Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. április 01. 10:14 | Sorszám: 683 |
Helyesbítés: ..szíved erőit jelképező Pásztorok
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. április 01. 07:37 | Sorszám: 682 |
Helyesbítés: Holnap van a Názáreti Jézus keresztre feszítésének az 1984. évfordulója.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. április 01. 07:21 | Sorszám: 681 |
Te vársz valakit, Rabbi Klaus? Egy bakonyi betyárra vársz? Messiásra? Mert én nem. Nem akarom bántani, aki várja, ha neki még nem jött el a Megváltó, várhatja is. Lehet a sült galambot is várni, amint berepül a tátott szájba.„Ne várd a jót, belülről kell jóvá lenned” (egy pásztorjátékból idézve) Érdekes, hogy nekem – bármelyik világvallásnál hallgatóztam is, mindig azt mondták: A Szent Halhatatlannal találkozni lehet. Színről –színre látni. Eggyé válni. Itt és most. És végezetül, a halál pillanatában is. (De ha itt és most nem élem át, nem várom a halál pillanatában sem, mert ezt nem lehet kiérdemelni, erre gyakorlással, kereséssel rá lehet találni- lévén idő és tér feletti, mindig jelen VAN, csak elfedi valami, ami illuzórikus, igazából „nem van”, nincs. Ezt a zen buddhistáktól tanultam). És csak azért nem kellett nekem ezt „elhinni”, (sőt semmit sem kellett elhinni) mert mindez azután történt, hogy magamtól, magam által, magam, átélésben tapasztaltam ezt. És utána meglepődve láttam, hogy a vallások- mélységes szolidaritásban egymással, ezt mondják. Az imák, a szakrális szertartások ezt segítik. És a műalkotások (ebből adódik, hogy csak szakrális művészet van, ami ezt a folyamatot segíti. A többi csak hírnév, vagyon, rangért megy, nem művészet.) Minden sorommal erről szerettem volna írni. De persze nem olvasod el, és helyedben én sem olvasnám magamat. Még a végén… na mindegy. http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=z_get_topic&f=10&t=000228&m=000029 Karácsonykor, láttam a tudati erőidet jelképező Háromkirályokat jőni. (egy kis kép) Hol késlekednek szíved Pásztorai? *
|
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. március 31. 21:28 | Sorszám: 679 |
A Nisan-t itt szándékosan írtad egyetlen s-sel, ugye?
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. március 31. 21:21 | Sorszám: 678 |
MEGVAN! A jobb oldali zárójel...
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. március 31. 21:19 | Sorszám: 677 |
Épp szólni akartam, hogy valamit elszámoltál... erre most észreveszem, a két sor ugyanaz... összezavarodott a kopipészted?
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 31. 20:55 | Sorszám: 676 |
Helyesbítés: (Neptunusz-Plútó oppozíció: 12,9°/9°Bak)
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 31. 20:53 | Sorszám: 675 |
Holnap van a Názáreti Jézus keresztre feszítésének a 1984. évfordulója. Jézust i.sz. 25 április elsején egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) feszíttettek keresztre a peszách ünnep előkészületi napján a szanhedrin követelésére: Jézus keresztre feszítése: 25.04.01. 22:19 UT +2.00 Jeruzsálem, Vasárnap (3785.Nisan 14/15.- Peszách ünnepe!) Nap-Mars konjunkció: 9,8°/10,8°kos; Szaturnusz konjunkció: 4°Kos; Hold oppozíció: 9,8°Mérleg; Uránusz quadrat: 9,7°Rák; (Neptunusz-Plútó oppozíció: 12,9°/9°Bak  Ez a nap nem egy pénteki nap volt, hanem vasárnap, nem véletlenül a keresztények számára a vasárnapot jelölték ki ünnepnapnak a szombat helyett a későbbiekben... A Názáreti Jézus úgymond "magára vette a világ bűneit", természetesen nem a jószántából és nem valóságos emberi bűnöket. Bővebben erről: Jézus születésének és kereszthalálának kozmikus eredete Aki magára vette a Világ összes bűneit... Jézus azon a napon lett keresztre feszítve, amikor a születése idején együttállt Shem ha Mephorash ("Isten 72 szelleme") kozmikus forrásait képező égitestek (Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és az Uránusz) egy "T" keresztet alkottak. A Jézussal kapcsolatos misztérium lényege ebben rejlik. Jézus születése: i.e. 8. 02.10. -7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.) Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntő, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő Manapság viták merülnek fel azzal kapcsolatosan, hogy kik feszítették tulajdonképpen Jézust keresztre. Erre az újszövetségi legendákban egyértelmű utalásokat találunk:
Idézet: Máté evangéliuma 27,24 Amikor Pilátus látta, hogy nem ér el semmit, sőt a forrongás még nagyobb lesz, vizet hozatott, megmosta kezét a sokaság szeme láttára, és így szólt: "Ártatlan vagyok ennek az igaz embernek a vérétől. Ám ti lássátok!" 27,25 Az egész nép így kiáltott: "Szálljon ránk és gyermekeinkre az ő vére!"Márk evangéliuma 15,14 Pilátus megkérdezte tőlük: "De mi rosszat tett?" Azok pedig még hangosabban kiáltották: "Feszítsd meg!" 15,15 Pilátus eleget akart tenni a sokaság kívánságának, és szabadon bocsátotta nekik Barabbást; Jézust pedig miután megostoroztatta, kiszolgáltatta, hogy megfeszítsék. János evangéliuma 18,38 Pilátus így szólt hozzá: "Mi az igazság? Miután ezt mondta, ismét kiment a zsidókhoz, és így szólt hozzájuk: "Én nem találok benne semmiféle bűnt. 19,4 Pilátus ismét kiment az épület elé, és így szólt hozzájuk: "Íme, kihozom őt nektek. Tudjátok meg, hogy semmiféle bűnt nem találok benne." 19,5 Ekkor kijött Jézus az épület elé, rajta volt a töviskorona és a bíborruha. Pilátus így szólt hozzájuk: "Íme, az ember!" 19,6 Amint meglátták Jézust a főpapok és a szolgák, így kiáltoztak: "Feszítsd meg, feszítsd meg!" Pilátus pedig ezt mondta nekik: "Vegyétek át ti, és feszítsétek meg, mert én nem találom bűnösnek." 19,7 A zsidók így válaszoltak neki: "Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten Fiává tette magát."
Tehát a római helytartó, Pilátus csak a szanhedrin erőszakos követelésének engedett: Idézet: Máté evangéliuma 26,59 A főpapok pedig az egész nagytanáccsal együtt igyekeztek hamis tanúvallomásra szert tenni Jézus ellen, hogy halálra adhassák,27,1 Jézust átadják Pilátusnak Amikor megvirradt, a főpapok és a nép vénei valamennyien azt a határozatot hozták Jézus ellen, hogy halálra juttatják. 27,2 Azután megkötözték, elvitték és átadták Pilátusnak, a helytartónak. 27,3 Amikor pedig Júdás, aki Őt elárulta, látta, hogy elítélték, megbánta tettét, visszavitte a harminc ezüstöt a főpapoknak és a véneknek, 27,4 és ezt mondta: "Vétkeztem, mert ártatlan vért árultam el." De azok ezt mondták: "Mi közünk hozzá? A te dolgod." 27,5 Erre ő a templomba hajítva az ezüstöket, eltávozott, ment és felakasztotta magát. 27,20 A főpapok és a vének azonban rávették a sokaságot, hogy Barabbást kérjék ki, Jézust pedig veszítsék el. Márk evangéliuma 14,1 A nép vezetőinek tanácskozása Jézus ellen Két nap múlva volt a páska és a kovásztalan kenyerek ünnepe; a főpapok és az írástudók keresték a módját, hogyan fogják el, és öljék meg őt csellel; 14,10 Júdás elárulja Jézust Ekkor Júdás Iskáriótes, egy a tizenkettő közül, elment a főpapokhoz, hogy elárulja őt nekik. 14,55 A főpapok pedig az egész nagytanáccsal együtt bizonyítékot kerestek Jézus ellen, hogy halálra adhassák; de nem találtak. 15,1 Jézus Pilátus előtt Korán reggel haladéktalanul határozatot hoztak a főpapok a vénekkel, az írástudókkal és az egész nagytanáccsal együtt. Azután Jézust megkötözve elvitték, és átadták Pilátusnak. Lukács evangéliuma 19,47 Ezután naponként tanított a templomban. A főpapok, az írástudók a nép vezetőivel azon voltak, hogy elveszítsék; 23,1 Jézus Pilátus előtt Ezután elindult az egész testület, és elvitték őt Pilátushoz. 23,10 Ott álltak a főpapok és az írástudók is, akik hevesen vádolták. 24,20 hogyan adták át a főpapok és a főemberek halálos ítéletre, és hogyan feszítették meg.
Jézus keresztre feszítését nyugodtan nevezhetjük az ószövetségi legenda hagyománya szerinti peszách-áldozatnak: Idézet: Mózes II. 12,1 A páskabárány elrendelése Azután ezt mondta az Úr Mózesnek és Áronnak Egyiptom földjén: 12,2 Ez a hónap lesz az első hónapotok. Ez lesz az első az év hónapjai között. 12,3 Mondjátok meg Izráel egész közösségének: Ennek a hónapnak a tizedikén vegyen magának mindenki egy bárányt, családonként és házanként egy bárányt. 12,4 Ha kevés a ház népe az egy bárányhoz, akkor a legközelebbi szomszédjával együtt vegyen a lélekszámnak megfelelően. Vegyétek számításba, hogy ki mennyit tud megenni a bárányból. 12,5 Legyen a bárány hibátlan, hím és egyéves. Juhot vegyetek, de vehettek kecskét is.
A JHVH-nak (Marduk, Amun, Zeusz, Jupiter, kozmikus Krisztus) bemutatandó véresáldozatnak Jézus személye pont megfelelt, mint "áldozati bárány", mivel elsőszülött volt és bűntelen is, amit maga Pilátus, a római helytartó ki is hangsúlyozott az ítélete előtt. Idézet: Mózes I. 12,29 Történt azután éjfélkor, hogy megölt az Úr minden elsőszülöttet Egyiptom földjén, a trónján ülő fáraó elsőszülöttjét csakúgy, mint a tömlöcben levő foglyok elsőszülöttjét, és az állatok minden elsőszülöttjét.Mózes II. 13,1 Rendelkezések az elsőszülöttekről és a kovásztalan kenyérről Azután így beszélt az Úr Mózeshez: 13,2 Nekem szentelj Izráel fiai közül minden elsőszülöttet, amely megnyitja anyja méhét; akár ember, akár állat, enyém az. Mózes IV. 3,13 Mert minden elsőszülött az enyém! Amikor megöltem Egyiptomban minden elsőszülöttet, magamnak szenteltem minden elsőszülöttet Izráelben. Mind az emberé, mind az állaté az enyém legyen. Én vagyok az Úr!
Az ószövetségi legenda vallási elképzelései szerint a hívőnek véres áldozatot kell bemutatnia az "Isten" számára, hogy az ember által elkövetett bűnök megbocsátást nyerjenek...: Idézet: Pál levele a zsidókhoz 9,15 Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus (*Názáret Jézus), mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét.9,22 A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat. 9,23 Szükséges volt, hogy a mennyei dolgok képmásait ezekkel tisztítsák meg, magukat a mennyei dolgokat azonban ezeknél különb áldozatokkal.
Jézus keresztre feszítése tehát nemcsak azért volt indokolt a szanhedrin szempontjából, mert Jézus egy hitehagyott egyénnek számított (fellépett a Tóra kegyetlen és nacionalista sugallataival szemben) és éppen a peszách ünnep előkészületi napja volt, ezen kívül Jézus elsőszülöttnek és bűntelennek számított, hanem azért is, mert a "mennyei dolgok képmásait" (kozmikus kereszt!) "vérrel tisztítják meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat"... Pál (Saul rabbi) és az ő magyarázatait követő "evangélisták" ezt a kozmikus eseményhez kötött véresáldozatot ügyesen önkéntes áldozatnak igyekeztek beállítani Isten akaratából...: Idézet: Pál levele a zsidókhoz 9,14 akkor a Krisztus (*Názáret Jézus) vére, aki örökkévaló Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul az Istennek, mennyivel inkább megtisztítja lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljunk az élő Istennek. Pál levele a rómaiakhoz 3,22 Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: 3,23 mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. 3,24 Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. 3,25 Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa.
A "harmadnapra történ feltámadása" pedig feltehetően Pál (Saul rabbi) találmánya volt (esetleg a szanhedrin ötlele alapján) abból a célból, hogy a világ népeivel "Jézus második eljövetele" gyanánt várassák az Ezsdrásék által a "végidőkre", azaz napjainkra betervezett ószövetségi legendák messiását, Immánuelt, aki 1999.08.11.-én született... A bibliai legendák misztériumai okkult (rejtett, titkos, titokzatos) ezotérikus (csak a beavatottak számára hozzáférhető) misztériumok voltak a tevékenységem kezdetéig, melyek egytől egyig az ősi asztrológiára bazíroznak. Tehát aki hisz a bibliai legendákban, de az asztrológiát egy tudománytalan babonaságnak tartja, az saját hite felett tör pálcát tudva, vagy tudatlanul... Az érintett vallások és titkos társaságok érthető módon nem tolonganak az évszázok óta olyan sok kutató által megfejteni próbált titok megoldását reklámozni... Minden megy tovább, mintha senki nem tudna semmiről... Sőt 10 évvel a "holtak feltámadása" és "Jézus második eljövetele" után is még arra várnak a hívő tömegek... Végül is nem volt egy rossz ötlet, miért ne lehetne továbbra is?... A többség úgyse fog értesülni arról, hogy már túl vagyunk rajta...
|
|
|
john batky |
Válasz | 2009. március 30. 12:55 | Sorszám: 674 |
"Isten soha nem válik emberré valójában és az ember se Istenné" Ezt hogyan lehet elképzelni, a kettő összege vagy szorzata állandó? Tanácstalan vagyok...
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 29. 12:33 | Sorszám: 673 |
Idézet: csakhogy itt másról van szó arról, hogy Isten (a metafizikai abszolutum) emberré lett...
Isten (folyamatosan változó szellemi való) minden ember megszületésekor "emberré lesz", helyesebben minden újszülött lelkét a saját pillanatnyi képére formálja... Jézus születésekor Istennek a pozitív szellemi hatása "lett emberré", viszont 1999.08.11.-én a lehető legnegatívabb... Aleister Crowley a Sátán inkarnációjának tartotta magát, pedig a születése konstellációja nem volt annyira negatív szellemi hatású az asztrológia szabályai szerint, mint Immánuelé, az ószövetségi legendák betervezett messiásáé: Jézus születése: i.e. 8. 02.10. -7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.) Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntő, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő Aliester Crowley születése 1875.11.13. 09:30 UT Birmingham (Leamington Spa) Nap-Hold oppozició:20,6°Skorpió/Bika; -Szaturnusz quadrat:19,8°Vízöntő; -Mars konjunkció:13,9°Vízöntő; -Uránusz oppozició:19,9°Oroszlán
Immánuel születése: 1999.08.11. 11:09 UT Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntő; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika (teljes napfogyatkozás)
Idézet: a legnagyobb Tanító- azért lett emberré, hogy megértesse , hogy akik Istenhez (a metafizikai abszolutumhoz) vissza akarnak térni(nem a folytonosan vált. valóhoz, ahhoz nem kell) - kövessék Őt- és hogyan. lévén Isten- aki inkarnálódott- teljesen Isten és teljesen ember. Mivel Isten Örök és halhatatlan- teljesen mindegy, mit írt Szt Pál- halhatatlan. Teljesen mindegy milyen csontok, leplek, gőgös, öntelt spekulációk és (taszító, blaszfémikus) halottkémspekulációk jönnek. "Isten léte nem a mi bizonyítékainktól függ"- mondja Jung.
Az általad közölt vélemény alaptalan. Jiddu Krishnamurti is hasonló születési konstelláció által kapta a lelkét, ez kedves SenKyse, csak magyarázkodás, amit Te folytatsz kellő ismeretek hiányában... Isten soha nem válik emberré valójában és az ember se Istenné... 1897.11.24. 09:19 UT Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció: 2,4°/2,4°/1,6°/3,2° Nyilas/29,5°Skorpió
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. március 28. 20:42 | Sorszám: 672 |
15,14 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is. * bizony, bizony, bölcs volt Szent Pál. ugyan mi értelme lenne, egy nagyon jó, bűntelen emberről annyit írni, olvasni, volt még sok olyan... * csakhogy itt másról van szó arról, hogy Isten (a metafizikai abszolutum) emberré lett... vannak, pár millióan, akik hiszik- nem Szent Pál miatt. így már érdekesebb (a Te találmányodnál is)a legnagyobb Tanító- azért lett emberré, hogy megértesse , hogy akik Istenhez (a metafizikai abszolutumhoz) vissza akarnak térni(nem a folytonosan vált. valóhoz, ahhoz nem kell) - kövessék Őt- és hogyan. lévén Isten- aki inkarnálódott- teljesen Isten és teljesen ember. Mivel Isten Örök és halhatatlan- teljesen mindegy, mit írt Szt Pál- halhatatlan. Teljesen mindegy milyen csontok, leplek, gőgös, öntelt spekulációk és (taszító, blaszfémikus) halottkémspekulációk jönnek. "Isten léte nem a mi bizonyítékainktól függ"- mondja Jung. *
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 28. 19:36 | Sorszám: 671 |
Van akinek ugye más az érdeke, azaz nem a KÖZJÓ...
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2009. március 28. 16:59 | Sorszám: 670 |
Már miért kellene ? pláne közösen, összefogással ? Thx ! most nem !
|
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2009. március 28. 15:40 | Sorszám: 668 |
..alapjait...
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2009. március 28. 15:38 | Sorszám: 667 |
..azt állítod , hogy az I.G.egyházának garasait még Főniciában letették?...
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 28. 15:17 | Sorszám: 666 |
Nem szabad mindent készpénznek venni kedves Utasmihaly. Sajnos a dezinformációk világában élünk és az "Isten" a pénz...
|
|
|
utasmihaly |
Válasz | 2009. március 28. 14:01 | Sorszám: 665 |
Azért ez is nagyon érdekes! Magyarok jártak a Marson! A MARS BOLYGÓ ÉS AZ UFO-K ÚJABB TITKAI LEPLEZŐDTEK LE (A magyar UFO-kutatás legújabb eredményei) - Részletek Oláh András UFO-kutató feljegyzéseiből - http://iqdepo.hu/dimenzio/28/28-02-04.html
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 28. 13:54 | Sorszám: 664 |
A 13 szintű piramis az egy dolláron (A csúcs a 1999.08.11.-i kozmikus keresztet jelképezi ebben az esetben.)Link Idézet: http://mek.niif.hu/01500/01560/html/06.htm#26 Dr. Drábik János írásai A háttérhatalom stratégiája A pénzoligarchia illuminátus struktúrája Az illuminátus rend ajánlására Roosevelt elnök 1933-ban elrendelte, hogy a szabadkőműves szimbólumot, a piramist a mindent-látó szemmel, rányomják a magánkartellként működő FED egydolláros magánbankjegyére. Helmut Finkenstädt idézi John Todd-ot, aki szerint a Rothschild család rendelkezésére készítették el ezt a szimbólumot, amely az illuminátusok hatalmi struktúráját tükrözi. Az egydolláros magánbankjegyen található piramis tizenhárom titkos fokozatra van felosztva, ennek tetején őrködik a mindent-látó szem. John Todd szerint a piramis tetején található szem Lucifer szeme.
Az ószövetségi legendák Ezsdrásék által megalkotott "teremtő Istenének" a leghatásosabb szellemi forrása a Shem ha Mephoras ("Isten 72 szelleme") kozmikus forrásai közül az alábbi felépítésű kozmikus kereszt, melynek a negatív hatása a 14 darab kereszt közül 1999.08.11.-én érte el a tetőfokát az általam ellenőrizni tudott elmúlt 6700 év alatt: -1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntő; -Uránusz oppozíció:19,3°Oroszlán; -Mars quadrat:24,3°Bika; -Szaturnusz oppozíció:28,1°Skorpió -A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égő áldozatként" "Istennek" "feláldozni", de az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai-hegyen Mózes által észlelt kereszttel!) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét... -1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg; -Uránusz oppozíció:17,7°Kos; -Mars quadrat:10,8°Rák; -Szaturnusz oppozíció:13,4°Bak (részleges-partiell napfogyatkozás!) -Az ószövetségi legenda szerint Istenétől a Sinai-hegyen Mózes átvette a Tízparancsolatot és "örök szövetséget kötött JHVH-Krisztussal"... -927.09.06. 05:23 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:4,1°Szűz; -Uránusz oppozíció:3,9°Hal; -Mars quadrat:5,8°Iker; -Szaturnusz oppozíció:27,5°Skorpió 1Kir 11.11 -"Ezért az Úr így szólt Salamonhoz: "Mivel így áll veled a dolog, hogy nem tartottad meg szövetségemet és a törvényeket, amelyeket szabtam, elveszem tőled a királyságot és szolgádnak adom" Salomon királyhoz egy akkor kialakult kozmikus keresztből "szólt" YHVH szelleme! Most, hogy Salomon elhagyta atyái "Istenét", újra megjelent, ugyanolyan formában mint régen, de most szövetségkötés helyett büntetést hozott a birodalomra a legenda szerint... -723.02.06. 07:13 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:10,7°Vízöntő; -Uránusz oppozíció:10°Oroszlán; -Mars quadrat:11,2°Bika; -Szaturnusz oppozíció:12,2°Skorpió -IV. Szalmanasszar asszir király elfoglalta -723-ban Szamariát, majd -722-ben Sargon végleg elpusztította (asszír fogság). -450.05.18. 04:56 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:20,3°Bika; -Uránusz oppozíció:20,7°Skorpió; -Mars quadrat:13,5°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:18,7°Vízöntő; (-Neptunusz konjunkció:18,7°Vízöntő) -A Purim ünnep kozmikus eredete. -A Tóra keletkezése (I.e. 445-ben hozták nyilvánosságra) -Siddhartha Gautama (Buddha) születése. 299.04.17. 13:36 UT Nap-Hold konjunkció:26,6°Kos; -Uránusz oppozíció:28,3°Mérleg; -Mars quadrat:24,3°Bak; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Oroszlán - Az utólsó nagy őskeresztény üldözés (Diocletian császár) kiindulópontja, ami a római hadsereg és a császári udvar tisztogatásával vette kezdetét. - Szt. György sárkánya 364.01.20. 21:25 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:1,3°Vízöntő; -Uránusz oppozíció:29,6°Rák; -Mars quadrat:25,4°Kos; -Szaturnusz oppozíció:25,9°Mérleg -Juliánus császár 361 körül javasolta a zsidó vallási vezetésnek, hogy térjenek vissza Jeruzsálembe és építsék fel a Templomot. -A laodiceai zsinat egyik határozata megszüntetni a szombat-ünneplés gyakorlatát és ehelyett a vasárnap-ünneplésre változtatja. 639.05.08. 21:01 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:19,6°Bika; -Uránusz oppozíció:20,3°Skorpió; -Mars quadrat:22,9°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:22°Vízöntő -A mohammedánok elfoglalják 638-ban Jeruzsálemet. -638 óta találkoznak a zsidók imádkozni a Siratófalnál (Kotel maaravi), panaszkodni a Templom elvesztése miatt. -Siddhartha Gautama születését követõ 1089. évben, 639-ben Songtsen Gampo király megalapította Tibet fõvárosát, Lhasat és a híres Jokhang templomot elkezdte felépíttetni. 910.08.07. 23:13 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:19,1° Oroszlán; -Uránusz oppozíció:12,7° Vízöntő; -Mars quadrat:10,3° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:13,5° Bika (annular napfogyatkozás) -A Cluny kolostor alapításának és a reformmozgalom okának "égi" forrása. 1114.12.29. 02:38 UT +2.00 Jeruzsálem Nap-Hold konjunkció:13,9° Bak; -Uránusz oppozíció:15,5° Rák; -Mars quadrat:10,1°Mérleg; -Szaturnusz oppozíció:10,9°Kos -A Templomosok felfedezik JHVH-Krisztus valódi szellemi forrását. -Az 1114-ben Esztergomban üllésező szinódus megtiltja a zsidóknak a földművelést. Ettől kezdve kizárólag kereskedésre, kölcsönügyletekre specializálódnak. 1388.04.07. 8:42 UT Nap-Hold konjunkció:25,9°Kos; -Uránusz oppozíció:27,5°Mérleg; -Mars quadrat:29,6°Bak; -Szaturnusz oppozíció:5,7°Oroszlán -Christian Rosencreutz születése 1453.01.10. 00:53 UT Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránusz oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnusz oppozíció:0,5°Skorpió -Rosslyn Kápolna építésének motivációja. -Ausztria főhercegség lesz. -Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére. -A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette. -A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át. -Vége a Százéves Háborúnak. -Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459 (1459 = 1453 "Christiani Rosencreutzot egy király lakodalomra hívja a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal.) 1726.05.02. 01:49 UT Nap-Hold konjunkció:11,3° Bika; -Uránusz oppozíció:11,2°Skorpió; -Mars quadrat:10,8°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Vízöntő -Jacub Lejbowicz Frank születése. Erre alapozta később a nyílvánosságra hozott "messiási" mivoltát. 1999.08.11. 11:09 UT Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntő; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika (teljes napfogyatkozás) -A zsidó Messiás, Immánuel születése. Az "új mennyei Jeruzsálem landolása" a Bakonyban. -Jeruzsálemben 1999 szeptember 27.-én hétfőn, a Tabernakulum ünnepének harmadik napján (Sukkoth 5760), reggel 9 órakor lerakták a 3. (helyesebben a 2.) Templom alapkövét. -A Negev-Sivatagban (Izrael) felavatták 1999 augusztusában a Frigysátrat 1:1 nagyságban. -Potsdamban (Németország) a háború óta az első Rabbi-Kollégium (Rabbi-képző) alapkőletétele 1999. aug.11.-én. (Abraham Geiger Kolleg). -az új „evangélizáció" kozmikus háttere Ehhez a napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszthez utalták az ószövetségi legendák írói (Ezsdrás és beavatott társai), a jövendő messiásuk, Immánuel születését. Ugyanerről az égi eseményről tett említést Nostradamus az asztrológiában, kabbalah-ban, héber nyelvben jártas ember, aki Prieuré de Sion titkos társaságnak is az oszlopos tagja volt. Nem véletlenül jelezte erre a napra a "rettegés királyának" a földreszállását, aki nem más, mint JHVH-Krisztus inkarnációja, az ószövetségi legendák közel 2500 éve várt messiása, Immánuel: L'an mil neuf cens nonante neuf sept mois, Du ciel viendra und grand roy d'effrayeur Resusciter le grand íroi d'Angolmois, Avant que Mars regner par bon heur. azaz Ezerkilencszázkilencvenkilenc hetedik havában az égből megérkezik a rettegés nagy királya. Feltámasztja a nagy angoulemei királyt (JHVH-Krisztust!) még mielőtt Mars vidám uralma megkezdődne. (Centuriák X. 72.) A Pál-féle ketreszténység alapjául szolgáló újszövetségi legendák ugyanehhez az égi eseményhez "Jézus második eljövetelét" harangozták be... Természetesen annak a Názáreti Jézusnak, akit i.sz. 25 április elsején egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (páskabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszíttettek a peszách ünnep előkészületi napján a szanhedrin követelésére, semmi köze nem volt valójában ehhez, hisz szegény Jézus már közel 2000 éve a múlté... II. János Pál pápa 1996-ban utalt erre a kozmikus eseményre: Idézet: Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(628.old.) Az újraegyesített Németországban tett apostoli látogatása során II. János Pál pápa Berlinben 1996 június 23.-án, vasárnap az úr angyala elimádkozásakor jelentette be az Európával foglalkozó különleges püspöki szinódus összehívását. Csak egy új evangelizálás, az Úrral való újabb találkozás élesztheti fel a reményt! Lehetővé kell tenni, hogy a Földrész nagy lelki erői mindenütt kibontakozhassanak és teremtsék meg a valódi vallási, társadalmi és gazdasági újjászületés korszakának feltételeit. Ez lesz az új evangelizálás gyümölcse! Jézus Krisztus a remény forrása! Európa történelme, az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan, az Úrral való találkozás felé halad! Reménységünk oka nem saját képességeinkbe vetett bizalom, hanem a feltámadt Krisztus ígérete!
|
|
|
utasmihaly |
Válasz | 2009. március 28. 12:58 | Sorszám: 663 |
... novus ordo seclorum...
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 27. 20:30 | Sorszám: 662 |
Pál (Saul rabbi) magyarázata szerint, ha nem támadt fel Jézus, akkor a keresztények hite nem ér semmit...: Pál első levele a korinthusiakhoz 15,14 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is. 15,17 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok.
Ha ez (feltámadás) megtörtént volna valójában, akkor miért volt szükséges ezt egyáltalán megkérdőjelezni, vagy ilyen magyarázkodásba bonyolódni?
Pál első levele a korinthusiakhoz 15,12 Krisztus feltámadt, mi is feltámadunk Ha pedig Krisztusról azt hirdetjük, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan mondhatják közületek némelyek, hogy nincs halottak feltámadása?
Kétségbe lett vonva valahol az újszövetségi legendákban Jézus kereszthalála? Tudtommal sehol...
Pál (Saul rabbi) milyen módon igyekezett a tanításait megkérdőjelezhetetlenné tenni? Pál levele a galatákhoz 1,6 Nincs más evangélium Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; 1,7 pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. 1,8 Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen! 1,9 Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!
Egyszerűen a tanításaiban kételkedőket megátkozta... Sok esetben egy hatásos módszer, az ószövetségi legendákban többször találkozunk ilyen hozzáállással...
Ismerte-e Pál (Saul rabbi) egyáltalán Jézust? Sohasem találkozott vele és nem is hallhatta a tanításait... Akkor hogy juthatott az az eszébe, hogy Jézusról és a tanításairól írjon? A szanhedrin szolgálatában állt korábban és ádáz üldözője volt Jézus követőinek és gyűlölte is őket... S csodák csodájára egyszer, amikor éppen Jézus követői ellen vonult fel Damaszkuszba menet, úgymond egy "égi látomás hatására" megtért... Saulusból úgymond Paulus lett... Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy a szanhedrint csak úgy büntetés és megtorlás nélkül cserbenhagyni, mint ahogy ezt a legendák szerint Pál (Saul rabbi) tette, kicsit hihetetlen annak a számára, aki az ószövetségi legendák előírásait ismeri... Na de ne akadjunk fel ilyen "apróságon"... Jézus a saját népe kegyetlen és nacionalista vallási tanításai ellen lépett fel, tehát nem a világ népeinek a különböző vallásai ellen. Mit tett a "megtért" Pál (Saul rabbi)? Úgy érezte, hogy neki inkább a világ népeit kell megtéríteni az általa megszerkesztett tanításokra...: Az apostolok cselekedetei 13,46 Ekkor Pál és Barnabás bátran ezt mondta: "Először nektek kellett hirdetnünk az Isten igéjét, mivel azonban ti elutasítjátok, és nem tartjátok magatokat méltónak az örök életre, íme, a pogányokhoz fordulunk. 13,47 Mert így parancsolta meg nekünk az Úr: Pogányok világosságává teszlek, hogy üdvösségük légy a föld végső határáig." 13,48 Ennek hallatára örvendeztek a pogányok, és magasztalták az Úr igéjét, és akik az örök életre választattak, mindnyájan hívővé lettek. 13,49 Az Úr igéje pedig elterjedt az egész tartományban.
De ha Jézus nem a "pogányokat" akarta megtéríteni, hanem a saját népét, akkor mi motiválhatta vajon Pált (Saul rabbit) abban, hogy nem Jézus nyomdokaiban haladt, hanem valójában az ószövetségi legendák megalkotóinak (Ezsdrás és beavatott társai) az elképzeléseit kezdte realizálni a "bálványtalanítással" kapcsolatosan?
Az ószövetségi legendák örökérvényű utasításokban írják elő a hívő tömegeik számára a világ népeinek a vallásait, istenhiteit kiirtani: Mózes II. 23,24 Ne borulj le isteneik előtt, ne szolgáld azokat, és ne cselekedj úgy, ahogyan ők cselekszenek! Sőt rontsd le azokat, és törd össze szent oszlopaikat!
23,32 Ne köss szövetséget se velük, se isteneikkel! 23,33 Ne lakjanak országodban, hogy vétekbe ne vigyenek téged ellenem! Mert ha azoknak isteneit szolgálod, bizony tőrbe ejtenek téged. 34,12 Vigyázz, ne köss szövetséget annak az országnak a lakosaival, ahová bemész, mert csapdává válnak köztetek! 34,13 Sőt, rontsátok le oltáraikat, törjétek össze szent oszlopaikat, és vágjátok ki szent fáikat. Mózes V. 7,4 Mert eltérítik fiaidat tőlem, és más isteneknek fognak szolgálni. Akkor pedig haragra gerjed ellenetek az Úr, és hamar kipusztít benneteket. 7,5 Hanem ezt tegyétek velük: oltáraikat rontsátok le, szent oszlopaikat törjétek össze, szent fáikat vágjátok ki, istenszobraikat pedig égessétek el! 7,6 Hiszen te Istenednek, az Úrnak szent népe vagy. Téged választott ki Istened, az Úr, hogy tulajdon népe légy valamennyi nép közül, amelyek a föld színén vannak. 7,16 Megsemmisíted mindazokat a népeket, amelyeket hatalmadba ad Istened, az Úr. Ne szánd őket, és ne tiszteld isteneiket, mert tőrbe ejtenek! 12,2 El kell pusztítanotok mindazokat a helyeket, ahol az általatok meghódítandó népek szolgálják isteneiket, a magas hegyeken és halmokon, és minden zöldellő fa alatt. 12,3 Romboljátok le oltáraikat, törjétek össze szent oszlopaikat, égessétek el szent fáikat, isteneik szobrait pedig vágjátok darabokra! Még a nevüket is irtsátok ki arról a helyről! 13,1 Tartsatok meg és teljesítsetek minden igét, amelyet én parancsolok nektek! Semmit se tégy hozzá, se el ne végy belőle! Egy vallásos zsidó weboldal szerint Pál (Saul rabbi) mindig is hűséges maradt az eredeti hitéhez és a Tórához:
Idézet: http://www.cmy.on.ca/newletters/printfriendly/oct2003magyar.htm Saul (Pál) tanúsította a legnagyobb tiszteletet a Tóra iránt. Ő sohasem vonta ki magát a Tóra alol, sőt, az Apostolok Cselekedetei 16:19-23 -ban igazolta elkötelezetségét a Bibliai Judaizmussal szemben. Filippibe való látogatása során letartóztatták, az előjáró elé hurcolták és azzal vádolták hogy zsidó és bajt kever. Ezért a bűnért megkorbácsolták, súlyossan megverték, és börtönbe vetették. Saul nagyon könnyen kijelenthette volna hogy ő egy keresztény és már nem zsidó tovább, ami által biztosíthatta volna szabadulását a fogságból és megmenekülhetett volna a korbácsolások alól és verésektől, de ő ezt nem tette. Rendületlen maradt hitéhez és hűséges a Tórához, mint bibliai zsidó.Dr. Szántó Konrád: A Katolikus Egyház története I. (1983)(52.old) Pál, zsidó nevén Saul Kr.u. 10 körül született a ciliciai Tarszoszban, Kisázsiában. Szülei Benjamin törzséhez tartozó vallásos zsidók voltak, akik római polgárjoggal rendelkeztek. Saul a szülői házban megtanulta az arám nyelvet és a tudományos héber bibliai nyelvet, sőt az akkori világnyelvet, a hellenista görögöt is. 20 éves korában Jeruzsálembe ment, hogy az ottani tóra iskolában rabbi képzést kapjon, azaz írástudó legyen. Mint a törvény buzgó követője a keresztények üldözője lett, aminek csodás damaszkuszi megtérése (*?) vetett véget. (*?) saját gondolat... http://www.2000ad.uz.ua/pal.html PÁL APOSTOL A Jézus utáni idõszak egyik kulcsfigurája Pál apostol, akit polgári nevén Saulusnak hívtak. Ez az ember elvakult, esküdt ellensége volt Jézus követõinek. Országszerte közismert volt arról, hogy kíméletlenül börtönbe vetette mindazokat, akikrõl kiderült, hogy Jézus tanait terjesztik. Így hát személye akadály volt a misszionáriusok Tervének útjában. Saulus pedig tűzzel-vassal irtotta õket.
|
|
|
Klaus Matefi |
Válasz | 2009. március 27. 20:21 | Sorszám: 661 |
Azt hiszem kedves alexander, hogy ez egy igazán aktuális téma a Názáreti Jézus keresztre feszítése 1984. évfordulójának a közeledte alkalmából. Jézust i.sz 25.04.01.-én egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszíttettek a peszách ünnep előkészületi napján a szanhedrin követelésére, tehát nem a mi bűneink miatt, mint ahogy azt egyes források előszeretettel be szeretnék állítani... Jézus természetesen nem támadhatott fel a halottaiból, hacsaknem tetszhalott volt, ami azt jelentené, hogy az Ő "feltámadása" semmit nem biztosít valójában a Pál-féle kereszténységben hívők számára ("Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek,")... Idézet: REjtett ateizmusod nem detronizálja Istent, mert nem csupán a vallásokat kellene bírálnod, hanem számos Istenhívő gondolkodót is...
A számos istenhívő gondolkodó, ha eltért esetleg az elméletével a hivatalostól, akkor meghurcolták, kiátkozták, vagy esetleg máglyán fejezte be...
|
|
|
alexander |
Válasz | 2009. március 27. 18:42 | Sorszám: 660 |
Ez olyan biztos, mint ahogy én ezt most írom neked. Ennek ellenére az emberi hiszékenység sokmindent komolyan tud venni... (...) lécci olvasd el a fenti idézetet és mulatságosnak fogod találni - méghogy higgyek neked?! amikor a hiszékenységet bírálod...? egyébként, a halál bekövetkezését, az élet minőségét emberi észlelések állapítják meg...úgy hallottam, hogy voltak jelek, amit nem cáfolt akkor senki és eltemették...később látták többen, Tamás még a sebét is megvizsgálta...ezekhez mit szólsz? ami pedig a Hires Maimonidész utólagos orvosvéleményét illeti, azon nem vitatkozhatom...emberi vonatkozásban, de a csodatévő Mester bizonyságát adta számos esetben emberfeletti képességeinek - nyilvánvaló fölénye megmutatkozott...bármely környezetben... Ez az a pont, ahol lehetőségeid elfogynak, - az I.G.E. alapító atyjaként. Amit vállaltál tűzpróba...de Te el fogsz égni, mert nem vagy birtokában a kivételes szellemnek, és emberi okoskodásod Jézust nem érinti... REjtett ateizmusod nem detronizálja Istent, mert nem csupán a vallásokat kellene bírálnod, hanem számos Istenhívő gondolkodót is... Szóval megdöbbent vállalkozásod...sok mindent gondolok róla, de nem szeretnék alternativákat posztulálni, annyit mondok momentán, hogy rosszul áll a szénád...
|
|
|
|