Téma: Költészet.
|
alexander |
Válasz | 2010. december 30. 10:01 | Sorszám: 722 |
Pártus Jézus "Pálos maradéka".
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. december 30. 09:56 | Sorszám: 721 |
Szilveszteri meditáció Mint fájdalom hosszú éjszakája Takar testem kopott bőrruhája - Még lelkembe fonódik kegyetlen Emlékeivel a régi ember.
Bár nem voltam adósa senkinek Enyém volt Laokoón szenvedése Béklyót vert rám hűség és szeretet Szívembe szúrt töviseket érte. Már nem vagyok adós sem köteles Lehullik nehéz bilincse rólam Kikopik az idő is alólam: Nem vagyok fontos többé senkinek. Nem érdekel világ kincse-nincse Mint hosszú gyötrelem éjszakája Foszlik énem régi rabruhája S hullik az élet szörnyű bilincse De nem érdekel már ez a nincs se. Már nem hajtanak szerelmi vágyak Megfizettem az ember-világnak Indulok Tehozzád lábadozva S leszek ha kell az áldozat útján Jézust szívű „Jáve maradéka”.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 17. 00:31 | Sorszám: 720 |
ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν az Isten a szeretet. (1Jn 4,8) „Hol szeretet, ott Isten, a másikban, álruhában” (Gavallér János) most kérdő-szó: Mi a ’politika’ ? Mit jelent a szó? Nem értem. Kérdések – nem költői – túlontúl prózai kérdések. Politika- e szívemben hordozni, azt a tragédiát, hogy óránként nyolcezerrel több tekintetből néz a Teremtő reánk? most ének-szó: morzsa a madárnak ima az Atyának egy érintés egy hallgatás a nyomorultnak „adjatok, adjatok, szegény görbényének” botsáska- lerágott koldusbot-világ most szót mondok: Politika- e tudni, tudatosítani, átélni, hogy igényen felül vett, kidobott élelem, tárgy, villany, víz, levegő - tékozlás mialatt egy távoli ország földjén ülő anyának karjában éhen vesz kicsi gyermeke, hogy úgy kellene értenem, az az én gyermekem a sötét ridegben? És miért gondolhatnám alattomosan, elbújva, hogy az anya fájdalma nem az én fájdalmam? ének- szó, sirató: Tékozló fiúk vagyunk mindahányan, térjünk meg, térjünk meg! Hol az a szeretet, mi világot válthatna, hova szegeztük mi emberek? hol a részvét, mely tenni képes, hogy megértse hétmilliárd, együtt- érezve, együtt- szeretve, ha meghal is él Istenben a Világ? Tékozló fiúk vagyunk, nincs tovább. Az Atyára tekintve, Krisztust követve, a Szent- Szellemet magunkban munkálkodni engedve, felismerhető, követése nyolcszorosan boldogító - boldoggá tévő: mit az Atya tesz, szeretet, tékozló szeretet most mit tehetek : követlek, Atyám, fenntartás nélkül, minden ’de’ nélkül követlek Fiú, minden ’csak még ezt enyéimnek-nekem’ késlekedése nélkül követlek, Szent-Szellem, kételkedés nélkül, mert csak te vagy a Vigasztaló követlek, Isten, mert érzem jelen- Léted kőben, fában, állatban, emberben, csillagban, a ragyogó kozmoszban mert szeretlek mert szeretek Uram, irgalmazz nekünk amen
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. november 10. 08:53 | Sorszám: 719 |
Mementó 2o1o. október 5 1 . Csakis a versért irhatok ma verset a gondolat csak vörös utálat gyilkos iszapja jel: halál memento: lelkünk égeti az új gyalázat! Rőt Nap gördül az iszap áradatra króm felhők igérnek vörös telet Kolontár és Devecser most már tudja ki tett garatra minden életet... Utak mentén korall fák haldokolnak eljött az igazság pillanata rőt latrok szelleme vert közénk tanyát s mindent elborít vödös iszapja... 2. Óh szörnyű járni ma a láp felett gyilkos ködök árnyéka képpen ha párák szellemada hömpölyög bőrünkbe mar a lúg keményen… Most lépteink nyomán halál szökell az iszap sziszegve énekel óh szörnyű járni ma a láp felett böfög az iszap a réteken... 3. Fut az iszapár elől egy kisfiú megnyilt a föld és eltűnt az út jaj! tovább-tovább csak futni még iszap bugyog amerre lép... Csillagtalan ma a Hold s az éj korall mezőkön a halál lopva jár folyós földön bugyog vörös iszapja békanyálat böfög a halotti táj... Maró lúgot nyel Devecser…Kolontár!
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. november 10. 00:20 | Sorszám: 718 |
HALÁL KÖZELI FÉNY... Örök Ádám-Éva kori történet.A szenvedélyt keresni Rosszkor, rosszhelyen nem érdemes Az élet elkerülhetetlen Kelj fel óh szerencsés idegen Soron kívül Elérted célodat - Hol vagyok? Az oltár csúcsán – Egy gondolat - a barlang Ott tátong az éji fény mögött És ha majd megnyílik a felhők szakadéka is - Sápadt ábel-álca-arcod előtt – Ki tudja , mi történik az utolsó napon? Az éjfél átmelegít és üveges reggel születik Ama hajnalon Minden a hárságyon dől el –a fehér pamlagon NEM TUDHATUNK SEMMIT A Mester műve ez – Se fegyver se papír se bankkártya - Nincs utiszámla a másvilágra Csak a képesség számít Vagy a hiánya - a szellemi fáklya Mi utat mutat az éjszakába Ha élve hagyják elmebetegnek vallja magát - Ez az utolsó bástya Bármi jó hogy elkerülje a halált - A lét nem káröröm - Orwell! Azért köszönöm...
|
|
|
paraszt |
Válasz | 2010. november 07. 20:07 | Sorszám: 717 |
Gavallér János Óvva intelek Egyenlők között egyenlőbbek, törvény előtt mentelmi joggal, lakhatási támogatás és egy kis bérpótlék adóalap csökkentő tényező a számlával igazolt többszázezer forint… Hatszázezer aláírás és egy nő, semmis a népakarat, a demokrácia nő…
Reményeket korbácsoló kedélyek, négyévente jöttek, mentek, vittek. Közös fazékból mertek meríteni ”mi az hogy, nagyon is” járt, jutott egy-két Nokiás doboz, sünöknek az avar, gaz és toboz. Parancsra lehulltak az azonosítók, ütöttek asszonyt, gyermeket és kimúlhat, elévülhet a bűn, milyen jog az, ami alapján Biszku és mind bűntelen… Erkölcs diktálja a magatartást, közérdek titkosítani, ne láss, csak dolgozz tovább lelkiismeret! Ott a ködfátyolon túl, ott vár a csodás álomvilág, hogy most, most még abból nem jutott, nem a hatalom, a kor a hibás: sok a zseb és piszkosak a kezek, a jövőt formáló, törvénykező kezek. Erre az ösvényre vitt a kényszer, esküt mondott itt már több ezer lúzer - a szentékszer bírja a kritikát- a világ nem látott még ily krimit: járni járt csak nem jutott, ki sorba állt, az mind elhullott. Zsarolt a párt, az óra, a szív, igaz csatát senki se vív! Ennyi meg ennyi boldogulhatott, ha jókor, jó helyen írták nevét a könyvbe, a hitel böszme-mód’ - trükkök százai-, jártában-keltében ”búj, búj zöld ág” kiskapun lyukas zsebekbe osont. Történjen bármi, lehet időtlen időkig várni, egy pár ezer év és pár nemzedék - legjobbjainkra emlékezz!- s a méregpohár megtelik, minek meg kell történni, megtörténik. Ne sírjatok fák, virágok, erdők és hegyek, a folyók az óceánba tartanak, minek őrzitek könnyeitek, bőgjetek! ”Akinek van, adatik, akinek nincs, elvétetik” mert a fájdalom is egyre nő, egyre nagyobb lesz, fájdalmunk végtelen óceánja öleli át a bűnöket, s bűnösök vagyunk mi mindahányan: bőrünkbe szarusodott zsebek tekintenek a jövőre, óvva intelek: Csak e földet el ne hagyd fiam! Ezt őrizd, ez az Isteni akarat! Történjen bármi, vágják a hátadon a fát, paraziták serege lepje szent hazád, szívedben ez a föld az a hely, ahol a szeretet átölel: Csak e földet el ne hagyd fiam! Ezt őrizd, ez az Isteni akarat! A méregpohár már csordultig, minek meg kell történni, megtörténik. 2010. 11. 07.
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. november 07. 14:14 | Sorszám: 716 |
Happening Így múlik el minden ami szép: Az elsőt csak a második s a többit A perc az órát - sok csillagév… Lásd! Itt a Földön mindent félre löknek Ezért a szíved legyen mint a jég. „Akárhová csak szabadulni innét!” Arcomba vág az önző rémület De fogva tart szívem – hát nem lehet Bolyongok Danteként az alvilágban Mégsem vesztegetem el az éveket Krőzus vagyok – üveg órák Krőzusa Körülzár az őrült kavalkád Földre ránt az ember-milliónyi érdek De mind hiába koldul harmóniát! Nem fáj csalódás: ezen rég túl vagyok Hidakat vert bennem Tél és jégmagány Ha tavasz jön a régi szép tavaszra? Már fogva tart valami új talány. Friss szellő fújdogál a Tó körül Már izzadnak a fák a gyökerek Jézus szól? – nevemet hallom héberül: „Kövesd a Gyermeket s az Öreget!” „Siess a folyón át a fák közé!” Veled lesz Hénok és a kis Noé Bátyád vár ott a Nap és Anyád a Hold De távolabb vigyázz! Vágy les rád valahol Menj! Siess – már a földet szántják az egek A bárkában túlélheted az ítéletet Ám megparancsolom: a túlparton Kezdjetek emberibb életet!
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. november 05. 11:43 | Sorszám: 715 |
Angyalra várva (1945-89)Ostorcsapás a hideg esti szél, Fagyos ujjakkal bogozza hajam, Fegyvert ránt hamar a gyáva szeszély, Arcomba sújt, hogy adjam meg magam. Ököllel vár reám e vad vidék, Klondájk rózsája nő a flaszteren, Ha látod? – ne kérdezd miért? Gyilkol az ösztön és a félelem. Büszkén török börtön-országon át, Vadul kérdem önmagam sebezve: Ki csapszékek mélyén Angyalra vár – Miért él itt? – már mindent elfeledve. Ha az idő, mint mozgó sír elér, Nem fejtek titkot már e szegleten, Hisz’ túl az élet már a jó-felén, Gyenge a szív – csorba a fegyverem. Várok ünnep arccal hideglelősen, Ki bűntől szűzen mindent birtokolt, Túlterhelt hajón élek sietősen, Lám titkokat súgva, akár a Hold. Már vágytalan, kopár akár a kő, És vajúdva is e kocsmaléten, Régen túl az ismert határokon, A vér s a szellem igézetében. Vagyok fodor az elfutó vízen, Vagyok sorskérdés és balsejtelem, Itt élek köztetek magányosan, Míg érbitón legyűr a jeltelen. Bilincsek közt nem élhetek híven, De leszek lélek: új nap, kegyelem, Nem vetek már szilaj hullámokat, Levél vagyok Uram – nem áradó patak. Végül vagyok ok – Néked okozat, És haszontalan emberáldozat, És ha volt szívem? – Tiéd volt Istenem: Igen – Tiéd – ennyi volt életem.
|
|
|
nereus |
Válasz | 2010. november 05. 10:30 | Sorszám: 714 |
Botár Attila: A SIVATAG KÉSZ Árnyékezüst. Iszapja elfedi az ösvény finom vonalát. Az útról a felszakadt gát sebző fényei, vízszintes alkony, fuldoklik a kurzor – Ki járhatót cserélsz járatlanért, ki megjelöltebb vagy minden bilincsnél, a sivatag kész, Káin ideért, vörösre szikkaszt. Nem késő, ha hinnél.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 04. 20:12 | Sorszám: 713 |
Jöjjenek a gyerekek, ök még látják, amit mi már nem akarunk, elmondják,lerajzolják nekünk, a tragédia után, sírnak a fák, a madarak, a csillagok http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=z_get_topic&f=2&t=011119&m=001526 -ky-homokszemcsék kerekek őrlő fogai közt órák percegése szúette tölgyasztalon áznak az aszfaltra festett napocska rajzok fáznak a jeleket rajzoló krétás kis kezek fáznak a gyöngéden figyelő felnőttet kereső szemek – hisz itt vagyunk mind elárvult világban az istenit száműzve didereg szürkülő időben szűkölő tömeg kérdezd csak kérdezd mégis remélnek? *
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. november 01. 22:41 | Sorszám: 712 |
Ébredés lebben a hang a semmiben csapódik és fennakad nem érheted be ennyivel magad vagy vad s áldozat hiába fáj a hallgatás bilincsbe zár a léted szemedben tőr a néma vád elárul büszkeséged akár a kő olyan vagyok már szürkeségbe vásott csak hullnak rám a csillagok hallgatok s megbocsátok arcpirító kemény présben újra teremtem magam dacolok a hazugsággal s gyűlölettel egymagam kétely reám nem ragadhat átkod hulljon vissza rád minden áruló szavadnak mérge szíved járja át! lebben a fény a semmiben árapálya kavarog nincs kiút? a sápadt reggel partot ér de visszafut? kő kövön így nem maradhat ártatlan itt a vádlott fényes nappal kifosztanak arcoskodó kufárok… segítség! – kiált a tolvaj de a törvény mit sem ér színjáték az egész világ s jegyet kapsz „pár ezüstért…”
|
|
|
paraszt |
Válasz | 2010. november 01. 17:08 | Sorszám: 711 |
Gavallér János Illuzionisták Határaink végtelenek. szorít a pillanat, hálóban vergődik a logikus gondolat, anyátlanul. Mezítelen agyamban sorsunk születetlen embrió: Tehetetlen léleküvöltés. Pányvázott ebek módjára ugat a jelen, csillog érthetetlen óljában a haszon, s műveleti terület lett a föld. Minek és miért hullnak könnyeink? Bűngörcsbe szorult ökleinkben ezüst csörömpöl, ego fűtött, tupírozott űrben száguldunk a fekete lyukba. Szeretethomok sivatagában struccok vagyunk.
2010. 10. 30.
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. november 01. 08:13 | Sorszám: 710 |
A próba ideje Pőre lovasok suhannak az égen Lenge forgatag tajtékzik bomoltan Csahos kobold bucskázik át setéten Ki gyenge most? - magától összeroppan.
Ne félj! Ne félj – hisz’ dereng már a hajnal Majd átsegít szerencséd vad partokon Fátyolt sző időnk a hamis alkonyatban Oly sok év árnyakat fon szép arcodon. Lefoszlott rólunk a hamvas ifjúság Időmarta parton pusztul életem Nem ölelsz már forrón – nem csókol a szád Apályok útján fizetünk szüntelen. Az utak végül mind-mind összefutnak A Korpusz alatt lábadhoz hervadunk Lásd! Így lesz vége minden életútnak: Elhulló virág a zarándoklatunk… A kereszt alatt lábadhoz omoltan Kérünk Téged, s ím feltámadhatunk…
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 01. 06:08 | Sorszám: 709 |
"S csak a mindenség őrzi a reményt és a szív." .................a pillanat kegyelméért Gavallér Jánosnaktavikék vizet hidrofil fogad barátként minden mi taszít sínre rak láncra ver bezártként kúszó sínek! csak a vas száguldása nem bánja hogy arra megy de a szín! tavikék sziromsárga festékes útjuk összeér egymásban és kizöldell tavaszi áradón amint nyitottra nyílót csak találna nyitott szív mi látón szívet nyithat szeretőn míg nem tekint érdemére angyali bennünk angyali ének rezonál szavakon túli zenére
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2010. október 31. 23:54 | Sorszám: 708 |
Juhász Gyula: Október Szüret tüzei égnek, Szólnak szüreti nóták S a szőlőhegyek hátán Venyige lombja pirkad És megszépül csöndesen Az egész mulandóság. Szüret tüzei mellett Próbáljunk melegedni, Szüret nótái mellett, Míg venyigelomb pirkad, Próbáljuk meg csöndesen A tavaszt elfeledni! Enyém e dalos ősz most, Enyém az őszi pompa, Enyém e bús mosolygás. Venyige lombja pirkad És megszépülsz csöndesen Bánat, nagy őszirózsa!
|
|
|
keresztkem |
Válasz | 2010. október 31. 16:17 | Sorszám: 706 |
"Túlhevitett virágcsokor". (Pilinszky: Vers)Közli: keresztkem
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. október 31. 10:02 | Sorszám: 705 |
Számvetés Hétszer hét év volt az iskolám Az első hétben – zord magányban Vízre írni tudtam éjszaka Véstem kőre-fára új imát S dacoltam széllel egymagam. A másodikban – országút Szalagja lett az otthonom Csak kóboroltam mostohán Gazt kutatva kerestem gombát Út menti árokpartokon. Már kétszer hét év telt azóta Hogy ismertem kártyát s csaltam is Rám vártak minden rossz csehóban Jaj! Hányszor ütöttek átkozódva Ha kicsaltam forintjaik? S csak játszottam játssztam hajnalig! A börtönt és a szegényházat Istennek hála elkerültem Bár jártam néha térdig sárban A jó modort sosem feledtem. Szerettem széplányt úri módra S megcsalt mégis egy jó baráttal Most itt állok árván megrabolva Szomjas szívemben kínzó vággyal S nincs ki befogad éjszakára. Kincseket? – vagyont nem szereztem De megmaradt minden álmom Semmit se tudván – nem tanulva Mindent mi rossz volt elfeledve Ma is a fények útját járom. De tovatűnt kaland s pillanat – A fényözön vad árapálya Hol az idő galád királya Kioltja most a fényeket – Napom ma már aláhanyatlik: Nem lehet – mondd hogy nem lehet! Mert semmiért nem alkuszik Ki elveszi az életet. Mert rég csak oly szavakra vágyom Miket itt senki nem beszél Rég kihalt a dal a világból Ahol hazudni tanul a szél. Hétszer hét év volt az iskolám Mégsem tudtam elfeledni Mire tanított jó Anyám – Vízen járni tanultam éjszaka S kőre fára írtam új imát De hű maradtam ostobán S vagyok a szépség cinkosa Mostoha életem alkonyán.
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. október 29. 20:30 | Sorszám: 704 |
Értünk jön Majd ha eljön értünk ama valóság? Hullám hullámra fut haldokolva, Vérző szívhez ér az örök éjszaka: Ígért öröm igék között elszáll Könnyelmű életünk tündöklő nyara - Már kész a késő Ég alatti bánat, Ha elmúlt az Élet: vége! – jaj annak A vágynak, mit ily nagyon kívánnak. Nem elég szava – a Teremtő maga: Megváltó remény s égi laboda – Mit adna mást a gyarló föld fiának? (Hidd el elég ez földi csodának) Már minden friss és szűzi tiszta minta, Ismeretlen lesz a Föld panasza: Ártatlan idejét az örök „szép volt” Hűtelen sem kéri soha vissza. Értünk jön a rég várt félt valóság, Betakar az idő puha paplana, Alvó ködök alá zúzva meztelen, Már fogva tart az örök éjszaka. A költő-lelke, par excellence, Rejtezik, fél - és mégis él nesztelen, Ha hazahív a reménység szava: Újjászületik a lélek szüntelen.
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. október 29. 07:53 | Sorszám: 703 |
Üzenet: Eljő a hajnal Zuhanásos éjszakák után titokban titkok után rongyokban eljő a hajnal halálraszánt dalok utján dallal takarják el a tegnapot – holnapot ezek a nappalok tartják ( ki) a napot ma holnap kezdődött furcsa hegedősök járják az utcákat hócipőben – kezükben fegyver a szó a szózene szó csendőre is ott van nem látja a bajt a sötét csak oson csak oson csak otthon tüzesen fut a házfalakon benéz a héttoronyba nincsen semmi gondja, dolga cirógatja testét – meglebbenti leplét gyászra festi fecskeröptét megcsókolja kecske csecskekörmét nem ad felmentést – rád fújja hidegét és sarokba ért a sötét (szorít) felszisszen a szeglet, hisz’ repedésbe vérzett a menyét rémálom egy Ámor-nyilas rém álma Felsőkakukkváron nyilát forgatja mérgében kiskacsákra lövet éppen ez a senki háza: nincsen benne senki házi nem akar dalolni kínos futni hagyni ma kezd szeretni-lenni, megszerezni sokat akar megkergetni, akar akar akar lét formát kiforgat perget száraz szentet, de az éhes gyermek mögött egy fakereszt forró-kőre dermedt nem kér védelmet-kegyet, engedelmet láza elcsitul könnye vágya kicsordul hazavágtat: laza csikó-csókkal rád nevet még mesés: fuldokol az ég a humor és a nevetés gyermeki ölelés: Al – ex
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. október 28. 03:48 | Sorszám: 702 |
Nem alhatom többé Tölgyek közt bolyongok órákon át, Avar zörg, roppan a fák nyögése, Szíven üt a baljós, éji láz, Ónfonálon szisszen már az idő kése, Szívem nehéz, Megvisel lüktetése. Közelg a Tél, Fogam között fohász és szószilánk, Torlódva sírnak marólúg szavak, Tajtékkal zúgva egymáson át - Ajkam remeg, - az éjszakák Rólatok vallanak. Fejem körül szitok és szóvirág, Itt élek köztetek vajúdva rég, Elbukom egy szó könnyes tövében, Legyűr és összetör egy semmiség. Ajkam dadog, Khámort megölték Jákob fiai. Minden, mi bűn volt, újra éled, Vörös iszap hull az égről - Sír az Isten - szörnyű végzet. Ájult csendben csillagok zuhannak, Hiába minden, Sarjad még a Bűn vetése, Vonóját tördeli egy vén cigány, Átkot szór, perelve az éggel: Pusztuljon, s jöjjön el a világ vége!
|
|
|
alexander |
Válasz | 2010. október 27. 21:36 | Sorszám: 701 |
Carpe diem lombsátorába csábító nap susog ragadd meg éld át a pillanatot! nézz körül! hogy zendül az élet az elmúláson diadalt ül a szép természet csontvázak ketrecében giliszták csigák vak koponyák üregéből kinéz a kíváncsiság - mi újat talál a rég kiköltözött nyugtalan halál? helyén - csontházából kinőtt egy tulipán - a mohó élet tüstént felzabál szétrág, elbont, elhord mindent a volt fogolytábor helyén a természet így teremt rendet, megcsúfolt értelmünkre, a vörös iszap rettenetére az emlékezet örökös bilincset rakott - Recsk - vádol valahol sok száz és ezer halott
|
|
|
Szőnyi Bartalos Mária |
Válasz | 2010. október 26. 19:38 | Sorszám: 700 |
Szőnyi Bartalos Mária Magyarország PIPACSRÉTEN lezongorázott pipacsréten üldögéltem megfestett pillangógondolat szállt felém kezedből áradó szellő csiklandozta talpam huncut mosolyfelhő kacsintva jött elém 2005. június 15.
|
|
keresztkem |
Válasz | 2010. október 20. 20:54 | Sorszám: 699 |
Alvó szegek a jéghideg homokban plakátmagányban ázó éjjelek. Égve hagytad a folyosón a villanyt ma ontják véremet. (Pilinszky János: Négysoros) Idézi: keresztkem
|
|
alexander |
Válasz | 2010. október 20. 10:49 | Sorszám: 698 |
OKTÓBERI HAJNALOK Körbezár az éj Mint börtönét a rács Görbül a tér De nem beszél hozzám a szél Csak bámul rám A süketnéma sápadt Hold karéja Csak néz mint pap az ördögére Csak néz mint Buddha köldökére A holdsugár derengő fénye Az éj, mint ócska bazár züllött sivár Hamis kerítője: tolvajok menedéke A vaksötétben fantom árnyak közt Gubbaszt a köd Elvenni tanít az éjszaka Sok-sok éhes csillaga Fázik az ég Vastag a csend Ínséget teremt a Rend E tájon tallózva jár, és nyomor kaszál S az istenadta nép? Lehorgasztva fejét? Ínségét takargatja még Bár elvették mindenét Csak akkor morog ha gyomra korog De nem beszél szegény csak az égre néz Övé a remény de egy sem bírja már sokáig Az otthontalan világban egy kivert kuvasz vonít a tájban Az éjszakából eljönnek a hajléktalanok Az élet megvert hadaival Vaksin hunyorogva jönnek el Az októberi hajnalok
|
|
|
|