, Uram, igen, a kezemmel fogom, hogy a világnak kell a te szíved. Uram, kérlek, gyújts meg sokakat, hadd fogjon tüzet szívünkön a szíved, hadd égjen, világítson lelkünk. Válassz, Uram, égő emberlelkeket, s mutasd meg bennük a te utadat. Add, Uram, hogy a te szolgáid megnyissák bennem az élő vizek forrását, S hogy általuk életem értékesebb és gazdagabb legyen. Prohászka Ottokár" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 28. 07:27 | Sorszám: 46 |
"...Urunk, jóságos Atyánk, egyetlen nap sem múlhatna el anélkül, hogy ne gondoljunk testvéreinkre is, akik Krisztus által egyek, egy test és egy lélek a te egyházadban. Még inkább meg kell emlékeznünk imáinkban papjaidról, hogy gyermekeiddé, igaz testvérekké tegyenek bennünket. Milyenek ők hozzád, egymáshoz és hozzánk? Ettől függ lelkileg az új és jobb világ felépítése. Add meg, Urunk, hogy papi szolgáid által, az ő fáradozásaikkal mind jobban érezzük egyházunkban a közös Atya szeretetét. Add, hogy mindnyájan testvérekké váljunk a Szentlélek örök, megfiatalító erejében. Cserháti J." (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 27. 16:56 | Sorszám: 45 |
".. Örök Atya Fia, aki bennünk élsz, te vagy dicsőségünk reménysége! Élj te bennünk, a te életed törvényei uralkodjanak felettünk, hogy életünk olyan legyen mint a tied! Te élj bennünk, te imádkozz bennünk, te szenvedj bennünk, többet nem is kérünk. Mert ha miénk vagy, gazdagok vagyunk. Aki Téged megtalált, megtalálta élete erejét és győzelmét. K. Rahner" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 26. 11:02 | Sorszám: 44 |
"... Urunk, Jézus Krisztus! Mindazok, akik megtapasztalták az általad véghezvitt csodát és ettek a megszaporított kenyérből, később is várták, hogy megismételd cselekedetedet és újból kenyeret adj nekik. Tanítványaid később is vágyakozhattak arra, hogy újra egyenek abból a kenyérből, amelyet egyedül te vagy képes adni. Vágyukat beteljesítetted, amikor az utolsó vacsorán kenyeret adtál nekik s a kenyérben saját testedet. Add nekünk mindig az élő kenyeret, s e kenyérben önmagad, hogy örök életünk legyen!" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 25. 05:13 | Sorszám: 43 |
"... Uram Jézus, légy az én Megváltom! Megtestesülésed legyen az én örömöm, evangéliumod az én tanításom, egész életed az én példaképem, szenvedésed az én megváltásom, a te gyalázatod az én dicsőségem, a te halálod az én életem, a te föltámadásod az én vigasztalásom, a te mennybemeneteled az én reménységem, a te újra-eljöveteled az én hozzád térésem." (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 24. 05:05 | Sorszám: 42 |
"... Urunk, Jézus Krisztus, világ világossága és híveid vigasza, nyisd meg szemünket üzeneted számára. Az évek folyamán sok hang és szó jut el fülünkhöz, és mi emberek oly gyakran bolyongunk és tévelygünk. Nálad vannak egyedül az örök élet igéi! Add, hogy megnyitottak legyünk igazságod iránt. Hadd tudjunk tisztelettel meghajolni titkaid előtt! Erősítsd bennünk az örökkévalóság fényessége utáni vágyat, amelyben minden titok megoldódik. Csak akkor fogjuk megtudni, ki voltál te, és hogy mi történt körülöttünk. J. K. Lavater" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 23. 06:37 | Sorszám: 41 |
"... Isten Fia, Jézus Krisztus! Csak te vezethetsz bennünket vissza az Atya házába. Téged vártunk mint Messiást. Urunk és mesterünk lettél: a szegényeknek üdvösséget hoztál, megvetést találtál a gazdagoknál. Szenvedő Isten szolgája, kiürítetted isteni alkatod szépségét. Így lettél mennyországkirálya, Krisztus követésére vállalkozók példája. Földi anya gyermeke voltál, a világ szemében kihívó botrány. Mégis csak te köthettél szövetséget mint Isten küldötte, égiek közvetítője. Életünk kenyere lettél! Keresztre feszített Üdvözítőnk, te vagy a feltámadás és az el nem múlást hirdető próféta. Cserháti J." (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 22. 07:05 | Sorszám: 40 |
"... Nem kérek sem egészséget, sem betegséget, sem életet, sem halált, de kérem, Uram, legyen a te gondod az én életem, egészségem és halálom, hogy minden a te dicsőségedet szolgálja, lelkem üdvére és az egyház javára. Egyedül te tudod, mi válik javamra, te vagy a végtelen hatalmas Úr, legyen meg a te akaratod! Add meg, hogy akaratod legyen az én akaratom, alázatos bizalommal rád hagyatkozzam, a te parancsaidat mindenkor követve fogadjam el mindazt, ami tőled származik. B. Pascal" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 21. 05:41 | Sorszám: 39 |
"... Istenem, engedd, hogy szeresselek téged! Mi van számomra kívüled a földön vagy az égben? Csak te vagy szívem Istene és örökségem. Add, Uram, hogy te légy szívem központja, és tisztíts meg, hogy csak téged keresselek! Egyet hagyj csak meg nekem: a te szeretetedet! Növekedjen bennem, és soha meg ne szűnjön, amíg egykor veled egyesülök mindörökre. K. Rahner" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 20. 06:58 | Sorszám: 38 |
"... Urunk Jézus Krisztus! Imánk sokszor olyan színtelen, mert téged templomainkba zártunk, és a világot tőled távol tartottuk. Engedd, hogy ezután az újság olvasásakor, a napi hírek zűrzavarában, a világkonferenciák, a háborúk és katasztrófák zuhatagában is mindent a te kereszted tövében gondoljunk át, mert egyedül ez ad értelmet és választ mindenre. P. Leppich" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 19. 07:16 | Sorszám: 37 |
"... Urunk, Jézus Krisztus! Az általad küldött apostolok nem a maguk útját járták, hanem a te utadat. Nem saját elképzeléseik és vágyaik ösztönözték őket, hanem azzal a meggyőződéssel mentek, hogy a te küldötteid. Példájuk láttán és azt követvén mi is alázattal és engedelmességgel indulunk, mert nem a saját elképzeléseink vagy akaratunk útján szeretnénk haladni, hanem az Isten által számunkra kijelölt úton előbbre jutni. Te a szentmisében magadhoz hívsz minket. Tanításod hallgatása és a szentáldozás adjon erőt mindennapi feladataink végzéséhez a munkahelyen és otthon, családunk körében!" (Horváth István Sándor zalalövői plébános azya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 18. 09:14 | Sorszám: 36 |
"...Uram, taníts meg engem imádkozni! Vezesd szívemet, lelkemet, eszemet, akaratomat hozzád, hogy megtanuljak veled beszélni. Melegítsd fel benső világomat, amikor csak rád gondolok. Te bennem lakozol, így hát beszélj hozzám, teremts csendet bennem, hogy rád figyeljek. Add, hogy mindig jobban megismerjelek, és végül is egészen eggyé legyek veled. A. Baum" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 17. 06:24 | Sorszám: 35 |
"... Uram, ajándékozz meg az egyházad iránti őszinte engedelmesség szellemével! Örömmel vállalom. hogy az egyház vezessen engem. Te akarod, Uram, hogy engedelmeskedjem egyházadnak. mert aki az egyházat hallgatja, téged hallgat. Nem lehetek tanítványod, ha nem engedelmeskedem. Add, hogy megértsem, mennyire az engedelmességtől függ minden közösség áldásos munkája. F. Lelotte" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 16. 07:21 | Sorszám: 34 |
"... Ne hagyd, Uram, hogy megfeledkezzünk papjaidról. Ők a tieid és a mieink. Te emelted ki őket közülünk, hogy hírnökeiddé váljanak és közvetítőnkké feléd. Világosítsd meg őket, hogy ma is lássák, mi a hivatásuk értelme: téged adni a világnak! Adj nekik erőt, hogy a nép nevében bátran és büntetlenül álljanak előtted: emberi kiáltásuk hasson el tehozzád. Cserháti J." (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
keresztkem |
Válasz | 2015. július 15. 07:21 | Sorszám: 33 |
"...Istenünk, mi keresztények, a szabadság hívei vagyunk; annak a szabadságnak elkötelezettjei, amelyet te adtál nekünk. És mennyire különös: egyszerre vagyunk hatalom alatt állók és hatalmasok. Neked tartozunk és testvéreinknek. Krisztus elhozta a mi szabadságunkat, és ez immár az új emberi hitvallás. Uram, tedd újra lehetővé, hogy lelkünk szabadságáért mindent kockára tegyünk! E. A. Grabner-Haider" (Horváth István Sándor zalalövői plébános atya ma reggeli imája) közli: keresztkem
|
|
|