Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 19:44 | Sorszám: 609 |
Te szerencsétlen bél- és csillagjós! Hiába exkuzálod magad!Bizony, belehazudtál a Szentírásba! Lehetséges lenne hogy annyira elhatalmasodott rajtad a rögeszmés idiotizmus, hogy észre sem vetted, hogy az Írás – még ebben a fordításban is - babiloni királyról szól! )))))))) 14,4 EZT A GÚNYDALT FOGOD ÉNEKELNI A BABILONI KIRÁLYRÓL: Vége van a sanyargatónak, vége van az erőszaknak!
14,5 Összetörte az Úr a gonoszság vesszejét, a zsarnokság botját. 14,6 Aki népeket vert dühében szüntelen veréssel, aki nemzeteket taposott haragjában, most azt üldözik kíméletlenül. 14,7 Megnyugodott, csendes az egész föld, ujjongásba törtek ki az emberek. 14,8 Még a ciprusok is így örülnek, meg a Libánon cédrusai: Mióta elterültél, nem jön favágó ellenünk! 14,9 Megrendült ott lent a holtak hazája, látva jöttödet. Felkölti miattad az árnyakat, a föld összes hatalmasait, fölkelti trónjukról a nemzetek királyait. 14,10 Rákezdik mindnyájan, és ezt mondják neked: Te is erőtlen lettél, mint mi, hozzánk hasonlóvá lettél! 14,11 Sírba omlott gőgöd, lantjaid zengése! Férgek a derékaljad, pondrók a takaród! 14,12 Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője!
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 19:32 | Sorszám: 608 |
http://www.parokia.hu/bible/ ÉZSAIÁS PRÓFÉTA KÖNYVE 14,12 Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője!LUKÁCS EVANGÉLIUMA 10,18 Ő pedig ezt mondta nekik: "Láttam a Sátánt villámként leesni az égből.
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 19:24 | Sorszám: 607 |
Ez a Klaus (bél- és csillagjós) nem normális! Belehazudik a Szentírásba! Nomeg a pofánkba! ))))))))))))))))Íme, hogyan változtatja meg egy korabeli bökvers értelmét! És mindezt a legnagyobb komolysággal! )))))))) Ézs 14:4 E GÚNYDALT MONDOD BABILON KIRÁLYA FELETT, ÉS SZÓLSZ: Miként lőn vége a nyomorgatónak, a szolgaság házának vége lőn!
5 Eltörte az Úr a gonoszok pálcáját, az uralkodóknak vesszejét. 6 Aki népeket vert dühében szüntelen való veréssel, leigázott népségeket haraggal, kergettetik feltartózhatlanul. 7 Nyugszik, csöndes az egész föld. Ujjongva énekelnek. 8 Még a ciprusok is örvendenek rajtad: a Libánon cédrusai [ezt mondják]: Mióta te megdőltél, nem jő favágó ellenünk. 9 Alant a sír megindul te miattad megérkezésedkor, miattad felriasztja árnyait, a föld minden hatalmasit, felkölti székeikről a népek minden királyait; 10 Mind megszólalnak, és ezt mondják néked: Erőtlenné lettél te is, miként mi; hozzánk hasonlatos levél! 11 Kevélységed [és] lantjaid zengése a sírba szállt; fekvő ágyad férgek, és takaró lepled pondrók! 12 Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? LEVÁGATTÁL A FÖLDRE, AKI NÉPEKEN TAPOSTÁL!
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 18:57 | Sorszám: 606 |
Mint láthatjuk a cél a "pogány vallások", azaz a világ népei vallásainak a kiírtása volt. Ezek nemzeti vallások voltak általában, ugyanúgy, mint az ószövetségi legendák Ezsdrásék által létrehozott vallása.: Idézet: Mózes V. 12,2 El kell pusztítanotok mindazokat a helyeket, ahol az általatok meghódítandó népek szolgálják isteneiket, a magas hegyeken és halmokon, és minden zöldellő fa alatt. 12,3 Romboljátok le oltáraikat, törjétek össze szent oszlopaikat, égessétek el szent fáikat, isteneik szobrait pedig vágjátok darabokra! Még a nevüket is irtsátok ki arról a helyről!Jelenések könyve 2,26 Aki győz, és megtartja mindvégig az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányok felett, 2,27 hogy legeltesse őket vasvesszővel, törje őket össze, mint a cserépedényeket;
A győztes csak Immánuel lehetett, hisz mind a két bibliai legenda ennek érdekében lett életre hívva. A népek legyőzője Lucifer (azaz JHVH-Krisztus; nincsen köze a Názáreti Jézushoz!), a hajnalcsillag, mint ahogy ezt helyesen az ószövetségi legenda is említi: Idézet: Ézsaiás 14,12 Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője!
Ez valójában röviden az ószövetségi és újszövetségi legendák misztériuma, a Názáreti Jézus tulajdonképpen csak egy áldozati bárány szerepét töltötte be a történeztben... Nem támadhatott fel, nem vette el a világ bűneit és nem is jöhet vissza az idők végére, azaz napjainkra... Hinni persze azért továbbra is lehet benne... Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 18:39 | Sorszám: 605 |
jav.: A tűzzel-vassal keresztvíz alá hajtott népekre rá lett erőltetve ez az elképzelés. Az ősi vallásaik betiltása mellett az ószövetségi legendák bosszúálló, gonosz "Istenét", JHVH-t és egy embert imádattak velük "Istenként" közel 1700 éven át...
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 18:31 | Sorszám: 604 |
Az ószövetségi legendák Ezsdrásék által létrehozott messianisztikus elképzelései szerint a messiásuk, Immánuel kell legyen az emberiség uralkodója, aki majd "vaspálcával" fogja kormányozni őket, de ugyanerre utal az ószövetségi legendák messianisztikus elképzeléseinek megkoronázása, a Jelenések könyve is...: Idézet: Ézsiás 7,10 Az Immánuél-jövendölés Ezután így szólt az Úr Áházhoz: 7,11 Kérj jelt Istenedtől, az Úrtól, akár lentről a mélyből, akár fentről a magasból! 7,12 De Áház így válaszolt: Nem kérek, nem kísértem az Urat! 7,13 Akkor ezt mondta Ézsaiás: Halljátok meg, Dávid háza! Nem elég, hogy embereket fárasztotok, még Istenemet is fárasztjátok? 7,14 Ezért maga az Úr fog nektek jelt adni: Íme, egy fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezik el.63,1 Ítélet a népek fölött Ki jön ott Edómból, vérvörös ruhában Bocrából, pompás öltözetben, erőteljes léptekkel? - Én, aki igazat beszélek, és van erőm a szabadításhoz! 63,2 Miért vörös az öltözeted, miért olyan a ruhád, mint azé, aki borsajtóban tapos? 63,3 A sajtóban egyedül tapostam, a népek közül senki sem volt velem. Tapostam őket haragomban, tiportam őket felindulásomban. Levük a ruhámra fröccsent, egész öltözetemet beszennyeztem. 63,4 Mert bosszúállás napja van a szívemben, eljött a megtorlás esztendeje. 66,7 Jeruzsálem jövendő boldogsága Mielőtt vajúdott, már szült is. Mielőtt rájött a fájdalom, fiút hozott a világra. 66,8 Ki hallott ilyet, ki látott ehhez foghatót? Vajon egy országért csak egy napig kell vajúdni? Születik-e nép csak úgy egyszerre? Hiszen alig vajúdott Sion, máris megszülte fiait. 66,9 Csak megindítsam, és ne vezessem le a szülést? - kérdezi az Úr. Vagy én, aki a szülést vezetem, megakadályozzam? - kérdezi Istened. 66,10 Örüljetek Jeruzsálemmel! Vigadjatok vele mindnyájan, akik szeretitek! Szívből örüljetek vele mind, akik gyászoltátok! 66,11 Mert jóllakásig szophattok vigasztalást nyújtó emlőjéből. Gyönyörködve szívhatjátok telt mellét. 66,12 Bizony, ezt mondja az Úr: Folyamként árasztom rá a békességet, mint megáradt patakot, a népek gazdagságát. Megszoptatnak, karjukon hordoznak, és térdükön ringatnak benneteket. 66,13 Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket: Jeruzsálemben kaptok vigasztalást! Zsoltárok 2,1 Isten és felkentje diadalmaskodik Miért tombolnak a népek, milyen hiábavalóságot terveznek a nemzetek? 2,2 Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és felkentje ellen: 2,3 Dobjuk le magunkról bilincseiket, tépjük le köteleiket! 2,4 A mennyben lakozó kineveti, az Úr kigúnyolja őket. 2,5 Majd így szól hozzájuk haragjában, izzó haragjában így rémíti meg őket: 2,6 Én kentem föl királyomat szent hegyemen, a Sionon! 2,7 Kihirdetem az Úr végzését. Ezt mondta nekem: Az én fiam vagy! Fiammá fogadtalak ma téged! 2,8 Kérd tőlem, és neked adom örökségül a népeket, birtokul a földkerekséget. 2,9 Összetöröd őket vasvesszővel, szétzúzod, mint a cserépedényt! Jelenések könyve 2,26 Aki győz, és megtartja mindvégig az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányok felett, 2,27 hogy legeltesse őket vasvesszővel, törje őket össze, mint a cserépedényeket; 12,5 Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához, 19,15 Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját.
Mint láthatjuk, kétféle útról van itt szó, de a végcél az egy... Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 18:17 | Sorszám: 603 |
Sajnos vannak műveletlen, bunkó stílusú emberkék mindenhol, de az egyedül a moderátoroknak köszönhető, hogy ezt megtűrik... Azt képzelik az ilyenek, hogy a parlagi stílusukkal meg tudják a másikat hatni, vagy félemlíteni. Ez lehet, hogy a tanyasi kocsmákban bevált módszer, de egy vallás-filozófia fórumon csak a megvetést az undort és a sajnálatot tudják kiérdemelni. Nálam az ilyen módszerrel senki nem érhet el semmit, csak a logikus és bizonyított meggyőzéssel... Aki meg leáll velük társalogni, az hasonszőrű szerintem, hisz "madarat tolláról..."... Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 18:16 | Sorszám: 602 |
Ezzel a tetűvel van "bajom", nem magammal! Az anyám szidásánál gyalázatosabb dolgokat művel itt, ezzel az "ez a harc lesz a végső, csa-ak összefogni hát, és nemzetközi vé-hé-hé lesz holnapra a világ" indítékú agyrémével. Magammal elég jóban lennék!
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2008. november 23. 18:07 | Sorszám: 601 |
Inyemre van néha egy kis vérpezsdítő torzsalkodás... De nagyon frusztrált vagy, Pendragon mittudoménhányadik Earl-je! Nem velem vagy mással van bajod, hanem magaddal. Magad elől pedig nem futhatsz el !
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 17:50 | Sorszám: 600 |
Jó! Ha te kéred!(De mi a fax bajod van a stílusommal!? Nem akarsz inkább elmenni a büdös repedésbe, és ott okítani???)
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 17:32 | Sorszám: 599 |
Az ószövetségi legendák "bálványtalanítási" előírásait (micvák) közel 1700 éve a keresztény vallás látta el, hirdetve tűzzel vassal, néha meggyőzéssel a világon az ószövetségi legendák bosszúálló és kegyetlen "Istenének", JHVH-Krisztusnak az "atyaistenségét" és a végidőkre betervezett ószövetségi legendák messiásának az eljövetelét "Jézus második eljövetele" gyanánt... Idézet: Mózes V. 12,2 El kell pusztítanotok mindazokat a helyeket, ahol az általatok meghódítandó népek szolgálják isteneiket, a magas hegyeken és halmokon, és minden zöldellő fa alatt. 12,3 Romboljátok le oltáraikat, törjétek össze szent oszlopaikat, égessétek el szent fáikat, isteneik szobrait pedig vágjátok darabokra! Még a nevüket is irtsátok ki arról a helyről!
Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Jézus feltámadása, Pál találmánya...II.
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 17:31 | Sorszám: 598 |
Sajnos vannak olyan emberkék, akik sárba fetrengve (a stílusukra értendő), mint a disznók, habzó szájjal igyekeznek a megismerésre vágyókat megzavarni, eltéríteni bizonyos kényesebb témáktól. Az ilyeneket egyszerűen ignorálni kell...  Aki a korpa közé keveredik, azt felfalják a disznók... Ne keveredj közéjük! Az ilyen tudatlan, neveletlen malackákra hívja fel a figyelmét a misztérium ismerőinek az újszövetségi legenda: Máté evangélium 7,6 Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.  Sajnos néha az ember beléjük botlik, mint a vándor a lófekáliába, de figyelni kell és kikerülni... Ne lépjünk bele, ha egy mód van rá... Szenvedjenek magukban, ez számukra a megalázó és a lealacsonyító. Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
Békáscity |
Válasz | 2008. november 23. 17:08 | Sorszám: 597 |
Nemá ! Isten szent nevében : hagyd abba ezt a stílust légyszives... Lehethogy igazad van, de az kristály logikusan világoljék ki a mondandódból.
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 16:41 | Sorszám: 596 |
Olvasd el mégegyszer az első bekezdésedet, te végtelenűl marha, te! Tudod mi ez? Színtiszta összeesküvés-elmélet, ami a te nem is túl eredeti „agylövésed”: „Pál (Saul rabbi) FELTEHETÖEN A SZANHEDRIN UTASÍTÁSÁRA "megtért" és megalapozta a világ népei számára a Pál-féle kereszténységét.” Te „teszed fel” ezt, te Isten barma, te! A tanítványok – akik Krisztust követték a szó szoros értelmében, azaz vele járták a bibliai tájakat - voltak vagy 11-en. És miután mesterüket nem találták a sírjában, nosza, nekiestek a világnak „tűzzel és vassal”, mi, te majom? Náluk még Fidel Castróék is többen voltak! ))))))
|
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 14:29 | Sorszám: 594 |
Pál (Saul rabbi) feltehetöen a szanhedrin utasítására "megtért" és megalapozta a világ népei számára a Pál-féle kereszténységét. Papíron általa támadt fel a vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszített Názáreti Jézus. Mivel Jézus ugyanolyan hús-vér ember volt, mint bármelyikünk, csak egy sajátos születési adottsággal felvértezve, így természetesen nem támadhatott fel a halottaiból, mivel ez nonszensz. A tűzzel-vassal keresztvíz alá hajtott népekre rá lett erőltetve ez az elképzelés az ősi vallásaik betiltása mellett az ószövetségi legendák bosszúálló, gonosz "Istenét", JHVH-t és egy embert imádattak velük "Istenként" közel 1700 éven át... Mi értelme volt ennek tulajdonképpen? 1700 év óta "Jézus második eljövetele" gyanánt váratják a kereszténységgel az ószövetségi legendák Ezsdrásék által betervezett messiását, akinek természetesen semmi köze az 1983 éve kereszthalált halt Názáreti Jézushoz... Hogy nehogy kételkedjen valaki a tanításokban, Pál átokkal fenyegeti meg a hívőket: Idézet: Pál levele a galatákhoz 1,6 Nincs más evangélium Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; 1,7 pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. 1,8 Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen! 1,9 Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!Pál első levele a korinthusiakhoz 16,22 Ha valaki nem szereti az Urat (*JHVH-Krisztust), legyen átkozott! Marana tha!
Szóval a Pál (Saul rabbi) által megalapozott hit védelme átkokra bazíroz, meg arra, hogyha valaki kétségbe merné azt vonni, hogy az 1999.08.11.-én született ószövetségi legendák messiása "Jézus második eljövetele" lenne, az maga az Antikrisztus... Aki ismeri a JHVH-kozmikus Krisztus (nem a Názáreti Jézus!) valódi lényegét, azaz a legnegatívabb kozmikus kereszt szellemi hatását, ami a bűn és a halál jelképe, az egészen máshogy fog hozzáállni a Krisztus és Antikrisztus fogalmakhoz. A valódi Antikrisztus a Názáreti Jézus kellett legyen, hisz a jó szellemi hatásának szülötte volt és a gonosz ellen harcolt! A kozmikus Krisztus-JHVH, a népek legyőzője valójában azonos Luciferrel: Idézet: Ézsaiás 14,12 Leestél az égről, fényes hajnalcsillag! Lehulltál a földre, népek legyőzője!Lukács evangéliuma 10,18 Ő pedig ezt mondta nekik: "Láttam a Sátánt villámként leesni az égből. Die Bibel(1998) Die Offenbarung Johannes 22,16. Ich bin die Wurzel und der Stamm Davids, der strahlende Morgenstern. --Jelenések könyve 22,16. Én (Krisztus) vagyok Dávid gyökere és ága, a fénylő Hajnalcsillag.
http://www.catholic-church.org/ao/exsultet.html Flammas eius lucifer matutinus inveniat: Ille, inquam, lucifer, qui nescit occasum: Christus Filius tuus, qui regressus ab inferis, humano generi serenus illuxit, et vivit et regnat in saecula saeculorum. --Fényesen világít ő, amíg a Hajnalcsillag (Lucifer) felemelkedik az igazi Hajnalcsillag (Lucifer), ami az örökkévalóságban nem süllyed el: a Te fiad, a mi urunk Krisztus, aki feltámadt hallotaiból (*), aki az embereknek a keleti fényben sugárzik aki veled él és uralkodik az örökkévalóságban.-- János evangéliuma 8,42 Jézus így szólt hozzájuk (a zsidókhoz): "Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem. 8,43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet. 8,44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja. 8,45 Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem.
(*) A kereszt szellemének az inkarnációja "támadt fel halottaiból", nem pedig a Názáreti Jézus sajnos... Maimonidesnek igaza volt, amikor azt jósolta, hogy: Idézet: http://www.kimizion.org/st5760.html http://www.kimizion.org/5760/zaw60.html DAS ZENTRUM FÜR JÜDISCHE STUDIEN IN ISRAEL Anschrift: Sderot Hame'iri 2, Kirjat Mosche IL - 91032 Jerusalem ISRAEL Tel. +972 2 6511906 Fax +972 2 6514820 http://www.machonmeir.org.il 18. Adar-2 5760 (25.März.2000) Das Wort zum Papstbesuch "Rabbiner Moscheh ben Maimon ("Maimonides"), einer der größten jüdischen Weisen aller Zeiten, erklärte in seinen Ausführungen über das Ende des Christentums, daß die Christen eines Tages von ihren Überzeugungen ablassen und erkennen werden, wie sie von ihren Vorvätern und ihren Propheten belogen wurden:"--5760. II.Adar 18. 2000.március 25. Gondolat (szó) a pápa látogatásához "Moscheh ben Maimon ("Maimonides) rabbi, minden idők egyik legnagyobb zsidó bölcse elmagyarázta a levezetésében a kereszténység végét, hogy a keresztények egy napon rá fognak jönni és felismerik, hogyan lettek az ősatyáik és prófétáik által becsapva."--
Természetesen nemcsak a keresztények jártak így, hanem pl. az ószövetségi legendák hívei is... Bővebben erről: Jézus nem azonos Krisztussal! Jézus vagy Immánuel? Be lettek csapva a keresztények?
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 13:21 | Sorszám: 593 |
Ki nem tud ilyet, te ócska ripők!? (Csak nem képzeled be magadnak, hogy az Írás rólad szól, hogy te vagy az egyik antikrisztus!? ))))))))))))))1Ján 2:18 Fiacskáim, itt az utolsó óra; és AMINT HALLOTTÁTOK, HOGY AZ ANTIKRISZTUS ELJŐ, ÍGY MOST SOK ANTIKRISZTUS TÁMADT; AHONNAN TUDJUK, HOGY ITT AZ UTOLSÓ ÓRA. 19 Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók. 20 És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok. 21 Nem azért írtam néktek, mivel nem ismeritek az igazságot, hanem mivel ismeritek azt, és mivel semmi sincsen az igazságból, ami hazugság. 22 Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút. 23 Senkiben nincs meg az Atya, aki tagadja a Fiút. Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan. 24 Amit azért ti kezdettől hallottatok, az maradjon meg bennetek. Ha bennetek marad az, amit kezdettől fogva hallottatok, ti is az Atyában és a Fiúban maradtok. 25 És az az ígéret, amelyet ő ígért nékünk: az örök élet. 26 Ezeket írtam néktek azok felől, akik elhitetnek titeket. 27 És az a kenet, amelyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és [így] nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem amint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz [is] az és nem hazugság, és amiként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne. 28 És most, fiacskáim, maradjatok ő benne; hogy mikor megjelenik, bizodalmunk legyen, és meg ne szégyenüljünk előtte az ő eljövetelekor. 29 Ha tudjátok, hogy ő igaz, tudjátok, hogy aki az igazságot cselekszi, az mind tőle született.
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 12:57 | Sorszám: 592 |
Sajnos néha az ember beléjük botlik, mint a vándor a lófekáliába, de figyelni kell és kikerülni... Ne lépjünk bele, ha egy mód van rá...  Szenvedjenek magukban, ez számukra a megalázó és a lealacsonyító. Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 12:52 | Sorszám: 591 |
"Sajnos vannak olyan emberkék, akik sárba fetrengve (a stílusukra értendő), mint a disznók, habzó szájjal igyekeznek a megismerésre vágyókat megzavarni, eltéríteni bizonyos kényesebb témáktól. Az ilyeneket egyszerűen ignorálni kell...  Aki a korpa közé keveredik, azt felfalják a disznók... Ne keveredj közéjük!" Az ilyen tudatlan, neveletlen malackákra hívja fel a figyelmét a misztérium ismerőinek az újszövetségi legenda is:
Máté evangélium 7,6 Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket.  Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 12:46 | Sorszám: 590 |
Mondod te – ócska handlé – aki a technika századában itt házalsz közöttünk, keresztények között, ócska, ráadásul hamis portékáddal, az idióták számára kitalált középkori horoszkópjaiddal? Na mennyé te… ))))))))))))))
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2008. november 23. 10:09 | Sorszám: 589 |
Sajnos vannak olyan emberkék, akik sárba fetrengve (a stílusukra értendő), mint a disznók, habzó szájjal igyekeznek a megismerésre vágyókat megzavarni, eltéríteni bizonyos kényesebb témáktól. Az ilyeneket egyszerűen ignorálni kell...  Aki a korpa közé keveredik, azt felfalják a disznók... Ne keveredj közéjük!... Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum
|
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 07:52 | Sorszám: 587 |
Madárka! Azt mondja a barátom, ez egy hozzád méltó duplafenekű hozzászólás! Szerintem van az tripla is! ))))))))))))
|
|
|
Pendragon |
Válasz | 2008. november 23. 07:48 | Sorszám: 586 |
Na, te végtelenül ostoba megszállott, zodiákus és csillagjós! Akinek van pofád keresztény emberek előtt az UFO-k „feltalálását” megelőző-, a középkori hülyegyerekek számára kitalált horoszkópokkal bűvészkedni! Meg a Pápát idézni, mintha valami köze lenne idétlen rögeszméidhez. „Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad! Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete.” Itt van leírva az „emmauszi találkozás” a feltámadt Krisztussal. Magáért beszél. Luk 24:12 Péter azonban felkelvén elfuta a sírhoz, és behajolván látá, hogy csak a lepedők vannak ott; és elméne, magában csodálkozván e dolgon. 13 És ímé azok közül ketten mennek vala ugyanazon a napon egy faluba, mely Jeruzsálemtől hatvan futamatnyira vala, melynek neve vala Emmaus. 14 És beszélgetének magok közt mindazokról, amik történtek. 15 És lőn, hogy amint beszélgetének és egymástól kérdezősködének, maga Jézus hozzájok menvén, velök együtt megy vala az úton. 16 De az ő szemeik visszatartóztatának, hogy őt meg ne ismerjék. 17 Monda pedig nékik: Micsoda szavak ezek, amelyeket egymással váltotok jártotokban? és [miért] vagytok szomorú ábrázattal? 18 Felelvén pedig az egyik, kinek neve Kleofás, monda néki: Csak te vagy-é jövevény Jeruzsálemben, és nem tudod minémű dolgok lettek abban e napokon? 19 És monda nékik: Micsoda dolgok? Azok pedig mondának néki: Amelyek [esének] a Názáretbeli Jézuson, ki próféta vala, cselekedetben és beszédben hatalmas Isten előtt és az egész nép előtt: 20 És mimódon adák őt a főpapok és a mi főembereink halálos ítéletre, és megfeszíték őt. 21 Pedig mi azt reméltük, hogy ő az, aki meg fogja váltani az Izráelt. De mindezek mellett ma van harmadnapja, hogy ezek lettek. 22 Hanem valami közülünk való asszonyok is megdöbbentettek minket, kik jó reggel a sírnál valának; 23 És mikor nem találták az ő testét, [haza] jöttek, mondván, hogy angyalok jelenését is látták, kik azt mondják, hogy ő él. 24 És azok közül némelyek, kik velünk valának, elmenének a sírhoz, és úgy találák, amint az asszonyok is mondták; őt pedig nem látták. 25 És ő monda nékik: Óh balgatagok és rest szívűek mindazoknak elhivésére, amiket a próféták szóltak! 26 Avagy nem ezeket kellett-é szenvedni a Krisztusnak, és úgy menni be az ő dicsőségébe? 27 És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, amik ő felőle megírattak. 28 Elközelítének pedig a faluhoz, amelybe mennek vala; és ő úgy tőn, mintha tovább menne. 29 De kényszeríték őt, mondván: Maradj velünk, mert immár beestvéledik, és a nap lehanyatlott! Beméne azért, hogy velök maradjon. 30 És lőn, mikor leült velök, a kenyeret vévén, megáldá, és megszegvén, nékik adá. 31 ÉS MEGNYILATKOZÁNAK AZ Ő SZEMEIK, ÉS MEGISMERÉK ŐT; DE Ő ELTÜNT ELŐLÜK. 32 És mondának egymásnak: Avagy nem gerjedezett-é a mi szívünk mi bennünk, mikor nékünk szóla az úton, és mikor magyarázá nékünk az írásokat? 33 És felkelvén azon órában, visszatérének Jeruzsálembe, és egybegyűlve találák a tizenegyet és azokat, akik velök valának. 34 Kik ezt mondják vala: Feltámadott az Úr bizonnyal, és megjelent Simonnak! 35 És ezek is elbeszélék, mi történt az úton, és miképpen ismerték meg ők a kenyér megszegéséről. 36 És mikor ezeket beszélék, megálla maga Jézus ő közöttök, és monda nékik: Békesség néktek! 37 Megrémülvén pedig és félvén, azt hivék, hogy valami lelket látnak. 38 És monda nékik: Miért háborodtatok meg, és miért támadnak szívetekben okoskodások? 39 Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy nékem van! 40 És ezeket mondván, megmutatá nékik kezeit és lábait. 41 Mikor pedig még nem hívék az öröm miatt, és csodálkozának, monda nékik: Van-é itt valami enni valótok? 42 Ők pedig adának néki egy darab sült halat, és valami lépesmézet, 43 Melyeket elvőn, és előttök evék. 44 És monda nékik: Ezek azok a beszédek, melyeket szóltam néktek, mikor még veletek valék, hogy szükség beteljesedni mindazoknak, amik megírattak a Mózes törvényében, a prófétáknál és a zsoltárokban én felőlem. 45 Akkor megnyilatkoztatá az ő elméjöket, hogy értsék az írásokat. 46 És monda nékik: Így van megírva, és így kellett szenvedni a Krisztusnak, és feltámadni a halálból harmadnapon: 47 És prédikáltatni az ő nevében a megtérésnek és a bűnök bocsánatának minden pogányok között, Jeruzsálemtől elkezdve. 48 Ti vagytok pedig ezeknek bizonyságai. 49 ÉS ÍMÉ ÉN ELKÜLDÖM TI REÁTOK AZ ÉN ATYÁMNAK ÍGÉRETÉT; TI PEDIG MARADJATOK JERUZSÁLEM VÁROSÁBAN, MÍGNEM FELRUHÁZTATTOK MENNYEI ERŐVEL. 50 Kivivé pedig őket Bethániáig; és felemelvén az ő kezeit, megáldá őket. 51 És lőn, hogy míg áldá őket, tőlök elszakadván, felviteték a mennybe. 52 Ők pedig imádván őt, visszatérének nagy örömmel Jeruzsálembe; 53 És mindenkor a templomban valának, dícsérvén és áldván az Istent. Ámen.
|
|
|
|
|