Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya... (18. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Madelon az eb
  Válasz | 2008. október 07. 09:11 | Sorszám: 409
Nos hát igen, ahhoz, hogy a hazugságot lenyomják a torkodon vagy erő kell, vagy rafináltság. A létező szocializmus az előbbit, a létező kapitalizmus az utóbbit választotta.
Pendragon
  Válasz | 2008. október 07. 08:54 | Sorszám: 408
Na látod!?
Te úgy látod, hogy az emberekben sok a hit!

Pedig az a baj, hogy kevés!

Nem hisznek a szemüknek!
Se! ))

honfi
  Válasz | 2008. október 07. 08:45 | Sorszám: 407
A kapitalizmusról még ma is álomképek élnek, az az örület.
Amikor a népszabadság azt írta, hogy a TASSZ cáfolja, hogy Moszkvában a metróban bomba robbant, akkor mindenki tudta, hogy az igaz. Márminthogy robbant.
Egyszerübbek voltak a hazai hazugságok, egyszerübb volt mögéjük látni.
A Hit-tel nem lehet ma mit kezdezni. Amikor inkább elhiszik a hazugságokat, mint amit látnak, tapasztalnak.
Pendragon
  Válasz | 2008. október 07. 08:41 | Sorszám: 406
Há nem tom!
A lánykori az valami szulfid, vagy szulfit, me hogy kén is van benne...

Leghamvasabb gyerekkoromban valamék "kollegám" apja hozott egy félökölnyi darabot valamék öntődéből (ahol adalék lehetett valami ötvözethez), én meg letörtem belőle egy borsónyit, rádrótoztam egy banándugóra, egy másikra meg valami igen vékony huzal-darabot - nagymamám "tűbefűzője" (ki tudja mi volt az, és hogy nézett ki? ) volt az áldozat - és készen volt a detektoros rádió "lelke", maga a detektor. És még néhány ez és az, tekercs, forgókondenzátor, meg egy öreg "fülhallgató" pár kellett hozzá, antenna, föld, és ime, megszólalt: "Tizenkilenc óra harminc perc. Kedves hallgatóink, szerbnyelvű híreink után 20 órakor híreket mondunk... Govori Bugyípestam, govori Bugyípestam... És mondta, mondta... többször élesen hangsúlyozva a "Titova bande"-t is...

Nagy idők voltak!

Madelon az eb
  Válasz | 2008. október 06. 23:53 | Sorszám: 405
Valószínűleg úgy van.
A piritre gondoltam, az "álaranyra". Annak mi a művészneve?
Pendragon
  Válasz | 2008. október 06. 23:13 | Sorszám: 404
(A sárarany az a sárga arany!

"A vita tárgya egy bizonyos híd, melynek lábát a magyarok eltörték. Ki kell javítaniuk, hogy átmehessenek rajta. Ígérik: megcsinálják „zöld bocfából"... majd „rézólomból”. A németeknek egyik sem kell. Végre azt ígérik: SÁRARANYBÓL csinálják meg. Ezt hitetlen gúnnyal fogadja a másik fél:

„Hun vennétek sáraranyat, kódis magyar népe?”

Korálszerű, titokzatos hangzatokkal válaszolnak a magyarok: „Mi elmegyünk Boldogasszony kiskertjébe”. Vagyis: megerősödünk a hit erejétől. Megkapják az engedélyt, további feltétellel: „Átmehettek a hídon, vámot veszünk rajta”. Megadjuk ezt is, de az új életbe vezető hídon mindenképpen át kell mennünk..."

(Kodály: Lengyel László játék)

Pendragon
  Válasz | 2008. október 06. 23:06 | Sorszám: 403
Helyes a bőgés, oroszlán!

(Illetve az ugatás, kutyusunk! ))

Madelon az eb
  Válasz | 2008. október 06. 22:54 | Sorszám: 402
Először is az "emberek" egy nagy túrót értettek meg és nem többet. A kapitalizmusról álomképek éltek, amihez a hivatalos propaganda is hozzájárult. Minél jobban szídta (alkalmasint a valódi árnyoldalait is), az "embereknek" annál jobban tetszett. És viceverza.
Aztán igen, sok mindent kár volt eldobni. Kérdés mit lehetett volna belőle valóban megtartani. Nekem pl. leginkább a könyvkiadás fáj, de hát ez van. A könyvkiadót nem lehet kényszeríteni, hogy ő csináljon kultúrpolitikát, az NKA támogatást pedig elvszi az Eszdéesz összes költeményeinek kiadása.
A többi sárarany, a múlt megszépülése, hamis nosztalgia. Emlékezés a 3,60-as kenyére, de az 1200 Ft-s fizetésre nem.
jbatky
  Válasz | 2008. október 06. 21:53 | Sorszám: 401
Nagyon igaznak találom, amit írsz. De egyben nagyon szomorú is, mert nem látok reményt. Semmilyen reményünk nincs. "Aki a tigris hátán lovagol, nem száll le soha többé."
honfi
  Válasz | 2008. október 06. 18:28 | Sorszám: 400
Elöször is az emberek sokkal többet értettek meg a világból, mint ma. Tudtak a sorok között olvasni, s valójában a 70-80-as években mindenki cinkos összekacsintással beszélt az egész rendszerröl. Voltak hamis -téves - álmaik, amiket aztán - 89 után - elvettek tölük. Nem cselekedhettek sokat, de ez nem az érdektelenségen múlott.
Közösségi állam csak köztulajdonon alapulhat. Az államosítás ennek egy durva megközelítése volt, ami ugye nem eredményezett köztulajdont a demokrácia hiánya miatt.
Talán nem kellene elfeledned a tömegek hozzáférését az oktatáshoz. A viszonylagos szociális biztonságot, vagy a kalákában épített házakat sem.
Nem véletlen sokak mai nosztalgiája.
Nem kellett volna kiönteni a gyereket a fürdövízzel.
Elvileg meg lett volna a lehetösége egy demokratikus szocializmus létrehozásának. Csakhát a rendszerváltók az egész nemzeti vagyont akarták saját maguknak kisajátítani. Amit túl késön vett észre a tömeg, nem véletlenül túl késön.
jbatky
  Válasz | 2008. október 06. 15:53 | Sorszám: 399
Uhhh. Azt hittem, a nemecsekembe harapsz.
Madelon az eb
  Válasz | 2008. október 06. 15:47 | Sorszám: 398
"Kész társadalomtudós vagy!"

Na idefigyeljen maga Dr.Phil!!!!
Kend engem csak ne társadalomtudósozzon, mert beleharapok a bokájába!

Madelon az eb
  Válasz | 2008. október 06. 15:44 | Sorszám: 397
A "csak a szűkebb környezete napi érdekeire figyelt " kijelentést honnan veszed?

Onnan, hogy életem (remélem csak egyelőre) nagyobbik felét abban a rendszerben éltem le.

De akkor hadd kérdezzek vissza. A kommunizmus felé tett kezdeti bizonytalan lépésekkel mire gondolsz?
Marx et. ámokfutásaira az Internacionálékban?
Lenin proletárdiktatúrának nevezett népirtásaira?
Rákosi et. & Co. koncepciós pereire?
A deportálásokra? Vagy mi?

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. október 06. 13:27 | Sorszám: 396
http://forum.origo.hu/topik.jsp?id=211700
A jó pásztor

Klaus Matefi 2008. 10. 06. 11:56 (36.)
Kedves Pelgrim 2!

Idézet:
pelgrim 2 írta:
Nem tudom mire gondolsz az Ószövetségi legendák Krisztusával, nekem csak egy Krisztusról van tudomásom, ez az Isten Krisztusa, akivel szerintem, nemcsak Názáreti Jézus azonos, hanem minden ember.

Ha Te így értelmezed a Krisztus fogalmát, akkor természetesen elfogadható, hisz mindannyian a születésünk pillanatában "felkentté" válunk, ki-ki az akkor kapott születési adottságainak a függvényében. Így volt ez a Názáreti Jézussal, aki jónak született, de ez volt a helyzet pl. Eliester Crowley esetében is, aki magát a Sátán inkarnációjának ("The Beast - 666") tartotta... Az ószövetségi legendák Krisztusa egy bizonyos égi konstelláció (kozmikus kereszt) szellemi hatása, azaz a kozmikus Krisztus-JHVH.

Idézet:
pelgrim 2 írta:
Szerintem teljesen mindegy, hogy melyik napon született Jézus és lett keresztre feszítve, én úgy gondolom pontosan akkor történt mikor eljött annak az ideje.

Szerinted lehet hogy mindegy, de a kozmikus misztériumok szerint viszont egyáltalán nem:

Jézus születése: i.e. 8. 02.10.
-7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.)
Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntő, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő

Immánuel születése
1999.08.11. 11:09 UT
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntő; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(teljes napfogyatkozás!)

Aliester Crowley születése
1875.11.13. 09:30 UT Birmingham (Leamington Spa)
Nap-Hold oppozició:20,6°Skorpió/Bika; -Szaturnusz quadrat:19,8°Vízöntő; -Mars konjunkció:13,9°Vízöntő; -Uránusz oppozició:19,9°Oroszlán
-Edward Alexander Crowley ("The Beast 666"), a sátánizmus "atyjának" a születése

A szabadkőműves Aliester Crowley

Ahogy Immánuel születését beállították a keresztény vallások eddig "Jézus második eljövetelének", úgy Crowleyét is be lehetne ugyanúgy állítani annak...
Jézus, Crowley és Immánuel egyaránt a Shem ha Mephorash egyik kozmikus forrásának égisze alatt születtek, csak éppen erőssen eltérő lelki adottságok birtokában...

Idézet:
pelgrim 2 írta:
Jézus halálának szerintem, semmi köze a világ bűneihez, inkább a népek tudatának szánalmas állapotához, és nem vette senkinek bűnét magára, hanem tanításával, és feltámadásával halála után harmadnapra, alátámasztotta, bizonyította azt amit tanított.

Az emberiség bűneihez valóban semmi köze Jézus kereszthalálának, hisz a Názáreti Jézust egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) feszíttettek keresztre a peszách ünnep előkészületi napján a szanhedrin követelésére i.sz. 25 április elsején:

Idézet:
Máté evangéliuma
27,24 Amikor Pilátus látta, hogy nem ér el semmit, sőt a forrongás még nagyobb lesz, vizet hozatott, megmosta kezét a sokaság szeme láttára, és így szólt: "Ártatlan vagyok ennek az igaz embernek a vérétől. Ám ti lássátok!"
27,25 Az egész nép így kiáltott: "Szálljon ránk és gyermekeinkre az ő vére!"

Márk evangéliuma
15,14 Pilátus megkérdezte tőlük: "De mi rosszat tett?" Azok pedig még hangosabban kiáltották: "Feszítsd meg!"
15,15 Pilátus eleget akart tenni a sokaság kívánságának, és szabadon bocsátotta nekik Barabbást; Jézust pedig miután megostoroztatta, kiszolgáltatta, hogy megfeszítsék.

János evangéliuma
18,38 Pilátus így szólt hozzá: "Mi az igazság? Miután ezt mondta, ismét kiment a zsidókhoz, és így szólt hozzájuk: "Én nem találok benne semmiféle bűnt.

19,4 Pilátus ismét kiment az épület elé, és így szólt hozzájuk: "Íme, kihozom őt nektek. Tudjátok meg, hogy semmiféle bűnt nem találok benne."
19,5 Ekkor kijött Jézus az épület elé, rajta volt a töviskorona és a bíborruha. Pilátus így szólt hozzájuk: "Íme, az ember!"
19,6 Amint meglátták Jézust a főpapok és a szolgák, így kiáltoztak: "Feszítsd meg, feszítsd meg!"Pilátus pedig ezt mondta nekik: "Vegyétek át ti, és feszítsétek meg, mert [u]én nem találom bűnösnek."
19,7 A zsidók így válaszoltak neki: "Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten Fiává tette magát."

Jézus azon a napon lett keresztre feszítve, amikor a születése idején együttállt Shem ha Mephorash ("Isten 72 szelleme") kozmikus forrásai Nap, Hold, Mars, Szaturnusz, Uránusz (melyek ezen konjunkció következtében biztosították Jézus "bűntelen" születését az ősi asztrológiai szabályzók szerint), egy szabályos "T" keresztet alkottak a Zodiákusban:

Jézus keresztre feszítése:
25.04.01. 22:19 UT +2.00 Jeruzsálem, Vasárnap (3785.Nisan 14/15.- Peszách ünnepe!)
Nap-Mars konjunkció: 9,8°/10,8°kos; Szaturnusz konjunkció: 4°Kos; Hold oppozíció: 9,8°Mérleg; Uránusz quadrat: 9,7°Rák;
(Neptunusz-Plútó oppozíció: 12,9°/9°Bak

A hagyományok is egy "T" keresztről tesznek említést, mivel akkor még elvileg nem ismerhették (?) a Neptunusz és Plútó planétákat...

Jézus itt magára vette az égi kereszt (az ősi asztrológia szabályzói szerint a lehető legnegatívabb szellemi hatás előidézője a kereszt-konstelláció!) által a "világ összes bűneit", ami nem az emberek által elkövetett bűnökkel azonos. Ez a Názáreti Jézus kozmikus misztériumának megoldása, története.

Jézus csak a bibliai legendák soraiban tudott feltámadni a halottaiból sajnos...

Idézet:
pelgrim 2 írta:
Lehet, ismereted hiányos, nem ismerjük a természet összes törvényeit, ugyanis vannak több hasonló esetek, egy ilyen hasonló csak éppen kevésbé szembetűnő esemény leírása található Hajnóczy Rózsa "Bengáli tűz" című könyvében is.

Tudod kedves Pelgrim 2, a könyvek sorai sok mindent elbírtak eddig és ezután se biztos, hogy másképp lesz...

Üdv

Klaus

honfi
  Válasz | 2008. október 06. 13:24 | Sorszám: 395
Mondjuk inkább úgy, hogy a kommunizmus felé tett kezdeti bizonytalan lépések után gyorsan letértek arról az útról. Az elözö - nem kommunista - rendszer bukásának okai között pedig elfeledkezel néhányról. Pl. éppen a demokrácia hiányáról, vagy éppen a tönkrefegyverkezö pénzhatalomról. Sajnos éppen a diktatúra sajátja, hogy elhülyíti a népet.
A "csak a szűkebb környezete napi érdekeire figyelt " kijelentést honnan veszed?
honfi
  Válasz | 2008. október 06. 13:19 | Sorszám: 394
Éppen arra érdemes törekedni, ami nincs, meg soha nem is volt.
De várom a nyilatkozatot a diktatúra/rabszolgaság dicsöítéséröl.
jbatky
  Válasz | 2008. október 06. 11:10 | Sorszám: 393
Kész társadalomtudós vagy!
Madelon az eb
  Válasz | 2008. október 06. 10:52 | Sorszám: 392
Biztonsággal megakadályozni egy diktátor hatalomrajutását csak egy diktatúra tudja megakadályozni. A demokrácia defaultból védtelen egy diktátorral szemben.
Ugyanis ahhoz a felvilágosult, megfontoltan választó "nép" kellene. És ugyebár a kommunizmus felépítése is azon bukott ell, hogy az a fránya nép nem világusult fel kellőképp, minél jobban ösztökélték a szebb jövő és a közösség építésére, annál inkább bezárkózott és csak a szűkebb környezete napi érdekeire figyelt .
Pendragon
  Válasz | 2008. október 06. 08:25 | Sorszám: 391
"De ha úgy gondoljátok, hogy erre nem érdemes törekedni..."

Úgy tűnik, nem értetted meg a "probléma felvetést".
Már hogy "erre" azért - érdemes, nem érdemes - NEM LEHET törekedni, mert "ez" nincs, és soha nem is volt!

Capisci? )))

honfi
  Válasz | 2008. október 06. 00:53 | Sorszám: 390
Talán a "raj"-vezérlés áll a legközelebb a demokráciához a természetben.
A diktáror fellépését valóban nem tudni, hogyan lehet biztonságosan megakadályozni.
De ha úgy gondoljátok, hogy erre nem érdemes törekedni, akkor mondjátok ki nyugodtan, hogy a diktatúrát támogatjátok.
Mi is a baj GyF&co-val? Vagy az adósrabszolgasággal? A gyarmati mivoltunkkal?
Semmi, hiszen megfelel a kívánságnak.
honfi
  Válasz | 2008. október 06. 00:46 | Sorszám: 389
Persze. Gond akkor van, ha a diktatórikus vezetés téved, vagy netán nem a köz javát akarja.
Az okos és felvilágosult, közjóakaratú diktatúra egyértelmüen gyorsabban hozhat létre minden jót - nem csupán pénzbelit -, mint a lassú és nehézkes demokrácia.
Csak a diktatúrában a fenti jellemzökre semmi garancia nincsen. A rizikó költségei pedig mindig jelen vannak.
Nade hova is rohanunk? Annyira sürgös az emberiség kipusztítása, vagy ha sikerül, az egész élövilágé?
Hiszen az egészen alapvetö problémák sincsenek megoldva, hanem egyre nagyobbakat gyártunk. Föleg szeméthegyeket. Rendszerszemléletben az ember semmi mást nem csinál, mint különbözö anyagokat elöször elöállít, majd gondosan összekeverve beássa a földbe. Egy jövöbeli idegen civilizáció sokat fog azon gondolkodni, mi is volt itt ennek a szemétgyártásnak az értelme.
honfi
  Válasz | 2008. október 06. 00:37 | Sorszám: 388
Abban, hogy a könyörületesség közösségileg az anyasággal egyetemben célszerü, s így erkölcsileg követendö tett, minden vallásos és vallástalan ( de nem hitetlen ) egyetért. ( Gondolom én. )
honfi
  Válasz | 2008. október 06. 00:34 | Sorszám: 387
Lehet, hogy nem ugyanazt értjük nacionalizmus, esetleg patriotizmus - bár az nem csupán a nemzethez kapcsolódik - alatt. Én pusztán a nemzethez kapcsolódó érdekek védelméröl, képviseletéröl beszélek. Ennek szükségességét manapság tagadni - felér valamely hazaárulással. Az a nagy baj, hogy éppen ezen érdekek meglétének tagadása alapvetö érdeke a jelenlegi világuralomnak. Még a legjobb családban is vannak érdekellentétek, pedig a gyerekeket általában valóban egy anya szülte. Pont ez az a pont, ahol szándékaid gyanússá válnak.
A "végérvényesen" az olyasmi, mint a soha.
Azt hiszem, magáról a világállamról alkotott elképzeléseink is meglehetösen különböznek.
Dehát nekünk sem muszáj egyformának lennünk, hasonlóan a nemzetekhez.
jbatky
  Válasz | 2008. október 05. 10:48 | Sorszám: 386
Olyasmire gondoltam, hogy ha valamilyen természeti csapás ér egy várost, akkor nincs idő/hülyeség megszavaztatni az embereket az evakuációról. Ha menni kell, hát menni kell -demokrácia nuku.
honfi
  Válasz | 2008. október 05. 09:26 | Sorszám: 385
A "hatékony" mit jelent? Milyen idötávlatban?

A föld gyors és eredményes tönkretétele is hatékony?

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola