Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Jézus feltámadása, Pál találmánya... (16. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Jézus feltámadása, Pál találmánya...
SenKyse
  Válasz | 2008. november 18. 22:11 | Sorszám: 459
"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály"

*

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 18. 20:11 | Sorszám: 458
"Nem tudom, hogy egy vaktól kérnék-e színkeverési tanácsokat…
Talán Isten keresésében nem azokra hagyatkoznék,
akik a politikai és gazdasági életet kitalálták
a maguk szórakoztatására, fájdalmukban és félelmükben, metafizikai vakságuk miatt."

Vaktól valóban nincs értelme "színkeverési tanácsokat" kérni, sükettől pedig egy zeneszámról véleményt...
Egy hívő se tud kielégítő felvilágosítást adni a hitéről, hisz ennek valódi misztériumával nincsen tisztában.
Az embernek keresni kell az összefüggéseket és ezeknek a gyakorlati életben történő esetleges megnyilvánulásait. Mivel bizonyos dolgok elsajátítása eddig beavatásfüggő volt, így pl. "Isten" keresésében a kereső tévútra lett vezetve az érdekeltek által...

"A teozófus mondást mellőzzük, mert a „magasztos igazság” mint „vallás” – látjuk a blavatskys boszorkányosan zseniálisan kifinomultan megfogalmazott eszmék hatásán –
a legbrutálisabb materializmushoz vezet, a maga összes pusztító hatásával.
Horizontális kiterjesztésű, a krisztusi vertikálissal szemben.
Ilyen materialista „vallás”-hoz volt szerencsétlenségünk, szüleink korosztálya tud erről mesélni. A három sötét alak arcképe a falon- mint szentháromság, a nyomukban haladók, igen brutális rombolást okoztak a tudatállapotokban."

Véleményem szerint a teozófusok mondása, azaz "Nincs magasztosabb vallás az igazságnál!" egy nagyon találó gondolat, ami arra hívja fel a kereső figyelmét, hogy ne dőljön be mindenféle beavatottak által a laikusok számára kreált magyarázatnak, hanem törekedjen az igazság kutatására, feltárására. Attól az igazság az igazság marad még akkor is, ha pl. egyes vallások kézzel-lábbal tiltakoznak ellene... Számomra "Isten" léte nem kétséges, csak helyesen kell tudni definiálni.

Az általad említett "három sötét alak arcképe a falon- mint szentháromság" közül "sötétnek" szerintem csak az ószövetségi legendák JHVH-ját, az "Atyát" lehet tartani, a Názáreti Jézus egy pozitív mesés főhőse, helyesebben szenvedő alanya az újszövetségi legendáknak, de természetesen nem "Isten"...
A Pál-féle (Saul rabbi) kereszténységnek nem sok köze van a Názáreti Jézus tanításaihoz, aki a saját népe kegyetlen és nacionalista vallási előírásai ellen lépett fel. Tehát nem a Názáreti Jézus követői "okoztak brutális rombolást a tudatállapotokban", hanem a Pál-féle erőszakos úton terjesztett kereszténység, ami a véleményem, szerint a szanhedrin utasítására történt, hogy a világ népeinek a vallásait, "isteneit" eltöröljék a föld színéről, ahogy ezt Ezsdrás utasításba adta a számukra kötelező jelleggel. Feltehetően a Mohamed nevével fémjelzett vallás is ugyanilyen célból jöhetett létre...
A népek vallásainak a kiírtása tehát 2500 éve egy micva (kötelező előírás) az ószövetségi legendákban. Mint írtam, Jézusnak eszében se volt más népek vallására törni, hisz Ő a saját vallásának a megreformálása céljából lépett fel. Nem véletlenül fejezte be úgy...

" Ha nem haragszol nagyon, bátorkodom szenvedni azért, mert minden alkalommal ezek a (duális, végső fokon materialista) erők egy –egy újabb szeget vernek Krisztus misztikus testébe, azért se támadsz fel, azért se, itt maradsz, nesze-nesze. Ilyenek voltak azok a korai gnosztikus szekták, akik tagadták Jézus Krisztus feltámadását. Duálisak, végső fokon materialisták, egy síkra helyezve Istent és a sátánt. Csakhogy a jó- rossz meghaladása a fény felé, tehát a jó irányban, kiemel ebből a dualitásból, mert miért is nem értem, hogy az egy a legnagyobb szám, nem a kettő? Az osztódik kétfelé- és millió felé."

Az igazsághoz kedves SenKyse sajnos az is hozzátartozik, hogy a hús-vér Jézus nem támadhatott fel a halottaiból, esetleg csak az újszövetségi legendák írói által és az is hozzátartozik, hogy nem létezik halál utáni élet, azaz az emberi élet egyszeri és megismételhetetlen a lelekkel egyetemben.

Az általad említett "jó" és a "rossz" valójában realativ fogalmak... Lásd pl a keresztény szimbolikában a sárkány a gonosz megtestesítője, Kinában pedig az ellentéte... Az újszövetségi legendák szerint bűnös tevékenység eladósítani a másikat, az ószövetségi viszont erre utasít... Természetesen nemcsak a "jó" és a "rossz" szellemi hatás létezik, hanem ezek közötti számtalan átmeneti hatás is, melyek mind "isteni" eredetűek.

"Csakhogy a mitikus realitás magasabb realitás a hétköznapi realitásnál.
Idő és tér feletti: A Golgota keresztje örökké áll. A Feltámadás szakadatlanul zajlik.
Hogy a születés is szakadatlanul történjék –
Isten születése a lélekben -
ez a már mi feladatunk, időbe-térbe vetetten."

A "mítikus realitás" ugyanúgy az idő (helyesebben az "égi mechanika") függvénye, mint az "Isten tevékenysége". Lásd pl. Immánuel 1999 augusztus 11.- születését. Ez egy meghatározott időponthoz volt kötve, se korábban, se később nem történhetett meg...
A "Golgota keresztje" nem egy emberek által fából ácsolt mulandó valami volt, hanem egy ritka égi jelenség:

Jézus keresztre feszítése:
25.04.01. 22:19 UT +2.00 Jeruzsálem, Vasárnap (3785.Nisan 14/15.- Peszách ünnepe!)
Nap-Mars konjunkció: 9,8°/10,8°kos; Szaturnusz konjunkció: 4°Kos; Hold oppozíció: 9,8°Mérleg; Uránusz quadrat: 9,7°Rák;
(Neptunusz-Plútó oppozíció: 12,9°/9°Bak

Jézus születésekor együttállt Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek ("kozmikus kígyó") a keresztre feszítésekor egy "T" keresztet alkottak a Zodiákusban, amit az akkor elvileg még nem ismert (?) Neptunusz és Plútó planéták egy szabályos keresztté egészítettek ki.

Jézus születése: i.e. 8. 02.10.
-7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.)
Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntő, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő

Az alkémiai ábrázolások szerint a keresztre a "kozmikus kígyó" került fel:

Link

A kozmikus kígyó által létrehozott kereszt a kozmikus sárkány valójában és egyben JHVH-Krisztus egyik szellemi forrása. A "kozmikus kígyó" "halálát" a kozmikus kereszt jelenti, ami azonban a "kozmikus sárkány" "feltámadásával" azonos:

Link

Ez egy örök kozmikus körforgás. A kozmikus sárkány azonos Lucifer szellemi forrásával, azaz JHVH-Krisztus valójában a Sátán, aki az "Isten" egyik legerősebb és legnegatívabb szellemi forrása. Tehát "Isten" nemcsak a "JÓ"-nak, de a "ROSSZ"-nak is a forrása, amit az újszövetségi legenda írói tagadnak annak érdekében, hogy az ószövetségi legenda ellentétes tanításai ne legyenek a "ROSSZ" oldalára besorolva...

A születés Jézus keresztre feszítése előtt is folyamatosan történt, nem a kereszt függvénye... Minden születéskor "Isten" inkarnálódik, tehát Jézusban ugyanúgy, mint Aleister Crowleyban, vagy akárkiben... A "feltámadás" alatt a bibliai legendák a korábban meghaltak életrekelését értik, ami sajnos mese... De ha csak az "isteni szellem" megismétlődésére célozna, az is az lenne, mivel nem létezik két teljesen azonos isteni eredetű szellemi állapot.

"Erős, nagyon erős vagy. Félek is tőled,
(ez akarod? beírhatsz egy jópontot magadnak)
Titáni deviáció. Luciferi.
Szövetkezve a sátáni erőkkel, igen erős.
A kettő, mint mondjuk a szabadkőműves- cionista páholy,
akik osztják a lapokat régóta, nem tudom,
hogy jó szándékkal akar-e lebeszélni azokról,
ami szent, ami érték, kincs."

Én ugyanúgy feltárom a szabadkőművesség mellébeszéléseit is, mint az ószövetségi, vagy újszövetségi legendákét... Pártatlanul, elfogulatlanul és konzekvensen. "Nincs magasztosabb vallás az igazságnál!"

Az, hogy valamit "szentnek" neveznek, az emberi megfogalmazás, meghatározás. Ugyanez vonatkozik az értékrendre is.

"A Szentkorona eszme- nem ezen a síkon van, ezért nem lehet kiverni belőlünk. A Szenkorona közössége, mindazok, akik valaha ide – erre a helyre- leszülettek és leszületni fognak, valamint azok, akik ilyen szépen beszélik az édes anyanyelvet, mint például Te, egy transzcendes erővel rendelkeznek. Ha ez nem lenne, nem támadnák azok ilyen erőfeszítéssel, akik nem érzik ezt. Tehát ez hely és nyelv kérdése, nem genetikai materialista, ez eszmei. Mellőzzük a nacionalista, antiszemita fegyvertöltényjelzőket, mert nem az.
Ez a feladatot adja mindenkor – a térbe és időbe vetetten élőknek – a létezésből a léthez vezető úthoz.
Ez megakadályozni: létrontás.
Kiherélés, hogy jobban húzzon igát."

Az általad említett eszmének ugyanannyi a létjogosultsága, mint pl. az ószövetségi legendának. Emberi találmány mind a kettő és nacionalizmussal párosul. A kettő között annyi különbség azért van, hogy az általad említett eszme nem a más népek rovására bazíroz, ellentétben az ószövetségi legendák tanításaival... Minden anyaszülte embernek egyaránt joga van az azonos lehetőségekhez, életkörülményekhez, bánásmódhoz, megítéléshez függetlenül attól, hogy hova, vagy hol született. Nem létezett és nem is fog létezni kiválasztott nép, ez emberi találmány...
Természetesen nem lehet addig egyik ilyen jellegű eszmét se elítélni, amíg a másik virágozhat... Felvilágosítás szükséges ezen a téren szerintem.

"Nem a „mehr als leben”- re gondolni, belenyomni
a „mehr leben” -be, heideggeri terminusokkal élve. Közjó. Nekem ez jó, neked is legyen ez jó. Mert különben buta vagy, megvezetett, meg kell várni, míg kipusztulsz, kiherélni, hogy már át se tud gondolni, mi bajod, akkor nem fáj annyira, reménytelen eset, egy kicsit rásegíteni a haláltusádhoz, merőben humánus eszméktől indíttatva.

Csak egy kis „als” a különbség, csak egy kis iota"

A világ népeinek fel kell ébredniük a saját jólfelfogott érdekükben és meg kell szüntetni közös erővel azokat az akadályokat, melyek az igazságtalansághoz, protekcionizmushoz, a másik kihasználásához, a másikon történt élősködéshez vezethet kizárólag a KÖZJÓ érdekében. Szerintem egy teljesen új, globális elosztási rendszerre van szükség és ugyanígy egy globális vallásra, ami kizárja azt a lehetőséget, hogy többféle, sok esetetben ellentétes etikai sugallaton nevelkedhessen az emberiség. Ami a többségnek jó, azt jónak kell tartani. Ami egy kisebbségnek jó csak, az nem lehet jó, hisz a többség a mérvadó, nem a kisebbség. Pl. nem hinném, hogy a többségnek jó lenne az "adósrabszolgaság" rendszere, ami sajnos a szisztematikusan növelt államadósságok következménye lesz a jövendő generációk számára. Viszont ez természetesen jó egy vagyonos kisebbségnek (magánbankárok)... Fel kell merüljön a kérdés, hogy jó ez így?...

" A Szentlélek elleni merénylet."

A "Szentlélek" a gonosz forrása is...

Szerintem Maimonidesznek igaza volt, amikor azt jósolta, hogy:

Idézet:
http://www.kimizion.org/st5760.html http://www.kimizion.org/5760/zaw60.html
DAS ZENTRUM FÜR JÜDISCHE STUDIEN IN ISRAEL
Anschrift: Sderot Hame'iri 2, Kirjat Mosche
IL - 91032 Jerusalem ISRAEL Tel. +972 2 6511906
Fax +972 2 6514820 http://www.machonmeir.org.il
18. Adar-2 5760 (25.März.2000)
Das Wort zum Papstbesuch
"Rabbiner Moscheh ben Maimon ("Maimonides"), einer der
größten jüdischen Weisen aller Zeiten, erklärte in seinen
Ausführungen über das Ende des Christentums, daß die
Christen eines Tages von ihren Überzeugungen ablassen und
erkennen werden, wie sie von ihren Vorvätern und ihren
Propheten belogen wurden:"

--5760. II.Adar 18. 2000.március 25.
Gondolat (szó) a pápa látogatásához
"Moscheh ben Maimon ("Maimonides) rabbi, minden idők egyik legnagyobb zsidó bölcse elmagyarázta a levezetésében a kereszténység végét, hogy a keresztények egy napon rá fognak jönni és felismerik, hogyan lettek az ősatyáik és prófétáik által becsapva."--

Maimonidesz csak azt felejtette el elmagyarázni, hogy nemcsak a keresztények lettek becsapva, hanem pl. az ószövetségi legendákban hívők is...

Pendragon
  Válasz | 2008. november 18. 18:15 | Sorszám: 457
Ámulok...
SenKyse
  Válasz | 2008. november 18. 12:00 | Sorszám: 456
jav.:
Ezt megakadályozni: létrontás.

*
SenKyse
  Válasz | 2008. november 18. 11:54 | Sorszám: 455

Hát.. nem tudom.
Nem tudom, hogy egy vaktól kérnék-e színkeverési tanácsokat…
Talán Isten keresésében nem azokra hagyatkoznék,
akik a politikai és gazdasági életet kitalálták
a maguk szórakoztatására, fájdalmukban és félelmükben, metafizikai vakságuk miatt.

Akikre figyelek ez ügyben, a kettőség meghaladására utalnak, már sokszor soroltam –egészen meglepő az a könnyed elegancia, amivel elszáguldasz felette…

A teozófus mondást mellőzzük, mert a „magasztos igazság” mint „vallás” – látjuk a blavatskys boszorkányosan zseniálisan kifinomultan megfogalmazott eszmék hatásán –
a legbrutálisabb materializmushoz vezet, a maga összes pusztító hatásával.
Horizontális kiterjesztésű, a krisztusi vertikálissal szemben.
Ilyen materialista „vallás”-hoz volt szerencsétlenségünk, szüleink korosztálya tud erről mesélni. A három sötét alak arcképe a falon- mint szentháromság, a nyomukban haladók, igen brutális rombolást okoztak a tudatállapotokban.

Ha nem haragszol nagyon, bátorkodom szenvedni azért, mert minden alkalommal ezek a (duális, végső fokon materialista) erők egy –egy újabb szeget vernek Krisztus misztikus testébe, azért se támadsz fel, azért se, itt maradsz, nesze-nesze. Ilyenek voltak azok a korai gnosztikus szekták, akik tagadták Jézus Krisztus feltámadását. Duálisak, végső fokon materialisták, egy síkra helyezve Istent és a sátánt. Csakhogy a jó- rossz meghaladása a fény felé, tehát a jó irányban, kiemel ebből a dualitásból, mert miért is nem értem, hogy az egy a legnagyobb szám, nem a kettő? Az osztódik kétfelé- és millió felé.

Csakhogy a mitikus realitás magasabb realitás a hétköznapi realitásnál.
Idő és tér feletti: A Golgota keresztje örökké áll. A Feltámadás szakadatlanul zajlik.
Hogy a születés is szakadatlanul történjék –
Isten születése a lélekben -
ez a már mi feladatunk, időbe-térbe vetetten.
*
Erős, nagyon erős vagy. Félek is tőled,
(ez akarod? beírhatsz egy jópontot magadnak)
Titáni deviáció. Luciferi.
Szövetkezve a sátáni erőkkel, igen erős.
A kettő, mint mondjuk a szabadkőműves- cionista páholy,
akik osztják a lapokat régóta, nem tudom,
hogy jó szándékkal akar-e lebeszélni azokról,
ami szent, ami érték, kincs. Szent az, ami a duálisból létezésből az egyetlen LÉT-be emelhet, segíti azt. Nem rozsdásodó kincsek. Aggódom, hogy aki ezt megakadályozni akarja, laposra döngölhet a közjó érdekében. Egy baráti társaság is akkor jó, ha úgy tud együtt lenni, hogy az embernek a saját múltját, hitét, örömét, bánatát nem kell a kabáttal együtt a ruhatárba letegye, és agyhalott zombiként beülni- együtt lenni, egymásnak örülni és egymást csodálni így tudják, nem?
És egymást segíteni is, nem?

*
A Szentkorona eszme- nem ezen a síkon van, ezért nem lehet kiverni belőlünk. A Szenkorona közössége, mindazok, akik valaha ide – erre a helyre- leszülettek és leszületni fognak, valamint azok, akik ilyen szépen beszélik az édes anyanyelvet, mint például Te, egy transzcendes erővel rendelkeznek. Ha ez nem lenne, nem támadnák azok ilyen erőfeszítéssel, akik nem érzik ezt. Tehát ez hely és nyelv kérdése, nem genetikai materialista, ez eszmei. Mellőzzük a nacionalista, antiszemita fegyvertöltényjelzőket, mert nem az.
Ez a feladatot adja mindenkor – a térbe és időbe vetetten élőknek – a létezésből a léthez vezető úthoz.
Ez megakadályozni: létrontás.
Kiherélés, hogy jobban húzzon igát.

Nem a „mehr als leben”- re gondolni, belenyomni
a „mehr leben” -be, heideggeri terminusokkal élve. Közjó. Nekem ez jó, neked is legyen ez jó. Mert különben buta vagy, megvezetett, meg kell várni, míg kipusztulsz, kiherélni, hogy már át se tud gondolni, mi bajod, akkor nem fáj annyira, reménytelen eset, egy kicsit rásegíteni a haláltusádhoz, merőben humánus eszméktől indíttatva.

Csak egy kis „als” a különbség, csak egy kis iota.

A Szentlélek elleni merénylet.

Ez egy spirituális test. A fejét, lábait, karjait levágták, a szétdarabolt tagokat egymás ellen fordították, az ennek ellenére forrón dobogó szívét-
és keringését biztosító szívét most akarják átdöfni. Közjó- és el akarják venni a hitét, gyalázzák az értékeiket.

Miben különbözöl tőlük?

És ha odamegyek, és szitává lövöm ezért, az utolsó hörgésük: milyen keresztény vagy te?
Akkor szörnyethalok az idegességtől,
és már nincs időm elmondani:
ilyen, és ebben, hogy ilyen, részed van.
Tehát lehet, nem ez a megoldás, bár ezt az
’úgy kezdődött, hogy visszaütött ’ folyamatot megállítja, mégsem. Nem. Nem. Nem.

A nagy mesterek nem ezt tanítják.
*

*

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 18. 08:37 | Sorszám: 454
Van költői tehetséged az biztos, de a rideg valóság nem ilyen rózsás, mint ahogy ezt lefested...

Az új "teremtésen" már 9 éve túl vagyunk. Ezt, az általam olyan sokat emlegetett 1999.08.11.-i napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus kereszt jelentette, ami az "Úristen szent akaratából" a lehető legnegatívabb "lélekszikra" lejövetele volt az égből. Ha belekevernénk a témába a Sátán fogalmát, aki maga az "Isten" természetesen, azaz a folyamatosan változó szellemi való negatív szellemi aspektusa, akkor nyugodtan nevezhetnénk ezt a "lélekszikrát" sátáninak...

A Földön a Sátán, azaz "Isten" negatív szellemi sugallatta az úr, amit Lukácsnak tulajdonított evangélium jól szemléltet:

Idézet:
Lukács evangéliuma
4,5 Ezután felvitte az ördög, megmutatta neki egy szempillantás alatt a földkerekség minden országát,
4,6 és ezt mondta neki: "Neked adom mindezt a hatalmat és dicsőséget, mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom.

Ugyanez az ördög, aki valójában maga az "Isten", az ószövetségi legendákban Ezsdrásék jóvoltából a gazdagság megszerzésére és más népek leigázására ösztönöz:

Idézet:
Mózes V.
8,18 Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére, hogy fenntartsa szövetségét, amelyre esküt tett atyáidnak. Így van ez ma is.

15,6 Mert az Úr, a te Istened megáld téged, a miképen megmondotta néked; és sok népnek adsz zálogos kölcsönt, te pedig nem kérsz kölcsönt, és sok népen fogsz uralkodni, és te rajtad nem uralkodnak.

20,10 Ha egy város ostromára készülsz, szólítsd fel azt békés megadásra.
20,11 Ha békés megadással válaszol, és megnyitja előtted kapuit, akkor legyen az egész benne lakó nép adófizető szolgáddá.
20,12 De ha nem fogadja el a békét, hanem harcra kel veled, akkor zárd körül!
20,13 És ha kezedbe adja Istened, az Úr, akkor hányd kardélre a benne levő férfiakat mind.
20,14 De a nőket, a gyermekeket, az állatokat és mindazt a zsákmányt, ami a városban van, vedd birtokodba, és élvezd az ellenségtől elvett zsákmányt, amit neked adott Istened, az Úr.
20,15 Így bánj mindazokkal a városokkal, amelyek igen messze esnek tőled, és nem az itt levő népek városai közül valók.

János evangéliuma
8,42 Jézus így szólt hozzájuk (a zsidókhoz): "Ha az Isten volna a ti Atyátok, szeretnétek engem, mert én az Istentől indultam el, és tőle jövök; nem magamtól jöttem, hanem ő küldött el engem.
8,43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert hallani sem bírtátok az én igémet.
8,44 Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja.
8,45 Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem.

Szóval láthatod, hogy a hideg realitás nem kifejezetten költői...

Gustave Doré: A Sátán bukása 1865 (a Te madárkád valódi fotója...)

