Téma: Költészet.
|
SenKyse |
Válasz | 2009. február 04. 12:08 | Sorszám: 545 |
[CODE] .„Ámde az Éter gyermekei, boldog madarak, fent élnek, üdén, az örök csarnokban, az édes atyánál, Van mindnek elegendő tér. Útjuk jelöletlen.” (Hölderlin / Gulyás P)
|
|
|
|
|
|
nereus |
Válasz | 2009. február 01. 16:57 | Sorszám: 541 |
DCXXXVII. Fehér pelyva, fönt valaki csépel, szakad az ámuló kis udvarokra. Padláson túli padlás. Cseréppel a láz, a látvány láza szád bevonta.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. február 01. 16:38 | Sorszám: 540 |
* a múlt éjjel váratlan megérthettem a madarak zengő titkokkal telt énekét tenyerembe bújt egy kicsiny és bújtam én a szárnya alá hallgattuk a felszálló néma dalt csendesült rejtek felnyíló virága nyomán a hideg abroncsa pattanó a felhőkből pihék pillangóznak tétova irányvektorral fehérítve a rozsdás falakat viharvert tetőket úgy tűnnek az útra érve, mint álombahullt madár léleknek szárnya alatt én*
|
|
|
nereus |
Válasz | 2009. február 01. 11:33 | Sorszám: 539 |
Tóth Éva VIRÁGÉNEK Adjon Isten forró nyarat szerelmet szabad ég alatt a fejem alá zöld füvet fejem fölé a kék eget daloljanak a madarak virágok virágozzanak tüskebokrok elrejtsenek szabadon szerethesselek hadd lehessünk meztelenek mint az első szerelmesek karomban elringassalak magamba fogadhassalak legyek örökre egy veled tested temesse testemet
|
|
nereus |
Válasz | 2009. február 01. 11:28 | Sorszám: 538 |
Hetvenedik születésnapján versével gondoltam a debreceni magyar költőnőre. Isten éltesse! Tóth Éva Virágének Adjon Isten forró nyarat szerelmet szabad ég alatt a fejem alá zöld füvet fejem fölé a kék eget daloljanak a madarak virágok virágozzanak tüskebokrok elrejtsenek szabadon szerethesselek hadd lehessünk meztelenek mint az első szerelmesek karomban elringassalak magamba fogadhassalak legyek örökre egy veled tested temesse testemet
|
|
nereus |
Válasz | 2009. január 31. 17:24 | Sorszám: 537 |
Botár Attila: OLAJFA-ÜNNEP A holnap foglyainak mentség amit sarkcsillagunk világol: vonsszák felénk a Dél Keresztjét évezredek az ég porából Mellvéd kék só tengeri fátyol ma karzat s vértanúk felett két olívamag súgja a leckét hogy a seb nem válik a fától Mint mélyen legelő kövekbe moha kap: belénk naplemente – a gazda halhoz-borhoz ültet s tudói út és perc sarának rábólintnak megalit árnyak: verejtékből pirkad az ünnep.
|
|
nereus |
Válasz | 2009. január 30. 22:42 | Sorszám: 536 |
Itália déli, nagyon déli, városában firkantottam föl, gyanútlanul és kb. egy szamárcsődörre valló tapintatossággal ezt a négyzetet. Gondoltam, ahol menhirek és dolmenek olyan gazdagon vannak, mint ott, baj nem lehet belőle... Hát, hála a vendégtiszteletnek, valódi kést nem mártottak belém... Csak a szemükben jelent meg egyféle kemény, hideg, ítélkező fény... Másnap Otrantoban láttam a templomból kifelé toluló népet. Háttérben az Albániát Olaszországtól elválasztó tengerszoros, anno innen támadták meg a törökök a városkát, és nagy véráldozattal, a várbevétel után hatalmas öldökléssel járt mindez. (Egy másik templomban -- katedrális! -- őrzik, óriási üvegszekrényben a vértanúk koponyáit...)
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2009. január 30. 21:55 | Sorszám: 535 |
"Possibly you have received a mail shortly before 21:55 pm today."
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 30. 11:14 | Sorszám: 534 |
találtak Aquincumban is ilyen cserépdarabot, amire ez a sokféleképpen olvasható bűvös négyzet vésetett. II-III sz.-i leleteken többször felbukkan, védő amuletteken is gyakori. A magvető Arepo forgatja a kereket.(kerékkel dolgozik)A keresztényüldözések alatt szerették a titkosított jelet, ma újra lehet gondolkozni ezen. A betűkből 2 x leírható, kereszt alakban: PATER NOSTER és marad még 2 α és ω ... * *
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 30. 10:58 | Sorszám: 533 |
* * SATOR - magvető *
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. január 30. 10:26 | Sorszám: 532 |
Agronómusi értelemben ? ... Akkor nem túl költői név ...
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 29. 00:38 | Sorszám: 530 |
S A T O R A R E P O T E N E T O P E R A R O T A S
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 28. 22:53 | Sorszám: 529 |
Téma: Költészet.
|
|
jbatky |
Válasz | 2009. január 28. 21:29 | Sorszám: 528 |
...Rendes Kis, mondd ki a szót...
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 28. 14:27 | Sorszám: 526 |
ZELK ZOLTÁN: Felelj ha vagy! Szélfútta levél a világ. De hol az ág? de Ki az ág? *
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 28. 14:09 | Sorszám: 525 |
Nadányi Zoltán MEGÁLLTAM MA A TÉLBEN Megálltam ma a télben, nem éreztem a szélben, hogy szeretsz. A holdba néztem éjjel, de nem jött semmi fényjel, hogy szeretsz. A párnám sírva téptem, nem súgta a sötétben, hogy szeretsz. Tudom már, kedves, hallod, tudom, ha be se vallod, nem szeretsz. *
|
|
lámpás |
Válasz | 2009. január 28. 13:52 | Sorszám: 524 |
Nadányi Zoltán: A két szemed szeretett legtovább A két szemed szeretett legtovább. Be furcsa szerelem. A szád már néma volt, de a szemed, az még beszélt velem. A kezed már hideg volt, jéghideg, nem is adtál kezet, de a szemed még megsímogatott, nálam feledkezett. És lándzsákat tűztél köré hideg testőrökül, de a szemed még rámleselkedett a zord lándzsák mögül. És ellebegtél és a hegyes lándszák maradtak ott, de a szemed mégegyszer visszanézett és mindent megadott. A két szemed szeretett legtovább, még mostan is szeret. Még éjszakánkint zöldes csillaga kigyúl ágyam felett
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2009. január 28. 12:28 | Sorszám: 523 |
Zelk Zoltán: Kegyelem Sohase lép gyíkra csigára Soha egy föltámadt fűszálra a földön járó Isten lába de vétkeinket eltapossa mert vétkeinket megbocsátja *
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2009. január 28. 11:36 | Sorszám: 522 |
(Az "inszeminator" az "magvető" ?)
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2009. január 28. 11:32 | Sorszám: 521 |
(Részemről nem hőkölök. Nálam Ladányi majdnem harminc éve ott van.)
|
|
|