Téma: Költészet.
|
Kis Éva |
Válasz | 2007. július 05. 21:27 | Sorszám: 220 |
No cemment. Ja és még egy: mehet a galamblevesbe, csapatostul. Hátha még szárnyakat kap. Üdvözlettel: Madlene (amikor én pauzáztam, elfelejtődött a régi nickem mellé csatolt jelszó...)
|
|
|
Kis Éva |
Válasz | 2007. július 05. 21:15 | Sorszám: 219 |
Talán többet kéne a mitológiából tanulnod, kedves Horn Gyula, különben neked sem lesz plecsnid. Miért is? szvsz hivatásos fórumozó vagy, - s ezt üzenem mindenkinek - szóval még összejöhet az a plecsni. Én téglaszínűre gondoltam....
|
|
|
horngyula |
Válasz | 2007. július 05. 18:47 | Sorszám: 218 |
gyere vissza, ó , Nereusz, gyere vissza Hiszen idevaló vagy, a a hazug, svinlisek mellé...
|
|
|
horngyula |
Válasz | 2007. július 05. 18:44 | Sorszám: 217 |
vengerszkij (Proletárdikta)turista hazudik... seed, télleg nem tud számolni Törzsvendég (?)Valami szám 6362 (arab) Regisztrálva: 2007. június 09. Hozzászólások: 239 Ennyi látszik az egész nagy magyar túravonalon (meg a doni ütközet ).
|
|
|
horngyula |
Válasz | 2007. július 05. 18:39 | Sorszám: 216 |
Ez meg hüje. Mindjárt sirok.
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2007. július 05. 08:22 | Sorszám: 215 |
Légyszí gyere vissza! Nem teheted..., szükség van itt a szavaidra, Rád! Vagyunk néhányan ( szerintem nem kevesen), akik szeretik írásaidat, gondolataidat, odafigyelésedet. Örömet szereznél, ha újra olvashatnánk tőled.
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. július 04. 18:52 | Sorszám: 214 |
Felhasználói státus: TörzsvendĂ©g Felhasználói szám: 59 Regisztrálva: 2001. december 20.
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. július 04. 18:45 | Sorszám: 213 |
Nem figyelsz elég jól! Ne maradj soká! Hiányoznál.
|
|
|
nereus |
Válasz | 2007. július 04. 18:19 | Sorszám: 212 |
Én most elbúcsúzom tőletek. Szép volt ez a több mint fél évtized! Sokat tanultam. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam.
|
|
|
nereus |
Válasz | 2007. július 04. 18:14 | Sorszám: 211 |
"Nereus nem tudom micsoda." Hát kedves barátom, ő például egy olyan alak, aki eleve tiltakozna, hogy bárki - kétszázvalahány hozzászólás alapján - dicsérje. Kicsit keveset voltál még itt ahhoz, az intenzitását sem érzem túlzottnak. De: Türelem... Majd... Később...
|
|
|
borzsa |
Válasz | 2007. július 01. 20:54 | Sorszám: 210 |
Ilyen hosszúra sikeredett. Most elkezdem kipihenni.
|
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 28. 12:24 | Sorszám: 208 |
Minden tiszteletem nereusé. De mintha néha kissé eltérne a tárgytól és követni is nehéz. Volt már párszor, hogy úgy éreztem nem tesz hozzá az elhangzottakhoz, hanem csak összezavar. Ezért mondom egy stílus is lehet zavaró. Akár nereusé is. És ez ízlés kérdése. Mondjuk én mpd-ben több bölcsességet látok. De lehet nem figyeltem eléggé. Nem sokat épültem nereusból. Rendes Kis a kis örök idealista. Nereus nem tudom micsoda. Nem értem a célját.
|
|
|
gajo |
Válasz | 2007. június 25. 23:57 | Sorszám: 207 |
Ja! Emlékszem, a homokozóvödör...
|
|
|
gajo |
Válasz | 2007. június 25. 23:55 | Sorszám: 206 |
Neked is fáj?
|
|
|
gajo |
Válasz | 2007. június 25. 23:54 | Sorszám: 205 |
Mit kevered itt a mákostésztát? Mi? Valami fáj? Valami nagyon fáj??
|
|
|
gyöngyvirág |
Válasz | 2007. június 25. 18:14 | Sorszám: 204 |
Engem sosem zavart a stílusa, szerintem bölcs és lényeglátó ember, következetes és vannak érvei. Ha valaki piszkálja, akkor csipkelődik, de nem harap.
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 25. 11:36 | Sorszám: 203 |
Azér' Néreusnak van egy stílusa, ami tényleg zavaró...
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 25. 11:33 | Sorszám: 202 |
A fórumon mindenki tegeződik. Minek ugrotok egymásnak?
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. június 25. 11:31 | Sorszám: 201 |
"Valaki ír a kezeddel" 2007.06.24. 16:00 hallgassa meg: http://www.katolikusradio.hu/play.php?mev=2007&mho=06&mnap=24&mora=16&mperc=00&plus= vasárnapi versműsor. Somogyvári napunkon a térség költőjének, Fodor Andrásnak verseiből válogatunk. Szerkesztő: Illés-Vizler András. FODOR ANDRÁS költő, író, műfordító – Kaposmérőn született 1929. február 27-én és 1997. június 27-én halt meg Fonyódon. Vasutas családból származott. Kaposváron érettségizett, majd Eötvös-kollégistaként könyvtáros- és orosz szakon szerzett diplomát az ELTE-n. 1954-től a Csillag munkatársa. Alapító szerkesztője az Új Könyvek című időszaki kiadványnak. 1983-tól a Kortárs szerkesztője. A ’80-as évek közepéig öt éven át volt az Írószövetség alelnöke. József Attila-díjas és Kossuth-díjas. 1946-tól 1949-ig versei a Sorsunkban a Dunántúlban és a Válaszban jelentek meg, ezután négy évig nem publikálhatott. Közben oroszból és angolból, később más nyelvekből is fordított. Hazai mesterei József Attila után Takáts Gyula és Illyés Gyula voltak, valamint nagy hatással volt rá kollégiumi tanára, Fülep Lajos. 1949-ben jelent meg feltűnést keltő Bartók című verse. 1955-ös Hazafelé című első kötetének versei egyaránt vallanak a köznapi tények rögzítésének igényéről, valamint az emelkedettebb, hittevő magatartásnak szükségességéről. Három évvel későbbi Józan reggel című kötetét politikai indítékú ellenséges bírálat érte, ismét évekre kiszorult az irodalmi életből. A hatvanas években költészete több új motívummal bővült. A Tengerek, dombok, Fordul az ég, Arcom útjai című kötetekben külföldi és hazai utazások emlékeinek tárgyias rajza zsarnokságellenes indulattal szövődik egybe. Másik végtelen című 1971-es kötete a magát addig kiegyensúlyozottnak hívő ember megrendüléséről tanúskodik. Verseskötetei gyakran címükkel is jelzik a világot szigorú kritikával szemlélő moralista kényszerű védekezését: Az idő foglya, A bábu vére, Kőnyomat, Reményfutam, Elveszett évszak, Meggyfa. Az általános korkritika egzotikus változata az a fölháborodás, amelyet a szegénység és a bőség világának kettéválása indiai útján kelt a költőben. Erről vall többek között Bombay című versében. A harmonikus élet motívumai mellékszólamként élnek tovább költészetének utolsó szakaszában. Műfordításait több önálló kötet anyagát tömörítve a Napraforgó és a Mezsgyék című válogatásokban összesítette. Tárgyi érdekességükön túl műfajtörténeti szempontból is figyelmet érdemelnek naplói: az Ezer este Fülep Lajossal, A Kollégium és A hetvenes évek. ... http://www.katolikusradio.hu/?m_id=4&m_op=viewmusor&id=130068
|
|
gyöngyvirág |
Válasz | 2007. június 24. 23:24 | Sorszám: 200 |
Piedesztált nem olvastam itt Nereustól, verseket viszont igen. Békét, Uraim.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. június 24. 16:38 | Sorszám: 199 |
"Természetellenes-e az ember ?" - Erről a témáról beszélgetvén, Apukám egyszercsak azzal az ötlettel állt elő, hogy: "Igazán ideje volna fölküldeni egy költőt űrutazásra !"
|
|
bojtár |
Válasz | 2007. június 24. 11:10 | Sorszám: 198 |
Kedves jó Neurus! Márcis 8.-án tartom a névnapomat! Ám így is köszönöm az üzenetben foglalt jókívánságait. Szeretettel: Bojtár.
|
|
|
nereus |
Válasz | 2007. június 23. 16:40 | Sorszám: 197 |
"Azért mert saját magad piedesztálra emelted, nem kellene lekezelned másokat, mert bizony nem vagy te olyan nagy költő nereus. " Nem gondolom, hogy piedesztál, Uram. Azt sem, hogy költő vagyok. És - emlékezetem szerint - nem tegeződünk.
|
|
|
nereus |
Válasz | 2007. június 23. 16:35 | Sorszám: 196 |
Jogos. Igazad van. Bocsánat, Judy.
|
|
|