Luzifer a "fényhozó", aki nem más, mint a kozmikus Krisztus-JHVH (nem a Názáreti Jézus!), azaz a "bukott angyal"...

Vallás - Filozófia - Ezotéria fórum

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 18. 07:24 | Sorszám: 453
"nem szabad arról megfeletkezni, hogy ez Klaus Matefi találmánya,"

Köszönöm, hogy a felfedezésemre felhívod a figyelmet. Ha jobban elmélyedsz az írásaimban, akkor meg fognak győzni téged is. Kilenc évvel a "holtak feltámadása" és "Jézus második eljövetele" után csak a vak nem látja és a süket nem hallja, hogy mi az igazság ezekkel a dolgokkal kapcsolatosan.

Azzal is tisztában kell lenni, hogy a mozgalmasabb fórumokon az érintettek is igyekeznek védeni az eddigi hipotéziseiket, mesés vallási elképzeléseiket. Ez érthető...

Pendragon
  Válasz | 2008. november 17. 23:44 | Sorszám: 452
Azannya!
K Ö L T É S Z E T !!!
SenKyse
  Válasz | 2008. november 17. 23:03 | Sorszám: 451
SenKyse
  Válasz | 2008. november 17. 23:02 | Sorszám: 450
"Esetleg ha egy kicsit részletezni tudnád, hogy a logodnak mi köze a napjainkhoz"

http://www.agio.oros.gr/chat/images/peace_dove.gif

Semmi. Ez én vagyok. Vagy válok ezzé.

a fehér madár, ki lehozza a teremtő Úristen szent akaratából a lélekszikrát az égből, hogy leszülessen a világba (1), hogy beleálmodja hogy száll vissza, beleálmodja a segítőit (2), beleálmodja a szentírásokat, a szent szerelmeit, a szeretteit, a misztikus intuició pillanatait, mindazokat, akik- amik segítik, hogy a kettősségből (3) az EGY-be visszatérjen, mert a kettősséget a fény irányában kell elhagyni, lefelé, a sötétség felé a kettő széthull porrá, megsemmisül, az égre száll a madár a világ világosságával,
akkor lesz EGY, (4, és fényként, tűzként ellobban (5)(6)
*
*
*
(1)a gólya hozza a gyermeket, a nagy fehér madár
(2)a lélekvezetők
(3)én-te, fehér- fekete, fény- árnyék, jó-rossz, yin-yang
(4)unio mistica
(5)hérakleitosi tűz
(6)microsoft word:
ilyen hosszú mondatot nehéz elemezni
Ez talán nem is egy mondat.
Ez talán nem is egy.
Ez talán nem.
Ez talán.
Ez.
http://www.agio.oros.gr/chat/images/peace_dove.gif

*
*
*

SenKyse
  Válasz | 2008. november 17. 22:53 | Sorszám: 449
nem szabad arról megfeletkezni, hogy ez Klaus Matefi találmánya,
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 17. 13:32 | Sorszám: 448
Nem szabad arról megfeledkezni, hogy Jézus feltámadásának az értelmiszerzője az a Pál (Saul rabbi) volt, aki a szanhedrin megbízásából üldözte a Názáreti Jézus követőit. Csodák csodájára Damaszkuszba menet, ahol szintén Jézus híveivel akart leszámolni, "megtért"... Úgymond megjelent neki a halott Názáreti Jézus és ettől jobb belátásra tért az újszövetségi legenda szerint, aminek a megalapozója maga Pál volt, aki nem is ismerte személyesen Jézust...

Ha valóban megtért volna, akkor miért nem a saját népének hirdette az általa létrehozott tanításokat, akiknek a vallási előírásai ellen lépett fel Jézus a kereszthalála előtt?...
Miért az ószövetségi legendák JHVH-ját reklámozta továbbra is a "szeretet Istene" gyanánt?
Pál (Saul rabbi) a világ népeit akarta meggyőzni a tanításairól, hogy ezek az ősi vallásaiknak hátat fordítva az ővét vegyék készpénznek és várják türelemmel a "végidőkre", azaz napjainkra Ezsdrásék által bekalkulált ószövetségi legendák messiását, Immánuelt "Jézus második eljövetele" gyanánt, akihez természetesen semmi köze nincsen az i.sz. 25 április elsején egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszített Názáreti Jézusnak...

Bővebben:

Jézus feltámadása, Pál találmánya...

Jézus feltámadása, Pál találmánya...II.

A Názáreti Jézus második eljövetele...?

Pendragon
  Válasz | 2008. november 17. 11:11 | Sorszám: 447
Hogy lehet, hogy egy kozmikus kutató azt se tudja, hogy ez miért van!? Pedig egyszerű, csak rá kell nézni:

A

-Nap-Hold konjunkció:10,7° Vízöntő;
-Uránusz oppozíció:10° Oroszlán;
-Mars quadrat:11,2° Bika;
-Szaturnusz oppozíció:12,2° Skorpió

miatt, te pharoc!

Ezek a Hubble-teleszkóp legújabb adatai, a röntgen-, és részben a gamma tartományban! ))))))))))))

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 17. 10:15 | Sorszám: 446
Jézus feltámadása, Pál találmánya...
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 17. 09:47 | Sorszám: 445
Sajnálatos módon minden nyilvános fórumon szerepelnek olyan félművelt, faragatlan emberkék, akik vagy önszorgalomból, vagy megbízásból zavarnak bizonyos kényesebb témákat. Mivel ezeknek a tevékenységét nem akadályozzák a moderátorok, így tudnám javasolni azoknak a fórumomat, akik érdeklődnek a bibliai legendák misztériumainak a valódi alapjai iránt:

Az ember a rokonait nem válogathatja meg, de azokat igen, akikkel szóba áll...

Pendragon
  Válasz | 2008. november 17. 09:13 | Sorszám: 444
"Lesz-e III. világháború?" - kérdezi az idióta "kozmikus" hókuszpók, és hülyénél hülyébb ábrákat másol ide...

Azt sem tudja, hogy már rég zajlik? ))))))

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 17. 09:01 | Sorszám: 443
Jézus feltámadása, Pál találmánya...II.
Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 17. 09:00 | Sorszám: 442
A Pál-féle kereszténység alapja a Názáreti Jézus mesés feltámadása és az "idők végén", azaz napjainkban "bekövetkező" visszajövetele, amit "Jézus második eljöveteleként" propagáltak a hívő számára. Pál (Saul rabbi) ezzel kapcsolatosan a feltétel nélküli hitet követeli meg a világ erőszakkal kikeresztényesített népeitől, hisz ha nem támadt volna fel Jézus, akkor "semmit sem ér a ti hitetek"...:

Idézet:
Pál első levele a korinthusiakhoz
15,12 Krisztus feltámadt, mi is feltámadunk
Ha pedig Krisztusról azt hirdetjük, hogy feltámadt a halottak közül, hogyan mondhatják közületek némelyek, hogy nincs halottak feltámadása?
15,13 Hiszen ha nincs a halottak feltámadása, akkor Krisztus sem támadt fel.
15,14 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is.
15,15 Sőt Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert akkor Istennel szemben arról tanúskodtunk, hogy feltámasztotta a Krisztust, akit azonban nem támasztott fel, ha csakugyan nem támadnak fel a halottak.
15,16 Mert ha a halottak nem támadnak fel, Krisztus sem támadt fel.
15,17 Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok.

A hitre szüksége van az embereknek a hétköznapok nehézségeinek a leküzdéséhez, de vajon van-e értelme olyan dolgokban hinni, melyek irreálisak, nonszensz történetek? Miért volt szüksége Pálnak (Saul rabbi) a Názáreti Jézust feltámasztania papíron?

Aki ismeri Pál írásait, az rá fog erre jönni:

Idézet:
Pál levele a zsidókhoz
9,27 És amint elrendeltetett, hogy az emberek egyszer meghaljanak, azután pedig ítélet következik,
9,28 úgy Krisztus (*Názáret Jézus) is egyszer áldoztatott fel, hogy sokak bűnét elvegye; másodszor majd a bűn hordozása nélkül fog megjelenni azoknak, akik várják őt üdvösségükre.

A közel 2500 éve Ezsdrásék által betervezett ószövetségi legendák messiása (aki a hívő tömegei számára hivatott realizáni az Ezsdrásék által metervezett messianisztikus elképzeléseket: földi jólét, gazdagság, népek feletti uralom) az "idők végén", azaz napjainkban fog nyilvánosan fellépni. Születését az ősi asztrológia és kabbalah ismeretében határozták meg előre, amivel a babilóni száműzetés alatt ismerkedtek meg. JHVH (aki nem más, mint Marduk, Amun, Zeusz, Jupiter, kozmikus Krisztus, stb.) "Istenként" való tiszteletét szintén Ezsdrás és beavatott társai alapozták meg az ószövetségi legendák megírásával. Megelőzőleg a zsidóság Molokot imádta.

Az említett messiás, Immánuel 1999.08.11.-én látta meg a napvilágot egy olyan kozmikus kereszt égisze jegyében, melyhez korábban Ezsdrásék az feltételezett Ábrahám-féle emberáldozat kísérletét (Izsák) és a feltételezett Mózes "Istennel történt mesés szövetségkötését" (Sínai) utalták. Ez a fajta kozmikus kereszt Ábrahám óta 13 alkalommal realizálódott a Zodiákusban:

-1810.02.23. 16:18 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,8°Vízöntő; -Uránusz oppozíció:19,3°Oroszlán; -Mars quadrat:24,3°Bika; -Szaturnusz oppozíció:28,1°Skorpió
-A bibliai legenda szerint mikor "Ábrahám saját fiát Izsákot akarta égő áldozatként" "Istennek" "feláldozni", de az éppen akkor kialakult kozmikus kereszt (azonos a Sínai-hegyen Mózes által észlelt kereszttel!) "szellemének sugallatára" megváltoztatta a tervét...

-1335.10.15. 23:49 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:11,2°Mérleg; -Uránusz oppozíció:17,7°Kos; -Mars quadrat:10,8°Rák; -Szaturnusz oppozíció:13,4°Bak
(részleges-partiell napfogyatkozás!)
-Az ószövetségi legenda szerint Istenétől a Sinai-hegyen Mózes átvette a Tízparancsolatot és "örök szövetséget kötött JHVH-Krisztussal"...

-927.09.06. 05:23 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:4,1°Szűz; -Uránusz oppozíció:3,9°Hal; -Mars quadrat:5,8°Iker; -Szaturnusz oppozíció:27,5°Skorpió
1Kir 11.11
-"Ezért az Úr így szólt Salamonhoz: "Mivel így áll veled a dolog, hogy nem tartottad meg szövetségemet és a törvényeket, amelyeket szabtam, elveszem tőled a királyságot és szolgádnak adom"
Salomon királyhoz egy akkor kialakult kozmikus keresztből "szólt" JHVH szelleme! Most, hogy Salomon elhagyta atyái "Istenét", újra megjelent, ugyanolyan formában mint régen, de most szövetségkötés helyett büntetést hozott a birodalomra a legenda szerint...

-723.02.06. 07:13 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:10,7°Vízöntő; -Uránusz oppozíció:10°Oroszlán; -Mars quadrat:11,2°Bika; -Szaturnusz oppozíció:12,2°Skorpió
-IV. Szalmanasszar asszir király elfoglalta -723-ban Szamariát, majd -722-ben Sargon végleg elpusztította (asszír fogság).

-450.05.18. 04:56 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:20,3°Bika; -Uránusz oppozíció:20,7°Skorpió; -Mars quadrat:13,5°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:18,7°Vízöntő (-Neptunusz konjunkció:18,7°Vízöntő)
-A Purim ünnep kozmikus eredete.
-Siddhartha Gautama (Buddha) születése.

364.01.20. 21:25 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:1,3°Vízöntő; -Uránusz oppozíció:29,6°Rák; -Mars quadrat:25,4°Kos; -Szaturnusz oppozíció:25,9°Mérleg
-Juliánus császár 361 körül javasolta a zsidó vallási vezetésnek, hogy térjenek vissza Jeruzsálembe és építsék fel a
Templomot.
-A laodiceai zsinat egyik határozata megszüntetni a szombat-ünneplés gyakorlatát és
ehelyett a vasárnap-ünneplésre változtatja.

639.05.08. 21:01 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,6°Bika; -Uránusz oppozíció:20,3°Skorpió; -Mars quadrat:22,9°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:22°Vízöntő
-A mohammedánok elfoglalják 638-ban Jeruzsálemet.
-638 óta találkoznak a zsidók imádkozni a Siratófalnál (Kotel maaravi), panaszkodni a Templom elvesztése miatt.
-Siddhartha Gautama születését követõ 1089. évben, 639-ben Songtsen Gampo király megalapította Tibet fõvárosát, Lhasat és a híres Jokhang templomot elkezdte felépíttetni.

910.08.07. 23:13 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:19,1° Oroszlán; -Uránusz oppozíció:12,7° Vízöntő; -Mars quadrat:10,3° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:13,5° Bika
(annular napfogyatkozás)
-A Cluny kolostor alapításának és a reformmozgalom okának "égi" forrása.

1114.12.29. 02:38 UT +2.00 Jeruzsálem
Nap-Hold konjunkció:13,9° Bak; -Uránusz oppozíció:15,5° Rák; -Mars quadrat:10,1°Mérleg; -Szaturnusz oppozíció:10,9°Kos
-A Templomosok felfedezik JHVH-Krisztus valódi szellemi forrását.
-Az 1114-ben Esztergomban üllésező szinódus megtiltja a zsidóknak a földművelést. Ettől kezdve kizárólag kereskedésre, kölcsönügyletekre specializálódnak.

1388.04.07. 8:42 UT
Nap-Hold konjunkció:25,9°Kos; -Uránusz oppozíció:27,5°Mérleg; -Mars quadrat:29,6°Bak; -Szaturnusz oppozíció:5,7°Oroszlán
-Christian Rosencreutz születése

1453.01.10. 00:53 UT
Nap-Hold konjunkció:29,1° Bak; -Uránusz oppozíció:28,5° Rák; -Mars quadrat:3,1°Bika; -Szaturnusz oppozíció:0,5°Skorpió
-Rosslyn Kápolna építésének motivációja.
-Ausztria főhercegség lesz.
-Machu Picchu építése Viracocha (a Teremtö Isten) tiszteletére.
-A törökök elfoglalják Konstantinápolyt, ez a Kelet-Római Birodalom bukását jelentette.
-A Torinói Lepel a Savoyai herceg tulajdonába megy át.
-Vége a Százéves Háborúnak.
-Johann Valentin Andreae: Chymischen Hochzeit Christiani Rosencreutz Anno 1459
(1459 = 1453 "Christiani Rosencreutzot egy király lakodalomra hívja a kastélyába, és ott megismerkedik a mágikus tudományokkal.)

1726.05.02. 01:49 UT
Nap-Hold konjunkció:11,3° Bika; -Uránusz oppozíció:11,2°Skorpió; -Mars quadrat:10,8°Oroszlán; -Szaturnusz oppozíció:3,5°Vízöntő
-Jacub Lejbowicz Frank születése. Erre alapozta később a nyílvánosságra hozott "messiási" mivoltát.

1999.08.11. 11:09 UT
Nap-Hold konjunkció:18,4°Oroszlán; -Uránusz oppozíció:14,7°Vízöntő; -Mars quadrat:16,9° Skorpió; -Szaturnusz oppozíció:16,9° Bika
(teljes napfogyatkozás)
-A zsidó Messiás, Immánuel születése. Az "új mennyei Jeruzsálem landolása" a Bakonyban.
-Jeruzsálemben 1999 szeptember 27.-én hétfőn, a Tabernakulum ünnepének harmadik napján (Sukkoth 5760), reggel 9 órakor lerakták a 3. (helyesebben a 2.) Templom alapkövét.
-A Negev-Sivatagban (Izrael) felavatták 1999 augusztusában a Frigysátrat 1:1 nagyságban.
-Potsdamban (Németország) a háború óta az első Rabbi-Kollégium (Rabbi-képző) alapkőletétele 1999. aug.11.-én. (Abraham Geiger Kolleg).
-az új "evangélizáció" kozmikus háttere

Ezek az azonos felépítésű kozmikus keresztek a Sem ha Mephorash ("Isten 72 szelleme") kozmikus forrásainak az egyike, melyeket minden esetben a Nap, Hold, Mars, Szaturnusz és Uránusz égitestek építenek fel.

Immánuel megszületése előtt ~102 évvel álltak együtt a Zodiákusban utoljára az 1999.08.11.-én realizálódott napfogyatkozással hatásfokozott kozmikus keresztet felépítő égitestek. Ebben az évben, 1897-ben tartották meg az I. Cionista Világkongresszust (Bázel, 1897 aug 29-31.), melyen Herzl Tivadar javaslatott tett Izrael léttrehozására.

1897.11.24. 09:19 UT
Nap-Hold-Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció: 2,4°/2,4°/1,6°/3,2° Nyilas/29,5°Skorpió

Izrael tervszerűen "feleúton" 1948-ban meg is alakult... Az ószövetségi legendák betervezett messiásának a fellépése előtt tehát be kellett iduljon az alija ("visszatérés") is.

Ahhoz, hogy a Pál-féle elképzelés (Pál levele a zsidókhoz 9,28.) teljesülhessen, ahhoz Immánuel fellépése egybe kellene essen egy "bűn nélküli" égi konstellációval, ami kizárólag csak 33 éves korában lesz lehetséges:

2032.06.08. 01:32 UT
Nap-Hold konjunkció: 17,8°Iker; Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció: 27,5°/25,4°/26,8°Iker

Ebben az ídőpontban újra együtt fognak állni a kozmikus keresztet felépítő égitestek a Zodiákusban, mint a Názáreti Jézus születésekor:

Jézus születése: i.e. 8. 02.10.
-7.02.10 12:11 UT +2.00 jeruzsálemi idő (3753. Adar 1.)
Nap-Hold konjunkció:20,1°Vízöntő, -Mars-Szaturnusz-Uránusz konjunkció:29,3°/27,8°/27,4°Vízöntő

Jézus és Immánuel között az a különbség, hogy Jézus pozitív égi konstelláció hatása alatt született, viszont Immánuel a lehető legnegatívabb hatására...

Tehát láthatjuk, hogy a Pál-féle ötlet Jézus feltámasztásával kapcsolatosan azért volt szükségszerű, hogy elhitessék a közel 1700 év alatt keresztvíz alá hajtott népekkel, hogy Immánuel a Názáreti Jézus "második eljövetele"...

A jóhiszemű híveket biztos ami biztos még meg is fenyegette Pál (Saul rabbi) arra az esetre nézve, ha nem hinnék el a tanításait:

Idézet:
Pál levele a galatákhoz
1,6 Nincs más evangélium
Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok;
1,7 pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát.
1,8 Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!
1,9 Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!

Immánuel születése, fellépése nemcsak olyan "égi jelenségekhez" lett kötve, melyeket egy laikus, hozzánemértő ember nem tud megérteni, vagy komolyan venni, hanem gyakorlati dolgokhoz is, amiről pl. a Talmud számol be:

Idézet:
http://www.zsido.com/konyvek/mozes_ot_konyve_%E2%80%93_a_haszid_folklor_tukreben/51/1204 http://www.regi.zsido.com/books/mozes/51nicavim.htm
Mózes, amikor az idők végét említi, valójában a messiási időről szól, amikor majd a zsidók megtérnek és visszatérnek országukba - a zsidóságukhoz. "Teljes szívvel és teljes lélekkel" mondja, de azt nem, hogy "minden erőddel", vagyis anyagi lehetőségeiddel (ahogy ez a "Smá Jiszráél" imában van). Ugyanis a Talmud azt állítja, hogy "Dávid fia (a Messiás) mindaddig nem jön, míg a garas ki nem fogy a zsebből", azaz mindenki koldusszegény nem lesz.

Jézus vagy Immánuel?

A zsidók messiása eljövetelenék égi és földi jelei

Ki mit várhat valójában a messianisztikus elképzelésektõl?

Európa történelme az Úrral való találkozás felé halad!

A világ vezetõi a Siratófalnál

Be lettek csapva a keresztények?

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 16. 19:50 | Sorszám: 441
"ez az én logom, és a szellemi vezetőm nevével együtt, mérhetetlenül többet mond az anyakönyvi kivonatomnál."

Esetleg ha egy kicsit részletezni tudnád, hogy a logodnak mi köze a napjainkhoz.

Lesz-e III. világháború?

Pendragon
  Válasz | 2008. november 16. 17:52 | Sorszám: 440
„Én... a bibliai legendák misztériumainak a kozmikus hátterét kutatom.”

kozmikus = görög, latin eredetű szó (szófajilag melléknév)

1. a világegyetemmel, a mindenséggel kapcsolatos
2. a világűrből származó, a világűrrel kapcsolatos

Figyejj te szerencsétlen!
Még hogy te kutatsz???
Akinek képed van ide föltenni mindenféle horoszkóp marhaságokat, és ráadásul bizonyítékképpen hivatkozni is azokra???

Mi köze van a te „szövegelemzéseidnek” a kozmoszhoz???

Te letetted a garast itt, írásban, hogy az "emberiséget" akarod boldoggá tenni egy új vallással, a globalizmus vallásával. Na menj ezzel a büdös repedésbe! Az emberiség szarik a te boldogító szándékodra!

Figyejjé, te fütyörtök!
A holo-vallás alapítóinak-, képviselőinek akarsz te konkurense lenni??? )))))))))

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 16. 16:45 | Sorszám: 439
"Nehezen értelek. Változatlanul nem értem,
mi a szándékod. És a motivációd.
Mert például egy orvos, aki azzal foglalkozik, hogy dudorokat operál le a homlokról, nem ragaszt a homlokára egy ronda kelést, csak ha ijesztgetni akar, így jártok, ha nem hozzám jöttök."

Neked mi számít, az én motivációm, vagy pedig amit írok?
Van egy nagyon találó és követendő teozófus mondás: "Nincs magasztosabb vallás az igazságnál". A többség megméretés nélkül szajkózza azokat a többnyire dezinformációkat, amiket a szájukba rágtak a leleményes beavatottak évszázadok alatt... Kilenc évvel a "holtak feltámadása" után szerintem ideje végre valakinek vállalni a felvilágosító szerepet.

"Kérdéseim vannak. Szerintem mi mindannyian az igazságot keressük, és azt gondolom, hogy az igazság legvégső fokon nem fájdalmas, hanem a legszebb és legjobb.
Ezért keressük."

Szép idealista elképzelés részedről, de szerintem a valódi igazság, azaz a realitás kissé illúzióromboló... Nincsen halál utáni élet, se pedig feltámadás és a Jóistennek tartott "Isten" nemcsak a jónak, de a gonosznak is a szellemi forrása...

"Azonban egy van belőle, és mint minden ami EGY, ontológiailag máshova tartozik, mint amiből kettő, három, több, sok van, és ugyanezért nem birtokolható."

Ez így van, igazság csak egy létezik, a jelenlegi vallások egyike sem felel meg ennek.

"Keresni kell, lényegéhez tartozik ez, hogy keresni kell.
Aki azt mondja az enyém az IGAZSÁG, a fentiek miatt bizonyára téved.
Ha csak egy iottányi is hiányzik belőle, nagyon más lesz."

A pontos igazságot feltehetően soha nem fogja megismerni az ember, de a vallásalapítók által alkotott dezinformációk hamar kiszűrhetőek egy tapasztalt és nem elfogult kutató számára.

"ez az én logom, és a szellemi vezetőm nevével együtt, mérhetetlenül többet mond az anyakönyvi kivonatomnál."

Én kedves SenKyse a bibliai legendák misztériumainak a kozmikus hátterét kutatom. Az én logom egyértelműen utal arra az égi eseményre, amitől az ószövetségi legendák a messiásuk, immánuel születését várták, az újszövetségi legendák pedig "Jézus második eljövetelét" illetve a "holtak feltámadását"...

Ne haragudj, de nem szándékozom tesztkérdésekre válaszolni, a mondókámat mindig magam szoktam kifejteni és lehetőség szerint félreérthetetlenül...

Üdv

Klaus

SenKyse
  Válasz | 2008. november 16. 11:41 | Sorszám: 438
jav.: emotikon nélkül-
ióta= a görög abc legkisebb betűje, az ’i’

*

SenKyse
  Válasz | 2008. november 16. 11:35 | Sorszám: 437
Nehezen értelek. Változatlanul nem értem,
mi a szándékod. És a motivációd.
Mert például egy orvos, aki azzal foglalkozik, hogy dudorokat operál le a homlokról, nem ragaszt a homlokára egy ronda kelést, csak ha ijesztgetni akar, így jártok, ha nem hozzám jöttök.
Sok visszaélés van ilyen téren, tudati manipuláció folyik, ami mindig gonosz. A reklámok még az enyhébb dolgok közé tartoznak. Lehet, hogy erről kivételesen többet tudok, sajnos.
De aki a szférikus geometriát így érti, az mindenképpen sokat tud. Nem próbálta még, ki nem tudja, milyen nehéz ez.
A szándék, ami nem érthető. Mert a keresztény út egy realizációs út.
Amivel ezt alátámasztom, azt NEM AKAROD megérteni.
Az élő szívekben születő virág ez, ami igen könnyen letaposható. Az élő szívekből, a műalkotásokból, az ezen az úton járók gondolataiból. Ezekből olvasom. A biblia segédkönyv ehhez, én is idézhetnék sokat, most ne így.
A te idézeteid és az én idézeteim halmazának metszete igen nagy!

Kérdéseim vannak. Szerintem mi mindannyian az igazságot keressük, és azt gondolom, hogy az igazság legvégső fokon nem fájdalmas, hanem a legszebb és legjobb.
Ezért keressük.
Azonban egy van belőle, és mint minden ami EGY, ontológiailag máshova tartozik, mint amiből kettő, három, több, sok van, és ugyanezért nem birtokolható.
Keresni kell, lényegéhez tartozik ez, hogy keresni kell.
Aki azt mondja az enyém az IGAZSÁG, a fentiek miatt bizonyára téved.
Ha csak egy iottányi is hiányzik belőle, nagyon más lesz
(ióta= a görög abc legkisebb betűje, az ’i’

Nem mindenki keresi ezt tudománnyal, okosan, tudós módon, analizálva, vannak más megközelítési utak. Nemcsak a művészi megközelítésre gondolok.
Szerintem az utak száma pontosan az emberek számával egyenlő. A saját útján (svadharma) lehet valakit segíteni, lehet valakit akadályozni.
Ez egy fórum, ahol névvel, álnévvel, vagy jelszóval szabadon választva, megpróbáljuk valamennyire megismerni egymás gondolatait, úgy gondolom, nem illegitim kérdezni. Sok ideje erre nincs a legtöbb fórumozónak, ezért próbáltam 'totó’ formában, rövid, ábra és idézetek nélküli választ várva.
*
A.)
Ki tud többet a lélekről, az igazságról, a világról?

1.Calcuttai Teréz anya, aki azt mondta, hogy a halottakat a saját vallásuk szerinti szertartással kell elbúcsúztatni.
2.Akik ezért támadták.
X. Fontosabb dolgaim vannak, nem érek rá ilyen kérdésen gondolkodni.
*

B.)
Néha megjelenik az életemben a tiszta derű, tiszta szívvel mosolygok,
Nem gúnnyal, nem kárörvendve, nem céllal, csak úgy, nem ’valamin’,
hanem –valamitől inspiráltan játékként, ajándékként megjelenik a lelkemben.
Tiszta fényesség, intuitíven, aminek következménye tiszta, ítélet nélküli intuitív megértés

1.igen, vannak olyan ember, emberek, akiknek társasága ezt inspirálja, vannak olyan művek, irodalmi, színház, film, vannak olyan természeti jelenségek, vagy bármi egyéb, ami nyomán érzem ezt
2.nem. Ez butaság, fontosabb dolgaim vannak, az élet olyan tragikus, hogy ezt meg kell akadályozni az igazság nevében, lényegtelen kérdés,
X. magánügy, nem tartozik senkire.
*
C.)
Van akinek műve, beszéde segítő az utamon. Ez a Mester.
„Az én vezérem bensőmből vezérel”- mondhatják az emberek a költő szavával.
Mégis van, aki segít, van aki lelökni akar az útról.
Ha valaki az ember hitét el akarja venni, anélkül, hogy egy jobbat tudna helyette neki adni – az aljasság.
Ez így leírva bonyolultnak tűnik, a gyakorlatban, felnőtt és mentálisan ép emberek esetében azonban pontosan tudja mind a két fél- az ártó és az áldozat, hogy ez történik. Ez azért van, mert Isten gyermekei vagyunk, ahogy ezt te is szoktad mondani, tehát jelen van, „tanú”. Ezt a „tudást” millióféle képen tagadják le, millió ok miatt. A Mester: segít. Kell.
Az én ilyen szellemi vezetőm: Eckhart mester, a XIV sz-i domonkosrendi szerzetes. Az inkvizíció perbe fogta, és bármennyire igyekeztek, ő előbb lépett át a halál kapuján, minthogy megölhették volna,. Foglalkozhatnék avval, hogy háá, az inkvizíció ilyen- olyan, ezért-azért. Az, hogy engem mégis a tanítása érint meg, és csak az érdekel, összefügg, hogy a szellemi utamon ez segít.

1.van, vagy volt mesterem, a neve:
2.nincs szükségem ilyen segítőre.
X. titok ezzel kapcsolatban bármi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ez az én logom, és a szellemi vezetőm nevével együtt, mérhetetlenül többet mond az anyakönyvi kivonatomnál.

előre is köszönöm a válaszaidat, üdv.

A.):…………
B.):…………
C.):…………

*

Klaus Matefi
  Válasz | 2008. november 12. 08:22 | Sorszám: 436
"1.miért választottál egy egyértelműen rossz égi jelenséget logonak?
2.miért teszed olyan helyre, ahol egyértelműen tudat alá megy? mi a célod vele?"

Ez az égi esemény volt az elmúlt évezredek legnegatívabb szellemi forrása, amihez Pálék (Saul rabbi) "Jézus második eljövetelét", az ószövetségi legendák pedig a 2500 éve betervezett messiásuk, Immánuel születését utalták. Én ennek a feltárásával foglalkozom, így a szemléletesség kedvéért választottam ezt a logot, hogy felhívjam rá a laikusok figyelmét.

"Természetes nem született senki 9 éve.
de, ha ezt hiszed-tudod-kiolvasod, mindegy:"

Szerintem csak olyat érdemes állítanod, amit alá is tudsz támasztani...

"ahol a rossz megjelenik, megjelenik a jó is

ez: olyan törvény, amit mindenki átérez,
mint Newton törvényei a fizikában, kikerülhetetlen a spirituális életben
miért a rosszal foglalkozol?"

Nemcsak a rosszal, hanem a jóval is foglalkozom, lásd pl. Jézus születését és a betlehemi csillagot:

Jézus születésének és kereszthalálának kozmikus eredete

A valódi betlehemi csillag

De említhetném Sabbatáj Cvít, vagy Jiddu Krishnamurtit is...

A beavatatlan embereknek nem árt a rosszal tisztában lenniük, hisz a közlekedő gyermeket is a balesetveszélyre kell nevelni, hogy azt el tudja kerülni... Akit manapság az emberiséggel váratnak "Jézus második eljövetele" gyanánt, annak semmi köze az 1983 évvel ezelőtt (i.sz. 25.04.01.) egy vallásos rituál keretében, "az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért" (Pál levele a zsidókhoz 9,15), véresáldozat (pászkabárány) gyanánt (Pál levele a zsidókhoz 9,22-24) keresztre feszített Názáreti Jézushoz. Ennek a téveszmének a terjesztésében oroszlánrészük van a keresztény egyházaknak...

Idézet:
Távlatok- A Magyar Jezsuiták Folyóirata(1998/4)(569.old.) Az evangéliumok Krisztusa, a megígért és az eljövendő isteni megszabadító, az üdvtörténet távlatában már nem csak a "Krisztus", hanem - "Kyrios(Küriosz), Khrisztosz", Izrael Messiása és az egész emberiség egyetlen Megváltója.

Az ószövetségi legendák messiása csak a benne hívőknek hoz majd "megváltást", a többiek számára pedig:

Idézet:

Mózes V.
32,35 Enyém a bosszú és a megtorlás, amikor megtántorodik lábuk, mert közel van vesztük napja, és siet, ami rájuk vár.

32,41 Ha villogó kardom megélesítem, és ítéletre nyújtom ki kezem, bosszút állok ellenfeleimen, és megfizetek gyűlölőimnek.

Zsoltárok
2,1 Isten és felkentje diadalmaskodik
Miért tombolnak a népek, milyen hiábavalóságot terveznek a nemzetek?
2,2 Összegyűlnek a föld királyai, a fejedelmek együtt tanácskoznak az Úr ellen és felkentje ellen:
2,3 Dobjuk le magunkról bilincseiket, tépjük le köteleiket!
2,4 A mennyben lakozó kineveti, az Úr kigúnyolja őket.
2,5 Majd így szól hozzájuk haragjában, izzó haragjában így rémíti meg őket:
2,6 Én kentem föl királyomat szent hegyemen, a Sionon!
2,7 Kihirdetem az Úr végzését. Ezt mondta nekem: Az én fiam vagy! Fiammá fogadtalak ma téged!
2,8 Kérd tőlem, és neked adom örökségül a népeket, birtokul a földkerekséget.
2,9 Összetöröd őket vasvesszővel, szétzúzod, mint a cserépedényt!

18,48 Bosszút áll értem az Isten, és népeket rendel alám.

Ézsaiás
7,10 Az Immánuél-jövendölés
Ezután így szólt az Úr Áházhoz:
7,11 Kérj jelt Istenedtől, az Úrtól, akár lentről a mélyből, akár fentről a magasból!
7,12 De Áház így válaszolt: Nem kérek, nem kísértem az Urat!
7,13 Akkor ezt mondta Ézsaiás: Halljátok meg, Dávid háza! Nem elég, hogy embereket fárasztotok, még Istenemet is fárasztjátok?
7,14 Ezért maga az Úr fog nektek jelt adni: Íme, egy fiatal nő teherben van, és fiút fog szülni, és Immánuélnak nevezik el.

13,9 Jön már az Úr napja kegyetlenül, féktelen, izzó haraggal. Pusztává teszi a földet, kipusztítja róla a vétkeseket.
13,10 Az ég csillagai és csillagzatai nem ragyogtatják világosságukat. Sötét lesz a fölkelő nap, nem fénylik a hold világa

34,8 Mert az Úr bosszúállásának napja ez, a megtorlás éve Sion perében.

61,2 Hirdetem az Úr kegyelmének esztendejét, Istenünk bosszúállása napját, vigasztalok minden gyászolót.

63,1 Ítélet a népek fölött
Ki jön ott Edómból, vérvörös ruhában Bocrából, pompás öltözetben, erőteljes léptekkel? - Én, aki igazat beszélek, és van erőm a szabadításhoz!
63,2 Miért vörös az öltözeted, miért olyan a ruhád, mint azé, aki borsajtóban tapos?
63,3 A sajtóban egyedül tapostam, a népek közül senki sem volt velem. Tapostam őket haragomban, tiportam őket felindulásomban. Levük a ruhámra fröccsent, egész öltözetemet beszennyeztem.
63,4 Mert bosszúállás napja van a szívemben, eljött a megtorlás esztendeje.

66,7 Jeruzsálem jövendő boldogsága
Mielőtt vajúdott, már szült is. Mielőtt rájött a fájdalom, fiút hozott a világra.
66,8 Ki hallott ilyet, ki látott ehhez foghatót? Vajon egy országért csak egy napig kell vajúdni? Születik-e nép csak úgy egyszerre? Hiszen alig vajúdott Sion, máris megszülte fiait.
66,9 Csak megindítsam, és ne vezessem le a szülést? - kérdezi az Úr. Vagy én, aki a szülést vezetem, megakadályozzam? - kérdezi Istened.
66,10 Örüljetek Jeruzsálemmel! Vigadjatok vele mindnyájan, akik szeretitek! Szívből örüljetek vele mind, akik gyászoltátok!
66,11 Mert jóllakásig szophattok vigasztalást nyújtó emlőjéből. Gyönyörködve szívhatjátok telt mellét.
66,12 Bizony, ezt mondja az Úr: Folyamként árasztom rá a békességet, mint megáradt patakot, a népek gazdagságát. Megszoptatnak, karjukon hordoznak, és térdükön ringatnak benneteket.
66,13 Ahogyan az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket: Jeruzsálemben kaptok vigasztalást!

Jelenések könyve
2,26 Aki győz, és megtartja mindvégig az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányok felett,
2,27 hogy legeltesse őket vasvesszővel, törje őket össze, mint a cserépedényeket;

12,5 Az asszony fiúgyermeket szült, aki vasvesszővel legeltet minden népet. A gyermek elragadtatott az Istenhez, az ő trónusához,

19,15 Szájából éles kard jött ki, hogy megverje vele a népeket: mert ő vasvesszővel fogja pásztorolni őket, és fogja taposni a mindenható Isten búsult haragjának borsajtóját.

Mint láthatod, a Jelenések könyve is az ószövetségi legendák Ezsdrásék által betervezett 1999.08.11.-én született messiását reklámozza...

jbatky
  Válasz | 2008. november 11. 21:46 | Sorszám: 435
(Ha alaposabban foglalkozom a témával, akkor rájövök, hogy az Embernek van igaza...)

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola