Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya... (20. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 16:06 | Sorszám: 359
Miből, jóember?

Én az én hülyeségemet mondom,
te a tiédet,
ő az övét!

(Többesszám ebben a témában nem létezik! ))

csupa1
  Válasz | 2008. szeptember 29. 16:05 | Sorszám: 358
Csiha Kálmán tiszteletestől idéztem .
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 16:03 | Sorszám: 357
Honfitársam!
Én nem hiszek abban, ha éhes vagyok, ennem kell.

Akkor én csak vágyat érzek rá!
Étvágyat! )))))))

honfi
  Válasz | 2008. szeptember 29. 16:03 | Sorszám: 356
Képezz átlagot.
honfi
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:59 | Sorszám: 355
Én nem azt mondtam, hogy tudom. Azt mondtam, hiszek benne. Axioma.
Mint ahogy te is hiszed, hogy enned kell, ha éhes vagy. De megpróbálhatsz leszokni, mint az egyszeri ember.
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:58 | Sorszám: 354
Nana!
Itt is elvonSÁG képző!
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:57 | Sorszám: 353
Ne kérdezz szamárságokat már te is, jbatky!

Van aki számára feltámadott.

Van akik számára ez csak a Szinhedrion összeesküvése volt - tudod, valami olyasmi, mint a Cion Bölcseinek jegyzőkönyve, ami hamisítvány ugye, méis kitűnően működik 1903 óta - Saul rabbi kivitelezésében, hogy támogassa a rasszizmust meg a nacionalizmust, tudván, hogy egykor majdan, kétezer év múltán, az milyen jó szlogen lesz számukra, hogy ez ellen föl kell lépni!

Ennyi!

Vagy te tudsz olyanokról, akik számára igen is, meg nem is? )))

jbatky
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:45 | Sorszám: 352
Csak vicceltem. Tudom, hogy mindennek mindenhez köze van
csupa1
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:43 | Sorszám: 351
"ság"(ség) =sokasító képző régiesen.
Pl. sarmaság= olyan hely ahol sok sarmás (virág) nyillik!

magyarság, bánság, lakosság stb

jbatky
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:39 | Sorszám: 350
És? Mi köze ennek Jézus feltámadásához?
jbatky
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:35 | Sorszám: 349
(Miért kérded? Azt elhiszem, hogy nálunk 180 forint 1 liter tej és annyi fél kiló kenyér is. Többen állítják ezt a szomszédaim közül is

A húr... valóságos dolog elméleti leírása, fordítói tevékenység és igyekezet, hogy valamit beillesszünk korábban ellenőrzött gondolati kreációink közé. Valaki kitalálja az elméletet, amely kezdetben szubjektív. Aztán mások megnézik, működik-e. Ha igen és sok ellenőrzést, próbát kiállt, akkor azt mondják rá, objektív. Én így tudom.)

Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:34 | Sorszám: 348
Látszat paradoxonok ezek, jbatky!

Emlékezz Mátyás királyra, aki azt a kérdést tette föl a cinkotai kántornak - aki főnöke helyett vállalt megfelelni a rettegett úrnak - hogy hol kel a Nap?

És erre a kérdésre, amellyel a kerál korábban csillagászok és meteorológusok százait kergette az őrület határára, tette csúffá, ez az egyszerű ember zseniális, minden tekintetben TÖKÉLETES választ adott: "Felségednek Budán, nekem meg Cinkotán."

(Te is tudod, hogy többek között ennek a válasznak a magas királyi elismerését bizonyítja a Nagyicce HÉV-állomás. Meg azt is bizonyítja, hogy jó Mátyás királyunk valóban bölcs uralkodó volt! )

Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:24 | Sorszám: 347
Te hiszel a húrelméletben?
Meg a kvarkok valóságos létezésében?

A barátom hisz!
Azt mondja, meggyőző közvetett bizonyítékok vannak ezekre.

Mint ahogy abban is hisz, hogy a Karpfenstein-utca az valamikor itt volt az Ó-utca közelében. Erre szintén meg van a közvetett bizonyítéka. Mégpedig az az oral history műfajába tartozó visszaemlékezés, amit még boldog emlékezetű nagyapja mondott el. Hogy amikor a Karpfenstein utcában megdöglött a ló, a röndér sehogy sem tudta helyesen leírni az utca nevét, ezért áthúzta szegény megboldogultat az Ó-utcába, és jelentését onnan keltezte.

Azt mondja a barátom, hogy ez az az ok, ami miatt biztosan a közelben volt...

jbatky
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:12 | Sorszám: 346
(Jó út, érdekes út! Hol végződik a valóság objektivitása és hogyan fogyatkozik, olvadgat, amint a szubjektum felé tartunk... egyre több lesz lesz a paradoxon...)
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:08 | Sorszám: 345
Azt már írtam valahol, hogy az egyik barátja abban hisz, hogy a Föld lapos. Marhaság - mondta a másik - mert gömb alakú.

(Egyiknek sem hitt, mert kinézett a budai dombokra, és LÁTTA, hogy hepehupás! És most azt kérdi, kinek van igaza? ))))))))

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:08 | Sorszám: 344
Például...
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:05 | Sorszám: 343
"Én hiszek az objektív valóság létezésében..."

Azt mondja a barátom, hogy ez derék!
Mert hogy ő is hisz benne!

Csak azt nem tudja, hogy az micsoda?
Bármelyik tudós haverjától kérdezte, mindegyik mást mondott... ))))))))

Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 15:00 | Sorszám: 342
Lenin is hitt benne!
Pedig ő aztán egy igazi nagy elme volt! ))))))))

Aszonta, hogy „az anyag az tudatunktól függetlenül létező objektív valóság, amely tudatunkra hat, és abban visszatükröződik!” (Onnan tudom, illetve azért tükröződik vissza a tudatomban, mert szigorlatozni kellett belőle. )

Azt nem mondta meg, hogy ezt ő honnan tudja, meg azt se, hova tükröződik vissza!

Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:54 | Sorszám: 341
"erkölcsi útmutatás" ))))))))

erkölcs = vki, vmi magatartását irányító, annak megítélését segítő, társadalmilag helyesnek tekintett szabályok összessége )))))))))))

erkölcsi út – micsoda ???
erkölcsi út mutatása - ?????????????

(Mutatni ezt kérem a világállam polgárainak a nagy-lábújukkal lesz kötelező!)

pongyola = kényelmes, elöl végig nyíló női háziruha
pongyolaság = fesztelen szabados hanyagság

farok = több értelmű, de mondjuk nem szorul magyarázatra
farok-ság = főnév, képezve a –ság elvontSÁGot kifejező főnévképzővel ))

honfi
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:52 | Sorszám: 340
A hit és a vallás két különbözö dolog.
Én hiszek az objektív valóság létezésében, de ez önmagában semmiféle vallási - erkölcsi - nézöpontot nem eredményeztet.
Az erkölcs nem más, mint a közös célszerüség. A ember(iség) közös célszerüségböl levezetett játékszabályokat lehet vallásnak is nevezni, de ennek semmiféle istenekhez nincs köze.
A kozmikus hatások bizonyára befolyásolnak minket. Az elképzelésem szerint a gondolkodást is meghatározza, ahol valamely véletlen-generátorok a részecskék áthaladását figyelik. A asztrológia elképzelései és magyarázatai azonban nem különbek, mint a számbabonák. Szóval nem hiszek ezen ismeretek fontos voltában.
`
Tévedésnek tartom a belöled is kibukkanó "nacionalista ellenes" szemléletet. ( S gyanúsnak. )A nemzeti érdekek léteznek, vallástól, erkölcstöl függetlenül. Ugyanúgy, mint más csoportérdekek. Létezésük tagadása illetve a valláshoz való kötése hibás.
Egy demokratikus világállamnak úgy kellene müködnie éppen, hogy a lokális - akár ellentétes - érdekek kezelését megoldja. Nem letagadja létezésüket.
Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:29 | Sorszám: 339
Végre egy talpraesett ember józan, teljesen indokolt kérdése!

És milyen a lelkünk?
Lesz egyáltalán akkor még???
Vagy az "emberiség" teljesen "other directed" (D. Riesman) lesz???
Mint most az ú.n. "fejlett demokráciák" népségének legalább 80%-a?

Ennek a seggfejnek pedig ajánlanám, tanulmányozza a Brave New World-öt! Abban már sokminden ki van találva - számára.

Pendragon
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:29 | Sorszám: 338
Végre egy talpraesett ember józan, teljesen indokolt kérdése!

És milyen a lelkünk?
Lesz egyáltalán akkor még???
Vagy az "emberiség" teljesen "other directed" (D. Riesman) lesz???
Mint most az ú.n. "fejlett demokráciák" népségének legalább 80%-a?

Ennek a seggfejnek pedig ajánlanám, tanulmányozza a Brave New World-öt! Abban már sokminden ki van találva - számára.

jbatky
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:28 | Sorszám: 337
(Így is van. Le kell íratni vele százszor...)
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:26 | Sorszám: 336
Nem "egyenruháról" van itt szó, hanem arról, hogy csak egy csalónak lehet fura az, hogy ne csalj, egy tolvajnak az, hogy ne lopj, egy szélhámosnak az, hogy ne csapjad be embertársadat és így tovább... A bűnöző lélek viszont káros a közösségre nézve, tehát nevelésre szorul...
csupa1
  Válasz | 2008. szeptember 29. 14:10 | Sorszám: 335
Igaz olcsóbb!

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola